................
................
Last edited by MJ1970; 30-08-2016 at 10:44.
البته گيربكسهاي 700 كماكان پيدا ميشه و حتي نمونه هاي كاملا سالم و مرتب اونم هست كه با قيمتهاي نسبتا خوب بشه خريد، اما مشكل اينجاست كه دنده 4 اونها يا همان اوردرايو ديگه كار نميده و فقط مثل 350 يا 400 فقط سه تا دنده عوض ميكنه.علت اونم ( در كاپريس كلاسيك) خرابي حسگرها و البته كامپيوتر ماشين بوده كه ديگه قطعات و يدكي اونها پيدا نميشه( يا اگر باشه بسيار گران بوده) و از طرفي نبود علم و تخصص كافي براي تنظيم و نصب و تعميرات اين وسائل جانبي الكترونيكي.مشكل اصلي تمام كاپريسهايي كه گيربكس 700 رو برداشتن و 350 بجاي اون گذاشتن هم همينه.حالا روي يه ماشيني مثل بيوك ايران يا نوا كه اصلا از روز اول اينجوري طراحي نشده ، مشكل خيلي بيشتره.من خيلي سعي كردم بتونم اين مسئله رو حل كنم( بصورت تئوري) و يه 700 روي كامارو سوار كنم اما نشد.شايد اگر يك تيم وارد فني و مهندسي ( در سطح بالاي الكترونيكي) باشن بتونن به نوعي اين مسئله رو حل كنن كه بفرض با زدن يك دكمه در سرعتهاي بالا( مثلا 90 كيلومتر به بالا) گيربكس به دنده 4 بيافته ( مثل حالتي كه بصورت دستي دنده پرايد يا پژو را در سرعت بالا به دنده 5 ميزنيم)مدتي دنبالش بودم اما پيدا نكردم. توي سايتهاي خارجي هم چيز خاصي در موردش ننوشته، چون ظاهرا وقتي خراب بشه ديگه كامل عوض ميكنن و از تعمير خبري نيست.براي اين كار يك گيربكس سالم 700 با كليه متعلقات اون و ادوات فني و مهندسي الكترونيكي و نقشه هاي برق و ابزارهايي كه بشه با اون شدت جريانات ورودي و خروجي به اتصالات الكترونيكي گيربكس رو در حالت كاركرد سالم اندازه گرفت وجود داره.
.....................
Last edited by MJ1970; 30-08-2016 at 10:45.
اين نمونه هاي 700 كه من توي ايران و روي كاپريس ديدم بايد به اون كامپيوتر و اي سي يو متصل باشن و همه چيز درست كار بده تا در سرعت مشخص شده به دنده 4( اوردرايو) وارد بشه.خيلي از كاپريسها گيربكس 700 رو دارن اما ديگه اوردرايو كار نميده و تنها مثل يه 350 ميتونه سه دنده عوض بكنه، احتمالا اون بليزر و كامارو هم اينجوري بودن و از 700 فقط يه اسم رو داشتن و نه عملكرد واقعي !!اينجوري كه دوست مكانيك ما ميگفت، 700 اگر مشكل پيدا كنه و اوردرايو كار نده، ديگه نميشه مثل 350 ازش كار كشيد و بايد خيلي مراعات كرد ، چون ساختار دنده سوم اون گيربكس 700 جوري نيست كه بتونه مثل 350 تحمل فشار و قدرت سرعتهاي بالا رو داشته باشه و حتما بايد در اون سرعت مشخص ( احتمالا 95 يا 100 كيلومتر) وارد دنده 4 و اوردرايو بشه، و در غير اين صورت به مرور با تحمل سرعتهاي بالا گيربكس بشدت فرسوده شده و به قول معروف صفحات اون ميسوزه و در نهايت از كار ميافته.بنابراين بطور ناخواسته بايد سرعت زير اين حد مشخص نگه داشته بشه تا فشاري بر اون وارد نشه.
به نظر من اگه همین گیربکس های 350 در حد خوب باشن و تر و تمیز زیاد احتیاجی به عوض کردن اونها با گیربکسهای دیگه نیست.من که با همین گیربکس 350 روی بیوکم هیچ مشکلی ندارم هم خوب میشه باهاش معکوس کشید البته با سیم سبقت و هم تو دنده سه اونقدرا هم که دربارش خونده بودم صداش زیاد نیست و البته کششی هم که داره به نظر من خوبه چون یه جا تو جاده قم به تهران یه ماکسیما بقلم اومد و داشت ازم سبقت میگرفت من تو سرعت 130 بودم والبته با یه اشاره یه گاز تونستم راحت پا به پای اون(کنارش) که تو حالت سبقت هم از من بود راه بیام و اصلا هم احساس کم آوردن نکردم از لحاظ اینکه یه دنده دیگه میخواد یا چیز دیگه و یا اینکه صدای موتور زیاد شده و اذیت میکنه.در کل نظرم اینه که همین گیربکس 350 با توجه به فراوانی قطعات و کیت و سازگاری که با ماشینای ما داره به نظرم بهترین هست.
