شما خودت کجارو آوردی
شما خودت کجارو آوردی
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس سازمان سنجش آموزش كشور با بيان اينكه مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مبني بر تحقق 65 درصدي پذيرش بومي امسال اجرايي نشده و به اين زوديها محقق نخواهد شد، عنوان كرد: اين مصوبه دو وزارت خانه علوم و بهداشت را موظف كرده تا به سمت گسترش رشتههاي استاني پيش بروند تا امكان تحقق كف پذيرش 65 درصدي بومي ايجاد شود كه اجراي اين مصوبه عليرغم ابلاغ محقق نشد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر پور عباس امروز در يك نشست خبري كه پس از اعلام نتايج كنكور و اعتراض جمعي از داوطلبان به نتايج و نحوه پذيرش آن صورت گرفت، با بيان اينكه امسال در بخش دورههاي روزانه 59 درصد بومي گزيني داشتهايم، خاطر نشان كرد: بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گسترش دورههاي روزانه در كل كشور بايد به گونهاي باشد تا امكان پذيرش بومي 65 درصدي در دورههاي روزانه فراهم شود.
وي افزود: در واقع امسال 41 درصد از داوطلبان از استانهاي خود به ساير استانها مهاجرت ميكنند و مابقي در استانهاي خود باقي ميمانند، در واقع نسبت به تحقق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي هنوز 6 درصد فاصله وجود دارد كه تحقق آن مستلزم ايجاد رشتههاي استاني و ظرفيت لازم از سوي دو وزارتخانه مطبوع است.
تعداد معترضان كنكور 87 نسبت به سال گذشته كاهش يافته است
سازمان سنجش به هيچ عنوان نميتواند از جانب خود در روش گزينش اعمال نظر كرده و تغييراتي در پذيرش ايجاد كند
وي با بيان اينكه معترضان به نتايج نهايي كنكور سراسري دانشگاهها و موسسات آموزش عالي سال 87 نسبت به سال گذشته از نظر تعداد كمتر شده است، گفت: بررسيهاي سازمان سنجش درباره معترضين حاكي از اينست كه تنها 4 داوطلب داراي رتبه زير هزار در كنكور امسال پذيرش نشدهاند كه بر اساس بررسي فرم انتخاب رشته اين چند داوطلب مشخص شد كه يكي از آنها فرم انتخاب رشته خود را تكميل نكرده و باقي نيز به خاطر نوع انتخاب رشته خاصي كه انجام دادهاند، پذيرش نشدهاند.
به گفته وي، از بين اين 4 نفر، يك نفر با رتبه 602 تجربي كشوري انتخاب رشته نكرده است، يك نفر ديگر با رتبه 452 كشوري از استان كرمانشاه فقط 7 انتخاب داشته كه تمام انتخابهاي وي ناحيهاي است و شانس قبولي وي در آنها پايين بوده چرا كه مجموع ظرفيت اين رشتهها 400 تا 500 نفر بوده است و دو نفر ديگر نيز همين مشكل را داشته و نحوه انتخاب رشته آنها اشتباه بوده است.
وي با طرح اين سوال كه امسال نسبت به سال گذشته چه اتفاقي افتاده است، گفت: يكي از حساسترين مراحل كنكور مرحله گزينش است كه تمامي اجزاي آن دقيقا در چارچوب قوانين و مصوبات مجلس، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و يا كميته برگزاري كنكور منتسب به شوراي عالي انقلاب فرهنگي اجرا ميشود.
وي افزود: سازمان سنجش آموزش كشور به هيچ عنوان نميتواند از جانب خود در روش گزينش اعمال نظر كرده و تغييراتي در پذيرش ايجاد كند.
گزينش كنكور امسال بر اساس مصوبه سال 69 بوده است
از 18 سال پيش مقيد به گزينش بومي بوديم
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه فرمول گزينش در كنكور سراسري بر اساس مصوبه جلسه 213سال 1369بود، اظهار كرد: بر اساس اين مصوبه كه از 18 سال پيش در 18 دوره كنكور اجرايي شده است، كشور به سه منطقه شهرهاي بسيار برخوردار، برخوردار و كم برخوردار تقسيم ميشود و ظرفيتها نيز در دورههاي مختلف به نسبت جمعيت اين مناطق تقسيم شدهاند. همچنين در كنار اين مناطق بر اساس مصوبه مجلس چند ظرفيت ديگر همچون شاهد و ايثارگر و غيره نيز ايجاد شده است.
