اگه استیکی باشه که خیلی خوب میشه ! در غیر اینصورت...
آره .....اگه مدیر زحمتش رو بکشه ....به شرط اینکه استیکی باشه...
ایا امکان داره واکنشی همزمان هم در فشار ثابت باشه و هم حجم ثابت؟؟؟ بله
ببينيد .. توي کتابها گفته که واکنش هايي که در ظرف بسته انجام بشند ... واکنش در حجم ثابت هستند !که البته چندان کامل نيست !!!
حتما اين رابطه را ميشناسيد :
v∆ + q = ∆E
در واقع هر واکنشي که در آن تغيير حجم نباشه !در حجم ثابته ! ( دوست عزيز يادتون نره که فقط گرما و کار تابع مسير هستند ! و ساير مواردي که در واکنش قابل بررسي هستند تابع حالت هستند ! )
پس در 3 حالت زير واکنش در حجم ثابته :
1- در ظرفي با بدنه غير قابل انبساط باشه
2- تعداد مول هاي گازي دو طرف با هم برابر باشند
3- وقتي فاز واکنش دهنده ها و فراورده هاي واکنش در حالت جامد يا محلول باشد ! ( چون معمولا از تغيير حجم جامد و محلول صرف نظر ميشه ! )
البته جالبه که خيلي از معلم ها اصلا موارد 2 و 3 را سر کلاس نميگند ! ! يا قبول ندارند ! ولي هست !(اينارو الکي از خودم نگفتم ... يکي از بهترين معلمهاي شيمي و آزمايشگاه اصفهان که معلم ما بود توي جزوش بهمون گفته !
)
خب و اما جواب ....
شما اگه هر يک از موارد 2 و 3 را در فشار ثابت انجام بدي .... واکنش هم در حجم ثابته هم در فشار ثابت![]()
شک نکنید که نمیشه
منم خواستم خواستم یه همچین چیزی بزنم(البته نه دقیقا) ولی مدیر گفت نمیشه
چون باید طبق قوانین هر درسو در زیر شاخه خودش تو موضوعات علمی بزنید و یه جا با هم نمیشه![]()
من قبلا از مدیر پرسیدم ، فرمودند جاش اینجا نمی باشد ، در زیرشاخه های مرتبط موضوعات علمی مطرح کنید لطفا
پ.ن :![]()
Last edited by pooyahacker; 06-09-2008 at 17:47. دليل: <--------
در غیر اینصورت چی ؟!? بگو من طاقت شنیدنشو دارم//
//
![]()
بله درسته. این گفته های شما درسته در حالتی که واکنش هیچ دلتا H نداشته باشه یعنی محتوای انرژی مواد اولیه و محصولات برابر باشه!! نمودارش رو تصور کنید!!. راستش رو بخواهید منم اولش می خواستم برابری تعداد مول های گازی در دو طرف و اینکه ممکنه اصلا واکنش دهنده در فاز جامد یا محلول باشه و تغییر فاز نده به گاز رو عنوان کنم ولی اگه دقت کنید می بینید در یک ظرف در بسته چیزی که می تونه به طور قطع فشار رو تغییر بده دلتا H واکنش هستش.
مگر این که آنتالپی واکنش اونقدر کوچک باشه که ما بتونیم از اون صرف نظر کنیم.
این صحبت های که می کنم کاملا استنباط خودم هست و از هیچ جزوه یا کتابی عنوان نمی کنم چرا که من تو این درس هیچ معلمی نداشتم . حالا درست یا غلط بودنش باید بررسی بشه....
بچه ها اين سوال منو جواب بدين لطفا!![]()
به نظر من سوال ها رو همين جا بگين
پارسال هم همه سوال ها شونو همين جا ميگفتن
دوست عزيز حتي اگه دلتاH هم داشته باشه باز هم ممکنه ! نمونه اش ... گرما سنج بمبي !
البته اشتباه نشه يه وقت !!! گرماسنج بمبي گرماي واکنش در حجم ثابت را اندازه ميگيره ! ولي اون واکنشي که گرماشو اندازه ميگيره ميتونه در فشار ثابت دلتاH داشته باشه !![]()
Last edited by NikYar; 06-09-2008 at 18:42.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)