سه شنبه 19 / 06 / 87
سیستم ها و اعداد
پیش از این که وارد بحث امروز شویم باید تبریک بگویم به دوست عزیزم آقای بهتاش فریبا که حقیقتا تیم خوبی ساخته و فکر می کنم از مجموعه مهرکام پارس در آینده بیشتر خواهید شنید.
آن ها در بازی دوستانه روز یکشنبه بسیار ساده و با انگیزه فوتبال بازی کردند و امیدوارم در مسابقات آتی شان موفق باشند.
اما صحبت های من پس از بازی در مورد روش 2-4-4 متاسفانه با سوء برداشت همراه بود. من هیچ گاه این جمله را نگفتم که 2-4-4 سیستم مناسبی نیست. شما می دانید امروزه در تمامی کلاس های سطح بالای مربیگری نکته مهمی که بیان می شود این است که هر تیم بر اساس موجودی و داشته هایش سیستم بازی را انتخاب می کند. مگر نه از همه این سیستم ها ، عددی و رقمی بیشتر باقی نمی ماند اگر موجودی بازیکن و مهره و حتی مقوله آمادگی بدنی نداشته باشی.
در همین جام ملت های اروپا 2008 دیدید که تیم هایی با 3 دفاع بازی می کردند و تیم های دیگر با 4 دفاع! اما چیزی که برای من عجیب است توجه بیش از اندازه در کشور ما به این اعداد است. در یکی از کلاس های مربیگری که چندی پیش شرکت کرده بودم مدرس با تجربه و صاحب نام دوره ، خطاب به من گفت : در تعجبم چرا در ایران تا بدین حد بحث سیستم ها اهمیت پیدا کرده اند. به هر حال من به عنوان مسئول فنی استقلال بهترین روش بازی را بر اساس موجودی تیم انتخاب می کنم. حالا می توان عیوب و ایرادات روش بازی استقلال را گرفت و از آن صحبت کرد اما این که هر روز بحث تازه و باب جدیدی در این خصوص باز کرد ...