تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 64 از 73 اولاول ... 1454606162636465666768 ... آخرآخر
نمايش نتايج 631 به 640 از 721

نام تاپيک: پرسش و پاسخ نجومی

پروفشنال jahangir1400's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2012

پيش فرض

دلیلش اینه که وقتی زمین بین خورشید و ماه قرار میگیره در کامل ترین حالت خسوف ،طیف نور قرمز خورشید موقعه عبور از جو زمین کمتر دچار شکست میشه و از سطح زمین به ماه میرسه به همین دلیل چون فقط طیف قرمز به ماه میخوره به رنگ قرمز دیده میشه
    ممنون از پاسخ
    اما در عکسهاش که میدیدم در اکثرش ماه گرفتی در حالت حامل نیست و بازم قسمت تاریک ماه قرمز شده
    یه سوال دیگه اینکه چرا قبلا این اتفاق نمیوفتاد و در ماه گرفتگی های اخیر اینجوری شده؟

2. این کاربر از jahangir1400 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

ناظر انجمن موضوعات علمی و فنی-مهندسی M o h a m m @ d's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2011
    محل سكونت
    همین دوروبر

پيش فرض

ممنون از پاسخ
    اما در عکسهاش که میدیدم در اکثرش ماه گرفتی در حالت حامل نیست و بازم قسمت تاریک ماه قرمز شده
    یه سوال دیگه اینکه چرا قبلا این اتفاق نمیوفتاد و در ماه گرفتگی های اخیر اینجوری شده؟
    در هر حال بازم فرقی نمیکنه بازم این طیف قرمز نور که به ماه برخورد میکنه و ماه را قرمز یا نارنجی میبینیم دلیل دیگه ای نداره .
    این اتفاقی که همیشه میفته ولی فک نکنم اخیرا اتفاق خاصی تو فضا و طیف نور افتاده باشه!

4. این کاربر از M o h a m m @ d بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

ممنون از پاسخ
    در تکمیل صحبت دوستان
    در زمان ماه گرفتگی نور خورشید از غلیظ ترین بخش های جو زمین عبور میکنه . طول موج های کوتاه نور به راحتی شکسته میشن، بر خلاف طول موجهای بلند ( قرمز). نتیجتا تنها رنگ نوری که به ماه میرسه طیف متمایل به قرمز نور خورشیده که از جو زمین عبور کرده.
    دقیقا به همین دلیله که صبح گاه و شامگاه ما خورشید و البته افق رو به رنگ سرخ میبینیم.
    باز هم دقیقا به همین دلیله که تمام چراغ های خطر رو به رنگ قرمز میسازن. تا دچار کمترین شکست در هوا بشه و از دورترین فاصله ها دیده بشه.
    این یک پدیده فیزیکیه و همیشه همینطور بوده.
    اما رنگ ماه گرفته همیشه قرمز نیست. در شرایطی که غبار در جو زمین زیاد باشه رنگ ماه به قهوه ای میل میکنه. خصوصا بعد از وقوع آتشفشانهای بزرگ شاهد چنین شرایطی هستیم. رنگ ماه در زمان گرفت به نوعی وضعیت جوی زمین رو مشخص میکنه. قهوه ای تیره جو پر غبار تا قرمز جگری جو پاک

6. 9 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه hamed_yazdani's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

امشب قرار بود شهاب بارون باشه. گفته بودن با چشم غیر مسلح در شهر ها هم دیده میشه. من تا الان روی بوم دراز کشیدم چشمم به اسمونه تا هنوز هیچی ندیدم. مث اینکه کلا حبری نیست یا لا اقل اینکه تو شهر ها دیده نمیشه. من که رفت خوابیدم!

8. این کاربر از hamed_yazdani بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

ما هم خوابیدیم
    بارش دیشب بارش شلیاقی بوده.
    در بارش شلیاقی در بهترین شرایط ممکن میشه حداکثر 15 - 20 شهاب در ساعت دید. بهترین حالت یعنی صورت فلکی کانون بارش ( کانون بارش جاییه که به نظر میرسه شهاب ها از اون سمت میان) بالا سرتون باشه (سرسو - سمت الراس) .و شما در بهترین شرایط نوری باشید. یعنی به دور از هر نوع الودگی نوری ، قطعا خارج شهر. در نظر بگیرید که شچم ما نمیتونه نمای کامل 180 درجه از اسمونو ببینه و تعدادی از شهاب ها هم خارج از میدان دید چشم ما عبور میکنن.
    حالا اگر همه این شرایط رو داشتیم هم نهایتا هر 5 دقیقه یه شهاب میتونین از این بارش ببینین. همچین بارشی هم نیست این شلیاقی.
    ماجرای رسانه ای شدن این رخداد های نجومی که خود منجم ها هم به ندرت برای دیدنش میرن خارج شهر صرفا ژورنالیسمه زرده و بس. خبرنگار بخش نجومی زنگ میزنه به منجم جماعت و فشار میاره برای گرفتن خبر. فشار خبرنگار رو بزرایم کنار تمایل منجم ما به اسم در کردن میشه این جور خبر ها که تو شهر میشه طوفان شهابی دید.

