فکر کنم این نوع برداشت شما از حرف من نتیجه نرسوندن کامل منظورمه ... وگرنه موضوع خیلی سادست ...
شما قبول داری که عیلت بر خواسته از تجربه ی شماست یا نه ؟؟
این رو که انشالله قبول داری حتما ...
و از طرفی هم قبول داری که تجربه ی ما ممکنه همون حقیقت اصل جهان نباشه ؟
اینم فک کنم قبول داری ...
پس وقتی میخوای راجع به اصل جهان (حقیقت جهان) حرف بزنی باید دیدی فرا تجربی داشته باشی ... و نمی تونی از یه چیز که بر پایه تجربته استفاده کنی ...
حالا اسمشو بزار بدیهی ، غیر بدیهی یا هر چی ...
شما در ریاضی همه ی مسئله ها رو با یه روش حل میکنی ؟؟ اصلا منطقی نیست من همه چیزو با تجربم اندازه بگیرم ، چون که تجربه خط کش مناسب برای همه چیز نیست . همون حرفی که مرتضی زو ، جهانو از یه سوراخ کوچیک میبینی و میخوای هر چی تو سوراخ رو ندیدی توجیه کنی !!
پس دلیلی اینکه من همه جا به تجربه تکیه نمیکنم کاملا روشنه ....
کاری که امثال هیوم کردند این بود که بهتون تذکر دادند که یادتون باشه هیچ خواستگاه فرا تجربی در اثبات به اصطلاح قانون علیت ندارید. همین . فکر نمی کردند شما بجای قبول نقص داشتن این قانون ، استدلال هایی چون همه ما در زندگی روزمره از این قانون استفاده میکنیم پس درسته ، بخواید بازم تاکید کنید اینها بدیهیه !
هنوز هم ما وقتی میخوایم موشک بفرستیم اونور منظومه شمسی از قانون نیوتون استفاده میکنیم ... ولی قانون نیوتون بدیهیه ؟ وحی منزله ؟ میتونیم به همه جا تعمیمش بدیم ؟؟ معلومه که اینطور نیست ...
به هر حال من فکر میکنم داریم منحرف میشیم .... من برای چندمین بار میگم فرقی نمیکنه جواب این سوال چی باشه . اصلا هر ور شما دوست دارید ... فرض قانون علیت درست. دوست داشتید فرض کنیم نادرست ... من در هر دو حالت بحث میکنم ... حالا میخوای بحثو ادامه بدی یا اینکه بازم گیر بدیم به علیت ؟؟
.gif)