سلام من مدار كنترل دما آب مي خواهم
سلام من مدار كنترل دما آب مي خواهم
مقاله ويژه اين هفته به تشريح مدار و نحوه ساخت يک دماسنج ( ترمومتر ) ديجيتال مربوط مي شود. اين مدار داراي کاربرد و جذابيتهاي فراوان مي باشد و قابليت ارائه به عنوان پروژه دانشجويي و يا در در کنار مجموعه اي از وسايل ديگر با کمي چاشني ابتکار مي تواند طرحي جهت ارائه به جشنواره خوارزمي باشد.اين مدار با دقت قابل قبولي دماي محيط را بر روي نمايشگر کريستال مايع ( در صورت تمايل مي توانيد از نمايشگر ال اي دي استفاده نماييد ) نشان مي دهد. براي سنسور حسگر حرارت اين مدار مي توانيد از آي سي S8100 استفاده نماييد که قابليت اندازه گيري دماهايي بين -40 تا +100 درجه سانتيگراد را دارد. همچنين مي توانيد از ديود 1S1588 استفاده نماييد که در اين صورت مدار شما قابليت اندازه گيري دما از -20 تا +150 درجه سانتيگراد را دارا خواهد بود.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نمايشگر کريستال مايع استفاده شده در اين مدار و شکل پايه هاي آن
در اين مدار آي سي ICL7136 به کار گرفته شده است که ولتاژ رسيده از ديود حسگر حرارت را را اندازه گيري مي نمايد.براي نمايش اطلاعات از يک نمايشگر کريستال مايع 3/5 رقم به شماره SP521PR استفاده شده است. که با ارزش ترين رقم آن تنها امکان نمايش عدد يک را دارد. در صورت نياز مي توانيد با کمي تغيير در مدار از نمايشگرهاي ال اي دي و نظير آنها نيز استفاده نماييد. انرژي مصرفي آي سي ICL7136 بسيار اندک بوده به گونه اي که دماسنج ديجيتال شما مي تواند حدود 3 ماه به صورت پيوسته تنها با يک باتري 9 ولت به خوبي دماي محيط را اندازه گيري نمايد. توجه داشته باشد که براي آيسي و نمايشگر مدار حتماً از سوکت استفاده ماييد.
شکل PCB ( نقشه مدارچاپي ) ترمومتر ديجيتال به صورت زير است. دقت کنيد که به خاطر واضح شدن نقشه تصوير بزرگتر از اندازه واقعي برد است. براي بدست آوردن اندازه واقعي مي توانيد اندازه آي سي را مبناي کار خود قرار دهيد.
خطوط سبز فسفري سيم هاي اتصال در طرف ديگر برد را نشان مي دهندو سيم قرمز رنگ براي روشن کردن نقطه ( مميز ) نمايشگر به کار رفته است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تنظيم و راه اندازي :
پس از ساخت مدار ، هنگامي که مطمئن شديد همه چيز به درستي انجام شده است ، تغذيه مدار را متصل نماييد. دماسنج ديجيتال شما قبل از استفاده نياز به تنظيم دارد. معمولاً اين تنظيم را در دماي صفر و 100 درجه انجام داده و ملاک را مخلوط آب و يخ براي صفر درجه و آب جوش براي 100 درجه قرار مي دهند.
براي تنظيم ابتدا سنسور را در مخلوط آب و يخ قرار داده و توسط پتانسيومتر VR2 دما را بر روي صفر درجه تنظيم نماييد. پس از آن سنسور را در آب در حال جوشیدن قرار داده و پتانسیومتر VR1 را آنقدر بچرخانید تا دماسنج دیجیتال عدد 100 را نمایش دهد. حال دستگاه شما تنظیم شده و آماده به کار است.
در زیر جدول مقایسه ای بین دماهای اندازه گیری شده توسط دماسنج الکلی و ترمومتر دیجیتال را مشاهده می کنید . همانگونه که از نمودار رسم شده نیز مشخص است ، دماسنج ساخته شده توسط شما با دقت قابل قبولی قادر به اندازه گیری دما است.
جهت استفاده شما عزیزان مقاله ای شامل عملکرد بخشهای مختلف این مدار به صورت تشریحی در دست تهیه می باشد که به محض آماده شده بر روی سایت منتشر خواهد شد.
سلام دوستان
من یه مدار می خواستم که مشخصاتش اینها هست :
این مدار از حداقل 5-10 قسمت تشکیل و در هر قسمتی 10-50 LED قرار داره
و این مدار باید به این نحو عمل کنه که با وصل شدن مدار با یه تاخیر رمانی 5 ثانیه یک قسمت مدار روشن بشه و بعد قسمت دوم و بعد از اون سوم و ...
در ضمن اگر یک قسمت روشن میشه دیگه نباید خاموش بشه مثل
0000000000
1000000000
1100000000
1110000000
1111000000
1111100000
1111110000
1111111000
1111111100
1111111110
1111111111
ممنون میشم اگه کمکم کنید
سلام دوستان عزیز.کسی میتونه کمکم کنه یه مداری بسازم که توش سنسور بکار رفته باشه(سنسور گازی مثلا) ممنون میشم از کمکتون
کسی میتونه کمکم کنه یه مداری بسازم که توش سنسور باشه؟ هر چی شد قبول.البته گازشهر رو اگه سنس کنه خیلی بهتر میشه
کسی هست که بتونه کمکم کنه؟
زیاد وقت ندارم![]()
دوست عزيز ميشه بگين شما چه مداري ميخواين؟
منظورم اينه كه اون سنسور مربوط به چه گازيه؟
سلام.
من atmega 32 خریدم و با پروگرامر هاتل(usb) برنامه رو ریختم.ولی وقتی ولتاژ 5 ولت رگولاتور بهش می دم فقط تمام پایه هاش1 می شن و هیچکار نمی کنه. می تونید بهم بگید عیبش کجا هست؟ با تشکر
سلام . من میکرو atmega 32 خریدم و برنامم رو با پروگرامر هاتل(usb) توش ریختم. ولی وقتی بهش 5 ولت رگولاتور می دم تمام پایه هاش 1 می شن. هیچکارم نمی کنه . می تونین بگین عیبش کجا هست؟ با تشکر
سلام . این خیلی سادست . کافیه از میکرو استفاده کنیم و پورت هارو طوری تعریف کنیم که با تاخیر یک بشند و خاموش هم نشن . توی تاپیک پروژه های AVR درخواست بدید تا واستون بنویسم .
توی pspice چطوری ميشه شکل موج خروجی و شکل موج انتقالی رو رسم کرد؟
من يه مداری با pspice به صورت زير طراحی کردم ولی همشerror ميده ؟ علتش چيه؟
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
خیلی ممنون دوست عزیز که کمکم کردید
سلام باعرض پوزش از دوستان من یک کمک میخام
طرح آماده برای مونتاژ مدار رطوبت سنج با دقت بالا برای محیط کوچک میخوام
فوری فوری است ممنون میشم اگه کمکم کنین.اگه لینک انرا برام به شماره تلفن09369554599بفرستید یدنیا ممنون میشم
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)