به گزارش ايسنا، وي با تاكيد بر اينكه مصوبه سال 69 از 18 سال پيش ما را مقيد به گزينش بومي كرده است، عنوان كرد: رشتههاي بومي خود به سه دسته تقسيم ميشود كه عبارتند از استاني يعني رشتههايي كه بومشان استان است، ناحيهاي يعني رشتههايي كه بومشان ناحيه است و قطبي يعني رشتههايي كه بومشان قطب است.
به گفته پورعباس، كشور همچنين به 9 ناحيه و 5 قطب نيز تقسيم شده است كه طي آن رشتههايي كه در تمام استانها ظرفيت دارند بومي استاني، رشتههايي كه در همه استانها نباشند، بومي ناحيهاي و رشتههايي كه در همه ناحيهها وجود نداشته باشد، قطبي هستند.
رييس سازمان سنجش ادامه داد: بر اساس تبصره 2 و 3 اين مصوبه 20 درصد ظرفيت رشتههاي مربوط به بوم استان، ناحيه و قطب به صورت آزاد و 80 درصد مابقي در قالب سهميههاي مناطق و بومي پر ميشود، به عنوان مثال ظرفيت هر سه منطقه يك، دو و سه از 80 درصد بومي و 20 درصد آزاد تكميل ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در همان زمان با توجه به اينكه نميتوانستيم 80 درصد پذيرش بومي را به صورت كامل محقق كنيم، اصلاحيهاي مطرح و مقرر شد تا به طور ميانگين 70 تا 90 درصد اين ظرفيتها بومي باشد.
رييس سازمان سنجش ادامه داد: مصوبهاي كه بر اساس آن از سال 69 تا امروز گزينش داوطلبان صورت ميگيرد هرساله در دفترچههاي كنكور به چاپ رسيده و در اختيار داوطلبان قرار مي گيرد. بر اساس آمار گزينش در سالهاي قبل رشتههاي پيام نور به صورت كاملا استاني، شبانه 80 درصد استاني و در دوره هاي روزانه نسبت «يك به 6» استاني بوده است.
وي افزود: در گزينش سال گذشته در مجموع، پذيرش در رشتههاي مختلف دورههاي روزانه، شبانه، پيام نور و غيرانتفاعي 62/72 درصد بومي گزيني داشتهايم كه اگر تفكيك شود در واقع 39/47 درصد ظرفيت بومي استاني بوده است.
وي افزود: با توجه به اينكه اكثر رشتهها بومي ناحيهاي هستند، نيز 79 درصد از ظرفيتها بومي ناحيهاي بوده است.
پورعباس با بيان اينكه ظرفيت در دورههاي شبانه سال 86 به صورت ميانگين 3/71 درصد و در پيام نور 54/89 درصد به صورت بومي استاني پذيرش شد، گفت: در گزينش سال 87 نيز دقيقا مطابق قانون سال 69 عمل شد و پذيرش در بوم 70 تا 90 درصد و پذيرش به صورت آزاد حدود 20 درصد در نظر گرفته شد و در نهايت در سال 87 كلا 71/74 درصد بومي گزيني داشتيم، به عبارت ديگر در واقع نسبت به سال 86 بومي گزيني تنها دو درصد افزايش يافته است.
پذيرش بومي دورههاي روزانه نسبت به سال گذشته 11 درصد رشد داشته است
وي افزود: امسال در دورههاي روزانه با 11 درصد رشد 11/59 درصد پذيرش بومي، در دورههاي شبانه با 8 درصد رشد 96/79 درصد پذيرش بومي و در پيام نور با يك درصد رشد 52/90 درصد رشد داشتهايم.
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه در عين حال هر ساله تعداد ظرفيتها نيز ارتقا مييابد، خاطر نشان كرد: برخي رشتهها از مقطع كارداني به كارشناسي تبديل ميشوند كه با اين اتفاق رشتهها مطلبوتر شده و نمره مورد نياز براي قبولي در آنها بالاتر ميرود، همچنين برخي رشتهها از قطب به ناحيه و از ناحيه به استان تبديل ميشوند، به اين معني كه رشتهاي كه در قطب است در همه دانشگاههاي نواحي مختلف ايجاد ميشود در نتيجه گزينش آن ناحيهاي ميشود.
وي افزود: اگر رشتههاي ناحيهاي در همه استانهاي كشور اجرا شوند، گزينش آنها بومي استاني ميشود.
پورعباس با بيان اينكه در سال گذشته 8 رشته كارداني وزارت بهداشت به كارشناسي تبديل شد، گفت: به عنوان مثال در مورد رشته كارداني هوشبري كه در سال گذشته رتبه 10 هزار هم امكان قبولي در آن وجود داشت امسال با تبديل شدن به كارشناسي رتبه حدود 2 هزار براي قبولي نياز دارد.
وي افزود: در عين حال وزارت بهداشت 8 رشته ديگر خود را نيز كه ظرفيت حدود 10 هزار نفر دارند را از ناحيه به استان انتقال داد يعني براي اين رشتهها در همه استانها ظرفيت ايجاد كرد.
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه 13 رشته وزارت علوم نيز از ناحيه به استان ارتقا يافته و گزينش آنها استاني شد، خاطر نشان كرد: در مجموع اين دو ارتقا در وزارتين علوم و بهداشت 30 هزار نفر ظرفيت را پوشش ميدهد، به عبارت ديگر بر اين اساس ظرفيت خوبي به استانها اختصاص داده شد.
پورعباس با بيان اينكه بارها تاكيد شده كه داوطلبان بايد در انتخاب رشته به ضوابط توجه كنند، گفت: قطعا داوطلبان در بوم خودشان شانس قبولي بيشتري دارند.
حتي يك مورد از اعتراضهاي مطرح شده وارد نيست
در صورت تاييد كميسيون موارد خاص به كساني كه انتخاب رشته اشتباه داشتند مساعدت ميشود
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه در حال حاضر داوطلباني هستند كه منصفانه مطرح ميكنند كه در نوع انتخاب رشته خود اشتباه كرده و طلب كمك دارند، گفت: ما نيز همانند سال گذشته مشكل آنها را در كميسيون موارد خاص بررسي ميكنيم كه در صورت تاييد، كد رشته محلي را كه اشتباه انتخاب كردهاند از ليست رشتههاي انتخابي آنها حذف ميشود و در صورت كسب حدنصاب در انتخابهاي بعدي قبول ميشوند.
به گزارش ايسنا، پورعباس در ادامه با بيان اينكه حتي يك مورد از اعتراضهاي مطرح شده وارد نيست، گفت: مساعدت سازمان سنجش در چارچوب و با كساني خواهد بود كه انتخاب رشته اشتباه كردهاند، ولي اين مساله در مورد همه اعمال نميشود و بايد به تاييد كميسيون موارد خاص برسد.
وي افزود: در اين راستا مساعدت سازمان سنجش در سال گذشته در مورد 5 هزار داوطلب اتفاق افتاد.
وي با بيان اينكه ظاهرا كساني كه مدعي ضايع شدن حق خود هستند، رتبههاي كشوري خود را به رسانهها اعلام نميكنند، گفت: برخي از اين افراد رتبههاي سهميه مناطق خود را عنوان ميكنند و مخاطبان را به اشتباه مياندازند.
رييس سازمان سنجش در خاتمه با بيان اينكه سازمان سنجش درباره همه اين تغييرات از طريق شبكههاي مختلف تلويزيوني، پيك سنجش و دفترچه انتخاب رشته اطلاع رساني مطلوبي داشته است، گفت: ملاك اصلي پذيرش دفترچه كنكور است و داوطلبان با استناد به دفترچهها انتخاب رشته ميكنند.
دكتر خدايي معاون سازمان سنجش نيز در اين نشست با بيان اينكه امسال در ظرفيتهاي روزانه گروه علوم تجربي 65 درصد پذيرش به صورت بومي استاني محقق شد، گفت: در زير گروههاي رياضي و انساني گسترش رشتهها كمتر بوده است و طي آن 55 درصد پذيرش زير گروه رياضي و 54 درصد پذيرش در رشته علوم انساني بومي استاني بوده است و در رشتههاي هنر نيز كه به طور كلي كشوري هستند، امسال 24 درصد پذيرش بومي داشتهايم.
سلام بچه ها
این چند روزی که نبودم اینجا بحث های زیادی شد. چرا بحث رو تهرانی شهرستانی کردید! درست نیست ! ما که نژاد پرست نیستیم در اینکه ادم باهوش و کم هوش همه جا وجود داره شکی نیست!
اما در مورد اظهار نظر این شخص که شخصا با این جور افراد هیچ حرفی ندارم و برای دوستان خودم مینویسم!
1. واضحه که ما در همه شهر ها دانشگاه نداریم و دانشگاه بعضی از شهر ها از نظر امکانانات بسیار ضعیفه! آخه دانشجو چطوری میتونه امکانات دانشگاه رو قوی کنه! مگه دانشگاه آزاده که یه چیزی از جیب بذاره! این وظیفهء دانشجو نیست!قبل از اینکه امکانات همهء دانشگا ه ها در یک سطح نباشه بحث بومی سازی ظلم به مناطق محرومه!
2.سطح علمی یعنی کار عملی ! کار عملی یعنی آزمایشگاه! سطح علمی یعنی استاد باسواد! استاد باسواد الان شهرستانی هاش هم پرواز میرن تهران و شهر های خیلی بزرگ! سطح علمی یعنی دانشجوی رشتهء پزشکی به جای یه خانهء بهداشت و دوتا درمانگاه بتونه بره 4 تا بیمارستان درست حسابی!
3. رقابت کاذب دیگه چه جور رقابتیه!!!؟
4.آره مثلا دانشگاه ها باید خوابگاه داشته باشن ولی الان ندارن! مثلا من تو تهران واسه پیدا کردن خونه مشکل پیدا میکنم اما اگه بیافتم توی یه شهرستان دیگه که حوالی استان خودمه واسم فرش قرمز پهن میکنند میگن بیا اینم خونه!
5. آره الان دیگه نخبه ها نمیان تهران فقط همون افغانی ها میان براشون بسه!
6. وزارت علوم به همه دانشگاهها رسیدگی یکسان میکنه!![]()
بذاریم مردم خودشون قضاوت کنند!
Last edited by arte; 10-09-2008 at 13:41.
ميگم شما از كجا واقف بودي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟این که فلانی از 100 تا انتخاب 2 تاشا زده و بی توجهی کرده به بومی گزینی که هم من و هم دوستانم به این نکته واقف بودیم که دلیل نیست این طرح اشتباه باشد .
مطمئا باشید این افراد اعتراض کننده را به زورم شده در کلاس ها جا می دهند ولی باز می گم این طرح در حد عقل من مثبت هست مگر اینکه خلافش ثابت بشه
![]()
جاشو بگو ما هم بفهميم
تو ميفهمي يكي كه به اميد بهتر شدن رتبش و رفتن توي شهر بزر گ يه سال نشسته 10 ساعت درس خوده يعني چي ؟؟؟؟؟؟
ميدوني منطقه 3 دانشگاهاش چند سال ديگخ ميشن هم سطح دانشگاه شهر اهواز يا شيراز حالا بيخال تهران هم بيشم ؟؟؟؟
خودت اگه جاي منطقه 3 بودي اونم جنوب چيكار ميكردي ؟؟؟؟؟؟؟
ميرفتي بوشهر ؟؟؟؟؟؟؟؟ الان من برم دانشگاه بوهشر نميدونم بايد برم خوابگاه نرم اخه 1 ساعت بيشتر باششهرم فاصله نداره تو بودي چيكار ميكردي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
این همه آدم یعنی دارن دروغ میگن تو تلویزیون یا بازار گرمی هستش؟بررسيهاي سازمان سنجش درباره معترضين حاكي از اينست كه تنها 4 داوطلب داراي رتبه زير هزار در كنكور امسال پذيرش نشدهاند كه بر اساس بررسي فرم انتخاب رشته اين چند داوطلب مشخص شد كه يكي از آنها فرم انتخاب رشته خود را تكميل نكرده و باقي نيز به خاطر نوع انتخاب رشته خاصي كه انجام دادهاند، پذيرش نشدهاند.
ببین روشن فکر
نمی دونم شاید شما درست بگین و ما واقف نبودیم اما آخه عزیزه من تو واقف بودی و من واقف نبودم یعنی این مشکل رو حل میکنه؟ آخه حرف زوره حالا چه بدونی چه ندونی فرقش چیه؟
مثلا بهت بگن فردا شب میایم خونتون دزدی و میان همه چیتونو میبرن و به من هم نگن میایم دزدی بازم بیان . یعنی تو میگی چون به تو گفتن کاره درستیه و مشکلی نداره؟ اگه این منظورته که من حرفی ندارم.
بچه ها بی خیال تااعلام کار نامهء دوم از فرصت برای هماهنگی با دوستانی که همین مشکل براشون پیش اومده استفاده کنید تا یه بار دیگه واین دفعه همه با هم اعتراض کنید ! وظیفهء شما قانع کردن افرادی که اصلا معلوم نیست دفاع از سازمان سنجش چه منفعتی واسشون داره نیست!حالا یا اینترنتی یا حضوری ! حضوری بهتره!
منظورم هرکسی از استان خودش بود تو اینترنت به هیچ کس اعتماد نکنید!
Last edited by arte; 10-09-2008 at 13:35.
متاسفم من با دلیل صحبت کردم شما بی دلیل !!
مهم نیست من سعی کردم با احترام صحبت کنم . تا بحث علمی شه ولی شما موضع می گیرید .
تو یه کتاب خوندم ایرانی ها در هر مبحثی سریعا موضع می گیرند و گروه بندی می کنند اینجا هم همینطور شد.
به هر حال موفق باشید قضاوت را بگذاریم برای افراد عقل گرا نه سطحی نگر![]()
سلام
جناب nhz شما غیر منطقی حرف می زنی . ما داریم علت میاریم شما ....
آخه عزیز من سطح دانشگاه ، استادا ، امکانات در این مملکت خراب شده خیلی فرق می کنه .
اگه به نخبه ها امکانات ندن چی می شه ؟؟؟؟؟؟؟
اگه یه سری نخبه کناره یه سری احمق بشینن چی می شه ؟؟؟؟؟؟
اگه تو یه دانشگاه سواد دانشجو از استاد بیشتر باشه چی می شه ؟؟؟؟؟؟؟؟
خوب می گی بومی . اکثر نخبه های شهرستان ها چون می خواستند دانشگاه های خوب برن پرت شدند اینور ، اونور
یعنی نخبه ها را عذاب می دهند به بقیه می گند برین حال کنین .
شما که هیچی نمی دونی ، یا نمی خوای بدونی لطفا یه ذره فکر کن به جای جبهه گیری
خوب یه آدم عادی که هیچ علاقه ای به علم نداره و صرفا برای بازاره کار می ره دانشگاه تا یک مدرکی بگیره از خداشو بره دانشگاهه کناره خونش ( یه وقت دولت خسته نشه خوابگاه بده)
خوب اگه مسئله سیاسی نیست پس چیه
می دونی امروز تظاهرات پشت مجلس بود و شعارهای ضد دولت می دادند
اونوقت رئیس سنجش با وقاهت تمام می گه : از سال 69 اینتوری بوده . فقط 4 نفر مردود شدند .
آخه nhz ، تو عصر ارتباطات می یاد می گه یکی اشتباهی به جای پزشکی زد کاردانی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! !!!!!!!!!!!
این ماله 100 سال قبله
وقتی کد رو می بینی و اسمه رشته هم جلوش زده دیگه همچین اشتباهی ممکن نیست .
این واقعا تمسخر مردم نیییییییییست؟
واقعا 19 سال اینتوری بود .
کجای دفترچه واضح نوشته اینتوریه
نوشته 20% آزاد و بقیه سهمیه مناطق و ...
سلام
فکر کنم رئیس سنجش با حرفاش رسما گفت خفه شین و امیدها را ناامید کرد.
Last edited by Soheilvb; 10-09-2008 at 14:35.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)