حتما این کارو می کنیم![]()
حتما این کارو می کنیم![]()
درباره ی فیلم مکعب دو ...
ژانر علمي خيالي يکي از ژانرهاي محبوب صنعت سينما و تماشاگران آن است ، اين ژانر بعضي وقتها محصولات خود را به صورتي فانتزي و اکشن ارائه مي کند و گاهي اوقات آنها را در زرورق ترس و دلهره بسته بندي مي کنند.
«مکعب ²در دسته اخير جاي مي گيرد که مي خواهد مثل فيلمهايي همچون «بيگانه ها» (جيمز کامرون) با خلق وحشت ، بيننده اش را سرگرم کند. جالب اين که در بخشي از قصه فيلم (بويژه در قسمت اول) اين نکته از سوي کاراکترهاي فيلم مورد اشاره قرار مي گيرد که زنداني شدن آنها بخشي از توطئه هاي موجودات بيگانه فضايي است.
قسمت دوم «مکعب» را آندره سکولا کارگرداني کرده و مثل قسمت اول هيچ بازيگر مطرح و سرشناسي ندارد، شايد يکي از دلايل اصلي امر اين باشد که فيلم محصول کشور کاناداست و اين کشور به آن صورت بازيگر معروفي ندارد.
در «مکعب ²هم مثل نسخه اصلي هشت آدم غريبه که با يکديگر آشنايي قبلي ندارند، در يک محيط کوچک و خطرناک مکعب گونه اسير شده اند. آنها نمي دانند چگونه به اين محل آورده شده و چه کسي اين کار را انجام داده است.
اين هشت نفر هر يک داراي تخصصي هستند که مي تواند به آنها در فرار از اين محل کمک کند. اين مکعب چهار وجهي تله مرگ تک تک آنهاست و اين افراد مجبورند قبل از اين که به استقبال از مرگ خويش بروند، راهي براي فرار از آنجا پيدا کنند. اما بر خلاف تصورشان فرار از اين زندان مکعبي کار چندان ساده اي نيست.
قصه فيلم از تمام عوامل و مسائلي که مي تواند بيننده را درگير خود کند بهره مي گيرد و تلاش دارد تا از آنها به بهترين شکلي استفاده کند. اين عوامل دقيقا همان چيزهايي هستند که در قسمت اول فيلم هم مورد استفاده قرار گرفته اند. اگر در قسمت اول يک ترس مبهم مايه اصلي خلق وحشت در کاراکترهاي فيلم بود ، در اين قسمت حال و هواي قصه فيلم خيلي به «پرونده هاي ايکس» (يک مجموعه موفق دهه نودي که نسخه سينمايي آن هم ساخته شد و قصه اش درباره فعاليت موجودات بيگانه فضايي روي کره زمين بود) نزديک مي شود. در نگاه اول صحنه هايي از فيلم تکراري به نظر مي رسند.
علتش هم استفاده سازندگان آن از کليشه هاي مختلفي است که محصولات سينمايي قبل از اين از آنها بهره گرفته اند. در همين ارتباط، هم ديالوگ ها و هم صحنه هاي فيلم قابل حدس و پيش بيني است. با اين حال ، سوژه فيلم راه را براي خلق يک سري صحنه ها و حوادث هوشمندانه فراهم مي کند.
فيلم چند خط قصه فرعي را در کنار خط اصلي خود مطرح مي کند تا بالاخره به نقطه اوج خود برسد. در پايان هم تماشاچي متوجه راز و رمز پشت ماجرا مي شود و شايد تا حدي هم از کشف اين موضوع گيج و شگفت زده شود. در حقيقت کشف اين نکته که شخصيت منفي ماجرا کيست ، براي بيننده جذابيت خاصي را به همراه دارد. همين نکته باعث مي شود تا «مکعب ²يک اثر ترسناک مدرن اما کلاسيک به نظر برسد.منتقدان کانادايي به قسمت اول فيلم که سال 1999اکران عمومي شد لقب يک اثر کلاسيک را داده اند. اين فيلم در زمان نمايش عمومي اش به فروش بالايي هم دست پيدا کرد. تهيه کنندگان فيلم براي کارگرداني قسمت دوم به سراغ آندره سکولا رفتند که سابقه فيلمبرداري فيلمهايي مثل «سگهاي انباري» «پاپ فيکشن» (هر دو به کارگرداني کوئنتين تارانتينو) و «رواني امريکايي» را داشت. وي هنگام ساخت فيلم گفت کساني که انتظار دارند قسمت دوم فيلم تفاوت هايي اساسي با نسخه اصلي داشته باشد، از ديدن آن نااميد خواهند شد. با اين حال نمي توان گفت «مکعب ²چيزي بهتر از قسمت اول آن است.
انتظار تماشاگران سينما از قسمتهاي جديد فيلمهاي موفق اين است که دنباله ها حرفهاي تازه تر و بيشتري براي گفتن داشته باشند و نکاتي را مطرح کنند که در قسمت قبلي عنوان نشده است. اما گروهي از منتقدان کانادايي عقيده دارند «مکعب ²از خيلي جهات شبيه قسمت اول است و همان حرفها را تکرار مي کند. اگر خط اصلي قصه فيلم فرق زيادي با قصه قسمت قبلي ندارد، اما جلوه هاي ويژه آن رشد خيلي خوبي کرده است. اما حتي در قسمت جديد هم موش و گربه بازي کاراکترها جذاب و ديدني است.
تحليلگران سينمايي مي گويند فيلمي مثل «مکعب ²در بازار دي وي دي و نمايش تلويزيوني موفقيت بيشتري خواهد داشت تا نمايش عمومي در سينماهاي بزرگ.
فرق اساسي قسمت دوم با نسخه اصلي در اين است که «مکعب ²قصد دارد حال و هواي کلي ماجرا را تفسير کند و برخلاف قسمت اول اين نکته را توضيح دهد که اصل ماجراها چيست و اصلا براي چه تمام اين اتفاقات دارد رخ مي دهد. فضاي کلي قسمت اول تعليقي بود که در قسمت دوم به يک موقعيت ترسناک تغيير کرده است. «مکعب ²را امشب در برنامه «سينما ماوراء » و ساعت 20.30 تماشا کنيد.
وقتی داشتم مکعب 1 رو نگاه می کردم ، به کارگردانش فحش می دادم ، وقتی این رو نگاه می کردم نمی دونستم دیگه باید چی به این کارگردان ِ بگم.
هرچی اومدم کوتاه بیام ، حرف نزنم ، نشد . فکر می کنم بتونم این فیلم رو در 50 صفحه نقد کنم. 300 اینقدر نقد نمیشه که این میشه.
دارم دیوونه میشم. الان تو کدون مکعبیم ؟؟؟![]()
خیلی قشنگ بید
یه زمانی به بحث هایپر کیوب علاقه داشتم حالا علاقه ام رو پس می گیرم
هیچ خوشم نیومد
Last edited by Ar@m; 29-04-2007 at 23:41.
به نظر من فیلم حجیم و مسخره ای بود...اینقدر که دیدن این فیلم انرژی می برد از مغز و اعصاب....تا حالا اینقدر تو یک فیلم گم و گور نشده بودم...کار درست خودم کردم که هیچ کدومشون رو کامل ندیدم..جالب اینجاست که اکبر عالمی این بار یک استاد فلسفه رو دعوت کرده بود برای نقد این فیلم..
Last edited by Ehsani; 29-04-2007 at 23:06.
ميشه يکم حالا نقدش کنی؟
![]()
من که واقعا حالم بهم خورد الکی وقتمو حروم اين فيلم کردم بر عکسه قسمته اول خيلی مزخرف بود
![]()
![]()
پس خوب شد من ندیدم میخواستم تکرارشو ببینم دیدم همه دارن ازش بد میگن منصرف شدم![]()
می بینم که همه با من هم عقیده هستین !!! دوباره میگم : واقعا فیلم چرتی بود . واسه نقد فیلم هم بگم ، حتما این کار رو انجام میدم ، البته اگه وقت کنم.![]()
من كه نتونستم ديروز نيگاه كنم ولي با توجه به اينكه شماها دارين ايقدر از اين فيلم تقدير ميكنين باس امشب ببينم البت اگه جناب پدر بذارن !
مثل اينكه از او فيلماي واي نگو گورخيدمه ؟ آره اگه اين جور باشه كه من يكي حال وحوصله اين لوس بازي ها رو ندارم ها
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)