تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دانلود فیلم جدید
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 59 از 101 اولاول ... 94955565758596061626369 ... آخرآخر
نمايش نتايج 581 به 590 از 1004

نام تاپيک: ◄◄ تاپیک جامع تغذیه؛ بهداشت و سلامت عمومی ►►

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    forum.p30world.com/member.php?u=989

پيش فرض خط خطرناک!

این روزها کار از نوشتن «سلطان غم مادر» و کشیدن قلب تیرخورده روی بازو و ساعد و آرنج و گردن گذشته است و تاتو کردن دیگر مخصوص قشر خاصی نیست....
    به عبارتی، حالا نوبت خانم هاست تا خطوط صورتشان را پررنگ کنند و خط لب، خط چشم و ابروی خطی! داشته باشند اما باور کنید متخصصان پوست می گویند تقریبا همه آنهایی که تاتو می کنند، بعد از مدت کوتاهی از انجام آن پشیمان می شوند. به عنوان نمونه میهمان این هفته «میزگرد زیبایی»، خانم تینا. ش از جمله افرادی است که بعد از تاتوی ابروی خود از نتیجه کار رضایت نداشته و به اصطلاح برای ترمیم آن به یک آرایشگاه مراجعه کرده و علاوه بر اینکه چهره او زیباتر نشده بلکه زیبایی قبل را هم از دست داده است. اگر دوست دارید بدانید که ماجرا از چه قرار بوده، گفتگوی ما را با ایشان بخوانید و نظر متخصصان «سلامت» را هم در این مورد بدانید.
    خانم« تینا ش» که به خاطر تاتوی ابرویش با مشکلات زیادی مواجه شده،می گوید:
    ایـن بـزرگ تـریـن اشـتـبـاه زنـدگـی ام بـود
    ▪ چرا تصمیم گرفتید که به سراغ تاتو کردن ابرو و چشم خود بروید؟
    راستش من از دوران نوجوانی ابروهای کم پشت و بد حالتی داشتم و به همین دلیل همیشه از مداد ابرو استفاده می کردم. بعد از مدتی متوجه شدم ابروهایم دچار ریزش شده و هر روز کم پشت تر می شود. از این موضوع خیلی ناراحت بودم تا اینکه یکی از دوستانم پیشنهاد داد ابروهایم را تاتو کنم تا هم چهره ام رنگ بگیرد و هم از شر این ابروهای به درد نخور! خلاص شوم. پیشنهاد بدی نبود. با هم قرار گذاشتیم و به یکی از آرایشگاه های معروف شیراز مراجعه کردم.
    ▪ شما نمی دانستید که انجام تاتو در آرایشگاه ها ممنوع است و شاید سلامت تان به خطر بیفتد؟
    دوستم خیلی از کار این آرایشگاه تعریف کرد و من وسوسه شدم چرا که ابروهایم خیلی بدشکل شده بود و می خواستم چهره زیباتری داشته باشم.
    ▪ در آرایشگاه چه اتفاقی افتاد؟
    از بین مدل های مختلف تاتو در یک آلبوم نمونه کار، مدل و رنگ تاتوی ابروهایم را انتخاب کردم و روی صندلی تاتو نشستم. در مرحله اول، خانمی که مسوول تاتو کردن بود با مداد ابرو طرح اولیه ابروهایم را کشید و بعد ابروها را تیغ زد و با یک دستگاه کوچک که سر آن سوزن کوچکی نصب شده بود، شروع به تاتو کردن ابروها کرد. بسیار دردناک بود. البته خودش معتقد بود که از بی حس کننده استفاده می کند اما من از درد بیش از حد بی اختیار اشک می ریختم. ۱ ساعتی به همین منوال گذشت تا بالاخره کار به اتمام رسید. خون از ابروهایم جاری بود اما مسوول تاتوی آرایشگاه گفت که این خون ریزی کاملا طبیعی است و نباید نگران باشم. در عین حال توصیه کرد ۲ روز به ابروهایم آب نزنم و ۳ تا ۵ بار در روز آنها را به کمک بتامتازون، چرب کنم تا زخم ها زودتر ترمیم شوند. البته وقتی به آینه نگاه کردم، شوکه شدم زیرا علاوه بر خون ریزی، رنگ تاتو بسیار پررنگ بود و طرح تاتو هم دقیقا منطبق با طرحی نبود که من از آلبوم انتخاب کرده بودم اما خانم تاتوکار گفت ماه بعد که برای ترمیم مراجعه کنم همه ایرادهای احتمالی را درست خواهد کرد.
    ▪ همین طور شد؟
    من یک ماه و آن هم روزی ۵ بار ابروهایم را چرب می کردم تا زخم ها بهبود پیدا کنند اما ابروهایم همیشه قرمز و ملتهب بود و پوسته ریزی می کرد. از طرفی مدل تاتوی ابروهایم نیز مطابق خواسته ام نبود زیرا هم بلند و هم خیلی ضخیم و مصنوعی و پررنگ بود. یک ماه بعد که برای ترمیم به آرایشگاه مراجعه کردم، همه ایرادها را به خانمی که ابروهایم را تاتو کرده بود گفتم اما او خیلی خونسرد گفت به کمک رنگ سفید تاتوهای اضافی را پاک می کند تا ابروهایم نازک تر و کوتاه تر شوند اما ۲ ماه باید صبر کنم تا زخم ها کاملا ترمیم شوند. البته همان موقع پیشنهاد داد که اگر خط چشم نازکی تاتو کنم، ابروهایم نیز از این حالت مصنوعی در می آید و چهره ام طبیعی تر و زیباتر به نظر می رسد؛ درست مانند اینکه همیشه گریم محو داشته باشم. راستش خود او هم خط چشم و خط لب تاتو کرده بود و به نظرم زیبا می آمد. قبول کردم و تصمیم گرفتم زمانی که برای دومین ترمیم تاتوی ابروهایم به آرایشگاه آمدم ابتدا خط چشم تاتو کنم اما اگر می دانستم چه اتفاق وحشتناکی در انتظارم است، هرگز برای بار دوم به آنجا مراجعه نمی کردم.
    ▪ چه اتفاق وحشتناکی؟
    در مراجعه سومم به آرایشگاه تصمیم گرفتم قبل از ترمیم تاتوی ابرو، خط چشم باریک و کوتاهی تاتو کنم. اگر بگویم برای تاتوی خط چشم هزار بار بیشتر از تاتوی ابرو درد کشیدم، اغراق نکرده ام. واقعا غیرقابل تحمل بود اما نمی توانستم کاری کنم و به امید رسیدن به زیبایی بیشتر، درد را تحمل می کردم. بعد از تاتوی خط چشم نوبت به ترمیم ابروهایم رسید. بار دیگر مدل ابرو را از آلبوم انتخاب کردم و خانم مسوول تاتو مشغول به کار شد. البته من شنیده بودم که تاتو به راحتی پاک نمی شود اما ایشان گفتند موادی که برای پاک کردن تاتو استفاده می کنند آمریکایی و کاملا حرفه ای است! یک ساعتی هم ترمیم دردناک ابروها طول کشید. بی صبرانه منتظر بودم چهره ام را در آینه ببینم اما شاید باور نکنید اما هنگامی که نگاهم به آینه افتاد، بیهوش شدم.
    ▪ مگر چه دیدید که بیهوش شدید؟
    خون از ابروها و پلک هایم جاری بود. دو طبقه ابرو داشتم. ابروهای زیری کم رنگ تر بود و انگار با لایه نازکی از پوست سفید، پوشیده شده باشد اما تاتوی بالایی پررنگ و مشکی بود و شبیه شخصیت های خبیث فیلم های ترسناک شده بودم. در واقع نتیجه کار وحشتناک بود اما خانم تاتوکار قبول نمی کرد که همه چیز افتضاح است. به مدیر آرایشگاه مراجعه کردم اما ایشان هم چیزی را گردن نگرفت و گفت طرح و مدل را خودتان از آلبوم انتخاب کرده اید و خودتان هم آن را تغییر داده اید و مقصر تاتوکار ما نبوده است. البته معتقد بودند با گذشت زمان و بهبود زخم ها ابروی پاک شده کم رنگ تر می شود. به خانه آمدم و شب که همسرم از سرکار به خانه آمد با دیدن چهره من وحشت کرد. پلک هایم ورم کرده بود و چشم هایم کاسه خون بود و ابروهایم نیز به بدشکل ترین و زشت ترین حالت ممکن در آمده بود. چند روز منتظر بودم تا التهاب و قرمزی چشم هایم بهتر شود اما با مراجعه به چشم پزشک متوجه شدم که عفونت کرده اند.
    ▪ علت این عفونت را هم از پزشک تان پرسیدید؟
    بله. ایشان معتقد بودند ترکیب مواد آلرژی زای تاتو باعث ایجاد حساسیت، التهاب و عفونت چشم هایم شده و حدود یک ماه هم روند درمان طول کشید و بماند که چه دردهایی را متحمل شدم. تا امروز هم حدود ۶ماه از آن ماجرا گذشته اما هیچ تغییر مثبتی در فرم ابروهایم حاصل نشده و همچنان متورم و دو لایه (کم رنگ و پر رنگ) باقی مانده است. گاهی حس می کنم افسردگی گرفته ام چون چهره ام واقعا وحشتناک شده و با هیچ آرایش ترمیمی بهتر نمی شود. البته تصمیم دارم از آن آرایشگاه شکایت کنم و امیدوارم به کمک یک متخصص پوست و استفاده از لیزر مقداری از تاتوی ابروهایم پاک شود و فرم آنها کمی تغییر کند اما باید اعتراف کنم بزرگ ترین اشتباه زندگی من تاتو کردن بود و خیلی از این کارم پشیمانم اما برای پشیمانی دیگر خیلی دیر شده و امیدوارم کسی اشتباه من را مرتکب نشود. کاش همان ابروهای کم پشت و طبیعی را داشتم و شبیه هیولا نمی شدم! ● نگاه اول
    نظر دکتر فریده مهتی پور متخصص پوست و مو درباره سوژه «میزگرد زیبایی»
    پـاک کـردن تـاتـو آسـان نـیـسـت
    اگر از متخصصان پوست و مو بپرسید، می گویند برای همیشه دور تاتو را خط بکشید زیرا تاتو با رنگ های غیربهداشتی و سوزن در محیطی که هیچ گونه نظارتی بر آن انجام نمی گیرد، بدون شک سلامت شما را تهدید خواهد کرد.
    ▪ خانم دکتر! چرا همواره متخصصان افراد را از انجام تاتو منع می کنند؟
    پوست اولین سد دفاعی بدن در برابر ورود میکروب ها محسوب می شود و با تاتو کردن این سد دفاعی موردتهاجم قرار می گیرد چون در این فرآیند، سوزن در یکی از سدهای دفاعی بدن نفوذ و همراه خود عوامل میکروبی را وارد بدن می کند. در عین حال، رنگ های تاتو هم ممکن است واکنش های ایمنی بدن را تحریک کنند و سلول های پوست ناحیه تاتوشده، ملتهب، بنفش رنگ و به صورت دانه های تسبیح برجسته شوند. بنابراین افرادی که سابقه نقص سیستم ایمنی بدن دارند، باید دور تاتو را خط بکشند. در این بین، مهم ترین اتفاقی که پس از تاتو امکان دارد رخ دهد، بروز واکنش آلرژیک به یکی از مواد موجود در رنگ تاتو است. در بیشتر موارد، رنگدانه تات یا مشتقات آن که روی پوست می ماند، باعث ایجاد واکنش می شود و با بروز ناگهانی تحریک، تورم و قرمزی قسمتی که تاتو روی آن انجام شده، در عرض چند هفته یا حتی چند سال پس از انجام تاتو دیده می شود. در عین حال، این واکنش تحریکی معمولا محدود به منطقه تاتو شده است اما گاهی اوقات وسیع تر و با بروز اگزما و پوسته ریزی همراه می شود.
    ▪ وجود چه ترکبیاتی در مواد تاتو موجب بروز این نوع واکنش می شود؟
    این ترکیبات عبارتند از جیوه که مناطق قرمز در تاتو را درگیر می کند و احتمال دارد واکنش آلرژیک شدیدتر و با بروز اگزما همراه شود. کروم که نواحی سبز در تاتو را درگیر می کند و کبالت، منگنز و کربن که به ترتیب مناطق آبی روشن، نواحی ارغوانی و مناطق سیاه تاتو را شامل می شود. از طرفی اگر درصد بالایی از نواحی زرد در تاتو در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، دچار قرمزی و تورم می شود و دلیل اصلی آن مشخص نیست ولی علت می تواند وجود کادمیوم سولفات موجود در رنگ زرد باشد که مشتقات آن به نور حساس است.
    ▪ آیا عوارض ایجاد شده بر اثر تاتوی ابرو در خانم تینا. ش هم به دلیل وجود این ترکیبات رنگی بوده است؟
    به احتمال زیاد همین طور است. از طرفی شرایط بهداشتی و نحوه انجام مراحل تاتو را نیز نمی توان نادیده گرفت. ببینید، تاتو از نظر پزشکی به غیراز موارد نادر که برای پوشش یک جوشگاه غیرقابل درمان و بدشکل در صورت، آن هم از سوی پزشک متخصص پوست به کار می رود، در بقیه موارد از جمله دلایل زیبایی یا آرایش دایم توصیه نمی شود و طبق اطلاعیه های وزارت بهداشت این کار جرم محسوب می شود زیرا عوارض جدی مانند ایجاد گوشت اضافی، انتقال عفونت هایی مانند ایدز، هپاتیت، سل، تبخال و ...، تغییر رنگ پوست و تحریک بیماری های زمینه ای را به دنبال دارد. متاسفانه خانم تینا با وجود این مسایل باز هم برای انجام تاتو به آرایشگاه مراجعه کرده و علاوه بر اینکه نتیجه مورد نظر خود را نگرفته است، باید تا مدت ها تحت نظر متخصص پوست قرار بگیرد.
    ▪ تورم در ناحیه تاتو شده ابروی این خانم چه علتی دارد؟
    نباید فراموش کرد بسیاری از رنگ های تاتو فقط از مرکب ساخته شده اند و عوارض پوستی شدیدی ایجاد می کنند. به همین دلیل در اطراف ناحیه ای که رنگ تاتو تزریق شده، ضایعه هایی به نام گرانولوما به وجود می آید که پر از سلول های ماکروفاژ (گلبول های سفید بیگانه خوار) است و تلاش می کنند رنگ تاتو را ببلعند و از پوست پاک کنند؛ به خصوص اگر رنگ تاتو حاوی جوهر قرمز باشد. همچنین در محل تاتو ممکن است کلویید (برآمدگی در محل التیام زخم) ایجاد شود که افراد با پوست تیره بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند.
    ▪ این مشکل ها می تواند عفونت پوستی هم ایجاد کند؟
    بله. تاتو ممکن است موجب عفونت باکتریایی موضعی شود و علایم این عفونت شامل سرخی، تورم و چرک است. در واقع اگر آرایشگر از وسایل استریل استفاده نکند، امکان به وجود آمدن این عفونت ها بیشتر خواهد بود و گاهی اوقات بیمار تا آخر عمر باید از پماد یا کورتون های تزریقی استفاده کند.
    ▪ خانم تینا قصد دارد به کمک لیزر همه تاتوهای صورتش را پاک کند. حالا سوال اینجاست که آیا به کمک لیزر همه آنها پاک می شوند؟
    امروزه برای از بین بردن خالکوبی ها، لیزر های مختلفی رواج پیدا کرده اند که هر کدام مشخصات خاص خود را دارند و با طول موج ها و رنگ های مختلف جهت درمان ضایعات رنگی و خالکوبی ها مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی ممکن است در یک خالکوبی که رنگ های گوناگونی دارد، ناچار به استفاده از لیزرهای متفاوتی شویم. البته از آنجا که عمق نفوذ لیزرهای مختلف و نیز تاثیر آنها بر رنگ ها، متفاوت است بنابراین آگاهی از مشخصات و کارایی آنها به مهارت و تجربه پزشک بستگی دارد. البته احتمال اینکه پاسخ مناسبی نگیرند هم زیاد است.
    ▪ منظورتان چیست؟
    به طور کلی تاتوها به ۳ دسته حرفه ای، آماتور و تروماتیک (ناشی از حوادث) تقسیم می شوند و از بین بردن خالکوبی حرفه ای به دلیل نفوذ عمیق تر، مشکل تر از نوع آماتور است و به دفعات بیشتر لیزر نیاز دارد. متاسفانه این روزها انواع تاتوی آرایشی به خصوص انواع حرفه ای آن بین نوجوانان و جوانان رواج پیدا کرده و عملا با درمان های رایج لیزر از بین بردن کامل آن امکان پذیر نیست. باید به بیماران گفته شود که دفعات لیزر به خصوص در انواع حرفه ای ممکن است به ۲۰ جلسه برسد و شاید هم تمام رنگ های خالکوبی به طور کامل از بین نرود. بنابراین بیمار مورد نظر ما شاید موفق به پاک کردن کامل همه تاتوهای خود نشود و این یک واقعیت است. به همین دلیل است که متخصصان پوست بر این باورند آخر خط تاتو، پشیمانی است .
    ▪ آیا رنگ تاتو و رنگ پوست هم در پاک کردن آن به کمک لیزر موثر است؟
    بله؛ لیزر در پوست های تیره و کسانی که برنزه کرده اند یا حتی از کرم های اتوبرنزه استفاده می کنند، ممکن است موجب بروز عوارضی چون کم رنگی یا پررنگی محل لیزر شود که می تواند موقت یا حتی دایمی باشد زیرا نور لیزر همان گونه که توسط ذره های خالکوبی جذب می شود، می تواند توسط رنگدانه های پوست نیز جذب شود و عوارض مختلفی به وجود آورد که در مورد پوست های تیره شایع تر است. بنابراین لیزر ضایعات رنگی و انواع تاتو در پوست های خیلی روشن و آنهایی که برنزه نکرده اند، بهتر جواب می دهد. از طرف دیگر، تاتوهای قدیمی تر نسبت به تاتوهای تازه (کمتر از یک سال) جواب بهتری به درمان با لیزر می دهند که به دلیل وجود سلول های بیگانه خوار در خالکوبی های قدیمی تر است که می توانند ذرات شکسته شده توسط لیزر را از بافت خارج کنند. باز هم تاکید می کنم که با توجه به موارد گفته شده باز هم ممکن است خالکوبی به طور کامل از بین نرود یا حتی در مواردی هم که کاملا برطرف شود، هاله کم رنگی روی پوست باقی بماند.
    ▪ به رنگ تاتوها اشاره نکردید؟
    تاتو های آبی تیره و سیاه به لیزر بهتر جواب می دهند در صورتی که تاتو های زرد و قرمز و سبز جواب درمانی کم یا خیلی مختصری دارند. در عین حال، خالکوبی های سفید یا خالکوبی های همرنگ پوست ممکن است در اثر لیزر تبدیل به رنگ خاکستری یا سیاه شوند که پرهیز از انجام لیزر و تست اولیه در چنین مواردی ضروری است. متاسفانه خانم تینا به دلیل استفاده از رنگ سفید برای پاک کردن تاتو ممکن است دچار چنین مشکلی شوند. البته بهتر است قبل از انجام لیزر، در ۲جلسه اول درمان، نقاطی کوچک از خالکوبی این بیمار تست و بعد از ۶ تا ۸ هفته با معاینه و مشاهده اثرات تست، لیزر در سطح وسیع انجام شود.
    ▪ بنابراین با پاک کردن تاتو همه عوارض ناشی از آن از بین نمی رود. همین طور است؟
    ببینید اگر رنگ تاتو به لایه ماندگار پوست تزریق شود، برای همیشه باقی می ماند و قابل پاک شدن نیست ولی در صورتی که در لایه های سطحی تزریق شود، به تدریج کم رنگ می شود و از بین می رود اما این طور نیست که بگوییم صد درصد عوارض حاصل از آن نیز محو می شود بلکه برای درمان هر یک از عوارض نیاز به روش های درمانی خاصی هم وجود دارد. در عین حال، اگر ماده تاتو کربنی باشد، می توان آن را به وسیله لیزر برداشت ولی اگر مواد رنگی به خصوص قرمز و قهوه ای و زرد باشد، به دلیل وجود ترکیبات آهن در این رنگ ها امکان برداشتن آنها وجود ندارد و حتی با استفاده از لیزر نیز ناحیه تاتو شده، برای همیشه تیره رنگ باقی می ماند. بنابراین توصیه می شود که افراد حتی الامکان از انجام تاتوهای زیبایی و آرایشی اجتناب کنند.
    ● نگاه دوم
    آسیب های چشمی تاتو را جدی بگیرید
    دکتر محمد حسین افتخاری/ چشم پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
    متاسفانه این روزها بسیاری از خانم ها برای اینکه خودشان را از آرایش چشم راحت کنند، تصمیم می گیرند که خط چشم را روی چشم های شان تاتو کنند، در حالی که این کار عوارض زیادی در پی خواهد داشت. مشکل اصلی این است که آرایشگری که این کار را انجام می دهد، از ساختمان چشم و بافت های حساس آن هیچ گونه اطلاعی ندارد و این امر باعث می شود که در بعضی مواقع هنگام وارد کردن سوزن به پشت پلک، آسیب بافت های چشمی رخ دهد. گاهی نیز در صورتی که سوزن خیلی عمقی در بافت پلک وارد شود، باعث پارگی پلک و آسیب بافت های کره چشم خواهد شد. همچنین وارد شدن رنگ تاتو به داخل چشم می تواند باعث حساسیت چشمی شود. خانم تینا. ش از جمله افرادی هستند که پس از انجام تاتوی خط چشم دچار عوارض آلرژیک شده اند. به طور کلی این نوع آلرژی با تورم متوسط تا شدید پلک ها، قرمزی و خارش چشم بروز می کند و بدون مداخلات پزشکی نیز درمان نمی شود. متاسفانه گاهی نیز انجام تاتوهای چشمی بر بینایی افراد تاثیر می گذارد به طوری که حتی موارد منجر به نابینایی ناشی از تاتوی خط چشم هم در کشورمان گزارش شده است.
    البته این طور نیست که بگوییم تاتو کاربرد مهمی ندارد چرا که به عنوان نمونه در افراد لب شکری پس از درمان نقص اصلی، می توان از تاتو کردن برای ترمیم خط لب بهره برد. علاوه بر این ممکن است فرد به دلیل تصادف، سوختگی، جراحت، عمل های جراحی و ... دچار نقص شود که می توان با استفاده از تاتو آن را برطرف کرد. حتی تاتوی ابرو برای افرادی که به دلایل مختلف ابروی خویش را از دست داده اند یا دچار نقص مادرزادی هستند، کاربردی درمانی دارند و از بارزترین نمونه های آن می توان به بیمارانی اشاره کرد که بر اثر شیمی درمانی ابروی خود را از دست داده اند.
    از طرفی از تاتوی چشم می توان برای رفع نقص هایی چون افتادگی چشم، افتادگی پلک، آسیب و جراحت و ... استفاده کرد اما مشکل این است که بیش از ۹۰ درصد تاتوها در آرایشگاه ها و بدون تمهیدات بهداشتی و نظارت پزشک انجام می شود و عوارض وحشتناکی را در پی دارد و خانم تینا از جمله افرادی هستند که قربانی این مد اشتباه شده اند. البته جای خوشحالی دارد که عفونت و حساسیت چشمی ایشان با مراجعه به موقع به چشم پزشک و استفاده از دارو برطرف شد اما گاهی اوقات این عوارض جبران ناپذیر است و آسیب جدی به چشم را در پی دارد. به همین دلیل توصیه می کنم افراد در هیچ شرایطی به فکر تاتو به ویژه تاتوی چشم و ابرو نباشند و این موضوع چند دلیل عمده دارد. یکی از مهم ترین دلایل این است که شاید امروز خط چشم مد باشد و چند وقت دیگر مدل خط چشم شما قدیمی شود. حتی ممکن است دوست داشته باشید یک روز آرایش نکنید اما داشتن خط چشم دایمی باعث یکنواختی چهره شما می شود. در این شرایط باید کلی هزینه کنید تا تاتوی شما پاک شود (البته اگر به صورت کامل پاک شود). در عین حال انجام همه تاتوهای آرایشی چشم توسط افراد غیرچشم پزشک انجام می شود و همین موضوع می تواند آسیب های چشمی خطرناکی را برای فرد رقم بزند. بنابراین به جای پیروی از تاتوهای خطرناک به سراغ مدهای بی خطر بروید.
    حتما خانم تینا هم این حرف من را تایید و آرزو می کنند ای کاش قبل از انجام تاتو از عوارض خطرناک آن باخبر بودند اما اگر با وجود دانستن عوارض تاتو همچنان برای انجام تاتو اصرار دارید باید پیش از انجام تاتو با پزشک پوست تان که از سابقه بیماری های پوستی شما آگاه است، مشورت کنید و از استاندارد بودن جوهر تاتو و استریل و یکبار مصرف بودن سوزن آن مطمئن شوید. درعین حال، اکثر تاتوها در ایران دائمی هستند پس به امید موقتی بودن آزمایش اش نکنید. تزریق واکسن هپاتیت B نیز پیش از تاتو کردن احتمال ابتلای شما را به این بیماری می کاهد. پس از تاتو هم باید با استفاده از کرم های آنتی بیوتیک پوست را ضدعفونی کنید یا با پانسمان مدتی آن را پوشیده نگه دارید و تا زمان بهبود نسبی زخم ها زیر تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرید و حتما از کرم های ضدآفتاب استفاده کنید. البته فکر تاتوی خطرناک خط چشم را برای همیشه از ذهن تان دور کنید که بسیار خطرناک و پرعوارض است.
    ● نگاه سوم
    رابطه خالکوبی و شخصیت
    دکتر فرهاد فراهانی/ روان پزشک
    به طور کلی افرادی که به سراغ تاتو می روند به ۲ گروه مهم تقسیم می شوند. گروه اول افرادی هستند که روی بدنشان تصاویر و متون مختلف، یک نماد یا یک حیوان خاص یا حتی اشکال نامفهوم و عجیب و غریب تاتو می کنند. این افراد معتقدند خالکوبی، آنها را خاص و منحصربه فرد می کند یا به کمک تاتو می توانند علاقه خود به یک گروه یا نماد خاص را به خوبی نشان دهند. در مقابل افراد دیگری که ۹۹ درصد آنها را خانم ها تشکیل می دهند تنها به صرف داشتن چهره ای زیباتر به سراغ تاتوهای آرایشی و زیبایی مانند تاتو کردن ابرو، خط چشم، خط لب و ... می روند. گروه اول معمولا افراد نوجوان و جوانی هستند که یا اعتماد به نفس پایینی دارند و برای رسیدن به اعتماد به نفس بیشتر و خودنمایی دست به رفتارهایی نمایشی می زنند یا می خواهند خودشان را بیشتر نشان دهند و مطرح شوند. گاهی این موضوع تا جایی پیش می رود که به یک بیماری روانی تبدیل می شود و فرد ده ها و حتی صدها خالکوبی روی بدنش انجام می دهد به طوری که رنگ طبیعی پوست او به سختی دیده می شود.
    البته افرادی که دچار اختلال شخصیت ضد اجتماعی یا سایکوپات هستند نیز برای زیر پا گذاشتن قوانین جامعه تاتوهای مشخص و با یک مفهوم خاص را انتخاب می کنند که در همین گروه اول جا می گیرند.
    اما در گروه دوم، میل رسیدن به زیبایی بیشتر و تمایل به مدگرایی علت مهم انتخاب تاتوهای آرایشی است. این افراد لزوما اعتماد به نفس پایینی ندارند و اگر از عوارض تاتو مطلع شوند به طور حتم از انجام آن منصرف خواهند شد. البته نقش خانواده، دوستان و اطرافیان را نمی توان در این بین نادیده گرفت. به عنوان نمونه گاهی دوران نوجوانی به دوران سرکشی و انجام تجربه های جدید تبدیل می شود و نوجوان برای خودنمایی و محبوب شدن سراغ تاتوکردن می رود و تاثیر گروه همسالان نیز مزید بر علت می شود تا تاتوکردن آخرین راه برای مطرح شدن بین گروه های دوستانه باشد. در این شرایط خانواده حتما باید با یک روان درمانگر مشورت کند چرا که در بسیاری از مواقع با بحث و جدل میان نوجوان و والدین اوضاع از چیزی که هست، بدتر می شود و نوجوان از خانواده فاصله می گیرد. بنابراین افرادی که به دنبال انواع تاتو هستند شخصیت های قابل حدس و غیرمبهمی دارند و از روی نوع تاتوی آنها تا حد زیادی می توان به تفکرات و عقاید شخصی آنها پی برد. در اینجا باید به تاثیرات مثبت اما محدود تاتوها اشاره کنم.
    بسیاری از بیماران به دلایل مختلف دچار نقایصی هستند که تاتو علاوه بر رفع مشکل آنها باعث افزایش مطلوب اعتماد به نفسشان هم می شود. سال ها پیش من بیماری داشتم که به سرطان خون مبتلا بود و خوشبختانه مراحل درمان را طی کرد اما مشکل این خانم جوان این بود که بعد از طی مراحل شیمی درمانی صاحب موهای کم پشتی شد و هرگز موهای ناحیه ابروی او رشد نکرد و این موضوع به شدت آزارش می داد تا اینکه پس از تاتوی ابرو چهره ای طبیعی پیدا کرد و نشانه های افسردگی در او کاملا محو شد اما متاسفانه خانم تینا بدون هیچ مشکل عمده ای و تنها به صرف رسیدن به زیبایی بیشتر به سراغ تاتو کردن غیرضروری رفتند در صورتی که به کمک روش های دیگری نیز می توان به زیبایی رسید؛ به شرطی که فرد از اعتماد به نفس مناسبی برخوردار باشد.
    ● نگاه چهارم
    توصیه های وزارت بهداشت
    درباره انجام تاتو در آرایشگاه ها
    مهندس سیدرضا غلامی/ رییس اداره نظارت بر بهداشت اماکن عمومی و مواد غذایی وزارت بهداشت
    همواره وزارت بهداشت در بیانیه هایی اعلام کرده که انجام هر نوع تاتو و خالکوبی البته به غیر از موارد پزشکی که زیرنظر متخصصان و مراکز درمانی معتبر انجام می شود، در هیچ آرایشگاه و مرکزی مجاز نیست و خلاف قانون است چرا که احتمال انتقال بیماری وجود دارد. متاسفانه یکی از مهم ترین مشکل های بازرسان ما در اداره نظارت بر بهداشت اماکن این است که اکثر مراکزی که خالکوبی می کنند، زیر زمینی هستند و این کار در شرایط غیربهداشتی و توسط افراد غیرمتخصص انجام می شود. البته وزارت بهداشت همواره نسبت به عوارض خالکوبی و حتی تاتو که توسط افراد غیرمتخصص و در شرایط غیربهداشتی صورت می گیرد، هشدار داده اما تعداد آرایشگاه هایی که کار تاتو انجام می دهند زیاد است و به همین دلیل ما از هموطنان درخواست می کنیم در صورت مشاهده تخلف در این زمینه، موضوع را به مراکز بهداشتی منطقه اطلاع دهند تا در صورت اثبات اتهام با نظارت مقامات قضایی و هماهنگی وزارت بهداشت، نسبت به پلمپ واحد متخلف از طریق اداره اماکن عمومی اقدام و با فرد خاطی برخورد قانونی شود.
    البته به غیر از تاتو، بسیاری از اعمالی که اکنون آرایشگران انجام می دهند، خارج از حیطه وظایفی است که برایشان توسط اتحادیه مربوطه تعریف و مشخص شده . به عنوان نمونه انجام کاشت ناخن، تزریق بوتاکس و... توسط افراد ناوارد و غیرمتخصص یا با وسایل غیراستریل می تواند شخص را در معرض خطر ابتلا به امراض پوستی، عفونی و از همه مهم تر هپاتیت و ایدز قرار دهد. بنابراین توصیه ما به خانواده ها این است که از مراجعه به آرایشگرانی که بدون حضور فرد متخصص در محل کار یا منزلشان اقدام به اعمال مداخله گرانه در امر درمان می کنند، خودداری کنند و فریب هر نوع تبلیغات کاذب را در این موارد نخورند. متاسفانه دیده شده برخی از آرایشگاه ها تابلو می زنند که دارای گواهی از وزارت کار هستند تا اعمال بهداشتی و درمانی را در محل کار خود انجام دهند در حالی که این مجوز به هیچ وجه از سوی وزارت کار نمی تواند صادر شود. به همین دلیل چنانچه همکاران ما با موارد تخلف در این زمینه و سایر موارد برخورد کنند، متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی خواهند کرد.
    Last edited by aligol172; 30-06-2011 at 14:28.

2. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض چگونه بدنی صاف و کشیده داشته باشیم؟

شیوه صحیح قرار گرفتن بدن یا به عبارتی صاف ایستادن، مسئله مهمی است که روز به روز بیشتر به دست فراموشی سپرده می شود. روزهایی که سرکار و در مدرسه می گذارنیم پر از عادات و تکالیفی است که به شکلی کاملا دور از فاکتورهای انسانی –ارگونومی انجام می گیرند. چند مثال آشنای این موارد: کار با کامپیوتر، کیفهای رو دوشی یا کوله پشتی بسیار سنگین و قرار دادن گوشی تلفن بین گردن و شانه است.
    پشت ما، بهای تمام این رفتارهای نادرست را می پردازد. بنابر نتایج یک تحقیق در دانشگاه دوک (Duke University)، درد پشت در آمریکا سالانه هزینه ای
    معادل ۹۰ می لیارد دلار دربر دارد.
    گذشته از پشت درد، وضعیت نادرست بدن می تواند مشکلات دیگری از جمله تحلیل مفاصل و آرتروز فرسایشی را نیز ایجاد کند. به گفته شرلی سارمن (Shirley Sahrmann) استاد ورزش درمانی در دانشکده طب دانشگاه واشینگتن: " قرار گرفتن نادرست، ماهیچه ها و مفاصل را به شدت تحت فشار قرار داده و زمی نه را برای پشت درد و آرتروز فراهم می کند."
    به این ترتیب که مثلا قرار گرفتن در فضای کاری که نادرست چیده شده باشد، موجب می شود که شخص بالاتنه خود را به جلو خم کرده، فشاری مضاعف بر ستون مهره ها وارد کند و همی ن موجب تاب برداشتن تدریجی ستون مهره ها شود. سپس عضلات خود را با این حالت قرارگیری جدید وفق می دهند. به تدریج ماهیچه های سینه کوتاه شده، عضلات شکمی ضعیف می شوند و از طرف دیگر عضلات پشت بلند و بیش از حد کشیده می شوند.
    این طرز قرارگیری بدن می تواند غضروف می ان مهره ها را فشرده و از بین ببرد. در طول زمان، این حالت می تواند به آرتروز فرسایشی منجر شود. به طور خلاصه، "بدن ما برای نشستن در تمام روز ساخته نشده است".
    برای مبارزه با این خمی دگی رایج، صاف نگهداشتن پشت بهترین و ساده ترین راه به نظر می رسد. اما بنا به گفته جان کرایستمن (John Christman)، صاف ایستادن کافی نیست. شما باید عضلات خود را در مقابل خمی دگی ورزیده کنید و آنها را در جهت عکس آن کشش دهید. کرایستمن که دارای فوق تخصص بیوفیزیولوژی است، برای دستیابی به بدنی متعادل و "رعنا" یک برنامه ورزشی برای کشش و تقویت عضلات به وجود آورده است.
    او می گوید:" طرز قرار گرفتن صحیح این نیست که ستون مهره ها را در اثر صافی بیش از حد پشت از بین ببریم. اصل مطلب قوی کردن عضلات است و همی ن، مشکل را حل می کند."
    کرایستمن و همکارش بون (Bohne) برای مبارزه با خمی دگی چند توصیه دارند. ابتدا با پاسخ به پرسشهای زیر ببینید که طرز قرار گرفتن بدن شما چگونه است:
    آیا در پایان یک روز کاری، گردن و شانه هایتان خسته تر از بقیه بدنتان هستند؟ آیا عضلات شانه شما به طور مشخصی بیش از باقی بدنتان ورزیده است؟ آیا عضلات شانه و کتف شما محکم هستند؟ آیا ماساژ گردن و شانه آسایش بسیاری برایتان به همراه دارد؟
    اگر پاسخ شما به هر یک از این پرسشها مثبت باشد، باید طرز قرار گیری بدنتان اصلاح شود.
    ● چگونه فرم قرارگیری بدن را بهبود بخشیم؟
    ▪ عضلات شکم خود را در قسمت ناف کمی منقبض کنید، این انقباض را به سمت پشت بکشید و به عبارتی "شکم خود را تو دهید" . این کار ماهیچه های شکمی را محکم کرده و قفسه سینه را تقویت می کند.
    ▪ عضلات سینه را کشش دهید. رو به دیوار بایستید، یک دست خود را به سمت خارج بدن و چسبیده به دیوار با زاویه ۹۰ درجه نسبت به بدن قرار دهید و در حالی که دستتان بر روی دیوار قرار دارد، بالاتنه را به سمت بیرون و در جهت مخالف دست، بچرخانید تا کشش را در سینه خود حس کنید. مدتی به این حالت بمانید، سپس جهت کشش را تغییر دهید.
    ▪ عضلات پشت ران را کشش دهید. نشستن این ماهیچه ها را کوتاه کرده و قسمت پایین پشت و عضلات شکم را تحت فشار قرار می دهد. • عضلات پشت را تقویت کنید. بازوهای خود را در مقابلتان نگهدارید و دستتان را به آرامی مشت کنید.بازوها را به طور همزمان از آرنج خم کرده و سرشانه را لمس کنید.
    گاهی نکات کوچک از اهمی ت بسیاری برخوردارند. اما عده بسیاری از این نکات ریز ارگونومی بی خبرند.
    ▪ همواره مراقب فرم قرارگیری بدنتان باشید. هرچه بیشتر با فرم صحیح بدن آشنا باشید، قرار گرفتن در آن برایتان ساده تر خواهد بود.
    ▪ هرگز کیفی که روی یک شانه قرار می گیرد را پر و سنگین نکنید. در صورت امکان یک کوله پشتی دو بند تهیه کنید، هر دو بند آن را بر شانه بیاندازید و آنرا سنگین نکنید.
    ▪ از پوشیدن مداوم کفش پاشنه بلند خودداری کنید.
    ▪ بر روی تشک سفت بخوابید و هنگام خواب به پهلو یا پشت قرار بگیرید.
    ▪ یک صندلی ارگونومی ک تهیه کنید.
    ▪ گوشی تلفن را بین شانه و گردن نگه ندارید.
    ▪ صفحه مانیتور کامپیوتر باید در زاویه ۱۵ درجه قرار بگیرد.
    ▪ هر یک یا دو ساعت از پشت میز بلند شده و در اتاق حرکت کنید.

4. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض زیرسازی صحیح آرایش

● مقدمه
    حتما تا کنون تصاویر مدلهای زیبا را در مجلات دیده اید و به خودتان گفته اید که این مدلها برای داشتن چنین چهره عالی چه میکنند؟
    در حقیقت این چهره بی عیبی که شما میبنید، نتبجه کار فاندیشن وکانسیلرها یا همان کرم پودر است. اگر شما در صورتتان جوش یا لکه دارید، فاندیشن و کانسیلر به شما کمک خواهد کرد که صورتی بی عیب داشته باشید.
    دو نوع کرم پودر وجود دارد:به صورت مایع و به صورت کرم.
    کرم پودر مایع یا همان Color Veil یک جلای مات و یک پوشش کنترل شده بر روی پوست ایجاد میکند و کاری میکند که پوست شما زیباتر به نظر برسد و لکه ها و کبودی دور چشم را به خوبی میپوشاند.
    کرم پودر ماتیکی یا همان Foundation برای قسمت هایی از پوست که میخواهیم بپوشانیم، پوشش خوبی ایحاد میکند. انواع لکه ها و آثاری که میخواهیم بپوشانیم عبارتند از: کبودی زیر چشم، جای زخم و سوختگی، رگهای نمایان، چروکها و آثار کشیدگی، جای بخیه، تاتو، ماه گرفتگی ها لکه های ناشی از بالا رفتن سن. همچنین با این ماده میتوان چروکهای ریز زیر چشم را پوشاند. برای بهتر شدن اثر کرم پودر، همیشه از پن کیک متناسب با همان کرم پودر استفاده کنید چونکه حالت ضد آب به آن میدهد. درست مانند یک پوست دوم.
    به هنگام استفاده از کرم های آرایشی از یک اسفنج آرایش استفاده کنید. کرم آرایشی یا همان کرم پودر را به صورت دایره شکل روی پوست بکشید تا کامل پوست را پوشش دهد.
    حالا زیرسازی آرایش شما حاضر است تا با استفاده از رنگهای متناسب صورتتان را آرایش کنید.
    کرم پودر یک جلای بی نقص به چهره شما و پوششی درخشان به پوست شما میدهد.
    کرم پودر برای یکنواخت کردن رنگ چهره، پوشاندن لکه ها صورت و جلا دادن به صورت استفاده میشوند. کرم پودر را باید خیلی یکنواخت بر روی پوست کشید تا حالت براق پیدا نکند.
    کرم پودرهای مرغوب (مثل Kayla) حاوی ماده ضد آفتاب بوده و نقش مرطوب کننده نیز دارند.
    استفاده از رنگ اشتباه در کرم پودر باعث میشود که آرایش شما رنگ واقعی خود را نشان ندهد و کمی چرک به نظر برسد. برعکس آنچه بسیاری از خانمها تصور میکنند، کرم پودر و مواد زیرسازی آرایشی، اگر مرغوب باشند، برای پوست بسیار مفید بوده و مثل کرم صورت و مواد ضد چین و چروک عمل میکنند. کرم پودرها و مواد زیر سازی آرایشی مرغوب، اگر با کرم مرطوب کننده استفاده شوند، لایه محافظ پوست شما را تقویت میکنند. رنگدانه های پوست شما، با استفاده از این مواد مرغوب، در برابر گرد و غبار و اشعه های مضر نور آفتاب حفاظت میشود. برای یک محافظت خوب بهتر است به میزان ماده ضد آفتابی که در کرم پودرشما وجود دارد دقت کنید.
    برای یک زیر سازی آرایشی خوب شما باید از یک کرم پودر به صورت، کرم، مایع یا پودر استفاده کنید. که انتخاب آن به نوع پوست شما، رنگدانه های پوست شما و همچنین میزان پوششی که پوست شما نیاز دارد، بستگی دارد. اگر می بینید که پوست شما به محض استفاده از کرم پودر آن را به خود جذب میکند، بهتر است که از کرم پودر چربتر استفاده کنید. کرم پودرهای پودری برای کنترل میزان چربی در پوستهای چرب بیشتر کاربرد دارند. اگر به طور مداوم در طول روز و هر روز از کرم پودر خوب استفاده کنید، این زیرسازی باعث میشود که آرایش شما حالتی کاملا طبیعی داشته باشد .
    چگونه کرم پودر مناسب برای پوست خود را انتخاب کنیم؟
    هدف از استفاده از کرم پودر یا همان زیرسازی آرایش این است که پوست شما حالت یکنواخت و آماده برای آرایش را پیدا کند و هدف از زدن کرم پودر، رنگ بخشیدن به پوست نیست.
    به همین خاطر بهتر است که تا آنجا که میتوانید هنگام انتخاب کرم پودر خود، نزدیکترین رنگ به رنگ پوست خودتان را انتخاب کنید.
    برای اینکار رنگ آن را روی استخوان فک خود امتحان کنید. رنگ درست باید در مقایسه با رنگ گردن طبیعی جلوه کند.
    به یاد داشته باشید:
    اگر کرم پودر درست را انتخاب کنید و به خط فک پایین خود بمالید، دیگر خط آرایشی بین گردن و صورت به وجود نمی آید. برای تست رنگ کرم پودر بهتر است سه رنگ نزدیک به رنگ بر روی خط فک پایین خود بمالید، بعد در نور طبیعی ببینید که آیا هنوز خط آرایشی دیده میشود یا نه. اگر رنگ درست را انتخاب کرده باشید خطی نباید مانده باشد.
    اگر پوستتان چرب باشد بهتر است از یک کرم پودر بدون چربی یا با منشا آبی استفاده کنید. پوستهای خشک با کرم پودرهای مایع و کرم پودرهایی که حالت کرم دارند، سازگاری بهتری دارند.
    کرم پودر را درست زیر چانه تست کنید . این کار باعث میشود بفهمید که آیا کرم پودر در صورتتان نامرئی میشود یا نه. اشتباهی که اغلب خانمها میکنند این است که کرم پودر را یا روی گونه تست میکنند، که اغلب پوست آن تیره تر از دیگر قسمتهای صورت است، و یا روی پشت دستشان.
    زنان پوست رنگی رنگدانه های زرد در پوستشان دارند و به همین خاطر باید از کرم پودر با پس زمینه زرد و بدون چربی استفاده کنند. پوستهای تیره تر نور بیشتری منعکس میکنند و چرب تر هستند.
    ابتدا، نوع پوستتان را در نظر بگیرید. اگر در مجموع پوست صاف (با لکه ها و آسیب دیدگی بسیار اندک) دارید و میخواهید ظاهری صاف داشته باشید، از یک کرم پودر مایع یا کرم استفاده کنید که جلای مات داشته باشد، مانند کرمهایی که دارای فرمولRetinol pro و SPF۲۰ هستند. اگر چرب بودن برای شما ایجاد مشکل میکند. ار فرمول هایی استفاده کنید که درخشش اضافه را جذب میکندو حاوی مواد ضد جوش هستند. اگر میخواهید لطافت و صافی پوست را حفظ کنید از فرمول های ضد پیری استفاده کنید، یعنی فرمولهایی که در آنها ترکیبات مس استفاده شده باشد تا صافی پوست شما را تقویت کند.
    ● رنگ کرم پودر خود را درست انتخاب کنید
    حال، مطمئن شوید که رنگ کرم پودرتان را درست انتخاب کرده اید.
    رنگ کرم پودر باید تا جایی که میشود به رنگ پوست شما نزدیک باشد. اکثر خانمها چند درجه زردی در پوستشان دارند. پس کرم پودرهایی که پس زمینه طلایی دارند از کرم پودرهایی که پس زمینه صورتی دارند طبیعیتر نشان میدهند. اگر میخواهیدمقداری سرخی به پوستتان بدهید، به جای کرم پودر این کار را با رژ گونه انجام دهید.
    اگر در مورد رنگ پوستتان دو دل بودید، از یک رنگ حنثی استفاده کنید که نه زیاد زرد باشد و نه زیاد صورتی. اگر هنگام کشیدن آن بر روی پوست نامرئی شد، رنگ درست را انتخاب کرده اید.
    ● چگونه از کرم پودر استفاده کنیم
    وقتی نوبت به کرم پودر زدن میرسد، به یاد داشته باشید که کم آن هم زیادی است. منظورمان این است که هر کسی نیاز ندارد که از پیشانه تا زیر چانه خود را کرم پودر بزند. یکی از ترفندهای داشتن یک ظاهر طبیعی این است که فقط جاهایی را آرایش کنیم که پوست تیره یا سرخ دارند. (اکثرا روی بینی، کناره های بینی، گونه ها، اطراف دهان و گوشه چشم) کرم پودر را نقطه به نقطه بزنید و بعد با نوک انگشت یا اسفنج آرایش به سمت خارج، جهت خط مو پخش کنید.
    انگشتان بهترین برسها هستند. غالبا استفاده از انگشتان برای پخش کردن کرم پودر از هر وسیله دیگری بهتر است چون حرارت نوک انگشتان باعث آب شدن تدریجی کرم پودر میشود، که به این ترتیب راحت تر میتوان آن ا روی نقاطی کی میخواهیم پخش کنیم. به تدریج این رنگ را به تمام صورت، از جمله پلکها و زیر چانه پخش کنید تا چهره تان دو رنگ نشود.
    ● نکاتی برای زدن کرم پودر
    صورتتان را مرطوب کنید و بگذارید کرمتان جذب شود. این موضوع باعث میشود که کرم پودرتان در سطح پوست بماند.
    کرم پودر را بزنید و فورا پخش کنید.
    با زدن برس در پن کک و پخش کردن آن روی صورت به صورت حرکات مدور هماهنگی کرم پودر را ایجاد کنید. نگرانی ماتی جلای چهرهتان نباشید.
    کرم پودر را با نوک انگشت یا اسفنج آرایشی بمالید تا پوستتان درخشان و طبیعی جلوه کند.
    پس از اتمام کار با یک دستمال نمناک روی صورتتان بزنید تا اضافه های پن کیک را از روی آن بردارد و درخشش لازم به چهره تان داده شود.
    هنگام زدن کرم پودر دهانتان را باز کنید تا قسمت گردن قشنگ آرایش شود و خطی باقی نماند.
    دو رنگ کرم پودر را همیشه دم دست داشته باشید. یکی برای زمستان و دیگری برای تابستان. اغلب ماه های سال اگر این دو رنگ را با هم مخلوط کنید هماهنگی بسیار زیبایی به دست می آید.
    پس از اتمام آرایش، یک تکه پارچه را روی صورتتان بزنید که هم آخرین پوشش را تکمیل کنید و هم نرمشی به ظاهرتان داده باشید.
    به یاد داشته باشید:
    آرایش در زیر نور مصنوعی و رنگ طبیعی متفاوت جلوه میکند، به همین خاطر همیشه زیر نوری مشابه به نور جایی که میخواهید بروید آرایش کنید.
    رنگهای روشن چهره تان را جلوه دار تر میکنند. ولی رنگهای تیره تر این جلوه هار را کمتر نمایان میکنند.
    ● نکاتی برای داشتن یک پوست زیبا
    در اینجا به نکاتی اشاره میکنیم که اگر مراعات کنید میتوانید پوست زیبایی داشته باشید.
    ▪ تا آنجا که میتوانید از استرس دوری کنید.
    ▪ زیر آفتاب زیاد نمانید و از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید.
    ▪ سیگار نکشید چون سیگار خودش پوست را خراب میکند.
    ▪ آب زیاد بنوشید.
    ▪ خوابتان کافی باشد.
    ▪ توجه کنید که پوستتان را خوب تمیز کنید.
    ▪ سبزیجات و میوه جات را به وفور استفاده کنید.
    ● چگونه میتوان کبودی زیر چشم را کم کرد؟
    کبودی زیر چشم مشکلی است که اکثر خانمها با آن مواجه هستند. کبودی و پف زیر چشم اکثر به خاطر استرس، بیخوابی و گاهی اوقات هم ارثی است. این کبودی در حقیقت ناشی از جریان خون زیاد در مویرگهای این قسمت از صورت است که ناشی از مشکلاتی است که در بالا گفته شد.
    برای رفع این کبودی و ورم، باید از کرم های زیر چشمی استفاده کنید که منشا گیاهی و دریایی داشته باشند تا این رگها را آرامش داده و حالت مرطوب کنندگی هم داشته باشند. این کرم را صبح و شب با ضربه های آرام به زیر چشم خود بمالید تا این جریان خون را هماهنگ کرده و جلوی تورم را بگیرد.
    ● بالاخره پاک کردن آرایش...
    توجه داشته باشید که پاک کردن آرایش هم به اندازه خود آرایش کردن اهمیت دارد. قبل از خواب، با استفاده از یک شیر پاک کن خوب آرایش و چربی و کثیفی را به خوبی از روی پوست خود پاک کنید تا شب آرام و خوبی داشته باشید.

6. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض ناخن سالم، بدن سالم

▪ ناخن های سالم: داشتن ناخن های سالم، انعکاسی از سلامت کلی فرد نیز هست. مطمئن شوید، همان قدر که به دندان ها و پوست تان اهمیت می دهید، برای مراقبت از ناخن های تان هم زمان کافی صرف می کنید.
    مراقبت از ناخن ها چیزی بیش تر از فقط کوتاه کردن و لاک زدن آن ها است.
    داشتن یک روش زندگی بی حساب و کتاب، عادات غذایی عجیب و غریب، سیگار کشیدن و حتی خانه داری می تواند باعث شود که ناخن هایتان به کمک احتیاج داشته باشند.
    بنابراین ضروری است که بدانید چگونه ناخن های سالمی داشته باشید و مطمئن شوید که همیشه از آن ها به خوبی مراقبت می کنید.
    همگی ما ناخن هایی صیقلی و سالم می خواهیم که بدرخشند. پدیکور و مانیکور ترتیبی می دهند که ناخن ها در ظاهر خیلی عالی به نظر برسند، ولی این نیز لازم است که آن ها را تقویت کنیم و با رعایت چند نکته ی ساده، از سلامتی آن ها مطمئن شویم.
    ● چند نکته برای مراقبت از ناخن ها:
    یک روش ساده و موثر برای کمک به درخشش ناخن های سالم، این است که چند قطره لیمو ترش را بر روی پنبه بچکانیم، و هر ناخن را ۵ یا۶ بار با آن به آهستگی ماساژ دهیم. می توانید زمانی که آب لیمو را کاملا خارج کردید، پوست لیمو را هم روی ناخن هایتان بمالید. پس از چند دقیقه دست هایتان را با آب بشویید.
    هرگز، از لاک پاک کن های دارای استون یا فرمالدئیداستفاده نکنید. در عوض به جای آن، از پاک کننده های دارای استات استفاده کنید.
    درست پس از حمام کردن و یا شستن دست ها، ناخن هایتان را سوهان نکشید، چراکه احتمال شکستن ناخن های مرطوب زیاد است.
    مطمئن شوید که سوهان ناخن را فقط در یک جهت می کشید. سوهان ناخن را به صورت حرکت رفت و برگشتی بر روی ناخن نکشید چراکه آن را شکننده می کند. اگر می خواهید ناخن های محکم و براقی داشته باشید، برق ناخن را امتحان کنید; با تقویت خون رسانی به ناخن، باعث رشد سریع تر آن می شود.
    تا حد امکان از ناخن های مصنوعی استفاده نکنید; نه تنها چسب و مواد شیمیایی آن به ناخن ها آسیب می رساند، بلکه موجب بیماری های قارچی ناخن نیز می شود.
    با مالیدن روغن بادام به ناخن ها به صورت روزانه، آنها را صاف و سالم کنید.
    اگر نگران شکنندگی ناخن هایتان هستید، استفاده از روغن زیتون تازه را به شما پیشنهاد می کنیم. روزانه برای مدت تقریبا یک ماه، ناخن هایتان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در روغن زیتون قرار دهید. این عمل مملو از مهربانی شما نسبت به ناخن هایتان، شما را از ناخن های آسیب دیده، ضعیف و پوسته پوسته نجات می دهد!
    ناتاشا کالرا، یک دانشجوی مطابق مد روز در مرکز مطالعات مدیریتی در شهر بنگلورهند است. او ما را مطمئن کرد که با انجام چهار روش ساده که خودش هر هفته به صورت مداوم انجام می دهد، سلامت ناخن هایش تضمین می شود.
    پیشنهاد او بدین صورت است: "استفاده از سوهان و برق ناخن به صورت هفتگی، استفاده از کرم مرطوب کننده مناسب برای دست و یا کرم ناخن، و استفاده از ناخن گیر برای کوتاه کردن ناخن ها به صورت مستمر در مدت زمانی طولانی، برای سالم نگه داشتن ناخن هایتان بسیار مفید و موثر است. همچنین، نوشیدن آب و خوردن غذای سالم باید در برنامه غذایی روزانه تان گنجانده شود. این نکات کوچک برای مدتی طولانی ناخن های زیبایی برای شما به همراه می آورند."
    ● تضمین سلامت ناخن ها از طریق تغذیه سالم و کافی
    اگر وجود پوست اطراف ناخن شما را اذیت می کند، توصیه می شود که غذاهایی سرشار از پروتئین، ویتامینC و اسید فولیک مصرف کنید.
    مطمئن شوید که نیمی از برنامه غذایی روزانه تان شامل میوه های تازه و سبزیجات خام باشد. در این صورت، ویتامین ها، مواد معدنی و آنزیم های مورد نیاز ناخن های تان تامین می شوند.
    استفاده از مکمل های غذایی مانند اسپیرولیناو کلپ، ناخن های شما را محکم و سالم می کند.
    کمبود ویتامین ب۱۲، منجر به خشکی، تیرگی ناخن، قوس دار شدن و کجی انتهای ناخن می شود. پس مطمئن شوید که از این ویتامین به میزان کافی در رژیم غذایی تان گنجانده اید.
    اگر ناخن هایتان خیلی شکننده و خشک هستند، مصرف غذاهای سرشار از ویتامین آ (مثل زردآلو، کلم بروکلی، هویج و پنیر) و مواد غذایی حاوی کلسیم (مثل شیر، ماست، پنیر و بادام) را بیشتر کنید.
    آب هویج، سرشار از کلسیم و فسفر است، و به استحکام ناخن هایتان کمک می کند. سعی کنید تا جایی که می توانید آب هویج تازه بنوشید.
    اگر رنگ ناخن هایتان به جای صورتی سالم، تیره رنگ و کدر است، هر روز چغندر تازه مصرف کنید. چغندرها منابع خوب ویتامینC و ویتامینD هستند و تیرگی ناخن هایتان را هم از بین می برند.
    خوردن کشمش می تواند به درخشندگی ناخن هایتان کمک کند. علت، داشتن آهن فراوان در کشمش است که مطمئنا به جلا و درخشندگی ناخنهای تان کمک خواهد کرد.
    نوشیدن آب نه تنها سموم بدن را دفع می کند و موجب درخشندگی پوست می شود، بلکه در افزایش سلامت ناخن ها هم موثر است. نوشیدن آب این مایه باارزش حیات باعث آب رسانی به ناخن ها و درخشش آن ها می شود. فراموش نکنید که برای داشتن ناخن های فوق العاده زیبا، مواد غذایی سرشار از بیوتین را مصرف کنید همانند جگر، تخم مرغ، تمامی دانه ها، و آووکادو.
    اگر بتوانید این نکات ساده را رعایت کنید، داشتن ناخن های سالم، دیگر رویایی و دور از دسترس نیست. ناخن ها تا حد زیادی وضعیت سلامت شخص را نشان می دهند. دیگر زمان آن است که به طور جدی از ناخن هایمان مراقبت کنیم و مطمئن شویم که ناخن های دست و پایمان سلامت و صورتی رنگ هستند.

8. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض 5 شیوه ذهنی جهت بهبود تناسب اندام

من او را بــرای اولین بار در یک گروه طراحی شبکه ملاقات کـــردم. لیدا ۴۰ ساله بود و خیلی کارها برای انـــجام دادن داشت. او باهوش، خوش برخورد، و با اعتماد به نفس بود و در کارش که وکالت بود زن موفقی به شمار می رفـت. او از چیزهای بسیار زیادی در زندگی خود لذت می برد که افرادیکه تصور می کنند "بد شانس" هستند به ندرت می توانند از آن چیزها لذت ببرند؛ اما با وجود همه این صحبت ها یک مقوله وجود داشت که او را اذیت می کرد: شــمای کلی بدن و تناسب اندام.
    استخوان بندی او از بدو تولد درشت بود و خودش هم هیچ تقصیری نداشت. او تمام مدت در تلاش بود تا رژیم غذایی خود را نگه داشته و وزن خود را ثابت نگه دارد. او خیلی بی پرده به همه همکارانش که در شبکه کار می کردند و تعداد آن به بیش از ۳۰ نفر می رسید، از آرزوی خود برای پوشیدن یک لباس شب جذاب تعریف کرده بود.
    من به شخصه یک مربی تناسب اندام حرفه ای هستیم و در طی سال های متعدد افراد بسیار زیادی را راهنمایی کرده ام. آنها به راحتی توانسته بودند تا تناسب اندام خود را حفظ کنند و حالا نوبت به آن رسیده بود که لیدا را نیز راهنمایی کنم.
    البته این بار کار قدری سخت تر شده بود. من از رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین شروع کردم اما پس از چند ماه با مخالفت لیدا مواجه شدم و او تصمیم گرفت تا رژیم غذایی مخصوص به خودش را ادامه دهد. البته این کار او اصلاً برای من غیر منتظره نبود، زمانیکه صحبت از کاهش وزن و تناسب اندام به میان می آید خانم ها آنقدر عجول میشوند که هیچ چیز نمی تواند جلوی آنها را بگیرد.
    همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردم من به افراد زیادی کمک کرده بودم تا بتوانند به تناسب اندام دلخواه خود دست پیدا کرده و آنرا حفظ کنند. البته این قضیه یک روی دیگر هم دارد که نباید نسبت به آن بی توجه بود، افراد بسیار زیادی هم بودند که شاید توانسته بودند وزن خود را تا حدودی پایین بیاورند، اما هیچ گاه نتوانسته بودند وزن ایده آل خود را برای مدت زمانی طولانی حفظ کنند. برای سال ها به این مطلب فکر می کردم و به دنبال یافتن راهی برای جلوگیری از وقوع آن بودم. فردی که این همه وقت، و انرژی می گذاشت و تلاش می کرد آخر سر هم به نتیجه معکوس می رسید و از پا در می آمد؛ واقعاً ناراحت کننده بود.
    نهایتاً به این نتیجه رسیدم که همه چیز در ذهن افراد است. لیدا اینگونه بود چرا که در ذهن خود به شیوه خاصی به تناسب اندام و استفاده از مواد غذایی مختلف فکر می کرد. شاید در حرفه خود زن موفقی بود، اما در مورد تناسب اندام دقیقاً در نقطه مخالف قرار داشت.
    اگر فرد بخواهد یک سری تفکرات بنیادین را در ذهن خود تغییر دهد، باید این کار را در کمال آرامش و به سادگی انجام دهد. در این قسمت ۵ راهکار را به شما معرفی می کنیم تا با استفاده از آن به راحتی بتوانید ذهن خود را با برنامه تناسب اندام تطبیق داده و وزن دلخواه خود را بدست آورید:
    ۱) در این زمینه برای خود هدف تعیین نکنید.
    زمانیکه یک هدف برای خود تعیین می کنید نوعی انتظار به وجود می آید که بر گرفته از آرزوهای شخصی تان است. شاید آن هدف را دوست داشته باشید اما قلباً ایمان نداشته باشید که توانایی رسیدن به آن را دارید. کارهای بسیار کوچکی وجود دارند که برای رسیدن به اهداف بزرگتر باید ابتدا از آنها شروع کنید. به علاوه نرسیدن به یک هدف معین احساس ناامیدی و شکست را در فرد بوجود می آورد. به جای تعیین اهداف دست نیافتنی به کارهایی که توانایی انجام آنرا دارید فکر کنید.
    ۲) تصمیم بگیرید که به سمت تناسب اندام و سلامتی پیش بروید.
    می توانید از نرمش های ساده استفاده کنید. حتماً لازم نیست از تمرین های حرفه ای و طاقت فرسا بهره بگیرید. فعالیتی را انتخاب کنید که از انجام دادن آن لذت می برید. از غذاهایی استفاده کنید که به خوردن آنها علاقه دارید نه غذاهایی که شما را دیوانه می کنند. برخی از رژیم های غذایی واقعاً کشنده هستند، بهتر است آنها را رها کنید و به انواع منطقی تر رجوع کنید.
    ۳) عادت هایی که جواب مثبت در بر ندارند را ترک کنید
    این عادات شامل تفکرات منفی نیز می شوند.اگر تصمیم می گیرید چیزی را تغییر دهید، باید ابتدا طرز تفکر خود را نسبت به آن تغییر دهید. نحوه فکردن در مورد خودتان را یک بار دیگر ارزیابی کنید و در صورت لزوم آن را تغییر دهید. اگر تصور میکنید که فردی هستید که نمی تواند رژیم غذایی خود را حفظ کند، نحوه نگرش خود را عوض کنید.
    ۴) از خود یک سری سؤال بپرسید
    اگر رسیدن به تناسب اندام چیزی است که می خواهید، باید همواره آنرا در ذهن خود نگه داشته و در مورد آن از خود سوال بپرسید. با راه پیدا کردن به درون خود و برقراری ارتباط با ضمیر ناخوداگاه، هیچ حد و مرزی باقی نخواهد ماند. اگر بتوانید به طور روزانه این کار را انجام دهید، می توانید به بهترین نتیجه دست پیدا کنید. با این کار چیزهای جدیدی را کشف می کنید که برای به عینیت رساندن هر یک از آنها باید به نکته ۵ دقت کنید؛
    ۵) عمل کنید!
    هر چیزی را که با توجه به درون خود کشف می کیند، می توانید با انجام اعمال مقتضی به حقیقت تبدیل کنید و به آن عینیت ببخشید. با انجام کارهای کوچک که در طی یک فرایند همیشگی تکرار می شوند، می توانید به تفکرات خود جامه عمل پوشانده و تغییرات شگرفی را مشاهده کنید.
    می توانید کاری کنید که امسال بهترین سال زندگیتان باشد پس وقت را غنیمت بشمارید و از همین حالا شروع کنید. اگر الان احساس خوبی داشته باشید، اتفاقات خوب بدون اینکه لازم باشد برای آنها تلاش زیادی کنید به سوی شما روانه می شوند. فقط کافی است بدانید که همه چیز از ذهن شما شروع می شود.

10. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض از اضافه وزن تا تناسب اندام در 13 گام

حدود ۱۰ سال است با افرادی سر و کار دارم که با تلاش های مستمر خود به کاهش وزن و تناسب اندام رسیده اند در این مدت متوجه شدم که ۱۳ راه زیر کمک موثری برای رسیدن به این هدف بود. کسانی را که موفق شده اند الگوی خود قرار دهید و هر کاری را که آنها انجام داده اند انجام دهید ، شما نیز همچون آنان به نتایج مشابه دست پیدا کنید.
    ۱) کارهای روزانه خود را اولویت بندی کنید:همه انسانها به ندرت دچار کمبود وقت می شوند مگر آن که به غلط اولویت بندی کنند از خودتان بپرسید: الان مهم ترین کار چیه ؟ پیاده روی یا نظافت خونه؟ اگر پاسخ شما همیشه و همیشه نظافت منزل باشد آنگاه ناچار می شوید که با اضافه وزن خود کنار آمده و انبساط خاطر پیدا کنید در غیر این صورت انجام نرمش های سبک و روزانه صبحگاهی را در اولویت کار خود قرار دهید.
    ۲) گامهای کوچک بردارید: آنچه را که خواهانش هستید به طور کل با آن چه که می توانید در عالم واقع انجام دهید متفاوت است اگر تصور نکنید که تغییری در نوع رژیم غذایی و تمرینات ورزشی داده اید آنگاه احتمال موفقیت تان به صفر می رسد از خودتان بپرسید: می تونم با داشتن چنین وضعیتی زندگی کنم و کیف دنیا رو ببرم؟ اگر پاسخ شما منفی است تصمیم بگیرید تغییرات واقع بینانه ای در زندگی تان ایجاد کنید به گونه ای که بتوانید با ایجاد آن تغییرات زندگی آسوده ای داشته و نهایت لذت را ببرید.
    ۳) بدنتان را درک کرده و آن را همان گونه که هست بپذیرید: درک وضعیت جسمی و نیکو شمردن آن شما را توانا می سازد که هر کاری را به خاطر آن انجام دهید و سر جنگ و دعوا با بدن خود نداشته باشید حتی اگر استعداد ابتلا به اضافه وزن ژنتیکی را داشته باشید این روش زندگی شماست که نهایتا در روند چاق شدن و چاق ماندنتان تعیین کننده است شکی نیست که ژن ها ایفاگر نقش بسیار مهمی هستند اما قدر مسلم نمی توانند روی تصمیم گیری شما مبنی بر این که شما چه غذایی بخورید یا چند بار در هفته ورزش کنید تاثیر گذار باشند.
    ۴) یواش یواش وزنتان را کم کنید: از دید زیست شناختی کاهش سریع وزن همواره با گرستگی کشیدن عجین است یعنی مکانیسمی که باعث ذخیره هر چه بیشتر چربی می شود اگر سعی کنید تا آن جا که می توانید مانع از ذخیره چربی در بدنتان شوید آنگاه جسم شما در وضعیت بقا و سلامتی قرار می گیرد از دید روان ناسی ایجاد تغییراتی آرام و تدریجی به شما فرصت می دهد تا خود را با شیوه جدید زندگی وفق دهید و این امر باعث می شود به نتایج بهتر و با ماندگاری بیشتر دست یابید.
    ۵) هرگز خودتان را محروم نکنید: بی نصیب کردن خودتان از خوردن غذاهایی که خیلی خیلی دوست دارید در نهایت نتیجه عکس می دهد هر چند وقت یک بار از خوردن غذاهای مطبوع خود لذت ببرید بی آن که کوچک ترین احساس گناهی به شما دست بدهد تنها می توانید با افزایش زمان ورزش یا ایجاد تغییرات اندک در نوع غذاهایی که می خورید رعایت نکردن رژیم غذایی را جبران کنید به عنوان مثال با حذف رعایت نکردن رژیم غذایی را جبران کنید. به عنوان مثال با حذف کره یا سس مایونز از روی ساندویچ و در عوض اضافه کردن مقدار زیادی سبزی از خوردن ۱۵ گرم چربی مضر صرف نظر کرده و از سوی دیگر خوراکی با ارزش غذایی بسیار بالا را به بدن خود می رسانید
    ۶) پیشرفت خود را در کاهش وزن ارزیابی کنید: یکی از لباسهای کهنه خود را که دیگر اندازه تان نیست بپوشید ضمنا می توانید یک شلوار جین تنگ بخرید و ببینید که سر انجام آن شلوار چه موقع قالب تنتان می شود. حال می توانید کیلومترها راه بروید یا بدوید می توانید گام به گام به هدفتان نزدیک بشوید می توانید با حفظ اندامی موزون به وزن سلامت خود برسید.
    ۷) نه تنها مواظب نوع غذا و زمان غذا خوردن باشید بلکه حواستان باشد که چگونه و چه زمانی غذا می خورید: آداب غذا خوردن هر کس خاص خودش است هنگام گرسنگی و سیری توجه کامل داشته باشید که بدنتان چه واکنش هایی نشان می دهد قبل از این که بشقاب غذای خود را دو بار پر کنید ۲۰ دقیقه دست نگه دارید تا متوجه شوید که آیا سیر شده اید یا خیر. معمولا همین مدت زمان کافی است که دریابید گرسنگی تان بر طرف شده است بنابراین برای جلوگیری از زیاده روی در خوردن لازم است چنین زمانی را اختصاص دهید.
    ۸) فعالیت مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید: اگر به رقصیدن تمایل دارید پس در کلاس های آموزش حرکات موزون ایروبیک شرکت کنید اگر از گوش دادن به موسیقی لذت می برید موقع پیاده روی سبک یا سنگین حتما واکمن خود را همراه داشته باشید فعالیت هایی را که از انجام دادن آنها لذت می برید مشخص کرده و تلاشتان را به آنها معطوف کنید.
    ۹) رقابت جویی را پیشه کنید: اگر اهل مبارزه هستید یک نفر را مثل خودتان پیدا کرده و با او رقابت کنید شما همچنین می توانید از طریق هدف گذاری با خودتان مسابقه بدهید مثلا با خود قرار بگذارید که مسافت طولانی تری را پیاده روی کنید سریع تر شنا کنید و خودتان و دیگران را در چالش قرار دهید و خیلی ساده نهایت تلاش خود را بکنید این فشار اضافی به شما کمک می کند تا به خواسته هایی که دارید جامه عمل بپوشانید.
    ۱۰) رابطه خود را با رژیم و ورزش حفظ کنید: صادق بودن با خود یک امر است و آگاه بودن از فرایند پیشرفت امری دیگر ، بسیاری که در کاهش وزن به موفقیت های چشمگیری دست یافته اند خود اذعان می دارند که ورزش کردن مداوم و نیز نوشتن رژیم غذایی از اهمیت خاصی برخوردار بوده اند اگر بنویسید که چه چیزی را چگونه خوردید و نیز چه زمانی ورزش کردید آنگاه انگیزه تداوم در رعایت رژیم غذایی در شما ایجاد شده و بیشتر می توانید روی اهداف از پیش تعیین شده خود تمرکز کنید.
    ۱۱) بدنتان را عضله ای کنید: یاد گرفتن چگونگی تقویت عضلات ، بدن شما را شکل می دهد و باعث میشود در طول شبانه روز، عضله ها کالری بیشتری بسوزانند حتی زمانی که در حال استراحت هستید با علمی کردن یک برنامه کاهش وزن سالم و سودمند می توانید بدن خود را در وضعیتی بسیار مناسب قرار دهید تا فرآیند سوخت چربی به بهترین نحو انجام شود.
    ۱۲) فعالیت تان را زیاد کنید: بی شک می توانید متابولیسم بدن خود را با افزایش میزان کالری هایی که در طول روز می سوزانید افزایش دهید ورزش کردن تنها محدود به پیاده روی منظم روزانه یا انجام حرکات بدنسازی نمی شود از هر فرصتی برای افزایش فعالیت هایتان استفاده کنید به عنوان مثال خودتان را عادت بدهید تا به جای آسانسور از پله ها بالا بروید یا این که عادت کنید که در محیط کار بعد از صرف ناهار و قبل از این که دوباره پشت میز بنشینید چند دقیقه ای راه رفته و نفس عمیق بکشید.
    ۱۳) گروهی کوچک ترتیب داده و با یکدیگر رقابت کنید: تحقیقات نشان داده افراد هنگام کار کردن با یک شریک یا یک گروه به موفقیت های بیشتر و بزرگتری نایل می شوند برای خود شریکی انتخاب کنید که کاملا هم هیکل شما بوده و او نیز همچون شما هدف کاهش وزن را در سر داشته باشد.

12. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض دیابت چه بلایی سر چشمها میآورد؟

احتمالا همه دیابتی ها این را می دانند که بیماری شان در بلندمدت، تهدیدی برای سلامت چشم شان است، ولی به احتمال زیاد، بیشترشان نمی دانند که دیابت یکی از چهار علت اصلی نابینایی در دنیاست.
    دیابت می تواند باعث بروز آب مروارید، آب سیاه و خون ریزی های عروقی در چشم شما شود. پس برای پیشگیری از این عوارض و مقابله با آن ها باید به فکر بود و اقدام کرد.
    میزان شیوع عوارض دیابت با مدت زمان ابتلا به این بیماری، سن بیمار، میزان کنترل قند خون و ژنتیک افراد رابطه مستقیم دارد.
    معمولا قند بالا باعث مختل شدن عملکرد سلول های بدن می شود و در مراحل انتهایی، در چشم ایجاد خون ریزی می کند و کار به لیزر عروق خون ریزی کننده می رسد. در این مرحله، دیابت مشکلات چشمی و کلیوی زیادی ایجاد می کند.
    بر اثر خرابی عروق چشمی، عروق خزه مانند ریز و نابجایی در چشم رشد می کنند که به راحتی پاره شده و خون ریزی های بدی ایجاد می کنند و به طور کامل دید فرد را می گیرند.
    بهترین کار این است که بیمار، قند خونش را بدون تغییر در یک حد مطلوب نگه دارد. اکثر مردم فکر می کنند که اگر قند خون ناشتای آنها نزدیک به ۱۰۰ شود، دیگر مشکلی ندارند، ولی این طور نیست.
    طبق جدیدترین مطالعات، قند خون باید کمترین نوسان (تغییر) را داشته باشد؛ یعنی شخص باید قند غیرناشتای خودش را نیم ساعت، دو ساعت و چهار ساعت پس از غذا بررسی کند تا یک رفتار غذایی و دارویی مشخص به دست آورد و قند خونش هیچ وقت بالای ۲۰۰ نرود.
    با توجه به شیوع بالای دیابت در جامعه و گرفتاری چشم به عنوان یکی از ارگان های هدف در این بیماری، مطلب ذیل به شکل پاسخ به سئوال های شایع تهیه گردیده است تا خوانندگان محترم را از عوارض چشمی این بیماری، نحوه مقابله و درمان های شایع آن تا حدی آگاه سازد.
    ● چگونه دیابت روی چشم اثر می گذارد؟
    بیماری دیابت روی چشم و بینایی به طرق مختلف تاثیر می گذارد از جمله ایجاد اختلال در بینایی، کاتاراکت (آب مروارید) در سنین پایین، آب سیاه (گلوکوم)، تاثیر روی عصب بینایی، فلج موقت عضلات خارج چشمی و دوبینی. ولی مهم ترین و شایع ترین این عوارض، تاثیر روی پرده چشم (شبکیه) است.
    ● دیابت چگونه روی پرده چشم (شبکیه) تاثیر می گذارد؟
    بیماری دیابت بر روی عروق پرده چشم تاثیر گذاشته و باعث خونریزی در پرده چشم و نشت مواد داخل رگ به روی شبکیه (ایجاد ورم پرده چشم) و در نهایت سبب به وجود آمدن عروق جدید روی پرده چشم می شود. این عروق جدید نیز می توانند سبب خونریزی در داخل حفره چشم شوند.
    ● چه عواملی سبب تشدید ضایعات دیابت در چشم می شوند؟
    هر چقدر که مدت زمان ابتلا به دیابت بیشتر باشد، بروز ضایعات در چشم بیشتر است، طوری که ۸۰ درصد افرادی که ۱۵ سال یا بیشتر از ابتلا به دیابت آنها می گذرد، درجاتی از درگیری شبکیه را دارند. سایر عوامل خطر برای بروز این ضایعات در چشم شامل فشار خون بالا، کم خونی (آنمی)، بیماری های کلیوی، حاملگی و افزایش چربی های خون است.
    ● چگونه می توان از بروز ضایعات چشمی در جریان دیابت جلوگیری کرد؟
    درمان قاطع برای پیشگیری از این ضایعات وجود ندارد، ولی ثابت شده است که کنترل دقیق قند خون می تواند بروز این ضایعات را به تعویق بیندازد.
    علاوه بر کنترل دقیق قند خون، انجام ورزش منظم، کنترل فشار خون، حفظ وزن مناسب بدن و پرهیز از استعمال دخانیات هم می توانند به جلوگیری از بروز عوارض چشمی دیابت کمک کنند.
    ● چگونه می توان به بروز ضایعات چشمی در اثر دیابت پی برد؟
    نکته مهم این است که در مراحل ابتدایی درگیری چشم در دیابت، هیچ علامت خاصی وجود ندارد و کاهش دید جزء علائمی است که در مراحل پیشرفته بیماری دیده می شود. به همین علت لازم است که معاینات منظم توسط چشم پزشک صورت بگیرد، زیرا تشخیص به موقع و درمان سریع می تواند از پیشرفت ضایعات جلوگیری کرده و بینایی بیمار را حفظ کند.
    ● معاینات چشمی در چه فواصلی باید انجام شود؟
    در مواردی که دیابت نوع دو در سن بالای ۳۵ سال وجود دارد، در همان بدو تشخیص دیابت، معاینات چشمی لازم است و در صورتی که دیابت نوع اول باشد (سن زیر ۳۵ سال) ۱۰ سال پس از تشخیص دیابت، اولین زمان معاینه خواهد بود و در هر دو مورد، در صورتی که علائمی دال بر گرفتاری شبکیه وجود نداشته باشد، معاینات باید هر سال انجام شود و در صورتی که ضایعاتی در سطح شبکیه توسط چشم پزشک مشاهده شود، بنا به صلاحدید پزشک هر ۴ تا ۶ ماه یک بار این معاینات تکرار خواهد شد. در هر بار معاینه برای دیدن کامل پرده چشم (شبکیه) از قطره های مخصوص استفاده می شود که مردمک (سیاهی) چشم را بزرگ تر از حد معمول می کند و دید چشم مدت ۴ تا ۶ ساعت مختل خواهد بود.
    ● چه آزمایشاتی در این موارد انجام می شود؟
    مهم ترین تستی که در جریان دیابت ممکن است انجام شود آنژیوگرافی است که بر خلاف آنژیوگرافی قلب، روش ساده ای است، به طوری که ماده فلورسئین در یکی از رگ های روی دست (ساعد یا بازو) تزریق می شود و سپس دوربینی که در جلوی چشم بیمار قرار گرفته است، عکس هایی را از روی سطح شبکیه می گیرد. این کار به پزشک کمک می کند که متوجه شود چه نواحی ای از شبکیه را می تواند با لیزر درمان کند.
    ● چه درمان هایی برای عوارض چشمی دیابت وجود دارد؟
    یکی از درمان های مهم و اصلی برای دیابت، انجام لیزر برای عوارض دیابت روی شبکیه است. لیزر برای مواردی انجام می شود که یا تورم شدیدی در ناحیه لکه زرد چشم وجود دارد، و یا عروق خونی زیادی بر روی سطح شبکیه تشکیل شده است. نکته مهم در این قسمت این است که لیزر غالبا باعث افزایش دید نمی شود و انجام لیزردرمانی غالبا برای حفظ بینایی است و می تواند سبب جلوگیری از نابینایی در ۸۰ درصد از بیماران شود.
    در مواردی که خونریزی شدید در داخل کره چشم وجود داشته باشد و یا عروق جدید سبب ایجاد پارگی و جداشدگی پرده چشم شده باشد، انجام عمل جراحی (ویتروکتومی) به بهبود بینایی چشم کمک می کند.
    ● لیزردرمانی چگونه انجام می شود؟
    انجام لیزردرمانی به شکل سرپایی است، یعنی نیازی به بستری شدن یا ناشتا بودن بیمار ندارد. بیمار پس از آن که مردمک چشم توسط قطره های مخصوص باز شد، پشت دستگاهی می نشیند و غالبا یک لنز خاص روی چشم بیمار قرار می گیرد و دوز خاصی از نور لیزر به داخل کره چشم تابیده می شود. در این موارد بیمار معمولا درد کمی احساس می کند و از حرکت چشم ها حین این درمان باید خوداری کند.
    ● لیزردرمانی چه عوارضی دارد؟
    لیزردرمانی عوارضی مثل کاهش دید محیطی، اختلال در دید رنگ و کاهش دید در شب را دارد. گاهی نیز سبب کاهش دید مرکزی می شود که اغلب موقتی است. از آنجایی که هیچ درمانی بدون عارضه نیست، باید در نظر داشت که خطرات ناشی از لیزر به مراتب کمتر از زمانی است که هیچ درمانی صورت نگیرد.
    ● درمان جراحی در دیابت چیست؟
    در مواردی که عروق تازه ی ایجاد شده سبب خونریزی در داخل کره چشم و یا جداشدگی پرده چشم شوند، نیاز به جراحی خاصی است که به آن ویتروکتومی می گویند.
    در پایان یادآور می شویم که باید با معاینات دوره ای منظم توسط چشم پزشک، از کاهش دید در بیماری دیابت، جلوگیری کرد.

14. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض نکاتی برای بارداری بالای 30 سالگی

به هر دلیل که باشد شما تنها نیستید و پژوهشگران اعتقاد دارند که در قرن بیست و یکم تقریبا یک نوزاد از هر ۱۰ نوزاد از مادری متولد خواهد شد که۳۰ ۳۵ سال یا بیشتر سن دارد.
    ● آیا می توانم بعد از ۳۵ ۳۰ سالگی باردار شوم؟
    امروزه بسیاری از متخصصین مراقبت های بارداری،خطرات دوران بارداری را با وضعیت سلامت مادر قضاوت­ می کنند.سابقه پزشکی قبلی،شاخص ترین نشانه سلامتی یک زن در دوران بارداری است. برای مثال احتمال آنکه یک زن ۳۹ ساله سالم دچار مشکلات ناشی از بارداری شود،کمتر از زنی بیست ساله است که از یک بیماری مزمن مانند دیابت رنج می برد.سلامتی و تناسب یک زن بیشتر از سن او بر بارداری تاثیر گذار است.اغلب زنانی که در سی یا چهل سالگی باردار می شوند از سلامت خوبی برخوردارند.زنی که وضعیت جسمانی مناسبی دارد و به طور منظم ورزش میکند،می تواند به آسانی زنی که بسیار جوانتر است،بارداری را پشت سر بگذارد.البته زنانی که بیش از ۴۰ سال سن دارند و اولین بارداری خود را تجربه می کنند نسبت به زنانی با همین سن که قبلا زایمان کرده اند بیشتر دچار مشکل می شوند.ولی اکثر زنان سالم،زایمان بدون خطری خواهند داشت.
    ● آیا سن مادر در باروری تاثیر دارد؟
    بزرگترین مانع بارداری که ممکن است برای خانمهای بالای ۳۵ سال پیش بیاید،احتمال حامله نشدن آنهاست.بیشترین شانس باروری در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال است؛ در سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی این احتمال به حدود یک چهارم تقلیل می یابد؛ و در ۴۰ تا ۴۵ سال باروری فرد ۹۵ درصد کمتر از دهه سوم زندگی اش خواهد بود. بنابراین اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید و ۶ ماه است که اقدام به بارداری کرده اید،در صورت حامله نشدن فرصت را از دست ندهید و حتما به متخصصین زنان و زایمان یا مراکز ناباروری مراجعه نمائید.
    ● آیا سن پدر نیز موثر است؟
    اگر در سنین میانسالی باشید،احتمالا همسرتان نیز در همین گروه سنی قرار دارد.البته تعیین این مساله که سن پدر چقدر بر بارداری تاثیر گذار است،آسان نیست.بعضی تحقیقات نشان داده اند که مردان ۵۵ ساله و مسن تر به احتمال بیشتری صاحب فرزندانی مبتلا به سندرم داون می شوند ولی این احتمال آنقدر زیاد نیست که جای نگرانی داشته باشد.برخی کارشناسان پیشنهاد می کنند که بهتر است مردان پیش از ۴۰ سالگی پدر شوند؛البته این یک دیدگاه محافظه کارانه است و همه با آن موافق نیستند.پیش از اظهار نظر قطعی در مورد سن پدر و تاثیر آن بر بارداری، داده ها و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
    ● احتمال بروز چه مشکلاتی در دوران حاملگی بیشتر است؟
    برخی مشکلات وابسته به سن هستند و خطر بروز آنها با افزایش سن بیشتر می شود مانند فشار خون بالا،دیابت و جفت سرراهی (زمانی که جفت در قسمت پایین رحم جایگزین شده و قسمتی یا تمام دهانه رحم را پوشانده است).ممکن است از نظر علایم و نشانه های دیابت بارداری یا فشار خون بالا،تحت مراقبت بیشتری قرار داشته باشید.بروز هر یک از آنها در طی بارداری دردسر ساز است ولی با مراقبت های مناسب پزشکی، معمولا می توان با هر دو به خوبی کنار آمد.ممکن است ندانید دچار این مشکلات هستید مگر آنکه به طور منظم به ملاقات پزشک خود بروید.هر یک از این اختلالات می توانند باعث ایجاد مشکل جدی در دوران بارداری شوند و باید بخوبی تحت کنترل درآیند.به این دلیل که اختلالات کروموزومی یکی از شایعترین علل سقط است، احتمال وقوع سقط با افزایش سن بیشتر می شود. احتمال دوقلوزایی نیز در زنان میانسال بیشتر است.بعلاوه بسیاری از مطالعات نشان داده است که نیاز به زایمان با روش جراحی سزارین در خانمهای باردار بالای ۳۵ سال بیشتر است شاید به این دلیل که دردهای زایمانی و زایمان ممکن است بیشتر طول بکشد و یا چون زنان میانسال اغلب کودکان بزرگ جثه ای دارند.پس از زایمان نیز ممکن است رحم به سرعت رحم یک زن جوان منقبض نشده و خونریزی پس از زایمان بیشتر و طولانی تر باشد.
    ● چه خطراتی فرزندمان را تهدید می کند و چه باید بکنم؟
    مشکل دیگری که با افزایش سن رخ می دهد افزایش احتمال اختلالات کروموزومی و ژنتیک است.برای مثال خطر سندرم داون از یک نوزاد در ۳۸۵ نوزاد متولد از مادر ۳۰ ساله به یک نوزاد از ۱۰۹ مادر ۴۰ ساله می رسد. مشاوره ژنتیک اقدامی عاقلانه است اما اگر بالای ۴۰ سال دارید انجام مشاوره ژنتیک قویا توصیه می شود.در مشاوره ژنتیک پدر و مادر و متخصصینی حضور می یابند که زمینه تخصص آنها بررسی مشکلات همراه با بروز و یا خطر بروز نوعی اختلال ژنتیکی است.
    در مشاوره ژنتیک اطلاعات موجود درباره ژنتیک انسان در مورد یک زوج بخصوص بکار گرفته می شوند. این اطلاعات تفسیر می شوند تا زوج بتوانند آن را درک کنند و بر اساس آن در مورد بچه دار شدن، تصمیم گیری کنند.شاید هم لازم باشد برخی تستهای بخصوص مانند آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی را در دوران بارداری و بمنظور ارزیابی سلامت جنین انجام دهید.
    ● چگونه می توانم در این سن بارداری راحتتری را بگذرانم؟
    با توجه به بالا بودن سن تان ممکن است وزن بیشتری اضافه کنید،خطوط کشش پوستی در مکانهایی ظاهر شوند که قبلا وجود نداشته اند،سینه هایتان آویزان تر شوند و احساس کنید که قدرت عضلانی خود را از دست داده اید.در تمام این موارد دقت به روش زندگی،تغذیه و ورزش مناسب می تواند بسیار کمک کننده باشد.
    به دلیل صرف انرژی و زمان بیشتر خستگی و ضعف یکی از بزرگ ترین مشکلات شما خواهد بود.این وضعیت یکی از شایعترین مشکلات زنان باردار است.استراحت برای سلامتی خودتان و جنین ضروری است.از هر فرصتی برای استراحت یا خواب مختصر استفاده کنید.مسئولیت های جدید یا کارهای بیشتری بر عهده نگیرید.در شغل خود،داوطلب انجام پروژه های بزرگ نشوید.به دلیل شرایط جدیدتان می توانید به درخواستهای دیگران "نه" بگوئید.
    فعالیت بدنی با شدت متوسط به افزایش سطح انرژی شما کمک می کند و ممکن است برخی ناراحتی ها را از بین ببرد یا تخفیف دهد.با این حال پیش از آغاز هر برنامه ورزشی،در مورد آن با پزشک خود صحبت کنید.
    تنش های روحی نیز می توانند مشکل آفرین باشند.برای کاهش تنش های روحی می توانید ورزش کنید،غذاهای سالم بخورید و به اندازه کافی استراحت کنید.برای خودتان وقت صرف کنید و در مجموع تمرکز بیشتری بر ملزومات یک بارداری سالم و بی خطر و آنچه که هر خانم باردار باید در نظر بگیرید،داشته باشید: یعنی مراقبتهای دوران باردرای را بسیار جدی بگیرید.
    Last edited by aligol172; 30-06-2011 at 14:29.

16. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض 5 گنج ماماها

ماماها همراه بیشتر زنان در طول ۹ ماه بارداری هستند. وقتی برای معاینه ماهانه بارداری به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کردم ابتدا این ماما بود که به کمک او کمی از نگرانی هایم برطرف می شد و به دیدن فرزندم مشتاق تر می شدم...
    هر بار که برای ویزیت می رفتم معمولا طی حرف ها و درددل ها، ماما به من نصیحت هایی می کرد که حالا، بعد از اینکه مادر شده ام، ارزش نصایح او را بیشتر درک می کنم. توصیه های پنج گانه زیر را از میان همان نصایح انتخاب کرده ام.
    ۱) اگر نتوانستی به نوزادت شیر بدهی خودت را سرزنش نکن
    یک بار بحثمان در مورد خانمی بود که سر شیردادن بسیار مشکل داشت و گمان می کرد شیردهی اندامش را خراب می کند و سبب افتادگی سینه هایش می شود. یادم هست که وقتی ماما ماجرا را برایم تعریف می کرد، گفت: «شیردادن با شیشه اما با نگاهی عاشقانه و پر از احساس مادرانه بهتر از شیردادن از سینه ولی با دل چرکین است.» حالا که به فرزندم شیر می دهم، احساس می کنم لحظه شیردادن لحظه بسیار باشکوهی است و عاطفه میان مادر و فرزند فوران می کند. خدا را شکرگزارم که می توانم بدون هیچ مساله ای از سینه خودم به فرزندم شیر بدهم. اگر شما هم تلاش کنید گمان نکنم در شیردهی نتوانستن جایی داشته باشد. بعد از زایمان، کوچولوی نازنینم دچار زردی شده بود. همراه من، مادر و فرزند دیگری هم بستری بودند. مادر جوان از مساله پیش آمده بسیار نگران و مضطرب بود طوری که مرتبا حتی حین شیردهی هم گریه می کرد و آرامش نداشت. در یکی از همین حالات بود که ماما دستی روی شانه اش گذاشت. نوزاد را از او گرفت و گفت: «به خانه برو، استراحت کن، دوشی بگیر و وقتی بهتر شدی برگرد. نگران فرزندت نباش. من مراقب او هستم و گرسنه نمی گذارمش.» مادر جوان گرچه تمایل چندانی نداشت اما به اصرار ماما بیمارستان را ترک کرد و فردای آن روز دوباره بازگشت. اما این بار هم حال او بهتر شده بود، هم درجه زردی نوزادش پایین آمده بود. ماما می گفت: «گاهی اوقات باید اجازه دهید دیگران به جای شما تصمیم بگیرند.»
    ۲) خودت بهتر از هر کس دیگری می دانی که حالت خوب است یا بد
    یادم می آید یک مرتبه در طول بارداری خون دماغ شدم. می دانستم چیز مهمی نیست و نباید خیلی به آن توجه کنم. با این حال همسرم بسیار نگران بود و به خاطر این موضوع مرا به اورژانس رساند. انگار دیدن آن همه بیمار، پزشک و همراهان استرس زا بود. من که حالم بد نبود کم کم احساس بیماری کردم. مامایی که در اورژانس حضور داشت پس از معاینه گفت مشکل خاصی مطرح نیست و نیازی ندارد برای هر مساله ای به اورژانس مراجعه کنی. «تو خودت بهتر از هر کسی می دانی حالت خوب است یا بد.»
    ۳) قرار نیست همه زنان به یک شکل زایمان کنند
    من هم مانند هر زن دیگری ابتدا از زایمان می ترسیدم و این موضوع بسیار نگرانم کرده بود. ماما که متوجه نگرانی من شده بود قبل از اینکه آمپول فشار را به سرم من تزریق کند، کنارم نشست و گفت: «همه زنان یک شکل زایمان نمی کنند. بعد از این درد که چندان زیاد هم نیست موهبتی خداوندی را در دستانت حس خواهی کرد پس به چشمان فرزندت فکر کن نه به دردی که خواهی داشت.» شاید باورتان نشود اما سریع تر از آنچه فکر می کردم زایمان تمام شد و بعد از آن جز چشمان فرزندم چیزی از درد به خاطر ندارم.
    ۴) به این فکر کن که فرزندت در کدام مرحله از تولد است
    دردهایم که نزدیک به هم شده بود، ماما بالای سرم آمد و در حالی که معاینه می کرد تمامی اتفاقاتی را که قرار است رخ دهد برایم شرح داد و گفت که فرزندم چه مراحلی را طی می کند تا به دنیا بیاید. حرف های او بسیار کمک کننده بود چون هر لحظه ای که می گذشت من به این فکر می کردم که الان فرزندم وارد کدام مرحله شده و چند مرحله دیگر دارد تا متولد شود. این موضوع کمی فکر مرا به خود مشغول کرد و درد کمتری حس می کردم.
    ۵) گاهی وظایف خودت را به دیگران محول کن
    چند روزی از زایمان می گذشت. احساس خستگی، کرختی و خواب آلودگی شدیدی می کردم. از بیمارستان که مرخص شدم، ماما به من گفت که اجازه بده چند روزی استراحت کنی و وظایفت را به مادر و همسرت محول کن اما شاید احساس مادرانه اجازه نمی داد حتی یک لحظه فرزندم را از خود جدا کنم و دوست داشتم تمامی کارهایش را خودم برعهده بگیرم. بنابراین بعد از ۱۰ روز احساس خستگی و افسردگی شدیدی پیدا کردم.

18. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت

پيش فرض آیا از آمپول دندانپزشکی میترسید؟

خیلی ها حاضرند درد دندان را تحمل کنند، ولی به مطب دندانپزشکی نروند. وقتی از آن ها سوال می کنیم: چرا؟ ، می گویند: از آن آمپول دندانپزشکی می ترسم!
    این آمپول فلزی چیست و چرا لازم است قبل از ترمیم دندان حتما به شما آمپول تزریق شود؟ اصلا چند نوع داروی بی حسی وجود دارد و آیا برخی از دندانپزشکان در تزریق داروی بی حسی خست به خرج می دهند؟
    ● داروهای بی حسی چند نوع هستند؟
    به طور کلی داروهای بی حس کننده دندان و لثه در دندانپزشکی به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
    ۱) گروه اول، داروهایی هستند که در آنها از ماده بی حس کننده لیدوکایین به همراه آدرنالین استفاده شده است. آدرنالین باعث می شود عروق خونی در ناحیه ای که آمپول بی حسی تزریق شده است تنگ شده و داروی بی حسی لیدوکایین همان جا در کنار عصب دندان بماند و دندان را برای مدت طولانی بی حس کند. ولی آدرنالین کمی باعث تپش قلب نیز می شود، بنابراین افرادی که بیماری قلبی عروقی دارند، نباید از این نوع داروی بی حسی استفاده کنند، چون باعث تپش قلب و خطر برای آنها خواهد شد.
    ۲) گروه دوم داروهایی هستند که فاقد آدرنالین هستند، بنابراین گرچه اثر کوتاه مدت تری دارند، ولی بعضی بیماران خاص باید از این دارو استفاده کنند که تفاوت قیمت چندانی با اولی ندارد. اگر شما بیماری خاصی دارید، حتما قبل از تزریق آمپول، آن را با دندانپزشک تان در میان بگذارید تا داروی بی حسی مناسب را برای شما تزریق کند.
    ● بی حسی دردناک
    همه حرف و حدیث ها پشت سر درد ناشی از تزریق آمپول است، ولی چرا تزریق آمپول بی حسی این قدر دردناک است؟ دلیل اش این است که تزریق مقدار زیادی داروی بی حسی می تواند به بافت های محل تزریق فشار وارد آورده و باعث درد شدید شود. البته دندانپزشک می تواند روش هایی را در پیش بگیرد که تزریق داروی بی حسی درد کمتری برای شما ایجاد کند. اگر کارپول داروی بی حسی کمی گرم باشد و این محلول به صورت کمی گرم تزریق شود، درد هنگام تزریق کاهش می یابد. برخی از آمپول های دندانپزشکی سر سوزن های بول شده ای دارند که هنگام ورود به بافت لثه درد و ناراحتی کمتری ایجاد می کنند. مهم تر از همه سرعت تزریق داروی بی حسی به وسیله دندانپزشک است. درست اش این است که یک آمپول بی حسی دندانپزشکی خیلی آرام و طی یک دقیقه به درون لثه تزریق شود، در این صورت درد ناشی از تزریق بسیار کاهش خواهد یافت. البته فراموش نکنید تزریق در برخی از نقاط دهان کلا دردناک است. یکی از مهم ترین این نقاط که تزریق در آن داد شما را درمی آورد، لثه پشت دندان های پیشین بالا یا ناحیه «دوگا» است.
    ● محل تزریق آمپول بی حسی در مطب دندان پزشکی
    شاید بپرسید که دندانپزشک چرا وقتی می خواهد روی دندان آسیای شما کار کند، آمپول را درون لپ تان تزریق می کند؟ جالب است بدانید که برای تزریق داروی بی حسی در دهان، نقاط مشخصی وجود دارد که در این نقاط، اعصاب مربوط به فک، لثه و دندان های شما عبور می کنند. معمولا برای بی حس کردن دندان های فک بالا، آمپول بی حسی در لثه مجاور همان دندان و یا به اصطلاح در پای همان دندان تزریق می شود، ولی اگر قرار باشد دندانپزشک روی دندان های آسیای فک پایین شما کار کند، ناحیه درون لپ شما را بی حس خواهد کرد.
    از این محل، اعصاب اصلی فک پایین عبور می کنند که با این تزریق، کل این عصب بی حس خواهد شد و نشانه این که شما کاملا بی حس شده اید، این است که نیمی از زبان شما بی حس می شود. برای کار کردن روی دندان های آسیای کوچک، عصب چانه شما بی حس می شود و شما حس می کنید چانه تان بی حس است. گاهی لازم است برای بی حس شدن کامل دندان شما، آمپول بی حسی در کانال های خود دندان تزریق شود که این کار هنگام عصب کشی دندان شما انجام می گردد. گاهی لازم است داروی بی حسی، درون الیاف نگه دارنده دندان تزریق شود که این تزریق دردناک است، ولی دندان شما را در مواردی که به سختی بی حس می شود، کاملا بی حس خواهد کرد.
    ● چرا بعضی دندان ها بی حس نمی شوند؟
    علل زیادی برای بی حس نشدن دندان وجود دارد؛ مثلا عفونت در محل تزریق آمپول ، زیرا در اثر عفونت، محیطی اسیدی به وجود می آید که اثر داروی بی حسی را خنثی می کند یا وقتی که عفونت وجود دارد، تعداد پالس های دردناک به قدری زیاد است که داروی بی حسی نمی تواند تمام آنها را بلوکه کند. در شرایط عفونی همچنین به علت التهاب، عروق خونی اطراف ناحیه عفونت زیادتر می شود و داروی بی حسی را خیلی سریع از محیط خارج می کند. گاهی بعضی از نواحی فک دارای عصب گیری چندگانه است و وقتی ناحیه با روش معمول بی حس می شود، عصب های فرعی ناحیه بی حس نمی شوند و بیمار هنوز درد دارد. ضمن این که فک همه آدم ها مثل هم نیست و تفاوت های آناتومیک زیادی بین آن ها وجود دارد. از آنجایی که دندان پزشکان به طور معمول برای بیماران تزریقات مشابهی را انجام می دهند، این تفاوت آناتومیکی می تواند باعث شود تا تزریق در محل مناسب صورت نگرفته باشد. همچنین در مواردی که بیماران از داروهای مخدر، آرام بخش و مواد اعتیادآور استفاده می کنند، آستانه تحمل دردشان کاهش پیدا می کند. به همین دلیل این افراد با میزان مصرف داروهای متداول بی حسی، بی حس نمی شوند و نیاز به مقدار بیشتری تزریق برای رسیدن به بی دردی کامل دارند. در خصوص موارد دیگر هم باید گفت که گاهی تکنیک های غلط تزریق توسط دندان پزشک یا استفاده از داروهای تاریخ گذشته باعث می شود داروی بی حسی، اثر خودش را از دست بدهد.
    ● کی اثر بی حسی از بین می رود؟
    قسمت خوب ماجرا وقتی است که کار دندانپزشکی روی دندان شما تمام شده و می خواهید مطب را ترک کنید. حالا حتما با خودتان می گویید کی از شر این بی حسی خلاص می شوم؟ مدت زمان باقی ماندن اثر داروی بی حسی بر اساس نوع ماده بی حسی متفاوت است. برخی از داروهای بی حسی دندانپزشکی اثری کوتاه مدت و برخی اثر بلندمدت تری دارند. معمولا داروهای بی حسی ظرف یک و نیم ساعت اثرشان کم کم از بین می رود، ولی نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر فک پایین شما بی حس است، مراقب باشید زبان تان را گاز نگیرید. این مشکل به خصوص برای کودکان پیش می آید که ناگهان پدر و مادر پس از خارج شدن از مطب دندانپزشکی متوجه می شوند که زبان کودک شان خونین و مالین است چون کودک بی حس است، متوجه نیست که زبان اش را گاز گرفته است و این فشار آن قدر ادامه می یابد که باعث خون ریزی زبان می شود. راه پیشگیری این است که در این مواقع قبل از خروج از مطب، یک رل پنبه را گاز بگیرید و زبان تان را کنترل کنید.
    ● اسپری قبل از تزریق
    یکی از روش هایی که می تواند درد ناشی از تزریق آمپول دندانپزشکی را کاهش دهد، استفاده از اسپری بی حس کننده موضعی در محل تزریق است. می توانید از دندانپزشک تان بخواهید این کار را برای تان انجام دهد، در این صورت او مقداری از اسپری بی حس کننده را روی پنبه می ریزد و روی لثه محل تزریق آمپول بی حسی قرار می دهد. این پنبه حدود یک دقیقه در محل باقی می ماند و لثه را به صورت سطحی بی حس می کند. در این صورت شما هنگام ورود نوک سوزن در محل تزریق متوجه درد ناشی از تزریق نخواهید شد.
    فراموش نکنید «اسپری بی حس کننده» فقط برای مدت کوتاهی لثه را بی حس می کند و نمی تواند جای تزریق داروی بی حسی را بگیرد.کودکان را از آمپول نترسانید
    علت اصلی ترس کودکان از آمپول دندانپزشکی این است که پدر و مادر برای تنیبه کودک، او را در منزل از آمپول می ترسانند. برای این که کودک تان را برای تزریق داروی بی حسی دندانپزشکی آماده کنید، با او صادق باشید. درد ناشی از تزریق را به گزش یک مورچه تشبیه کنید. اصلا به او نگویید: «برویم دندانپزشکی، آمپولی در کار نیست» ، چون در این صورت با دیدن آمپول اعتمادش را به شما و دندانپزشک از دست خواهد داد.
    دندانپزشکان با شگردهایی مثل تاباندن نور در صورت کودک و رد کردن آمپول از پشت سر کودک سعی می کنند ترس ناشی از تزریق را کاهش دهند.
    Last edited by aligol172; 30-06-2011 at 14:29.

20. 3 کاربر از aligol172 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •