شايد خيلي از ماها بعد از اينهمه دردسرهايي كه از طرف راهنمايي و رانندگي برامون بوجود مياد، بگيم كه كميته كلاسيك كاري نميكنه، اما واقعا اينجور نيست و اين كميته و بخصوص شخص جناب صالحخو هركاري در توانش بوده انجام داده كه تا همينجا هم تونسته وضعيت رو به نحوي اثبات بكنه، نمونه اونهم همين نمايشگاههاي كلاسيك بوده.اينجور كه از دوستم شنيدم، كل بودجه ساليانه كميته زير 15 ميليون تومان بوده كه به هيچ كجا نميرسيد، و اگر قرار بود با اين بودجه بخوان نمايشگاه كلاسيك برگزار بكنن، اصلا امكانش نبود، چرا كه همين سالني كه ميبينين، كرايه اي حدود 70 و چند ميليون تومان بريا اين چند روز نمايشگاه رو داشته!! ولي با تلاشهاي جناب صالحخو، و پافشاري ايشون تونسته اين بودجه رو در كميسونها تصويب بكنه و براي اين كار اختصاص بده.من بشخصه از زحمات ايشون، هرچند به ديد من و امثال من نياد، كمال تشكر رو دارم.
![]()
بسیار عالی
راستی هنوز نوا و بیوک نمایشگاهی نشدن؟مثلا بنز و فولکس نه چندان تک هست ولی نوا یا بیوک نیست!!!
جای نوای شما خالیه اونجا
در نمايشگاههاي ديگه كه توي بقيه شهرها برگزار شده، نوا و بيوك و بقيه نمونه هاي آمريكايي هم بوده، اگر بقيه آمريكايي سوارهاي اهواز هم قرار بود توي سالن باشن، واقعا جا كم ميامد، اما شايد فقط تعدادي از اونها شرايط شركت كردن رو داشته باشن، چون هنوز نمونه هايي رو ميبينم كه در شرايط خوبي نيستن و با وضعيت بد بدنه و فني دارن تردد ميكنن و همين هم يكي از عوامل مشكلساز براي بقيه است.بهر حال چون كلا خودروهاي آمريكايي هميشه يه سرو گردن بالاتر از بقيه ماشينها، جلب توجه ميكنن، هميشه بازديدكنندگان زيادي داره، و اگر تعداد و تنوع زيادتر بشه به نفع خودمون هم هست.شايد بخاطر اون هيبت و ظاهر قدرتمند و ساختارهاي ساده و خطوط زيباي بدنه باشه كه توي طراحيهاي دهه 60 و 70 آمريكا خيلي خودنمايي ميكرد.براي شركت در اين نمايشگاهها بايد عضو رسمي كميته بشيم. شايد عضو بشم، اما اميدوارم اين باعث نشه كه بيشتر زير ذره بين قوانين آنچناني راهنمايي و رانندگي و يا سازمانهاي ديگه قرار بگيرم!مثلا سازمان حفاظت از محيط زيست كه بجاي رسيدگي به وضع فاضلابها و آلودگي شديد رودخانه، به اگزوز 4 تا كلاسيك كه هفته اي يك يا دوبار روشن ميشن گير ميده!!دوتا عكس از گردهمايي امريكايي سوارها در هلند ( اواخر تابستان) كه يكي از دوستان هلندي كه خودش هم دوتا بيوك ريويرا داره( طلايي و قرمز)، در اون شركت كرده بود.جالبه كه هلنديها علاقه خاصي به مدلهاي آمريكايي ، بخصوص ريويرا دم قايقي دارن و شايد بيشترين تعداد دم قايقي بعد از آمريكا در هلند پيدا بشه!!
![]()
بخشهاي اصلي كولر شورلت.در دو مدل بيوك و نوا،و يا بقيه خودروهاي خانواده جي ام، معمولا قطعات اصلي كولر تشابه زيادي دارن و تنها تو يه سري ملزومات جانبي تفاوت وجود داره.مثلا در موتور هاي 8 سيلندر( مثل بيوك ايران) كمپرسور در سمت چپ موتور قرار گرفته و از نوع سوزني است و در نوا با موتور خطي شش، كمپرسور در سمت راست هست و البته مدلهاي اين كمپرسورها هم متفاوته.اين كمپرسور نمونه معروف به راديالي است كه در نوا استفاده ميشه و البته در بعضي نمونه هاي كاپريس كلاسيك دهه 80 هم ديدم.
اينها دوتا لوله رفت و برگشت متصل به رادياتور كولر در جلوي ماشين( كنداسور) هستند كه گاز بعد از خروج از اين مرحله به سمت كمپرسور حركت ميكنه.
