تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 6 از 7 اولاول ... 234567 آخرآخر
نمايش نتايج 51 به 60 از 68

نام تاپيک: میزگرد علمی [پست اول مطالعه شود]

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض ذائقه

چند وقت پیش مطلب جالبی فکرم رو مشغول کرده بود و اون اینکه چرا برای مثال روشن فکران ما به خوراکیهای تلخ علاقه ی بیشتری دارن یا مثلن چرا دانش آموز ها به خوراکیهای ترش علاقه دارن و یا ... .
    نظر شما در این باره چیه با توجه به اینکه مثلن میدونیم که بسیاری از این علایق مضر شمرده میشن.

2. 3 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

چند وقت پیش مطلب جالبی فکرم رو مشغول کرده بود و اون اینکه چرا برای مثال روشن فکران ما به خوراکیهای تلخ علاقه ی بیشتری دارن یا مثلن چرا دانش آموز ها به خوراکیهای ترش علاقه دارن و یا ... .
    نظر شما در این باره چیه با توجه به اینکه مثلن میدونیم که بسیاری از این علایق مضر شمرده میشن.
    من مدتی پیش درباره همچین موضوعی تحقیق می کردم٬ که خصوصیات اخلافی و روانی (هوش٬ شخصیت بیگ 5 و ...) چه ارتباطی می تونه با علایق و خواسته ها داشته باشه. (من چندین گروه تحقیقاتی رو در دانشگاه های درجه یک دنیا می شناسم که درباره این روابط تحقیق می کنن٬ ولی تحقیق ها همگی از نوع بررسی های آماری است. یعنی اطلاعات از صدها یا هزارها (یا بعضا میلیون ها) نفر می گیرند و بعد با آنالیز های آماری (مثل Anova) سعی می کنند مشاهده کنن با چه احتمالی این ارتباط می تونسته شانسی باشه (همون P-value ای که در مطالعات می بینیم که اگه زیر 0.01 یا 0.05 باشه میگن به احتمال 99 یا 95 درصد ارتباطی بین این دو واقعه هست و بطور شانسی همزمان نشدن)٬ مطالعاتی که دلیل شناسی کنه درباره این روابط رو هنوز ندیدم.

اینکه بپرسیم چرا روشن فکر ها علاقه به خوراکی های تلخ دارند خودش اول باشد نشون داده بشه٬ یعنی خود روشن فکری (که مخلوطی از شاید 30 فاکتور مختلفه!) در افراد تعیین بشه همراه با علایق غذاییشون٬ و بعد در یک جامعه آماری مناسب همون آنالیزهای آماری انجام بشه تا مشخص بشه آیا این دو واقعه اصلا مرتبط با هم هستند یا خیر٬ و بعد از اون اگه مشخص شد مرتبط هستند (یعنی P-value کمتر از 0.01)٬ اونوقت میشه دربارش تحقیقات کرد و دنبال دلایل یا عوامل پیشین گشت.

درباره علایق غذایی یک مقاله بسیار معروف از پرفوسور Brich هست که توضیح میده علاقه به مزه های مخطلف در کودکان چطور پدید میاد و تقریبا بیس و پایه تحقیقات این زمینه در روانشناسی به حساب میاد. خود مقاله رو اتچ کردم به همین پست. عوامل تاثیر گذار ژنتیک هستند و تربیت در کودکی٬ فکر نمی کنم ارتباطی بین علایق غذایی و مفهوم خیلی پیچیده ای مثل روشن فکری وجود داشته باشه.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    فايل هاي ضميمه فايل هاي ضميمه

4. 5 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

من مدتی پیش درباره همچین موضوعی تحقیق می کردم٬ که خصوصیات اخلافی و روانی (هوش٬ شخصیت بیگ 5 و ...) چه ارتباطی می تونه با علایق و خواسته ها داشته باشه. (من چندین گروه تحقیقاتی رو در دانشگاه های درجه یک دنیا می شناسم که درباره این روابط تحقیق می کنن٬ ولی تحقیق ها همگی از نوع بررسی های آماری است. یعنی اطلاعات از صدها یا هزارها (یا بعضا میلیون ها) نفر می گیرند و بعد با آنالیز های آماری (مثل Anova) سعی می کنند مشاهده کنن با چه احتمالی این ارتباط می تونسته شانسی باشه (همون P-value ای که در مطالعات می بینیم که اگه زیر 0.01 یا 0.05 باشه میگن به احتمال 99 یا 95 درصد ارتباطی بین این دو واقعه هست و بطور شانسی همزمان نشدن)٬ مطالعاتی که دلیل شناسی کنه درباره این روابط رو هنوز ندیدم.