حالا البته ما شاگردیم و در حضور شما اساتید داریم درس پس میدیم.
در كيفيت 350 كه شكي نيست، اما وقتي با يه 700 بروني و در سرعتهاي بالا نرمتر شدن كاركرد موتور رو ببيني، و اينكه چقدر ماشين راحتتر به سرعتهاي بيشتر با فشار كمتر به موتور ميرسه واقعا ارزش يه اوردرايو رو حس ميكني..بخصوص اگر يه دورشمار موتور هم وجود داشته باشه و دقيقا نشون بده چقدر اين اوردرايو توي كاركرد تاثير مثبت داره.متاسفانه توي گيربكسهاي دستي هم اوردرايو ندارن( مدلهاي خودمون) و اگر ميشد يه گيربكس دستي مدل بالا از امارات آورد كه روي اينها بشه سوار كرد، واقعا معركه ميشد.نمونه هايي هستن كه تا 6 دنده جلو هم ميخوره....اونوقت ببينم كدوم ماشين جديدي ميخواد شاخ و شونه بكشه؟؟؟!!!!!
اتفاقا خیلی دنبال مدل 5 سرعته ی دنده ای بودم ولی نتونستم پیدا کنم.البته پیدا کردنش هم در کشورهای عربی خیلی راحت نیست چرا که انجا هم اتومات مصرف بیشتری داره و دنده ای کم پیدا میشه!!
این یه نمونه 5 سرعته هست .
![]()
فكر كنم گيربكسهاي دستي 5 و 6 دنده و حتي بيشتر هم كه مال خودروهاي آمريكايي باشه، در امارات پيدا ميشه، نو و دست دوم، منتها باز مشكل اينه كه با ماشينهاي ما جور در بياد.مثلا اولين مشكل انطباق پوسته گيربكس با گلداني هاي ما و يا گلداني اونها با انتهاي سيلندر ماشينهاي ما است. مورد بعدي فرم شيفترها و اينكه طول و اندازه و محل اونها با ماشينهاي ما جور در بياد، كيت كلاچ هم يكي ديگه از مشكلاته..و شايد كمترين دردسر مربوط به دسته گيربكس و گاردان باشه كه ميشه اونها رو جور كرد.
در مورد رادياتورهاي بخاري موردي رو اشاره كرده بودم كه دارم كارهايي انجام ميدم.بعد از اينكه ديدم راديات ايراني جوابگو نيست و گرماي مناسبي براي بخاري تامين نميكنه، دوباره به سراغ رادياتهاي به ظاهر خراب رفتم و اينبار بهتر و بيشتر اونها رو معاينه كردم.سعي كردم خرابي اونها رو دقيقا مشخص كرده و خودم دست بكار تعمير اونها بشم كه اگر هم نتوانستم حداقل كاري انجام داده باشم.با استفاده از فشار هوا و غوطه ور كردن در آب محل دقيق سوراخ شدگي رو پيدا كردم، در واقع سوراخها تنها باز شدن پرس بخشي از لوله بود كه دقيقا در معرض ديد قرار داشت و همينطور كمي از اطراف گلويي لوله هاي ورودي و خروجي نشت داشت !!اونها رو پيش رادياتور ساز بردم و دقيقا نشان دادم كجاها رو بايد لحيم بكنه، و درست شدند..متاسفانه سوار كردن و باز بسته كردن بخاري خيلي دردسر داره و من خودم باعث اين اشتباه شدم كه به حرف رادياتور ساز اعتماد كردم كه ميگفت درست كردن اينها محاله و اصلا امكان نداره..!!!و خودم مجددا تست نكردم..جالب اينجاست كه خودش هم اقرار ميكرد كه ما حوصله اينجور آزمايشات رو نداريم و ميگيم خرابه!!حالا بايد يك روز فرصت كنم و راديات بخاري رو عوض كرده و ببينم مشكل حرارت حل شده يا نه؟ كه اميدوارم درست شده باشه..به همه دوستان توصيه ميكنم خودشون مجددا رادياتورهاي بخاري رو تست كنن و سر حوصله دنبال خرابي اونها باشند!!
![]()
امروز من به این نتیجه رسیدم که علت گرم نکردن بخاری, رادیاتور آب ماشین من میتونه باشه!
چون تقریبآ یادمه از اون روز که رادیاتور فابریک ماشین رو با نمونه 5 لول ایرانی عوض کردم دیگه بخاری ماشینم مثل قبل نشد.!
البته این فقط یه فرضیه است!
هم اکنون 2 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 2 مهمان)