اينهم همان فشنگي فشار گاز هست كه اگر گاز از حدي كمتر بشه برق مگنت كمپرسور را قطع ميكنه تا بدون گاز و روغن كار نكنه.
اين مجموعه كامل يونيت كولر هست كه داخل اون اواپراتور وجود داره و در واقع گاز تحت فشار با ورود به اون بصورت بخار بسيار غليظي ميشه( توسط اسپكشن والو) و بشدت سرد شده و باعث خنك شدن هواي عبوري از لابلاي لوله هاي اون ميشه، و در بازگشت از خشك كن ( دراير) كه همون كپسول براق فلزي است عبور ميكنه و دوباره به سمت كندانسور حركت ميكنه.هوا هم توسط فن مربوطه كه داخل گلگير سمت راست و در ادامه همين يونيت هست دميده ميشه، البته در نمونه هايي مثل كاپريس و يا بليزر اين فن بيرون از گلگير بوده و ديده ميشه.
اين ترموستات كولر هست كه بر روي بدنه يونيت نصب شده و يك لوله باريك از اون بيرونامده و به لوله خروجي اواپراتور( يا همان تبخير كننده) متصل شده تا در دماي مشخص شده اي برق كولر رو قطع بكنه و دما در حد تنظيم شده اون، باقي بمونه.
اينجا هم روي يونيت هست كه من بجاي آفتمات خراب دور فن، از يه آفتمات جديد استفاده كردم و در كنارش هم مقاومت فن وجود داره كه تعداد سرعتهاي چرخش فن كولر/ بخاري رو مشخص ميكنه.
در كل تنها فرقي كه كولر بيوك با نوا داره در محل قرار گيري كمپرسور و مدل كمپرسور هست و در بقيه چيزها يكسانه.گاز مورد استفاده در اونها ، تا جايي كه من يادم هست و روي كمپرسورها ها نوشته شده از نوع آر 12 است و البته ممكنه بشه از گازهاي جديد هم استفاده كرد، ولي اينكه تاثيري داشته باشه( مثبت يا منفي) دقيقا اطلاعي ندارم.سرويس و راه اندازي كولر يك خودرو كه سالها كار نكرده بايد با طي كردن مراحل مختلفي انجام بشه كه اولين اونها نشت يابي و تعمير و يا تعويض بخشهاي صدمه ديده ، شستشوي داخلي مدارها و لوله ها توسط مواد مناسب اين كار و تست مجدد وكيوم و در نهايت گاز گيري است و همه يان كارها رو هم يك كولر ساز وارد بايد انجام بده كه تجربه و دستگاههاي لازم رو داشته باشه.
نوای من کمپرسور کولر نداشت و چون کمپرسور فابریکش 350000 تومان بود و تازه ,بازسازی شده بود یه کمپرسور ساندن 508 ساخت سنگاپور (نو)که با گاز 134 کار میکرد خریدم (150000 تومان البته 2 سال پیش)و از طرفی چون شیر انبساط اوابراتور رو ازش بریده بودن یه شیر انبساط مخصوص گاز 134 هم خریدم و در ورودی اوابراتور پرس کردم و البته هنوز کمپرسور رو نصب نکردم.البته این مدل کمپرسور رو توی خیلی از ماشینهای امریکایی دیدم و ظاهرا قدرت کمتری از موتور میگیره.
یه دور گلگیر عقب هم نصب کردم که هنوز کامل جوشش نکردم ولی چند تا عکس قرار میدم.![]()
Last edited by MJ1970; 13-12-2012 at 15:45.
آقا ببخشید! شما که دور گلگیر رو عوض کردین! ورق رو چه جوری به این شکل زیبا خم دادین! منم خیلی وسوسه شدم لوازم صافکاری رو تهیه کنم و دستبکار شم!
خیلی تمیز کار کردید!
خسته نباشید
از لطف شما ممنونم.
اون ورق به صورت اماده در لوازم فروشیها هست و حداقل برای نوا و بیوک نیازی به خم و ساخت ورق نیست و قیمتش 18000 تومان بود.
البته هنوز کارش تموم نشده .کامل که شد عکس قرار میدم.
از لوازم یدکی آمریکایی باید تهیه بشه یا جای دیگه هست! چون تو اون فروشگاه همچین چیزی ندیده بودم! اصلا در مورد آماده بودن ورق دور گلگیر اطلاعی نداشتم!
آیا فقط برای عقب هست؟
اگر توضیحی در این مورد بفرمائید خیلی ممنون میشم.
سپاس
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)