چه شد که بعد از مدتها به تمرین پرسپولیس رفتید؟
علت خاصی نداشت، می خواستم مهدوی کیا را ببینم که همزمان شد با مراسم تاسیس دانشکده پرسپولیس ، بعد مهدی گفت سر تمرین هستم و من هم رفتم سر تمرین. در ضمن خیلی دوست داشتم همبازی های قدیمی خودم را ببینم. بالاخره هم فال بود و هم تماشا.
پرسپولیس هم شب گذشته در تهران به تراکتورسازی باخت... پرسپولیس اصلا خوب بازی نکرد و موقعیت های تراکتورسازی خیلی بیشتر بود .پرسپولیس تیمی نبود که انتظارات را برآورده کند. واقعا تراکتورسازی بهتر از پرسپولیس بازی کرد. پرسپولیس زور نداشت و روزش نبود.
بعد از بازی رویانیان اعلام کرد هفته آینده کمیته فنی جلسه دارد و در مورد آینده ژوزه تصمیم گیری می شود. پرسپولیس مدیرعامل، هیات مدیره و کمیته فنی دارد اما الان نیم فصل است و باشگاه می تواند شرایط را بررسی کند .تمایل ندارم در این مورد نظر بدهم. اگر قرار باشد هر پیشکسوت پرسپولیس نظر بدهد برای تیم حاشیه درست می شود.
آینده پرسپولیس را چه طور می بینید؟ پرسپولیس در بازی های پایانی نیم فصل اول نتایج خوبی گرفت اما در این دو بازی آخر یک امتیاز گرفته که خوب نیست. پرسپولیس باید در نیم فصل دوم به خودش بیاید و تیم تقویت شود. فکر می کنم با اضافه شدن رضا حقیقی مشکلات مرکز زمین حل شود اما پرسپولیس باید بجنبد و اعاده حیثیت کند.
به عنوان یکی از بازیکنان سابق تراکتورسازی، در مورد شرایط این تیم چه صحبتی دارید؟ آنها با این تماشاگران پتانسیل بالای دارند و در 2 فصل اخیر هم در بالای جدول بودهاند و با برد شب گذشته هم در جدول شرایط بهتری پیدا کردند. برای اینکه این تیم در آسیا نتیجه بگیرد با از نظر بازیکن تقویت شود. اگر تراکتورسازی می خواهد در لیگ قهرمانان آسیا به مراحل بالاتر برود و در سه جام مدعی باشد باید بهتر کار کند که پتانسیل آن را دارد.
علی کریمی در جمع سه بازیکن برتر آسیا قرار گرفت اما در نهایت بازیکن کره ای انتخاب شد. کنفدراسیون فوتبال آسیا معیارهای خاص خودش را برای انتخاب بازیکن سال آسیا دارد. فکر می کنم چون تیم بازیکن کره ای قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شد این بازیکن را انتخاب کردند اما همین که علی در جمع سه بازیکن نهایی بود برای ما باعث افتخار است.
شما هم در سال 1997 کاندیدای دریافت این جایزه بودید اما ناکاتا در آن سال اول شد... من آن سال جزو سه نفر نهایی انتخاب شدم اما مرا انتخاب نکردند؛ حتما برای خودشان دلیل داشتند.
اما همان سال شما دومین گلزن جهان شدید. بله، من با 20 گل بعد از رونالدو برزیلی دوم شدم وبهترین گلزن آسیا بودم اما در نهایت انتخاب نشد.
شاید به خاطر این که خداداد عزیزی سال قبل این عنوان را کسب کرده بود، AFC نمی خواست ایرانی ها 2 سال پیاپی این عنوان را کسب کنند؟ به هر حال انتخاب آنها بود، شاید هم همین قضیه تاثیر داشت اما مهم نیست.
حسرت این جایزه را نمی خورید؟ این درست که کسب این مقام برای هر کسی باعث افتخار است اما حسرت خوردن ندارد. صحبت در مورد گذشته بی فایده است.
فدراسیون فوتبال ایران هم بهترین فدراسیون سال 2012 آسیا شد... این انتخاب انجام شده و نباید ایراد بگیریم اما خود کفاشیان هم می داند که فدراسیون اشکالات فراوانی دارد. تیم ملی جوانان، بزرگسالان و فوتسال در نتیجه گیری اصلا خوب کار نکردند و در انتخابات هیات ها هم اشکالات فراوانی وجود داشت، این مسائل مردم را دلسرد می کند. فدراسیون نباید پشت این عنوان سنگر بگیرد. اشکالاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
فکر می کنید تیم ملی به جام جهانی صعود کند؟ بعد از باخت به ازبکستان کار کمی سخت شده اما امیدوارم این اتفاق بیفتد.
گفته می شود قطری ها برای صعود به جام جهانی حاضرند میلیار ها دلار خرج کنند و دست به هر کاری بزنند. طبیعی است دست به هر کاری می زنند و این کارشان دور از ذهن نیست.
در مورد شایعه تبانی کیروش با قطری ها برای صعود به جام جهانی چه صحبتی دارید؟ نباید این حرف ها را بزنیم. مطرح کردن این صحبت ها در شأن هیچ کس نیست و وجهه خوبی ندارد. هر کسی می تواند نظر خودش را بدهد اما من صحبتی نمی کنم.
یکی از اشکالاتی که به تیم ملی گرفته می شود این است که در صورت صعود به جام جهانی میانگین سنی تیم بسیار بالا است، نظر شما هم همین است؟ این خودش یک اشکال بزرگ است و من نباید در موردش پاسخگو باشم، کیروش باید جواب این سوال شما را بدهد. این مسئله اصلا اتفاق خوبی نیست.
یعنی کفگیر فوتبال ما به ته دیگ خورده؟ من نمی خواهم اینطور نتیجه گیری کنم اما وقتی پول باشد و برنامه ریزی درست نباشد همین می شود. پول باعث پسرفت فوتبال ما شده و بعضی تیم ها آنقدر ولخرجی می کنند و بعضی ها هم از بی پولی می نالند.
چرا شما بیرون گود هستید؟ خودم خواستم این طور باشد. اول فصل پیشنهاداتی داشتم اما قبول نکردم و حالا هم هیچ پیشنهادی ندارم که کار کنم.
یکی از دلایل پسرفت فوتبال ما این است که امثال کریم باقری پیشنهادی برای کار کردن ندارند. این طور نیست. فکر نمی کنم با بودن من مشکلات حل شود اما قبول دارم خیلی از نیروهای متخصص فوتبال ما بیکار هستند.