یکسری از دوستان اینجا راجب اینکه پنلهای جدید شارپ از آرایش جدید LED استفاده میکنه صحبت کردن که من یه جمع بندی از جوابهام اینجا میکنم کلا LED ها بر اساس آرایش LED دو دسته هستن Edge lit و Back lit ها منتها Local dimm ها که جزو Back lit ها هستن و به صورت مستقیم از پشت پنل نوردهی میکنن به نوعی Direct LED هم هستن به حدی مورد توجه هستن که عموما تصور بر این هست که Edge lit ها و Local dimm ها دو نوع آرایش به کار رفته در تمامی LCD ها هست.
اولا که کلا روی صحبت من این بود که این تکنولوژی جدید نیست حالا شاید Improve شده باشه ولی سابقا در حدود 3-4 سال یش اولین بار سونی چند مدل prototype و بعد یک مدل high end هم از back lit های LED معرفی کرد.
کلا من راجب کيفيت تصوير پنل شارپ LE700 با پنلهاي ديگه اي که دوستان اشاره کردن نظري ندادم ولي از نظر کيفيت تصوير اينکه شما دو تا پنل رو ديده باشي براي کسي سند و مدرک نميشه چون اولا مشخص نيست شما دو تا پنل رو تحت چه شرايطي ديدي زماني ميشه راجب اين قضيه به ديدن تکيه کرد که سورس و محتواي مورد نمايش و دستگاه پخش کننده وحتي کابل به کار رفته براي متصل کردن يکسان باشه و محل قرار گيري دو پنل هم از نظر شرايط نور کاملا يکسان باشه پس اينکه شما ديدي و از همه مهمتر به واسطه اين ديدن به درجه يقين هم رسيدين (با توجه به جمله "من كه خودم از نزديك ديدم ميدونم.") براي کسي نميتونه سنديت داشته باشه.
اين امتيازات سايت Cnet به اين پنل هست:
مربوط به B7000:
مربوط به LE700:
اين گوشه اي از نقل و قول Cnet در مورد شارپ مدل LE700:
که اشاره کرده به بازتوليد رنگ مشکي ضعيف اين در برابر LED ها و حتي خيلي از پنلهايي که بک لايت LED ندارن.Black levels not as deep as LED and some non-LED-based LCDs; less-accurate grayscale; glossy screen reflects ambient light; minor backlight uniformity issues.
وجود acrylic Fiber در LED هاي Edge lit براي يکنواخت کردن نور هست در Direct LED شارپ ادعا شده که چون LED ها پشت صفحه قرار دارن فاصله طي شده پرتوهاي نوري کوتاه تر هست بنابراين مقدار نور کمتري مورد نياز هست که به واسطه اين مقدار نور دهي مورد نياز کمتر لازم نيست درخشش زيادي از LED ها گرفته بشه که اين از نظر مصرف برق موثر بوده چون درخشش بيشتر LED مستلزم مصرف برق بيشتر هست.
در ثاني به دليل حذف آکريليک فايبر مابين LED و پنل هوا وجود داره که نرخ انتقالي بالاتري نسبت به آکريليک فايبر براي فتونها داره اين مسئله هم به ادعاي شارپ باعث ميشه LED ها با مقدار کمتري از درخشش به ميزان برايتنس ايده آل برسن که خود به خود مساوي هست با مصرف برق کمتر.
اما مورد اصلي که نقش کليدي در اين ماجرا داره استفاده از LED هايي با بهره وري بالا هست يعني LED هايي که با مصرف برق کمتر درخشش بيشتري توليد ميکنن مثلا به ازاي هر وات برقي که مصرف ميکنن ميتونن 10 Lumen روشنايي توليد کنن.
در حال حاضر اون چيزي که در کاتالوگ تبليغاتي شارپ که اين دوستان مطالعه کردن و به طور نه چندان روشن بهش اشاره شده به کارگيري LED هاي energy-efficient يا همون بهروه وري بهينه هست که نقش کليدي تري نسبت به همه اون موارد ذکر شده در بالا داره که در نسل جديد در Edge lit ها هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت و اتفاقا يکي از دلايل توجه بيشتر کمپانيهايي مثل سوني و سامسونگ براي تمرکز بر روي پنلهاي Edge lit همين مسئله هست که تعداد LED ها در Edge lit ها به دليل آرايش قرارگيريشون هميشه کمتر از Direct LED ها خواهد بود و در عوض با بهينه کردن رفلکتورها و استفاده از LED هاي energy-efficient ميشه مصرف برق کمتري در Edge lit ها شاهد بود.
به هر حال توي پست قبلي هم ذکر کردم بين اون چيزي که سازنده ها روي کاغذ مطرح ميکنن و اون چيزي که در دنياي واقعي اتفاق ميوفته هميشه فاصله هست اين پنل شارپ در 90 درصد نقدهايي که از اين پنل شده نتونسته نظر منتقدها رو آنچنان جلب کنه منم اين پنل رو بقل هيچ پنل ديگه اي نديدم که نظر بدم چيزي هم که گفتم صرفا نظر منابع معتبري مثل Cnet و.... بوده البته اينو در آخر اضافه کنم که اگر دوستان جزو فنهاي تصاوير براق و Over Bright هستن اين مدل شارپ ظاهرا گزينه بهتري نسبت به LEDـهاي B6000 و 7000 و 8000 سامسونگ هست.