اینکه بپرسیم چرا روشن فکر ها علاقه به خوراکی های تلخ دارند خودش اول باشد نشون داده بشه٬ یعنی خود روشن فکری (که مخلوطی از شاید 30 فاکتور مختلفه!) در افراد تعیین بشه همراه با علایق غذاییشون٬ و بعد در یک جامعه آماری مناسب همون آنالیزهای آماری انجام بشه تا مشخص بشه آیا این دو واقعه اصلا مرتبط با هم هستند یا خیر٬ و بعد از اون اگه مشخص شد مرتبط هستند (یعنی P-value کمتر از 0.01)٬ اونوقت میشه دربارش تحقیقات کرد و دنبال دلایل یا عوامل پیشین گشت.

درباره علایق غذایی یک مقاله بسیار معروف از پرفوسور Brich هست که توضیح میده علاقه به مزه های مخطلف در کودکان چطور پدید میاد و تقریبا بیس و پایه تحقیقات این زمینه در روانشناسی به حساب میاد. خود مقاله رو اتچ کردم به همین پست. عوامل تاثیر گذار ژنتیک هستند و تربیت در کودکی٬ فکر نمی کنم ارتباطی بین علایق غذایی و مفهوم خیلی پیچیده ای مثل روشن فکری وجود داشته باشه.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    در واقع شما کاملن درست میگی اما از اونجا که این بودجه و حتی اراده ی جمعی وجود نداره بین ماها که بیایم یک تحقیقی رو با مشارکت همدیگه انجام بدیم از ابتدا، ناچر هستیم به همین نظر سنجی ها و اطلاعات پراکنده ی دوستان اکتفا کنیم و یک نتیجه ناقص به موازاتش بگیریم. منهم بنابر چیزی که دیدم و از اونجا که ارتباط دارم با این گروه از افراد در مورد اکثریتشون گفتم اینو و اگر دوستان دیگه مایل باشم حاضرم با مشارکت هم تحقیقی انجام بدیم در این باره با قواعدی که شما بالا فرمودی (همون قواعد علمی و آماری روشمند).

مقاله بسیار جالب بود استریم عزیز و خیلی خیلی ممنونم. اگر از این دست مقاله ها در اختیارت هست حتمن بذار تا استفاده کنیم اگر زحمت نمیشه.

6. 2 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

در واقع شما کاملن درست میگی اما از اونجا که این بودجه و حتی اراده ی جمعی وجود نداره بین ماها که بیایم یک تحقیقی رو با مشارکت همدیگه انجام بدیم از ابتدا، ناچر هستیم به همین نظر سنجی ها و اطلاعات پراکنده ی دوستان اکتفا کنیم و یک نتیجه ناقص به موازاتش بگیریم. منهم بنابر چیزی که دیدم و از اونجا که ارتباط دارم با این گروه از افراد در مورد اکثریتشون گفتم اینو و اگر دوستان دیگه مایل باشم حاضرم با مشارکت هم تحقیقی انجام بدیم در این باره با قواعدی که شما بالا فرمودی (همون قواعد علمی و آماری روشمند).

مقاله بسیار جالب بود استریم عزیز و خیلی خیلی ممنونم. اگر از این دست مقاله ها در اختیارت هست حتمن بذار تا استفاده کنیم اگر زحمت نمیشه.
    چنین تحقیقی٬ اگه قرار باشه به طور علمی و دقیق انجام بشه طوری که بشه نتایجش رو قابل اعتنا دونست و قابل چاپ در ژورنال های علمی باشه٬ چندین مسئله مهم داره که تا حل نشن ما نمی تونیم انجامب بدیم:

* ما تعریف علمی دقیقی از افراد روشن فکر نداریم (Intellectual)٬ در محاوره از این خیلی استفاده میشه ولی بطور علمی روش اصولی و تثبیت شده ای وجود نداره برای اینکه تشخیص بدیم این شخصی که الان جلوی ما نشسته روشن فکر هست یا خیر٬ یا اینکه چقدر روشن فکره. ما الان برای خیلی از صفت های شخصیتی (مثل IQ یا بیگ 5 یا اختلالات شخصیتی) روش ها و تست های خیلی دقیق و علمی برای تشخیص و اندازه گیری داریم٬ برای همین خیلی راحته مطالعه ای مثلا درباره هوش و علاقمندی به مزه ها داشته باشیم٬ ولی روشن فکری چون مسئله مبهمی است و پیچیده٬ نمیشه چنین تحقیقی رو براش انجام داد. ما می تونیم دور و برمون رو نگاه کنیم و بگیم این افراد روشن فکر هستن٬ ولی در جامعه علمی نظر افراد درباره سایرین ملاک علمی و قابل استناد نیست٬ باید روش تشخیص مشخص باشه.

* جامعه آماری چنین مطالعه ای باید جامع باشه و همینطور از همه اقشار٬ از سنین مختلط گرفته تا سطح تحصیلات مختلف٬ جنسیت مختلف٬ ملیت و فرهنگ مختلف٬ سطوح اجتماعی مختلف و حتی سطح سلامت جسمی مختلف (چون درباره ارتباطش با علاقمندی به غذا بررسی می کنیم که سلامتی هم در اون موثره). افراد دور و بر ما جامعه آماری قابل استنادی نیستند. پیدا کردن چنین جامعه آماری نیازمند بودجه مالی و زمانی قویه.

* تضمینی هم وجود نداره ما بتونیم چنین ارتباطی رو پیدا کنیم.

* چون ما همش چهار طعم اصلی داریم٬ مطالعه تاثیر یک فاکتور خاص روی این قضیه کمی سخته چون فاکتور های خیلی زیاد دیگه ای هم ممکنه در علاقه به این طعم ها دخیل باشند٬ مثلا سیگاری ها و الکلی ها هم علاقمندی های خاصی به بعضی طعم ها دارند.

--

مقاله های علمی که خیلی زیادن و در دسترس٬ مشکل اصلی در حال حاضر اینه که مقالات علمی بی خود و بی اعتبار زیاد شدن و شاید تشخیص یه مطالعه علمی دقیق و صحیح با یک مطالعه معمولی و ضعیف شاید راحت نباشه٬ به خصوص اینکه خبرگذاری ها هم عادت دارند خیلی راحت یه برداشت سرسری از یک مقاله می کنند و میگن "محققان فلان جا گفتند XYZ" ! صحت تحقیقات و علمی بودن مطالعات و آزمایش ها و نتیجه گیری های یک مقاله رو میشه از روی اعتبار ژورنال یا کنفرانسی که در اون چاپ شدند٬ یا اعتبار نویسنده ها پیدا کرد. میزانی که این مقالات به علم روز کمک کردند و الان در علم دنیا به عنوان رفرنس و پایه تحقیقات آینده حساب میشه رو از میزان دفعاتی که توسط سایر مقالات و محقق ها Cite میشه می تونیم تشخیص بدیم.

