سلام دوست من اگر دقت کنید من از همان اول جوابهایی را که الان شما در لینک خودتون گذاشتید را دادم برای قسمت دوم هم به صورت توضیحی جواب دادم پس جوابهای من با لینکی که شما گذاشتین یکی است
سلام دوست من اگر دقت کنید من از همان اول جوابهایی را که الان شما در لینک خودتون گذاشتید را دادم برای قسمت دوم هم به صورت توضیحی جواب دادم پس جوابهای من با لینکی که شما گذاشتین یکی است
خوب خداروشکر تا اینجا جلو امدیم
اما قسمت سه رو هیچی شو نمیفهمم هیچی
اصلا چرا 2 حالت در نظر میگیره که بخواد جمع کنه؟
خب خوشحالم تا اینجا به توافق رسیدیم جوابی که شما برای سه الف در لینک گذاشتید به این صورت است
اگر دقت کنید بعد از علامت ضرب آخری در پرانتز اول و بعد از 16 در پرانتز دوم عددی وجود ندارد درسته؟و به نظر من جواب ناقص است
حالا مجهول ما در قسمت سه الف اینه: عدد شش رقمی ما باید یک) تکراری نباشد و بر 4 بخش پذیر باشد دو)تکراری باشد و بر 4 بخش پذیر باشد
تا اینجا درست اومدیم؟
اجازه بدید من یک سوال نمونه را که بسیار به سوال شما شباهت دارد با حلش بنویسم
سوال با ارقام 1و2و3و4و5 چند عدد چهار رقمی بدون تکرار ارقام میتوان ساخت که بر 4 بخش پذیر باشد؟
حل:عددی بر 4 بخش پذیر است که حاصل دو رقم سمت راست آن بر 4 بخش پذیر باشد و در اینجا دو رقم سمت راست یکی
از اعداد 12و32و52و24 است یعنی برای دورقم سمت راست 4 حالت داریم و چون تکرار مجاز نیست پس برای هزارگان
3طریق و برای صدگان 2 طریق می ماند پس
حالت وجود دارداگر در این جواب دقت کنید اصلا حالت جمع وجود ندارد این سوال را من از کتاب
ریاضیات گسسته انتشارات مبتکران آوردم
سلام
الان سوال اینه
.(سه) بر 4 بخش پذیر باشد.
خوب این سه دو قسمت داره یک قسمت تکراری باشد و قسمت بعدی تکراری نباشد
حالا پاسخ:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
توضیحات هم
برای پرانتز سمت راستی نوشته دو رقم یکان و دهگان به صورت 02,08,20,40,60,80
برای پرانتز سمت راست هم
رو رقم یکان و دهگان به صورت 12,16,24,28,32,36,48,52,56,64,68,72,76,84,92,96
پاسخ قسمت بعدش هم زمانی که میتونه تکراری باشه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ممنون باعث فهم بیشتر شد.
ولی هنوز تو سوال خودم گنگ هستم.
سلام دوست من بنظرم چون اینجا صفر هم جزو اعداد است در دوحالت مسئله را در نظر گرفته یکحالت صفر را جداحساب کرده و حالت دوم بدون صفر را حساب کرده است بعد هردو را با هم جمع کرده است غالبا در اینگونه مسائل که صفر هم جزو اعداد است دو حالت جداگانه در نظر میگیرند در مسئله نمونه من چون صفر وجود نداشت فقط با یک حالت مسئله قابل حل بود( چیزی که به عنوان توضیحات پرانتز گفتید همان حالتهایی است که عدد بر 4 بخش پذیر میشود اگر دقت کنی همه اعدادی که به عنوان یکان و دهگان نوشتی بر 4 بخش پذیرند البته بنظرم بجای 02 باید 04 باشه یعنی همه شرط مسئله را برآورده میکنند)که اگر آنها را بشماری همان اعداد 6 و 16 در انتهای پرانتز بدست میاد
دوست من امیدوارم توضیحات من تا اینجا برای شما قانع کننده بوده باشه البته من از سایر دوستان هم خواستم به تاپیک و سوال شما سری بزنند تا اگر بتوانند بهتر شما را راهنمایی کنند
Last edited by kvhsade; 04-06-2013 at 00:35.
دوست گرامی
جوابتونو تو همون پست اول دادن شما کمی تامل کنید می بینید درست دارن می گن.
این قدر سوالو اینور اونور و چپ و راستش کردید که بدتر دارید گیج می شید.
شرط بخش پذیری بر چهار همونطوری که گفتن اینه که دو رقم سمت راست بر چهار بخش پذیر باشه (00 رو هم در نظر بگیرید.)
دو رقم سمت راستتون می تونه 25 حالت زیر باشه (بدون توجه به تکرار) :
این که پرسیدید چرا با هم جمع می کنیم ، همونطوری که گفتن وقتی توی این جور مسائل رقم صفر وارد می شه باید بیشتر دقت کنید. اعداد زیر توشون صفر دارن :کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
چون تکرار مجاز نیست ، لذا برای اولین رقم از سمت چپ ما 8 حالت خواهیم داشت . چون دو رقم رو اینور داریم بنابراین 10 رو منهای 2 می کنیم.کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اما اعدادی که صفر ندارن روی رقم اول سمت چپ تاثیر گذارن . به طوری که اینجا دیگه ما 8 حالت نداریم بلکه فقط 7 حالت داریم چون علاوه بر این دو رقمی که اینجا استفاده شده ، ما حق استفاده از 0 رو هم نداریم بنابراین 10 رو باید منهای 3 کنیم.
ضمنا در سایت codecogs در قسمت پایین ، لینک URL رو اینجا به عنوان عکس قرار بدید تا تاپیک از شکل و شمایل نیفته. همچنین می تونید کمی هم از عجله تون برای ارسال پست کم کنید و در مطرح کردن دقیق مساله بیشتر بکوشید چون این جور مساله ها کلمه به کلمش روی جواب تاثیر گذاره.
موفق باشید
سلام
بنده تازه متوجه شدم.
یک سوال ساده دیگه و کوچک:
53 نفر داریم میخواهیم به 4 تیم 13 نفره تقسیم کنیم. به چند طریق؟
سلام
4 بار از افراد حاضر 13 نفر انتخاب می کنیم .
حالا کافیه X رو بر 24 ( !4 ) تقسیم کنید چون انگار گروه ها اسم ندارن و ترتیب انتخاب مهم نیست ...
Last edited by *M!L4D*; 04-06-2013 at 13:01.
هم اکنون 6 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 6 مهمان)