درسته به شرطی که الفا مون زاویه سطح شیبدار با افق باشه. خب ببین تو شکلی که من کشیدم، سطح زاویه a=30 ( زاویه الفا رو a فرض کردم ) . خب حالا تو نیروی عمودی تکیه گاه، 30 درجه معلومه ، اونی که بهش چسبیده cos هست.من بیشتر این قسمت که باید بفهمم که کدوم خط رو x فرض کنم واون یکی رو y موندم . این رو چجوری باید فهمید . من الان تو زیاد تست هایی که میبینم اون خطی که چسبیده به زاویه ی الفا رو cos گرفته . تو همه ی مسئله ها باید این کار رو کرد یعنی خطی که چسبیده به زاویه ی الفا رو cos گرفت و اون یکی رو sin ؟
ببین آخرش شاید نیروی اصطکاک، نیروی گرانش، نیروی تکیه گاه و نیرویی که ما به جسم وارد کنیم باشه و فکر نکنم پیچیده تر از این بدن. خب و معمولا کار یکی از این ها رو می خوان و کار نیروی برایند رو کمتر پیش می آد که سوال بدن. برای همین اونقدر شکل پیچیده نمی شه. کافیه سریع بردار ها رو تجزیه کنی، از هم کم و جمع کنی، می شه برایند. اگه برایند نخواست، که بهتر، همون نیرویی که ازت سوال کرده رو حساب کن. ولی بهتره سوالت رو بذاری چون که شاید اصلا منظورتون رو خوب نگرفته باشم و دارم یه چیز دیگه توضیح می دم و شما یه سوال دیگه پرسیدین .ممنون از توضیحاتی که دادین ولی من بازم گیج شدم . الان مثالی که شما زدین پیچیده نیست ، اینارو میشه فهمید ولی تو بعضی از سئوال ها که باید از قضیه ی کار و انرزی استفاده کرد و کل کارهایی که روی جسم رو سطح شیب دار حساب کرد ، زاویه قرو قاطی میشن اصلا معلوم نیست چه خبره . یا تو مسئله هایی شبیه شکل شما .
اینو با Paint کشیدم. اگه می خوای شکلت بهتر بشه، با فتوشاپ یا Flash و اینا. خلاصه یه شکل حدودی و سوالت رو بنویس تا بشه توضیح داد.نمیدونم باید چطوری این شکل رو مثل شما رسم کنم، با موبایل هم که عکس میگیری تار میفته . شما چطوری این شکل هارو میکشی ؟