8. 5 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

چنین تحقیقی٬ اگه قرار باشه به طور علمی و دقیق انجام بشه طوری که بشه نتایجش رو قابل اعتنا دونست و قابل چاپ در ژورنال های علمی باشه٬ چندین مسئله مهم داره که تا حل نشن ما نمی تونیم انجامب بدیم:

* ما تعریف علمی دقیقی از افراد روشن فکر نداریم (Intellectual)٬ در محاوره از این خیلی استفاده میشه ولی بطور علمی روش اصولی و تثبیت شده ای وجود نداره برای اینکه تشخیص بدیم این شخصی که الان جلوی ما نشسته روشن فکر هست یا خیر٬ یا اینکه چقدر روشن فکره. ما الان برای خیلی از صفت های شخصیتی (مثل IQ یا بیگ 5 یا اختلالات شخصیتی) روش ها و تست های خیلی دقیق و علمی برای تشخیص و اندازه گیری داریم٬ برای همین خیلی راحته مطالعه ای مثلا درباره هوش و علاقمندی به مزه ها داشته باشیم٬ ولی روشن فکری چون مسئله مبهمی است و پیچیده٬ نمیشه چنین تحقیقی رو براش انجام داد. ما می تونیم دور و برمون رو نگاه کنیم و بگیم این افراد روشن فکر هستن٬ ولی در جامعه علمی نظر افراد درباره سایرین ملاک علمی و قابل استناد نیست٬ باید روش تشخیص مشخص باشه.

** جامعه آماری چنین مطالعه ای باید جامع باشه و همینطور از همه اقشار٬ از سنین مختلط گرفته تا سطح تحصیلات مختلف٬ جنسیت مختلف٬ ملیت و فرهنگ مختلف٬ سطوح اجتماعی مختلف و حتی سطح سلامت جسمی مختلف (چون درباره ارتباطش با علاقمندی به غذا بررسی می کنیم که سلامتی هم در اون موثره). افراد دور و بر ما جامعه آماری قابل استنادی نیستند. پیدا کردن چنین جامعه آماری نیازمند بودجه مالی و زمانی قویه.

*** تضمینی هم وجود نداره ما بتونیم چنین ارتباطی رو پیدا کنیم.

**** چون ما همش چهار طعم اصلی داریم٬ مطالعه تاثیر یک فاکتور خاص روی این قضیه کمی سخته چون فاکتور های خیلی زیاد دیگه ای هم ممکنه در علاقه به این طعم ها دخیل باشند٬ مثلا سیگاری ها و الکلی ها هم علاقمندی های خاصی به بعضی طعم ها دارند.

--

مقاله های علمی که خیلی زیادن و در دسترس٬ مشکل اصلی در حال حاضر اینه که مقالات علمی بی خود و بی اعتبار زیاد شدن و شاید تشخیص یه مطالعه علمی دقیق و صحیح با یک مطالعه معمولی و ضعیف شاید راحت نباشه٬ به خصوص اینکه خبرگذاری ها هم عادت دارند خیلی راحت یه برداشت سرسری از یک مقاله می کنند و میگن "محققان فلان جا گفتند XYZ" ! صحت تحقیقات و علمی بودن مطالعات و آزمایش ها و نتیجه گیری های یک مقاله رو میشه از روی اعتبار ژورنال یا کنفرانسی که در اون چاپ شدند٬ یا اعتبار نویسنده ها پیدا کرد. میزانی که این مقالات به علم روز کمک کردند و الان در علم دنیا به عنوان رفرنس و پایه تحقیقات آینده حساب میشه رو از میزان دفعاتی که توسط سایر مقالات و محقق ها Cite میشه می تونیم تشخیص بدیم.
    برای حل مورد * میشه دو راه رو در پیش گرفت. اولی این هستش که همونطور که در روش ها و کتب شیوه ی تحقیق علمی اومده برای موارد این چنینی که به نوعی تعریف هستن بیایم و خصوصیاتی در نظر بگیریم و با توجه به اون خصوصیات فرد رو روشنفکر یا غیر روشنفکر بنامیم. برای مثال ما در نظر بگیریم کاغذ چیزی هستش که میشه روش نوشت و میشه اون رو پاره کرد و از چوب ساخته شده و وقتی در آب بذاریمش بعداز مدتی حل میشه و ... بعد با این خصوصیات کاغذ ها رو از شیشه یا پارچه تمییز بدیم.
    راه دوم این هستش که این جامعه آماریمون رو تغییر بدیم مثلن از روشنفکر به بچه های دبستانی و از ذائقه تلخ به ترش.

و در مورد ** هم بله دقیقن همینطور هستش که شما فرمودی و این دقیقن از خصوصیات یک تحقیق علمیه و بالا هم اشاره کرده بودم معمولن اینطور تحقیقات نیازمند بودجه هستن.

در مورد *** هم بازم درسته چون ما با هدف برسی وارد تحقیق علمی میشیم نه با هدف اثبات عقیده و امسال این.

مورد **** رو به نظرم با د نظر گرفتن چند فاکتور بشه حل کرد.

توضیحاتتون در مورد مقاله هم کاملن درسته و خب چندین موردش رو هم خودم که بررسی کردم حتی خنده دار بود که از جمله ای اون استناد مرکز حجامت ایران به یک تحقیق که جامعه آماریش به 20 نفر نمیرسید ... .

10. 2 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

برای حل مورد * میشه دو راه رو در پیش گرفت. اولی این هستش که همونطور که در روش ها و کتب شیوه ی تحقیق علمی اومده برای موارد این چنینی که به نوعی تعریف هستن بیایم و خصوصیاتی در نظر بگیریم و با توجه به اون خصوصیات فرد رو روشنفکر یا غیر روشنفکر بنامیم. برای مثال ما در نظر بگیریم کاغذ چیزی هستش که میشه روش نوشت و میشه اون رو پاره کرد و از چوب ساخته شده و وقتی در آب بذاریمش بعداز مدتی حل میشه و ... بعد با این خصوصیات کاغذ ها رو از شیشه یا پارچه تمییز بدیم.
    راه دوم این هستش که این جامعه آماریمون رو تغییر بدیم مثلن از روشنفکر به بچه های دبستانی و از ذائقه تلخ به ترش.
    راه اول درسته، ولی تعریفی که ما برای روشن فکری می تونیم بسازیم قطعا چیزی نیست که همه دنیا باهاش موافق باشن، معمولا ده ها سال طول می کشه تا چنین تعریف هایی مرتب کامل میشن تا به شکل یک فاکتور علمی در بیان. ما البته می تونیم بگیم منظور ما این خصوصیات هست، حالا اسمش مثلا روشن فکری یا هر چیز دیگه ای، ولی بازم خیلی شکل علمی ای نمی گیره.

راه دوم هم درسته، ولی برای خیلی از مواردی که قابل ارائه بودند تحقیقاتی شده و نتایجی هست. مثلا یک تحقیق که درباره تفاوت های ذاعقه ای پسرها و دخترهای مدرسه ای در یک منطقه و فرهنگ یکسان [1]، یا تغییرات سن و تغییرات ذائقه [2]، یا یه تحقیق کلی درباره ذائقه های بچه مدرسه ای ها [3].

در مورد *** هم بازم درسته چون ما با هدف برسی وارد تحقیق علمی میشیم نه با هدف اثبات عقیده و امسال این.

اینکه صرفا ما با هدف تحقیق علمی وارد می شیم کافی نیست. تحقیق ها همیشه باید با یک تئوری پردازی اولیه قوی آماده سازی بشن، طوری که بتونیم پیشبینی کنیم در صورتی که این تحقیق رو انجام بدیم حداقل احتمال 80 درصد وجود داره که روابط جدیدی رو کشف کنیم، تا ارزش وقت و سرمایه ای که براش گذاشته میشه رو داشته باشه. این تئوری پردازی هم همیشه بعد از مطالعه کامل و وسیع تحقیق های پیشین و پیدا کردن سرنخ ها در اونهاست. تعریف یک تحقیق هم باید بطور علمی انجام بشه.

مثلا در همین زمینه، تحقیق ها درباره شکلات بسیار زیاده چون اثراتش، و علاقه افراد به شکلات، کاملا بطور علمی تثبیت شده است. برای همین مطالعات بسیار پرخرجی از Brain Imaging و PET Scan گرفته [4] تا بررسی تاثیر خوردن شکلات در احساس رضایت [5] تا خیلی چیزهای دیگه.

راستش این علاقمندی بچه مدرسه ای ها به مزه ترش همچین پشتوانه محکمی برای تئوری سازی نداره که برای تحقیقش پیش بریم، البته مشخصه این هم مثال بود ولی اگه قراره وقت بگذاریم و تحقیق کنیم درباره چنین مسئله ای، بهتره چیزی باشه که کاملا بر پایه اصول و روال تحقیقات علمی باشه از انتخاب موضوع گرفته تا نحوه تحقیقات و نحوه گزارش.

پیشنهاد: من تحقیق مناسبی برای پیدا کردن روابط بین هوش (IQ) و علایق غذایی رو پیدا نکردم، این موضوع خوبیه برای تحقیق به نظر من اگه قراره انجام بدیم. این به نظر من تحقیقیه که اگه خوب انجامش بدیم، پتانیسل چاپ شدن در یکی از ژورنال های متوسط روانشناسی رو داره.

رفرنس ها:

[1] : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    [2] : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    [3] : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    [4] : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    [5] : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

12. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

اینکه صرفا ما با هدف تحقیق علمی وارد می شیم کافی نیست. تحقیق ها همیشه باید با یک تئوری پردازی اولیه قوی آماده سازی بشن، طوری که بتونیم پیشبینی کنیم در صورتی که این تحقیق رو انجام بدیم حداقل احتمال 80 درصد وجود داره که روابط جدیدی رو کشف کنیم، تا ارزش وقت و سرمایه ای که براش گذاشته میشه رو داشته باشه. این تئوری پردازی هم همیشه بعد از مطالعه کامل و وسیع تحقیق های پیشین و پیدا کردن سرنخ ها در اونهاست. تعریف یک تحقیق هم باید بطور علمی انجام بشه.

پیشنهاد: من تحقیق مناسبی برای پیدا کردن روابط بین هوش (IQ) و علایق غذایی رو پیدا نکردم، این موضوع خوبیه برای تحقیق به نظر من اگه قراره انجام بدیم. این به نظر من تحقیقیه که اگه خوب انجامش بدیم، پتانیسل چاپ شدن در یکی از ژورنال های متوسط روانشناسی رو داره.
    درسته ولی خب من با این فرض گفتم پله اول رو گذرونده باشیم یعنی تصویر سازی اولیه و ... انجام شده باشه و ما بدونیم به روابط جدید احتمال زیادی داره برسیم. در واقع منظور من بررسی با دید علمی و دخیل نکردن نظر شخصی بودش.

در مورد پیشنهادت به نظر من که خوبه و از مزیتاش اینکه میتونه قاعده دار و قانونمند باشه. اگر دوستان هم مایل هستن اعلام آمادگی کنن تا ببینیم چی پیش میاد. بحث بودجه رو هم درسته وضعیت اقتصادی هر خانوار خیلی خوب نیست اما به کمک هم میتونیم تا حدودی برطرف کنیم.
    خواهشی که از عزیزان دارم اینکه به جای فشردن کلید تشکر وارد صحبت بشن.

14. این کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای A M ! N's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    Under the weeping moon

پيش فرض علت تفاوت در قدرت حافظه ی افراد

میزگرد ما یکم گرد و غبار روش نشسته!

موضوع: بعضی از افراد برای اینکه یه مطلب رو حفظ کنند مجبورند اون مطلب رو بارها و بارها بخونند و تکرار کنند بعضی ها نیاز به خوندن زیاد ندارند و به راحتی میتونند مطلبی رو حفظ کنند.
    حالا موضوع اینه که به نظر شما این افراد از ذاکره ی قوی تری برخوردار هستند یا از حافظه ی بهتری.. کدوم یک میتونه پراهمیت تر باشه و چرا ؛ چرا یه عده در اثر آلزایمر به اختلال در حافظه
    دچار میشند ؛ چه عواملی کمک میکنه تا حافظه و ذاکره بهتر فعالیت کنه و ..

16. این کاربر از A M ! N بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای sansi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

موضوع: بعضی از افراد برای اینکه یه مطلب رو حفظ کنند مجبورند اون مطلب رو بارها و بارها بخونند و تکرار کنند بعضی ها نیاز به خوندن زیاد ندارند و به راحتی میتونند مطلبی رو حفظ کنند.
    حالا موضوع اینه که به نظر شما این افراد از ذاکره ی قوی تری برخوردار هستند یا از حافظه ی بهتری.. کدوم یک میتونه پراهمیت تر باشه و چرا ؛ چرا یه عده در اثر آلزایمر به اختلال در حافظه
    دچار میشند ؛ چه عواملی کمک میکنه تا حافظه و ذاکره بهتر فعالیت کنه و ..
    «
    حافظه و یادسپاری
    در روانشناسی، حافظه یا یادسپاری (به انگلیسی: Memory) استعدادی است ذهنی برای ذخیره، حفظ و به یاد آوردن اطلاعات و تجربیات. پایه آن تشکیل ارتباطات موقتی قوی و کافی در قشر مغزیمی‌باشد.

از نظر علمیحافظه را می‌توان به دو بخش «حافظه بلند مدت»(Long-Term Memory)و «حافظه کوتاه مدت»(Short-Term Memory)تقسیم نمود. در موقعیت‌هایی که نگهداری و ذخیره سازی مطالب برای چند ثانیه مطرح است،(اغلب کمتر از ۳۰ ثانیه) در مقایسه باموقعیت‌هایی که مستلزم نگهداری مطالب برای مدت طولانی تری است،(از چند دقیقه تا چندین سال) نوع حافظه فرق می‌کند. گفته می‌شود موقعیت‌های نخست با حافظه کوتاه مدت و موقعیت‌های دوم با حافظه بلند مدت مرتبط می‌شود.

»

به خاطر سپردن و يادآوري يك مطلب به عوامل مختلفي مثل تکرار - مرور ذهنی - بخش بندی اطلاعات - ايجاد ارتباط معنادار بین مطالب - رعایت فواصل استراحت و... بستگي داره حالا اگر موضوعي براي فرد بي معنا باشه يا نتونه متوجه ش بشه به سختي مي تونه اون رو به خاطر بسپره و به ياد بياره. علاوه بر اينها علل و عوامل هیجانی( اضطراب و ترس) هم در به ياد اوردن مطالب خيلي موثر هستند وقتي فرد نتونسته به خوبي چيزي رو ياد بگيره با بروز شرايط نامناسب در يادآوري مطلب به مشكل برميخوره.

به نظرم اين افراد مشكلي در حافظه شون ندارن و مشكلشون عدم برقراري ارتباط با معناي مطلب + رعايت نكردن شرايط مناسب براي به حافظه سپردن مطلب هست.
    ممكنه فرد براي به خاطر سپردن يك موضوع بي وقفه شروع به خوندن كرده ، حالا اگر حتي موضوع رو هم متوجه بشه و معناي اون رو درك كنه باز قسمتي از اطلاعات جديد دريافتي رو به هنگام يادآوري به خاطر نمياره چون اجازه ي ثبت داده ها در حافظه ي كوتاه مدتش رو نداده.

«
    فراموشی
    «از دست دادن دایمی یا موقتی توانایی یادآوری و بازشناسی چیزی می‌باشد که قبلا یادگرفته شده است».
    حافظه یکی از آسب پذیرترین و حساس ترین فراینهای ذهنی بشر است و بشدت تحت تاثیر شرایط زندگی فرد است.
    حافظه به محض وجود کوچکترین مقادیر اظطراب، افسردگی، فشار روانی(استرس)، اشتغال فکری و... دچار آسیب می‌شود که این آسیب با توجه به میزان و شدت ناراحتی روانی فرد شدت می‌یابد.
    »

​رعايت كردن اصول مطالعه در ذخيره و بازيابي اطلاعات و توجه به عواملي كه باعث تقويت حافظه مي شوند موثر هستند.

محتوای مخفی: روش های تقویت حافظه 

۱–روش تقطیع (قطعه قطعه کردن) مطالب
    گنجایش حافظه کوتاه مدت ۲±۷(بین ۵ تا ۹قطعه) است. بنابراین از طریق افزایش اندازه قطعه‌ها و نه از طریق افزایش تعداد قطعه‌ها می‌توان ظرفیت حافظه کوتاه مدت را افزایش داد. نگهداری عدد ۱۳۷۰۱۹۸۰۱۳۵۷ در حافظه کوتاه مدت غیر ممکن است در حالی که نگهداری ۱۳۵۷–۱۹۸۰–۱۳۷۰ در حافظه کوتاه مدت بسیار راحتتر است.
    ۲–رمزگردانی تصویری
    می‌شود بین موضوعات نامربوط، ارتباطات معناداری به وجود آورد و آن را مبدل به تصویری ذهنی کرد. مثلا فردی برای به خاطر سپردن اسم رمز شب که عبارت بود از کلاغ، گوجه، باران این رابطه و این [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را برقرار کرد:کلاغ در زیر باران گوجه خورد (به همراه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ). و همچنین می‌شود اطلاعات جدید را با چیزی که از قبل در حافظه بوده ارتباط داد. مثلا وقتی که فرد نام یک نوع غذای جدید را یاد می‌گیرد، می‌تواند در مورد غذای مشابه آن فکر کند.
    ۳–ژرف نگاری معانی
    هرچقدر موضوعات عمیق تر بررسی شوند، بهتر در حافظه خواهند ماند. ایجاد رابطه معنی دار یبن مطالب می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
    ۴–زمینه سازی
    هر مطلب در محیط و شرایطی که آموخته شده بهتر به یاد می‌آید. اگرچه امکان ندارد برای به یاد آوردن هر مطلبی بتوان به محیطی که آن مطالب در آنجا یاد گرفته شده برگشت نمود؛ ولی می‌توان آن محیط را در ذهن زنده و باز سازی کرد. مثلا برای به یاد آوردن اسامی همکلاسیهای دوران دبستان بهتر است به مدرسه‌ای که رفته می‌شده، فکر کرد.
    ۵–طبقه بندی مطالب
    منظم بودن و طبقه بندی موضوعات در حافظه، بازیابی و یادآوری آنها را آسان تر می‌سازد.
    ۶–مرور و تکرار ذهنی
    «تکرار مادر دانایی است»شرط نتیجه گرفتن از این روش این است که تکرار به نحو مفید و مثبتی انجام گیرد، باید در هر بار که مطلب تکرار می‌شود، نکته جدیدی را پیدا کرد و از تکرار ماشینی خودداری کرد.
    ۷–روش «پس ختام»
    این روش از بهترین و معروف ترین فنون تقویت حافظه است. نام این روش از شش حرف اصلی ۶ مرحله این روش اقتباس شده است:

۸–آرام سازی۱)پیش خوانی ۲)سوال کردن ۳)خواندن ۴)تفکر ۵)از حفظ گفتن ۶)مرور و تکرار این روش به هر سه اصل اساسی تقویت حافظه مبتنی است: ۱)سازماندهی مطالب ۲)معنایابی مطالب ۳)تمرین بازیابی.
    هیجان‌های منفی مانند ترس، غم، اندوه و... مانع دستیابی افراد به اطلاعات موجود در حافظه می‌شود. عدم وجود هیجان‌های منفی و وجود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یادآوری را تسهیل خواهد نمود.
    ۹–جلوگیری از تداخل
    جهت جلوگیری از تداخل مطالب یادگرفته شده در یکدیگر، می‌بایست مطالب با فاصله زمانی و بعد از استراحت مطالعه شود. استراحت، تداخل مطالب را بشدت کاهش می‌دهد و یادگیری و یادآوری را بشدت تقویت می‌کند. یادگیری مطالب قبل و یا بعد از خواب بسیار مناسب است زیرا تداخل مطالب پیش نمی‌آید.

علاوه بر اينها توجه به تغذيه مناسب- ورزش - خواب كافي هم مفيد خواهند بود.

18. 2 کاربر از sansi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

مطمئنن این موضوع با الکتریسیته در ارتباط هست چون همونطور که میدونید اخیرن هم دانشمندان انگلیسی با مرتبط کردن جریان الکتریسیته با مغز تونسته بودن یادگیری رو افزایش بدن.

20. 2 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •