سلام
البته من با شولی حال نمیکنم...
سلام
البته من با شولی حال نمیکنم...
Last edited by soccer_18; 17-11-2007 at 06:05.
» شهرها و روستاهاي تاریخي استان يزد
» فضاي روستايي زارچ يزد
منطقه تاريخي «زارچ» در شمال باختري يزد واقع شده و اسم باني آن چندان روشن نيست؛ بنا به روايتي «زارچ» از جمله بناهاي «زال زر» است. قنات زارچ يكي از قناتهاي كهن منطقه يزد است كه آب آن هنوز جاري است. در تاريخ آمده است كه امير مبارزالدين محمد و فرزندانش، دوازده روستا در بلوك رستاق و ميبد و قهستان احداث كردند كه از آن جمله، مظفر آباد زارچ ميتوان نام برد. آب جوي زارچ در يزد معروف بوده و به همين دليل با حفر نقبهاي زيرزميني از آن استفاده كردهاند، اين جوي از آثار «ارسلان خاتون» همسر سلطان علاء الدوله كالنجار است. زارچ از قديم، داراي مردمي خونگرم و صادق و با فرهنگ بوده و بزرگاني را نيز در خود پرورده است كه از جمله ميتوان لسان الحق عبدالوهاب متخلص به «محرم» را نام برد كه ديواني در مدح شهداي كربلا دارد. آثار تاريخي زارج عبارتاند از :
خواجه خضراله آبادي، دخمه وآب انبار اله آبادي، قلعه تاريخي و بزرگ زارچ (كه متأسفانه تخريب شده)، مسجد اميرالمؤمنين سرده زارچ، آسياب آبي وآب انبار شير سرچشمه.
» فضاي روستاي اشكدز يزد
اشكدز يكي از بخشهاي شهرستان يزد است كه در شمال باختري آن واقع شده و داراي آب و هواي گرمسيري معتدل است. آب آن در قديم از قنات تأمين ميشد. اين قنات امروزه خشك شده و جاي آن را چاههاي عميق گرفته است. گفتهاند كه اشكدز در زمان اشكانيان توسط «اشكين زال» كه از ملوك الطوايف بوده، ساخته شده و فيروزآباد مجومرد كه جزو اشكدز است به فرمان «فيروز شاه بن يزد گرد بن بهرام گور» بنا شده است. در قرن هشتم، به فرمان پسران «شيخ تقيالدين دادا محمد» هفت خانقاه در يزد، اردكان، ميبد، اشكدز، هفتادر، بندرآباد و مجومرد ساخته شد كه برخي از آنها منهدم شدهاند. خانقاه اشكذر عمارتي بلند داشته و املاك بسار وقف آن بوده است. نمونه اي از تلاش و تكاپوي كويريان در مبارزه با شنهاي روان را ميتوان در احداث جنگلهاي تاق و گز در اشكدز مشاهده كرد.
» روستاي محمدآباديزد
اين روستا در 7 كيلومتري جنوب يزد و كنار راه يزد ـ كرمان قرار دارد. بناي برجي مربوط به 400 سال قبل و غاري در ارتفاعات مجاور روستا كه آبشار زيبايي دارد، از اهم آثار ديدني روستا محسوب ميشود. محمدآباد در يك منطقه كوهپايه اي قرار گرفته است. كوه تختبان در جنوب آن قرار دارد. آب و هواي روستا معتدل و خشك است.
» روستاي مدوار يزد
اين روستا در 40 كيلومتري جنوب يزد و 10 كيلومتري باختر راه يزد ـ دهشير قرار دارد. يك گردشگاه قديمي به نام شاه نشين از اهم آثار ديدني و زيارتگاهي به نام قدمگاه از مهم ترين آثا مذهبي روستاست. روستاي مدوار در يك منطقه كوه پايه اي قرار گرفته است. كوه مدوار در باختر و كوه سرخ از رشته شيركوه چسبيده به اين آبادي است. آب و هواي روستا معتدل و خشك است.
» روستاي دربيد يزد
اين روستا در 39 كيلومتري شمال خاوري يزد قرار دارد. مقبره پيرشاه حسين از مهم ترين جاذبههاي زيارتي آن است. هم چنين در اين روستا چهار درخت سرو قديمي و زيبا وجود دارد كه بسيار ديدني و زيبا هستند. روستاي دربيد در يك منطقه ميان كوهي واقع شده است. كوه دربيد در شمال خاوري و خاور، كوه كلاته در شمال باختر و كوه كالمن در جنوب آبادي قرار دارد. آب و هواي روستا معتدل خشك است.
» روستاي عزآباد (يزآباد) يزد
اين روستا در 38 كيلومتري شمال باختري يزد و 8 كيلومتري باختر جاده يزد ـ نايين قرار دارد و از روستاهاي قديمي استان يزد محسوب ميشود. بناي اوليه روستا به سلطان سنجر خوارزمشاهي منسوب است كه در سال 590 هجري در خطه يزد بر مسند فرمانروايي نشست و ده سال بعد اين روستا را بنا نهاد. مهم ترين آثار تاريخي و مذهبي روستا را ـ قلعه عزآباد كه قلعه اي بزرگ و كهن است و مسجد جامع روستا كه از آثار دوران صفوي است، تشکيل مي دهند. روستاي عزآباد در يك منطقه دشتي قرار گرفته و تپههاي شني به ويژه قسمت جنوبي آن را فرا گرفتهاند. آب و هواي روستا گرم و خشك است.
» روستاي زين آباد يزد
اين روستا در 10 كيلومتري جنوب باختري يزد و كنار راه يزد ـ تفت قرار دارد. اين روستا داراي معبد زرتشتي و يك درخت كهن سال است كه از قدمت قابل توجهي برخوردارند. علاوه بر آن ها، ويرانههاي چندين آب انبار و كاروان سرا در محدوده روستا ديده ميشود. روستاي زينآباد در يك منطقه ميان كوهي واقع شده و دنباله كوه سنگ تراش از رشته شير كوه است كه در جنوب آبادي قرار گرفته است. روستا آب و هواي معتدل خشك دارد.
» روستاي ابراهيمآباد يزد
اين روستا در 37 كيلومتري شمال باختري يزد و در 3 كيلومتري باختر جاده يزد ـ نايين قرار دارد. زيارتگاه سيد تاج الدين مهم ترين ديدني اين روستاست كه گنبدي بسيار زيبا و ديدني دارد.روستاي ابراهيم آباد كه در يك ناحيه دشتي قرار گرفته است آب و هواي گرم و خشك دارد و تپههاي شني باختر آبادي را فرا گرفتهاند.
ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد
عسل بانو خانم سلام
مگم دستتون درد نكنه كه پا كردد تو كوش (كفش) ما
لطفا منابع مطالبتونا بگد كه همه چي تكميل بشه.
سلام
من قصد همچین جسارتی را نداشته و ندارم
گذرم به این تاپیک افتاد چون یکی از دوستام یزدی هستند
منبع مطالب هم آفتاب هست
سنجد جان این چه حرفیه؟ ایشون زحمت کشیدن و برای شهر ما مطلب میگذارن. به نظر من که جای تشکر داره.
مهم اینه که چی گذاشته بشه. هم مطالب شما و هم ایشون خیلی مفید و زیبا هستن. من که استفاده میکنم.
من یک بار دیگه از شما تشکر میکنم و امیدوارم کارتون ادامه پیدا کنه.
آغا سيسه ديگه داري سوسه مياي
ماخو تشكر كردم (گفتم دستتون درد نكنه ) ما فقط خواسم از كلمات دست و پا خش استفاده كنم.
بازم از عسل بانو خانم تشكر وافر مكنم ايشالا هميشه مارا مورد تفقد قرار بدن
شايد تاپيك تكوني بوخوره.
فقط نمدونسم كه بچوكاي يزي ايقه غيرتينخيالام راحت شد
قابل توجه اصفهونيا![]()
عسل بانو خانوم سلام
شما لطف كردت نه جسارت
دست پنجتون درد نكنه.
ببخشد كه من كموكي (كمي) شوخم.![]()
سلام جلال جانمن یک بار دیگه از شما تشکر میکنم و امیدوارم کارتون ادامه پیدا کنه.
ممنونم کاری نمی کنم مگر انجام وظیفه
سلام خواهش می کنمعسل بانو خانوم سلام
شما لطف كردت نه جسارت
دست پنجتون درد نكنه.
ببخشد كه من كموكي (كمي) شوخم
وجه تسميه
یزد واژهاى باستانى است که ريشه در يشت yast يا يزت yazt و يسن yasn به معناى ستايش، نيايش، پرستش، ايزد و ... دارد.
يکى از فصول پنجگانهٔ اوستا هم به يکى از اين نامها يعنى يشت خوانده شده است.
در پارهاى از متون قديمي، يزد را دارالعباد يا دارالعباده نيز گفتهاند. احمد کاتب مورخ يزدى قرن نهم هـ.ق نوشته است: ˝در سال ۵۰۴ هـ.ق، ملکشاه سلجوقى حکومت يزد را به علاءالدوله کالنجار واگذار کرد و آن را دارالعباده ناميد ̏.
----------------
مفاخر
ابوالفضل رشيدالدين ميبدى مترجم و مفسر قرن ششم هـ.ق و صاحب تفسير مشهور کشفالاسرار و عدهالابرار. معينالدينبنجلالالدي نمحمد يزدى (مشهور به معلم) معاصر آلمظفر و صاحب اثر مواهب الهي.
- قاضى کمالالدين حسين ميبدى از مشاهير قرن نهم هـ.ق و صاحب آثار شرح ديوان منسوب حضرت على (ع) و جام گيتىنما در فلسفه.
- امير رکنالدين محمدبننظام حسينى و پسرش محمدبنشمسالدين (معروف به سيدرکنالدين و سيدشمسالدين) متبحر در علوم زمانه و حقوق در قرون هفتم و هشتم هـ.ق.
- ملا عبدالله بهابادى (ملا عبدالله بافقى يزدي) - قرن دهم هـ.ق و صاحب اثر معروف حاشيهٔ ملا عبدالله.
- وحشى بافقى از شعراى عصر صفوى و صاحب ديوان.
- ميرزا سيد محمدعلى مدرس بزرگ معاصر فتحعلىشاه قاجار و متبحر در علوم دينى و ادبي. مولانا شرفالدين على يزدى - قرن هشتم هـ.ق.
- جيحون يزدى شاعر دورهٔ قاجاريه.
- عبدالوهاب طراز يزدى و ...
مفاخر معاصر
- آيتالله عظمى سيدمحمدکاظم طباطبايى يزدى صاحب عروةالوثقي.
- آيتالله عظمى حاج شيخ عبدالکريم حائرى يزدى -بنيانگذار حوزهٔ علميهٔ قم و استاد عالىقدر حضرت امام خمينى (ره).
- حاج شيخ محمدتقى بافقى -مبارز عصر ستم رضاخاني.
- آيتالله حاج شيخ محمود فرساد از علما و شاعران و رئيس انجمن ادبى يزد.
- محمد فرخى يزدى شاعر. روزنامهنگار و سياستمدار.
- آيتالله حاج شيخ غلامرضا فقيه خراسانى از علماى يزد.
- دکتر حسين محجوبى اردکانى از اساتيد تاريخ و محقق و صاحب اثر تاريخ مؤسسات تمدنى جديد در ايران.
- محمدعلى رياضى -شاعر.
- حجتالاسلام و المسلمين حاج سيدمحمد وزيرى (ره).
- عبدالحسين آيتى مورخ.
- احمد طاهرى -مورخ.
- ايرج افشار مورخ و نويسندهٔ کتابهاى يادگارهاى يزد. يزدنامه و ...
سلام
به نظر من توی مفاخر معاصر جای جناب محمد خاتمی رئیس جمهور محبوب خالی است.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)