بین z510 & 450 جدا از بحث سلیقه بیشتر نوع کاربری فرق میکنه تا کارایی،
مطمئن باشین توی کارایی شما تفاوت قدرت این دو دستگاه رو احساس نخواهید کرد، شاید مثلا nfs rivals رو z510 سه یا چهار فریم بیشتر اجرا کنه ولی محسوس نیست، ولی در عوض 450 حسگر انگشت داره که واسه من خیلی مهمه، باتریش حدود 5 تا 6 ساعت واسه وبگردی با نور 20% جواب میده که حدود یک و نیم ساعت بیشتر از z510 هست و قابل تعویض، پورت usb هم یکی بیشتر داره که خیلی مهم نیست،
ی مورد خیلی مهم طراحی فنی دستگاه هست که معمولا زیاد دقت نمیکنن، من خودم همیشه لپتاپی میخرم که هر جایی بتونم استفاده کنم، شما به زیر این دو دستگاه دقت کنین، طراحی لنوو باعث میشه اگه روی فرش بخوای بازی کنی تهویه به خوبی صورت نگیره ولی پروبوک مثل ایسوس تهویه رو از زیر دستگاه انجام نمیده و فرقی نمیکنه توی رختخواب باهاش کار کنی یا روی کولپد،
اچ پی کلا ی مدل نیمه صنعتی محسوب میشه و در طراحی فنی واسه شرایط سخت هم در نظر گرفته شده، به مورد اشاره میکنم : هارد سری پروبوک دارای سنسور شتاب سنج هست، همون سنسوری که توی موبایلتون باعث چرخش صفحه میشه، این سنسور کارش اینه که وقتی لپتاپ مثل توی جاده خاکی با ماشین داری رانندگی میکنی مانع از ایجاد بدسکتور روی هارد بشه، با وقتی لپتاپ از دستتون میافته«حتی اگه خاموش باشه» هد هارد رو از دیسک دور میکنه تا اطلاعات آسیب نبینه،
لنوو z510 هم سری مالتی مدیا هست و ب هیچ عنوان واسه شرایط سخت طراحی نشده، برعکس سری فوقالعاده tinkpad
همه این موارد رو کنار هم بزار و ببین کارایی که شما از دستگاه میخواین چیه و انتخابی بکن که آینده نگی کاش اونو میخریدم، همه چی به نوع کاربرد شما مربوط میشه ...