اما بهترین بارش شهابی که مبتونم پیشنهاد کنم به دوستان بارش برساووشی هست در میانه تابستان. هوای خوب و بارش بالا. زمان اوج این بارش حول و حوش 20 مرداد و تعداد شهاب ها هم حول و حوش 100 تا 150 شهاب در ساعت. بیرون شهر برید در این شب راحت میتونید شهاب های زیادی ببینید.

10. 8 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه Hamid2545's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض انتهای فضا و هندسه فضا

یه سوالی ذهن منو مشعول کرده
    اونور کیهان چیه؟
    بالاخره کیهان دارای مرز و کران هست.....
    اگر منظور کل فضائی است که دارای ماده و انرژی و... خلاصه دورترین کهکشان ها و... باشد می توان گفت کرانه کیهان حدود 13 میلیارد سال نوری است.
    ولی اگر منظور کل فضای لایتناهی باشد . من هم نمی توانم تجسم کنم حد و مرزی داشته باشد چون اگر فرض کنیم آخر و انتها داشته باشد و مثلا به دیواری مانعی و... ختم شود همواره این سوال پیش می اید انور دیوار چیست ؟ همانند بزرگترین عدد که اگر کسی عددی را به عنوان بزرگترین عدد معرفی کند همواره می توانیم . یک عدد ( مثلا 1) به ان اضافه کنیم و به عوان عدد بزرگتر نشانش دهیم و اعتراضی هم نمی تواند بکند .
    با این حال در کیهان شناسی جدید صحبت از هندسه خاصی از فضا می کنتد که فضا ممکن است کروی و یا هذولی و... باشد در حالت کروی در فضا ( همانند روی زمین ) اگر روی یک خط مستقیم حرکت کنیم بالاخره به نقطه آغاز حرکت برمی گردیم و مسیری دایره ای را به جای خط مستقیم طی می کنیم ممکن است این مسئله هم درست باشد ولی تجسم ان برای عقل سلیم ( من همچین چیز عجیبی را به هیچ عنوان نمی توانم تجسم کنم ) ممکن نیست .

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

اگر منظور کل فضائی است که دارای ماده و انرژی و... خلاصه دورترین کهکشان ها و... باشد می توان گفت کرانه کیهان حدود 13 میلیارد سال نوری است.
    این 13 میلیارد سال نوری از کجا اومد؟ قطر Observable universe فقط 93 میلیارد سال نوری است!

ولی اگر منظور کل فضای لایتناهی باشد . من هم نمی توانم تجسم کنم حد و مرزی داشته باشد چون اگر فرض کنیم آخر و انتها داشته باشد و مثلا به دیواری مانعی و... ختم شود همواره این سوال پیش می اید انور دیوار چیست ؟ همانند بزرگترین عدد که اگر کسی عددی را به عنوان بزرگترین عدد معرفی کند همواره می توانیم . یک عدد ( مثلا 1) به ان اضافه کنیم و به عوان عدد بزرگتر نشانش دهیم و اعتراضی هم نمی تواند بکند .
    با این حال در کیهان شناسی جدید صحبت از هندسه خاصی از فضا می کنتد که فضا ممکن است کروی و یا هذولی و... باشد در حالت کروی در فضا ( همانند روی زمین ) اگر روی یک خط مستقیم حرکت کنیم بالاخره به نقطه آغاز حرکت برمی گردیم و مسیری دایره ای را به جای خط مستقیم طی می کنیم ممکن است این مسئله هم درست باشد ولی تجسم ان برای عقل سلیم ( من همچین چیز عجیبی را به هیچ عنوان نمی توانم تجسم کنم ) ممکن نیست .
    این استدلال فقط به شرطی می تونه معتبر باشه که فرض کنیم جهان فلت و تخت است و نسبیت خاص هیچ اثری در مقیاس جهان نداره (در قدیم همین استدلال رو برای بی نهایت بودن زمین بکار می بردن). طبیعتا فلت بودن جهان مشخص نیست ولی بر اساس نسبیت خاص مشکلی نیست جهان محدود باشه، ولی انتهایی قابل دسترسی نداشته باشه.

تجسم توسط عقل سلیم معیار قضاوت درباره کیهان نیست. باید دید شواهد و دیتاهایی که بدست میان چی میگن. معیار قضاوت اونها هستن (وقتی دو جسم با 75 درصد سرعت نور از ما با فاصله 180 درجه دور میشن، نسبت به همدیگه با 96 درصد سرعت نور از هم دور میشن در حالی که تجسم عقل سلیم اینه که باید 1.5 برابر سرعت نور باشه. اینجاست که می فهمیم عقل سلیم ما قدرت تجسم این مفاهیم رو نداره).

13. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض

شرح دیدن یک ستاره متغیر
    موقعی که بچه بودم در شهر خودمان ( خوانسار ) روی پشت بام می خوابیدید و شب ها ستاره های فراوانی می دیدیم همچنین راه شیری به وضوح دیده می شد(بگذریم که الان در همان خوانسار هم نصف قبل ستاره دیده نمی شود) یک شب ستاره ای دیدم که ابتدا یک نقطه کوچک بود و بعد یواش یواش بزرگ و بزرگتر می شد تا به آخرین درجه روشنائی و بزرگی می رسید و بعد شروع به کم نور شدن می کرد تا ناپدید شود و بعد از چند ثانیه دوباره رشد می کرد و... تا به حداکثر نوردهی می رسید ( فکر کنم کل دوره آن به 10 دقیقه هم نمی رسید ) من تا یک ساعت بیدار ماندم و مرتب این پدیده را می دیدم فردا به هرکس هم گفتم خندیدند و گفتند خیالات است ولی الان که فکر می کنم احتمالا تپ اختر و متغیرها هستند آیا حدس من درست است و یا نه ؟

تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض آب مایع در سیارات دیگر

با سلام خدمت دوستان گرامی
    با توجه به اینکه حیات بر روی کره ی زمین درون اقیانوس ها اغاز شده میخواستم بدونم ایا سیاره ای پیدا شده که اب داشته باشه(در واقع با توجه به شرایط جوی خارج زمین شاید غیر ممکن باشه که مولکول های زیستی اولیه در فضایی خارج از اعماق اب شکل بگیرن)
    کاوشگر کپلر که سیاره های ماوراء منظومه شمسی را دنبال می کند سیاره های زیادی را رسد کرده که هم از زمین بسیار بزرگترند و هم چندیدن برابر زمبن آب دارند به گونه ای که روی آنها خشکی وجود ندارد( کل سطح سیاره یک اقیانوس یک پارچه از اب است ) و عمق ابهای آنها گاه به هزاران کیلومتر می رسد و این آب ها هم به صورت مایعند که صحبت بر سر این است که در چنان عمقی آب بقدری فشرده می شود که در دمای بالاتر از صفر ( البته در چنین اعماقی که نور نمی رسد بعید است دما بالاتر از صفر باشد )جامد شده و چگالی آن به چگالی آهن نزدیک می شود . در مقایسه با ان سیاره ها اصولا زمین را سیاره پر آبی نمی دانند .

تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض شرحی بر ساده ترین مفاهیم نجومی

چرا سیاره ها همگی دایره هستند؟ چرا مربع نیستند؟ آیا علم می تواند این را توضیح دهد که چگونه سیاره ها با دقت بی نظیر دایره هستند؟ چرا خورشید و ماه از چرخیدن به دور زمین خسته نمی شوند؟ چرا آتش خورشید به این کوچکی تمام نمی شود ولی آتش های بسیار بزرگ تر همانند جنگل های عظیم که آتش می گیرند بالاخره بعد از مدتی خاموش می شوند؟
    منظور شما از آتش خورشید و "خورشید به این کوچکی" و مقایسه آتش خورشید با آتش جنگل های عظیم و.... چیست ؟
    دوست عزیز گویا شما از علم نجوم و از ماه و خورشیدو .... فضا و ستارگان هیچ اطلاعی ندارید سخنان من را دال بر بی ادبی و اهانت نگیرید با عرض معذرت می خواهم بگویم : اطلاعات شما از فضا و ماه و خورشید و... در حد اطلاعات یک بچه 7 ساله است ( البته در جامعه ما نظیر شما بسیارند )لطف کنید اطلاعات خود را در مورد نجوم بالاتر ببرید . آیا می دانید خورشید که به این کوچکی دیده می شود بیش از یک میلون برابر کل کره زمین است(یعنی کل زمین با همه اقیانوس ها و قاره ها و کشورهایش "بنابر این سطح خورشید صدها و هزاران میلون برابر همان جنگل های عظیم وسعت دارد)درمورد آتش خورشید(انرژی خورشید) باید بگویم گرما و نور عظیم خورشید حاصل تبدیل هیدروژن به هلیم ( فرایند همجوشی ) است که بیش از 5 میلیارد سال است ادامه داشته و حدود 5 میلیارد سال دیگر هم ادامه پیدا می کند(به زبان ساده ترمی توان گفت درخورشید درهرثانیه میلون ها بمب هیدروژنی منفجر می شود )
    چه کسی گفته خورشید به دور زمین می چرخد؟یعنی چه ماه وخورشید خسته نمی شوند؟ .... این مورد را دیگر جواب نمی دهم خودتان بعد از بالا بردن معلومات عمومی اتان راجع به نجوم تحقیق کرده و بدست آورید .
    بخاطر همین دیدگاه مردم ما راجع به نجوم از امروز تصمیم گرفتم یک سایت و یا وبلاگ ساخته و ازابتدائی ترین مفاهیم شروع کرده تا به موارد ... برسم
    Last edited by Hamid2545; 29-04-2015 at 19:44.

17. این کاربر از Hamid2545 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 3 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 3 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •