آقا من شرمنده ام پست هاتون رو نديده بودم
كلا من توي خريد مرغ مينا و گربه بيشتر مي تونم كمكتون كنم اما اطلاعت مختصري كه در مورد كاسكو دارم خدمتتون مي گذارم:
طوطي خاكستري يا كاسكو يه حيوان باهوش و فوق العاده و احساساتي است سريع حرف زدن رو ياد مي گيرد و اگر از جوجگي با انسانها درارتباط نزديك باشد زود به شما اخت پيدا مي كند اما دردسرهاي مخصوص به خودش رودارد به هيچ وجه نبايد نگهداري كاسكو رو با نگهداري هر پرنده ديگه مثل مرغ عشق و عروس هلندي و كفتر فنچ اشتباه بگيريد! اين حيوان خيلي حساس و دل نازك است و حتي بيشتر از يك سگ به مراقبت و نگهداري نيازدارد حداقل روز 1.5 ساعت از وقتتون رو بايد صرف حرف زدن بازي كردن و توجه كردن به اون بكنيد وگرنه افسردگي ميگيرد ..... اين حيوان باهوش خيلي سريع تشخيص مي دهد كه اعضاي يك خانواده دوستش ندارند يا محلش نمي گذارند! حالا شايد فكر كنيد من دارم يه كم قضيه رو جدي مي گيرم و پرنده رو تا حد يك انسان بالا اوردم اما واقعيت اينه كه يك كاسكو هوش يك بچه دوساله رو داشته و درك كاملي از اطراف خودش دارد!پس تا اينجا به اين نتيجه رسيديم كه اگر شما شخص گرفتاري هستيد اصلا دنبال خريد اين پرنده نرويد!
پيشنهاد من سن سه ماهگي براي خريداري است و دقت كنيد اين پرنده بعد از اينكه مقداري بزرگ شد بايد از مادر جدا شود و با انسانها اخت بگيرد كلا وقتي شما براي اولين بار يك پرنده مي خريد انتظار داريد خوش اخلاق و اجتماعي باشد و حمله نكند اگر غير اين باشد احتمالا زود ازش زده يا دلسر مي شويد پس اگر حوصله نداريد كه مراحل پايه ( مثل عادت دادن به انسانها و حمله نكردن) رو به پرنده ياد بديد جوجه اي رو اتخاب كنيد كه صاحب قبليش يا پرنده فروش باهاش مقداري كار كرده باشد
دليل اينكه از جوجگي بگيريد بهتره يكيش اين است كه قيمت پايين تري دارند چون يك طوطي خوب سخن گو مابين 1 تا 1.5 ميليون تومن هستش( من حد در مورد طوطي ها معمولي قيمت دادم وگرنه كاسكوهاي 5 ميليون هم داريم)
دوم ايكه معلوم نيست چه عادات رفتاري دارد اما يك جوجه با شما اخت مي گيرد و انعطاف پذيرتر است (درمورد قيمتش زياد مطلع نيستم اما حول و حوش 400تا500 تومن بايد باشه) و خوشبختانه اگر جوجه سالم بگيريد احتمال مرگ و ميرش خيلي كم است
اين پرنده 50 سال راحت عمر مي كند اگربهش برسيد بندرت بيمار مي شود روي رژيم غذايش بايد دقت كافي داشته باشيد كه البته چون شما هنوز خريداري نكرديد اين مورد رو بعدا توضيح ميدهم
حالا شما مي پرسيد پرنده نر ياماده؟ اين موضوع كاملا سليقه ايست! من خودم پرنده هاي ماده رو بيشتر ترجيح مي دهم به نظرم خونگرم ترند و مي شه ازشون جوجه كشيد پرنده نر ممكن است كمي باهوش تر به نظر بيايد يا بيشتر دورو بر شما بپلكد
ولي كلا زياد در قيد و بند جنسيت پرنده نباشيد فقط هنگام خريد به نكات زير حتما توجه كافي داشته باشيد :
1: فعاليت پرنده: پرنده بايد حتما به اندازه كافي در قفس فعاليت داشته باشه و نسبت به محيط واكنش نشان بدهد پرنده افسرده را نخريد وگرنه هزاران مشكل با آن خواهيد داشت و يادتان باشد افسردگي در طوطي ممكن است عواقب وخيمي داشته باشد
2: چشمها : چشمها بايد كاملا درخشنده و تميز باشند و نبايد كدر يا پرده دار يا پوشيده از قي باشند
3: پرها: پرها بايد پرپشت درخشنده و نرم و تميز باشند .... طوطي هاي افسرده ممكن است پرهاي خودرا بكنند ( در اين مواقع از لباس اليزابت استفاده مي شود كه مانند محفظي دور بدن حيوان را مي گيرد تادسترسي به پرهايش نداشته باشد ) و يا كچلي ممكن است ناشي از يك بيماري انگلي باشد
4: انگشتهاي پا: حواستان باشد انگشتها سالم و سرجاي خودشان باشند فقدان انگشت كلي از تحرك طوطي را كم كرده و فعاليتش را مختل مي كند همانطور كه مي دانيد طوطي از انگشتهاي پايش خيلي استفاده مي كند
5:منقار: منقار پرنده بايد صاف و يكدست بوده و پوسته پوسته يا ترك خورده يا هر علامتي كه نشان بيماريست نداشته باشد بالا و پايين منقار را به دقت بررسي كنيد
6:محل دقع مدفوع حيوان بايد تميز بوده و فاقد پوستهاي اضافي يا التهاب باشد
7: حواستان باشد پرنده بازنشسته جاي جوجه غالب نكنند جوجه ها كمي چشمانشان تيره تر است و پا ها و نوكشان لطيف تر است و زمختي پرنده بالغ يا پير را ندارد
8: و در آخر اين حيوان بايد به دل شما بشيند! ببينيدرفتارش چطور است؟ بد اخلاق؟ گاز مي گيرد؟ جيغ مي كشد ؟ دوستانه است؟ به هر حال ممكن است 50 سال در كنار هم باشيد! انتخاب يك كاسكو خوب به اندازه انتخاب همسر مهم است!
اگر اطلاعات كافي نداريد يك پرنده شناس خبره با خود ببريد با داشتن اين پرنده احساس خواهيد كرد كه داراي فرزند شده ايد!
اوقات خوشي را با فرزندتان سپري كنيد!