و اما آموزش (قسمت پنجم)
خوب هنوز از سیستم برق رسانی چیزهائی مونده که باید مرور کنیم.
این پنل "پنل کنترل گذرگاه و نیروی زمینی" هست (اون نیروی زمینی نه این نیروی زمینی!!! برای گذرگاه هم گذرگاه موجود در مادربورد کامپوترتون رو که در پل شمالی ساخته شده درنظر بگیرید. چندان تفاوتی نداره!)
پنل نیروی خارجی . زمینی و یا هر اسمی که دوست دارید
شماره 1 این چراغ زمانی روشن میشه که نیروی الیکتریکی کافی از منبع خارجی که همون نیروی زمینی هست موجود باشه. (در شبیه ساز هنگام فعال بودن ترمز های پارکینگ نیروی خارجی هم خود به خود وصل میشه.
شماره 2 کلید نیروی خارجی (زمینی)
این کلید سه زمانه هست و هر بار که on و یا off میکنید به حالت اولیه برمیگرده
*زمانی که کلید رو خاموش میکنید . تمامی منابع نیروی خارجی که در پارکینگ ها برق هواپیما رو تامین میکنند و یا باطری ها رو شارژ میکنند از گذرگاه برق متناوب قطع میشند(من به ساده سازی علاقه دارم و برای یاد گیری زیاد ازش استفاده میکنم. میتونیم بگیم شارژر هماپیما جدا میشه)
* و زمانی که یک بار روشنش میکنید. (در صورتی که نیروی خارجی موجود باشه) مجددا نیروی خارجی رو به گذرگاه های برق هواپیما وصل میکنه.
شماره 3 کلید اصلی گذرگاه (محافظت شده با روکش پلاستیکی )
* در حالت اتوماتیک (قبل از اینکه بهش دست بزنیم) نیروی مورد نیاز گذرگاه ها رو از هر منبع موجود (نیروی خارجی یا ژنراتور) تامین میکنه.
* و در حالت خاموش و در صورتی که IDG نیروی یکی از گذرگاه ها رو تامین کنه گذرگاه دوم رو تفکیک و جدا سازی میکنه.
شماره 4 این چراغ و چراغ مشابه که درست در سمت دیگه قرار داره هشدار میده که اون گذرگاه فعال نیست و فاقد نیرو هست.
شماره 5 این چراغ و چراغ مشابه در سمت دیگر هشدار میده که شما هیچ منبعی برای نیرو دهی به اون گذرگاه انتخاب نکردید و یا اگر انتخاب کردید اون منبع متصل نیست.
شماره 6 این چراغ و چراغ مشابه در سمت دیگر زمانی روشن میشه که IDG نیروی لازم برای اون گذرگاه رو فراهم نمیکنه.
شماره 7 چرغ گذرگاه ژنراتور برق اضطراری .
* روشن شدن این چراغ بدین معناست که برق اضطراری فعال شده اما به هیچ یک از گذرگاه ها برق رسانی نمیکنه.
شماره 8 و 9 کلید های سه زمانه و مشابه.
*زمانی که هر کدوم از این کلید ها خاموش باشه. ژنراتو برق اضطراری رو از مدار خارج میکنه میکنه و برق اضطراری رو از گذرگاه (AC) جدا میکنه.
* و زمانی که روشن باشه ؟ .............
شماره 10 و 11 (در مورد این کلید و کلید های 8 و 9 دچار سردر گمی بدی شده بودم و خیلی هم جست و جو کردم چون فکر میکردم چند تا ژنراتور باید باشه؟! . اما یکی از اسناد pmdg رو پیدا کردم و بعد از ترجمه این دو کلید رو اضافه و کلید های 8 و 9 رو هم ویرایش میکنم.)
شماره 12 چراغ APU (منبع برق اضطراری) (نباید اسمش رو APU HOLD گذاشت)
این چراغ زمانی روشن میشه که (APU) یا برق اضطراری فعال باشه.
شماره 13 هشدار فشار روغن در برق اضطراری.
*این چراغ زمانی روشن میشه که فشار روغن ژنراتور برق اضطراری کم باشه.
البته در هنگام شروع به کار (APU) فشار کم روغن طبیعی هست. (مثل وقتی که قصد دارید موتور ماشین رو روشن کنید و تا قبل از روشن شدن کامل موتور چراغ روغن و یا دینام روشن میمونه)
شماره 14 این چراغ زمانی روشن میشه که (APU) به هر علتی به صورت اتوماتیک خاموش شده باشه.
شماره 15 این چراغ زمانی روشن میشه که میزان گردش ژنراتور (APU) از حد مجاز فرا تر رفته باشه. این اتفاق میتونه به دلیل خاموشی خودکار (AOU) هم باشه.
شماره 16 این نشانگر دمای گاز خروجی از (APU Generator) یا ژنراتور برق اضطراری رو نشون میده.
* این نشان گر تا مدتی پس از خاموشی کامل ژنراتور هم کار خواهد کرد.
شماره 17 سوئیچ اصلی APU (منبع برق ذخیره)
این کلید در حالت طبیعی خاموش هست (همیشه که از برق اضطراری استفاده نمیشه ؟ میشه ؟)
این کلید هم سه زمانه هست و وقتی خاموش میشه اگر ژنراتور روشن باشه ورودی هوای ژنراتور رو مسدود میکنه و ژنراتور رو هم از مدار خارج میکنه.
* ژنراتور تا مدتی بعد از خاموشی سرد کار میکنه. و بعد بی حرکت میشه.
* و زمانی هم که FsPassenger حال گیری میکنه و نمایشگر ها خاموش میشند ؟ معلومه روشنش میکنیم!
بسیار خوب حالا قصد دارم این پست رو کمی طولانی تر کنم تا زودتر به پروازمون برسیم. تاخیر تو اولین پرواز شرکت هواپیمائی شما اصلا خوب نیست. و در پسنجر هم پوینت منفی داره.
اول یک مورد تفریحی جالب.
تا حالا شده هنگام مسافرت تیغه برف پاک کن ماشین خراب بشه یا موتورش و زیر بارون گیر کنید ؟ خیلی ها اینجور مواقع پیشنهاد میکنند پیازرنده شده به شیشه ها بمالید تا قطرات آب رو شیشه نمونه.
ولی در این مورد خاص اگر شما پیاز و رنده رو هم پیدا کنید و بتونید مهماندار رو راضی کنید پیاز رنده کنه و آرایشش خراب بشه! چطور میتونید تو سرعت 250 نات برید بیرون و پیاز رنده شده بمالید رو شیشه های هواپیما ؟؟؟
به همین دلیل PMDG برای این هواپیما برف پاک کن یا Wiper هم طراحی کرده که کلیدش روی پنل بالائی قرار داره و اینه...
توضیح نیاز نداره دوتا هستند و در سرعت های متفاوت کار میکنند.
خوب وقتی که باران یا برف بیاد طبیعی هست که هوا سرد بشه و چون ما بزودی یاد میگیریم که چطور از سیستم تهویه مطبوع هواپیما استفاده کنیم بنابر این ممکنه دمای داخل بیشتر از دمای بیرون بشه واین باعث میشه که ؟ ..... بله شیشه ها بخار کنند. پس به این هم احتیاج داریم.
این پنل گرم کن های شیشه رو کنترل میکنه یه این شکل :
شماره 1 روشن شدن هر کدام از این چراغ ها به شما میگه که شیشه مربوط به اون چراغ بیش از حد گرم شده.
شماره 2 نشانگر روشن بودن گرم کن برای اون شیشه هستند. اگر گرم کن رو روشن کرده باشید اما اینها روشن نشند به این معنی هست که شیشه ها به قدر کافی گرم هست و نیاز به گرمایش ندارند.
شماره 3 کلید گرم کن شیشه کناری (یکی چپ و دیگری راست)
شماره 4 کلید گرم کن شیشه جلو (یکی چپ و دیگری راست)
شماره 5 تست گرمایش شیشه ها
* در حالت OVHT میزان گرما رو چک میکنه
* و در حالت PWR TEST یک بار نیروی گرم کن ها رو جهت اطمینان از سالم بودنشون چک میکنه.
اما این فقط شیشه ها نیستند که دچار سرما و گرمای بیش از حد میشند. خیلی از قسمت های دیگر هواپیما ممکنه در اثر سرما یا گرما در عملکرد طبیعی پرنده مشکل ایجاد کنند مثل سوخت یا بالها که مهمترین ها هستند. بار ها اتفاق افتاده که در هوای سرد نمایشگر سرعتم از کار افتاده که این میتونه به خاطر یخ زدگی و در نتیجه مسدود شدن لوله سنجش سرعت باشه. پس پنل ضد یخ زدگی رو هم ببینیم..
شماره 1 این چراغ سه حالته هست
* خاموشی این چراغ به این معناست که (نمیدونم!!!!)باید بیشتر تحقیق کنم.
* آبی تیره یا لاجوردی به معنی آماده به کار اما خاموش بودن سیستم ضد یخ زدگی .
* آبی روشن به معنی آماده به کار و روشن بودن سیستم ضد یخ زدگی.
شماره 2 سوئیچ سیستم ضد یخ زدگی بالها.
* در صورتی که روی زمین سیستم ضد یخ زدگی بالها رو فعال کنید بعد از تیک آف (در واقع بعد از اینکه نیرو رو به اندازه تیک آف زیاد کردید) مجددا خاموش میشه.
* یک نوع سیستم ضد یخ زدگی هست که با گرم کردن اطراف بالها باعث آب شدن یخ میشه. اما این سیستم همیشگی استفاده نمیشه و بعد از آب شدن یخ ها دوباره خاموش میشه تا مجددا یخ زدگی اتفاق بیفته. حالا این سیستم ضد یخ که ما داریم همون هست یا نه اطمینان ندارم.
شماره 3 سوئیچ سیستم ضد یخ زدگی اجزاء موتور.
شماره 4 (در مورد تعریف صحیح این چهار چراغ باید اطمینان بیشتری حاصل کنم. حتی تو اسناد PMDG هم نبود!!
بسیار خوب دیگه خیلی طولانی شد. مابقی باشه برای پست بعدی. اگر به موقع نرسم و قرار دادم رو تمدید نکنم از نعمت اینترنت محروم خواهم شد!
پاینده باشید.