تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 57 از 73 اولاول ... 74753545556575859606167 ... آخرآخر
نمايش نتايج 561 به 570 از 721

نام تاپيک: پرسش و پاسخ نجومی

داره خودمونی میشه Hamid2545's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض

دقیقا بگوئید آیا این که میگویند دورترین کهکشان ها حدود 13/5 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند به معنی این است که ابعاد جهان حدود 13/5 میلیارد سال نوری است یا این که ابعاد جهان خیلی از این بیشتر است ولی چون از عمر جهان 13/5 میلیارد سال گذشته (به دلیل محدود بودن سرعت نور )ما نمی توانیم کهکشان های دورتر از این را ببینیم (زیرا هنوز نور انها به ما نرسیده است ) و بنابراین دورترین کهکشان ها ئی که دیده می شود به اندازه عمر جهان ( لحظه شروع انفجار بزرگ تا کنون ) بر حسب سال نوری مشاهده می شود ؟
    وگرنه ابعاد جهان برای مثال می تواند ده ها و یا صدها میلیارد سال نوری باشد و یا نامحدود باشد .

آخر فروم باز Zeitgeist's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2011
    محل سكونت
    on the edge of a super-massive black-hole

پيش فرض

دقیقا بگوئید آیا این که میگویند دورترین کهکشان ها حدود 13/5 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند به معنی این است که ابعاد جهان حدود 13/5 میلیارد سال نوری است یا این که ابعاد جهان خیلی از این بیشتر است ولی چون از عمر جهان 13/5 میلیارد سال گذشته (به دلیل محدود بودن سرعت نور )ما نمی توانیم کهکشان های دورتر از این را ببینیم (زیرا هنوز نور انها به ما نرسیده است ) و بنابراین دورترین کهکشان ها ئی که دیده می شود به اندازه عمر جهان ( لحظه شروع انفجار بزرگ تا کنون ) بر حسب سال نوری مشاهده می شود ؟
    وگرنه ابعاد جهان برای مثال می تواند ده ها و یا صدها میلیارد سال نوری باشد و یا نامحدود باشد .
    جهان قابل مشاهده برای ما از روی کره ی زمین (Observable Universe) یک کره به قطر 93 میلیارد سال نوری به مرکزیت زمین است؛ یعنی حدوداً شعاع 46 میلیارد سال نوری از هر طرف رو امروز ما میتونیم از روی زمین مشاهده کنیم.

علت عظیم تر بودن این فاصله نسبت به عمر جهان (13.75 میلیارد سال و با توجه به اینکه هیچ چیزی از نور سریعتر حرکت نمیکند)، این است که آن اجسام، قبلاً به ما نزدیک تر بوده اند و اکنون با در نظر گرفتن سرعت افزایشی گسترش جهان، از ما چنین فاصله ای یافته اند.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

بزرگی جهان، شناخته شده نیست؛ ولی برخی محاسبات، شبیه سازی ها، و نظریات وجود دارند که اعدادی برای یک "جهان محدود و نه بینهایت" ارائه میدهند که البته همگی در حال حاضر در حد فرضیاتند.

3. 4 کاربر از Zeitgeist بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال کلوپ گوشی ها mahyarSAMSUNG's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2006
    محل سكونت
    تهران - درقرمزـه

پيش فرض

این برنامه شگفتی های جهان کانال وان میدونید کی پخش میشه ؟ تو این سایت زمان برنامه هاشو گذاشته ولی اصلا مفهموم نیست کی زمان شروع شدنشه ؟ اگه میشه کسی نگاه کنه بهم بگه ساعتش و روزاش کی هست .برای باز شدن سایت فیل خشک شکن بزنید. امروز 5شنبه حدودای ساعت 5 تا 7 گذاشتش

Last edited by mahyarSAMSUNG; 13-03-2014 at 22:33.

5. این کاربر از mahyarSAMSUNG بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه Hamid2545's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2013
    محل سكونت
    خوانسار

پيش فرض

جهان قابل مشاهده برای ما از روی کره ی زمین (Observable Universe) یک کره به قطر 93 میلیارد سال نوری به مرکزیت زمین است؛ یعنی حدوداً شعاع 46 میلیارد سال نوری از هر طرف رو امروز ما میتونیم از روی زمین مشاهده کنیم.

علت عظیم تر بودن این فاصله نسبت به عمر جهان (13.75 میلیارد سال و با توجه به اینکه هیچ چیزی از نور سریعتر حرکت نمیکند)، این است که آن اجسام، قبلاً به ما نزدیک تر بوده اند و اکنون با در نظر گرفتن سرعت افزایشی گسترش جهان، از ما چنین فاصله ای یافته اند.

