قبل از اختراع و همه گیر شدن ترانزیستور از لامپ های خلأ به عنوان نیمه رسانا استفاده می شد. اگه تلویزیونهای خیلی قدیمی رو ببینید توش چند تا لامپ پیدا می کنید. به هر حال با گذشت زمان و پیشرفت خیره کننده ترانزیستورها و بعدش مدارهای مجتمع یا IC ها که تعداد زیادی تزانزیستور رو توی خودشون دارند و همچنین فرایند تولید ارزون تر ترانزیستور لامپ ها توی اکثر وسایل به فراموشی سپرده شدند. توی کامپیوتر های اولیه هم از لامپ استفاده می شد که برای ساخت یه کامپیوتر که توان محاسباتی حداقلی داشته باشه از هزاران لامپ خلأ استفاده می شد که با توجه به طول عمر متوسط 3000 ساعتی لامپ ها ، پیوسته باید لامپ ها عوض می شد. که به هر حال توی صنعت کامپیوتر کلاً استفاده از لامپ منسوخ شد (برای اطلاع کافیه بدونید که سری چیپ های گرافیکی Radeon 7000 بالاتر از سه میلیارد ترانزیستور دارند!)
حالا توی آمپلی هم این نیمه رساناها یکی از اجزای اصلی هستند بصورت تجاری دیگه من ندیدم هیچ برندی از لامپ استفاده کنه حتی مارک های Denon,Marantz,Onkyo,Pioneer,Harman Kardon و ... هم دیگه تولیدی در این زمینه ندارند ولی شرکت ها و اشخاصی هستند که آمپلی های لامپی رو بصورت دست ساز تولید می کنند.
اولاً در مورد فیلم و افکت در حال حاضر می شه گفت که این آمپلی ها کاربردی نداره بیشتر کسایی به این آمپلی ها علاقه دارند که توی HiFi کار می کنند و به صدای گرم و استفاده از کانکشن و سورس های آنالوگ علاقه مندند. من خودم به شخصه یکبار صدای این آمپلی ها رو شنیدم که اگه بعضی از متعصبین و دوستداران لامپ ناراحت نشن می تونم بگم که به نظرم هیچ چیز خاصی نیست و کلی اون بنده خدایی که تست می کرد می گفت نمی دونم باید گرم بشه تا صداش بهتر بشه و یه مقدار دردسر دیگه که فکر می کنم تو این دوره زمونه کمتر کسی بتونه به این دردسرها فکر کنه. به هر حال من با چیز های سنتی زیاد حال نمی کنم.