بزرگی جهان، شناخته شده نیست؛ ولی برخی محاسبات، شبیه سازی ها، و نظریات وجود دارند که اعدادی برای یک "جهان محدود و نه بینهایت" ارائه میدهند که البته همگی در حال حاضر در حد فرضیاتند.
    من نمی دانم چگونه به این عدد ( شعاع 46 میلیارد رسیدند ) در ماوراء 13/75 سال نوری که چیزی مشاهده نشده ولی این مسئله برای من قابل قبول نیست زیرا به فرض این که کهکشان های دوردست از لحظه انفجار بزرگ با سرعت نور از ما دور می شدند ( که این هم قابل قبول نیست زیرا امروزه که به حداکثر رسیده و از قانون هابل V=H*Dپیروی می کند تازه به حدود سرعت نور رسیده اند و در اوائل پیدایش عالم که فاصله ما با آن کهکشان بسیار بسیار کمتر بود این عدد نسبت به امروز بسیار ناچیز بود ) امروزه حداکثر باید 13/75 سال نوری از ما دور شده باشند و این تازه به اندازه شعاع جهان قابل مشاهده ما می باشد . بنابراین به نظر من ابعاد جهان حتی از 13/75 سال نوری هم بسیار کمتر است و آنچه بنظر می اید ابعاد جهان ( جهان قابل مشاهده ) به اندازه عمر عالم باشد این است که نور کهکشان هائی که در ابتدای عالم تشکیل شده اند تازه به ما رسیده است و ما فکر می کنیم ابعاد عالم 13/75 سال نوری است .

7. این کاربر از Hamid2545 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

پاسخ قبلی سوتی بدی داشت، پاکش کردم...ببخشید اگه اشتباه کردم(قضیه‌ی انرژی تاریک و شتابدار بودن expansion هم لزوما تاثیر مستقیمی در بحث نسبی بودن سرعت‌ها و خمیده بودن فضا زمان نداره....)...توی مقاله‌ی اصلی خلاصه و مفید اینجا توضیح داده:
    Last edited by MasterGeek; 14-03-2014 at 00:31.

9. 4 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

من نمی دانم چگونه به این عدد ( شعاع 46 میلیارد رسیدند ) در ماوراء 13/75 سال نوری که چیزی مشاهده نشده ولی این مسئله برای من قابل قبول نیست زیرا به فرض این که کهکشان های دوردست از لحظه انفجار بزرگ با سرعت نور از ما دور می شدند ( که این هم قابل قبول نیست زیرا امروزه که به حداکثر رسیده و از قانون هابل V=H*Dپیروی می کند تازه به حدود سرعت نور رسیده اند و در اوائل پیدایش عالم که فاصله ما با آن کهکشان بسیار بسیار کمتر بود این عدد نسبت به امروز بسیار ناچیز بود ) امروزه حداکثر باید 13/75 سال نوری از ما دور شده باشند و این تازه به اندازه شعاع جهان قابل مشاهده ما می باشد . بنابراین به نظر من ابعاد جهان حتی از 13/75 سال نوری هم بسیار کمتر است و آنچه بنظر می اید ابعاد جهان ( جهان قابل مشاهده ) به اندازه عمر عالم باشد این است که نور کهکشان هائی که در ابتدای عالم تشکیل شده اند تازه به ما رسیده است و ما فکر می کنیم ابعاد عالم 13/75 سال نوری است .
    مشکل اینجاست که شما دید بسیار ساده ای به کل قضیه دارید، مثلا از قانون هابل حرف می زنید در حالی که شیوه ای که ما به قانون هابل و ثابت هابل رسیدیم مشاهده Expansion دنیا بوده. این اشکالی که شما گرفتید در هر کتاب ساده فیزیک توضیح داده شده. مفهوم Expansion دنیا چندین بار در همین تاپیک بطور مفصل توضیح داده شده (سرچ کنید expansion) و ارتباطش با Observable universe. بطور ساده فضای بین کهکشان ها در حال کش اومدن هست و این کش اومدن می تونه از سرعت نور هم سریع تر باشه (و در نقاطی هست و در آینده در همه کیهان خواهد بود) چون مفهوم کش اومدن فضا تابع قوانین حرکت در نسبیت نیست. نحوه ای که به این 46 میلیارد هم رسیدیم بررسی سرعت Expansion دنیا و تطابق اون با 13.75 میلیارد سالی بوده که نور فرصت داشته حرکت کنه به سمت ما.

کلا باید از دنیای فیزیک کلاسیک بیرون بیاید وقتی این مفاهیم رو بررسی می کنید.

یک ویدیوی مرتبط که دقیقا همین مسئله رو توضیح داده:

11. 5 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال badboys_87's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    گیلان - لنگرود

پيش فرض

سلام ضمن خسته نباشید. من زیاد در زمینه علم نجوم مطالعه نداشتم ولی چند تاسوال دارم میخواستم در موردش اطلاعات کسب کنم

1-سیاه چاله چیست و چه وظیفه ای در هستی ایفا میکنه ؟؟؟ نبودن سیاه چاله چه اوضاعی رو ایجاد میکنه؟؟؟

2- ایا امکان این که حادثه ای مثل بیگ بنگ اتفاق بیافته وجود داره؟؟؟

3-چرا نظم یا قانون وجود داره؟؟؟ مثل قانون گرانش ..قانون الکترومغناطیس و یا ...

4-قبل از حادثه بینگ بنگ جهان به چه صورتی بوده آیا تحقیقاتی در این زمینه انجام شده

13. این کاربر از badboys_87 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

سلام ضمن خسته نباشید. من زیاد در زمینه علم نجوم مطالعه نداشتم ولی چند تاسوال دارم میخواستم در موردش اطلاعات کسب کنم

1-سیاه چاله چیست و چه وظیفه ای در هستی ایفا میکنه ؟؟؟ نبودن سیاه چاله چه اوضاعی رو ایجاد میکنه؟؟؟

2- ایا امکان این که حادثه ای مثل بیگ بنگ اتفاق بیافته وجود داره؟؟؟

4-قبل از حادثه بینگ بنگ جهان به چه صورتی بوده آیا تحقیقاتی در این زمینه انجام شده
    سلام دوست عزیز بطور خلاصه:
    1 - هیولایی سیاه و نامرئی که همه چیز رو میخوره، نبود سیاهچاله در کیهان باعث فساد عظیم در کیهان میشه و کارکرد کیهان رو مختل میکنه...چون همه چیز بدور سیاهچاله میچرخه و خود سیاهچاله هم هی میچرخه، چرحش باعث پویایی هست و سکون مایه فساد، آب حوض در نظر بگیرید...تخصصی تر با روابط بولتزمن و شوارتزیشیلد بررسی میشه... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

2 - نه دیگه این نظریه در اواسط دهه 1900 مطرح میشد ولی الان با دید انتقادی زیادی از طرف جامعه علمی نگریسته میشه، فقط تئوری هست اونم تئوری که چندان هم باب میل کیهانشناسان نیست...
    ولی اگر منظورتون اینه که الان یه بیگ بنگ دیگه اتفاق بیوفته نه ممکن نیست چنین چیزی حداقل با اطلاعات اندک من...

3 - چرایی در اخترفیزیک بررسی نمیشه در صفحه قبل هم گفته شده...اخترفیزیک و علوم سخت = چگونه هاست...چرا ها در فلسفه و ادیان است و به بحث ما مربوط نیست زیاد.....

4 - تصور این قضیه هم مشکل هست چه برسه به تحقیقش، [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ولی واقعیتش مورد عنایت چندانی واقع نشد.....

15. 4 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

سلام دوست عزیز بطور خلاصه:
    1 - هیولایی سیاه و نامرئی که همه چیز رو میخوره، نبود سیاهچاله در کیهان باعث فساد عظیم در کیهان میشه و کارکرد کیهان رو مختل میکنه...چون همه چیز بدور سیاهچاله میچرخه و خود سیاهچاله هم هی میچرخه، چرحش باعث پویایی هست و سکون مایه فساد، آب حوض در نظر بگیرید...تخصصی تر با روابط بولتزمن و شوارتزیشیلد بررسی میشه... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

2 - نه دیگه این نظریه در اواسط دهه 1900 مطرح میشد ولی الان با دید انتقادی زیادی از طرف جامعه علمی نگریسته میشه، فقط تئوری هست اونم تئوری که چندان هم باب میل کیهانشناسان نیست...
    ولی اگر منظورتون اینه که الان یه بیگ بنگ دیگه اتفاق بیوفته نه ممکن نیست چنین چیزی حداقل با اطلاعات اندک من...

3 - چرایی در اخترفیزیک بررسی نمیشه در صفحه قبل هم گفته شده...اخترفیزیک و علوم سخت = چگونه هاست...چرا ها در فلسفه و ادیان است و به بحث ما مربوط نیست زیاد.....

4 - تصور این قضیه هم مشکل هست چه برسه به تحقیقش، [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ولی واقعیتش مورد عنایت چندانی واقع نشد.....
    shabe.saket عزیز من یه کم کلیات M-Theory و ابرریسمان بلدم خب هرچند نظریه‌ هست ولی نظریه‌ی بسیار محکمی هست و فیزیکدانهای زیادی روش کار می‌کنن و منتظر آزمایشات تائیید کننده هستند بر طبق این نظریه (اگر اشتباه نکنم):

۲. امکان بیگ بنگ دوباره در هر زمانی هست یعنی احتمالش وجود داره و این مستقل از شرایط فعلی گسترش فضا هست (یا حداقل شرایط فعلی انسباط کیهانی عامل اول نیست). هر دوقت دو ابرصفحه (جهان موازی) با هم برخورد کنند تنش موجود در هر دو جهان سینگولاریتی پدید میاره و بیگ بنگ رخ میده....البته این نظریه ی ام رو کنار بذاریم میدونیم انبساط جهان شتابدار هست و قرار نیست منقبض بشه...

۴. باز طبق این نظریه، خود بیگ بنگ اتفاق معمولی در کیهان هست و به وفور رخ میده و طبق این نظریه قبل و بعد از بیگ بنگ توصیف میشه که باید کلی راجع بهش مطلب خوند

راجع به ۳:
    همونطوری که دوستمون گفتن راجع به چرائی در بهترین حالت به فلسفه کشیده میشین. اما از دید علمی هم شاید بشه به این قضیه نگاه کرد. واژه‌ی مشکل‌ساز اینجا نظم هست که کنارش میذارم. اما اگر بپرسید چرا ما در علم قوانینی ریاضی داریم که پدیده‌ها رو توصیف می‌کنه؟ این برمیگرده به مدلی ریاضی که ما به پدیده‌ها تطبیق میدیم در واقع شما ازین جهت دارین معکوس به قضیه نگاه می‌کنید. در طبیعت یک پدیده فارغ از مدلسازی ما رخ میده و ما با انجام آزمایشهائی سعی می‌کنم مدل ریاضی خودمون رو ازون پدیده دقیق‌تر و دقیق‌تر کنیم. سیر تحول فیزیک از مکانیک نیوتنی تا مکانیک کوانتومی و احتمالا تئوری ابرریسمان و نسخه‌ی کاملترش M-Theory (یا نظریه شاید نه چندان موفق ابرگرانش) هم همین رو میگه ما اژمایش می‌کنیم و هر چقدر بیشتر آزمایش و پیچیده‌تر جهان رو با ابزارهامون مشاهده می‌کنیم مجبور میشیم مدل‌هامون رو کامل کنیم. این پدیده فقط مربوط به فیزیک نیست برای مثال شما جامعه‌شناسی رو درنظر بگیرید. مثلا شما از طریق ازمایشات میدانی بین وضعیت اقتصادی مردم و وجود جرم و جنایت یک همبستگی بالا می‌بینید. خب ممکنه این نظر رو بدید که فقر در یک جامعه به تنهائی سبب افزایش جرم و جنایت میشه این یه مدل هست که شما دادین و کار هم می‌کنه اما با آزمایشات دقیقتر بعد از ارائه‌ی این مدل متوجه میشید فقط عامل کافی نیست و عوامل دیگه‌ای هست مثلا وضعیت آزادی در جامعه یا وضعیت زنان در جامعه هم فاکتورهای موثری هستند بنابراین مدلتون رو دقیق‌تر می‌کنید و به همین شکل پیش میرین. حالا یکی میاد میگه خداوند اجتماع رو منظم آفرید چون نظریه‌ای هست که میگه فلان و بهمان....خب این دیگه بحث علمی نیست و خارج از علمه و بستگی به نوع نگاه و اغلب علاقه‌ی نهائی پرسشکننده داره.

(خارج از موضوع مدیران دوست داشتن پاک کنن من که می‌نویسم:
    واسه همینه که نیاز داریم تقابل آراء و تکثر آراء داشته باشیم وگرنه هرکی دور خودش یه عده هم رای و همفکر داره که فکر میکنن اونا درست می‌گن. رویکرد علمی اینطور نیست هیچ نیازی به اتحاد و وحدت کلمه نیست فقط باید بلد باشی نقد کنی، نقد بپذیری، مدل رو کامل کنی و از همه مهمتر با هم «حرف» بزنیم)

17. 5 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

نظم یا قانون اسم هایی است که ما روی مشاهداتمون می گذاریم. یک قانون (مثل گرانش یا اهم) صرفا بیان مشاهدات تکرار پذیر ماست و چیزی فراتر از این نیست. چرا گرانش صورت می گیره؟ ما تئوری های زیادی داریم که می تونن توضیح بدن مکانیزم گرانیش چیست ولی فعلا تکنولوژی و دیتا لازم برای به آزمایش گذاشتن این تئوری ها نداریم و برای همین هم میگیم نمی دونیم.

"قبل از بیگ بنگ" ای وجود نداشته چون مفهوم "قبل" بر اساس بیان ما از زمان در مفهوم کلاسیک زمان هست که ما می دونیم در لحظه بیگ بنگ این مفهوم زمان از هم می پاشه (این به این معنی نیست که "کیهان آغاز" داشته یا "بوجود آمده").

19. 2 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •