تیتو ویلانووا: بازی با سلتیک، مهمترین بازی (باقیمانده) امسال ماست؛ هر تیمی آزاد است که هر جور که می خواهد بازی کند
سرمربی بارسا از قرار دادن پیکه در ترکیب اصلی تیمش اطمینان ندارد
سایت گل- تیتوویلانووا، سرمربی باتجربه بارسلونا در آستانه دیدار حساس امشب تیمش مقابل سلتیک گلاسکو در دور چهارم رقابت های مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا درکنفرانسی خبری شرکت کرد و به مسائل مختلفی پرداخت. او در بخشی از صحبت هایش به این نکته اشاره کرد که بازی امشب، مهمترین بازی امسال بارساست. او در این باره گفت:« با برد در این بازی صعودمان به دور بعد را مسجل کرده ایم و با توجه به بازیهای بعدی می توانیم صدرنشینی مان را هم مسجل کنیم. برد در این بازی خیلی مهم است. چون در بازیهای بعدی می توانیم از سیستم چرخشی استفاده کرده و به برخی از بازیکنان استراحت داده و به برخی از بازیکنان تیم پایه ای مان بازی دهیم.» متن صحبت های تیتو را در اینجا مطالعه کنید:
* صعود به دور بعد: مهمترین نکته صعود به دور بعدی رقابت های لیگ قهرمانان اروپاست. در صورتی که از نظر محاسبات ریاضی صعودمان قطعی شود می توانیم در بازیهای بعدی از سیستم چرخشی استفاده کنیم ولی برای این منظور باید سلتیک را ببریم. ما تیم خوبی را برای برد در سایر بازیها دراختیار داریم. ما بازیکنان جوانی داریم که انگیزه های زیادی برای بازی کردن دارند و برای همین قبل از همه باید سلتیک را ببریم تا بتوانیم با اعمال سیستم چرخشی به سایر بازیکنان هم فرصت بازی کردن بدهیم
* بازگشت پیکه: پیکه شرایط بازی کردن را دارد. باید ببینیم که میزان آمادگی و انگیزه های او به چه ترتیب خواهد بود. او روزهای زیادی از میادین دور بوده و در زمان مصدومیتش نتوانسته خیلی تمرین کند. من با او صحبت خواهم کرد. او زیاد تمرین نکرده و باید مراقب باشیم که دوباره به مشکل و مصدومیت دیگری برنخورد. بازیکنانی داریم که آنقدر آماده هستند که بتوانند در تیم بازی کنند. برخی دیگر هم به زمان نیاز دارند که بعد از مصدومیت به روزهای اوج بازگردند. در مورد پیکه و تمام بازیکنان دیگر این نکته صدق می کند. این هفته او به سطح خوبی رسیده ولی مدتی متوقف بوده و باید چند روز صبر کند تا به بهترین روزهایش بازگردد
* حریف اسکاتلندی: ما در سطح بالایی بازی می کنیم و شرایط خوبی داریم ولی نباید هول شویم. اگر هول باشیم، نمی توانیم شروع خوبی داشته باشیم. باید بدون در نظر گرفتن شرایط و بازیهای تیم های دیگر به میدان برویم و بجنگیم
* عطش و اشتیاق فراوان مسی برای گلزنی: لئو واقعا باهوش است. او همیشه انگیزه های زیادی برای گلزنی داشته و امیدوارم همیشه همین طور بماند. به زودی او به گل می رسد. دیر یا زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد
* مصدومیت آدریانو: بازگشت بازیکنانی مثل پیکه برای ما مهم است؛ به ویژه در شرایطی که بازیکنان دیگری مصدوم می شوند. ما بازیکنان دیگری را برای بازی در دفاع آماده کردیم ولی بازگشت بازیکنان مصدوم حس خوبی است. الان پیکه را داریم و امیدواریم که پویول هم زود به میادین بازگردد. این بازیکنان بیشتر به بازی در این پست عادت دارند؛ هرچند که سایر بازیکنان هم به خوبی در پست تدافعی کار کرده اند و از همه آنها متشکریم
* حضور دانی آلوس در ترکیب ثابت: دانی همیشه یکی از مهره های مهم ما بوده. اگر او کمتر بازی می کند، چون مصدوم است. بعد از بازگشت هم جلسات تمرینی کمی را برگزار کرده. او باید به روزهای اوج بازگردد و در همین مسیر هم هست. او سطح بالایی دارد . پارسال او سختی های زیادی کشید و خودش هم این را می داند. ما در تلاش هستیم که او بهترین بازیهای ممکنش را ارائه دهد
* اهمیت بازیهای لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا: هر دوی این رقابتها، چه لالیگا و چه لیگ قهرمانان اروپا برای ما در یک حد مهم هستند. می خواهیم به بهترین نحو ممکن بازی کنیم تا بتوانیم در هر دو تورنمنت به قهرمانی برسیم
* جو ورزشگاه سلتیک پارک: من این ورزشگاه را نمی شناسم ولی فکر می کنم که جو فوق العاده ای داشته باشد و این برای بازیکنان خوب است؛ چون انگیزه های زیادی خواهند داشت. در بارسلونا ما نتوانستیم که تا ثانیه های پایانی بازی آنها راشکست دهیم و باید کاملا مراقب باشیم. سلتیک کار را برای ما سخت می کند
* سبک بازی تدافعی سلتیک: زمانی که این تیم مقابل بارسا بازی می کند، به جای آنکه در لاک دفاعی فرو برود، بازیکنان این تیم همگی در محوطه جریمه شان گرد هم می آیند. بازی بارسا آنها را وادار به انجام چنین کاری می کند.هر تیمی می تواند هرجور که دوست دارد بازی کند، سلتیک به تیم حریفش ضربه های زیادی می زند. این احساسی است که من از بازی رفت دارم. در بازی رفت آنها خیلی سریع بودند و در ضربات ایستگاهی هم خطرناک بودند. ما به بازیکنان این را گفته بودیم؛ الان هم می دانیم که مقابل چه تیمی بازی خواهیم کرد. نمی دانم که آنها اینبار چطور بازی می کنند. در بارسلونا که کاملا تدافعی بودند؛ هرچند که اصلا تیم بدی نبودند. کار را برای ما خیلی سخت کردند.حالا باید ببینیم که بازی امشب چطور خواهد شد. آنها هرطوری که بازی کنند ما کار سختی خواهیم داشت؛ چه به خاطر جو ورزشگاه و چه به خاطر سرعت بالای آنها و البته قدرت زیادشان در ضربات ایستگاهی
* جشن 125 سالگی باشگاه سلتیک: زمانی که بچه بودم بازیهای این تیم در جام اروپا را تماشا می کردم. الان آنها عزم راسختری دارد. ما خوشحال می شویم که در خانه آنها به میدان برویم و 125 سالگی شان را هم تبریک می گویم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
جراح داوید ویا: او ممکن بود پایش را از دست بدهد
جراح پای داوید ویا حالا با اطمینان از اتفاق بدی که رخ نداد صحبت می کند
سایت گل- دکتر رامون کوگات، پزشکی که پای داوید ویا، ستاره اسپانیایی باشگاه بارسلونا را مورد جراحی قرار داد در صحبت هایی به این نکته اشاره کرده که این بازیکن اسپانیایی ممکن بود که تا قبل از آنکه پایش را مورد جراحی قرار دهد، پایش را از دست می داد.
داوید ویا که در ماه دسامبر سال 2011 در رقابت های جام باشگاه های جهان و در مصاف تیمش مقابل نماینده قطر دچار شکستگی استخوان قوزک پایش شد، بعد از این اتفاق به بارسلونا سفر کرد. حالا و در روز دوشنبه دکتر کوگات در صحبت هایی به لاسکستا اعلام کرده که ویا ممکن بود بعد از مصدومیتی که در ژاپن گریبانگیرش شد و باعث شد تا او با پایی شکسته سوار هواپیما شده و به اروپا برگردد، با مشکلات فراوانی روبرو شود.
دکتر کوگات در این باره گفته:« زمانی که سوار هواپیما می شوی و فشار در ارتفاع 8، 10 یا دوازده هزار متری متفاوت خواهد بود، ممکن است اتفاق های خاصی بیفتد و صدمات فراوانی به وجود بیاید. داوید ویا ممکن بود مجبور به قطع عضو (پایش شود). البته داوید ویا با چنین مشکلی مواجه نشد و مدیریت خوب تیتو ویلانووا در چنین شرایط واقعا تاثیرگذار و مهم بود.»
دکتر کوگات در ادامه گفت:« واقعا یک شاهکار بود. یک مغز متفکر در راس امور بود که تیتو ویلانووا نام داشت. همه چیز زیر نظر او پیش رفت و او با قدرت خیلی خیلی خوب و با دیدگاه کاملا علمی رفتار کرد. تیتو واقعا باهوش است.»
او در ادامه صحبت هایش درمورد شرایط کنونی داوید ویا هم گفت:« داوید ویا الان در مقایسه با فصل گذشته و قبل از مصدومیتش در شرایط به مراتب بهتری است.»
این دکتر باتجربه در مورد شرایط جرارد پیکه ، مدافع جوان بارسلونا که در آستانه دیدار حساس امشب مقابل سلتیک گلاسکو به روزهای اوج بازگشته گفت:« جرارد دوره بازیابی مخصوصی را پشت سر گذاشت. چون می خواستیم زمانی که به میدان باز می گردد، شاهد بازگشت همان پیکه همیشگی باشیم.»
معتقد است که پیکه حالا و با بازگشت به میادین ورزشی، به مراتب بهتر از دوران قبل از مصدومیت از ناحیه قوزک پاست.
بخش پایانی صحبت های دکتر کوگات در مورد ایساک کوئنکا بود که همچنان با مصدومیت از ناحیه زانو دست و پنجه نرم می کند:« باید در مورد او کاملا محتاط بود. کوئنکا خیلی جوان است و بازگشت سریع او ضروری نیست. باید مراقبش باشیم و از هر گونه ریسک دوری کنیم.»
هنریک لارسون: امشب هم طرفدار بارسا هستم و هم سلتیک؛ مساوی بهترین نتیجه است؛ مسی جوایز را می برد ولی چابی روح بارساست
من 7 سال رویایی را در گلاسکو پشت سر گذاشتم و دو فصل فوق العاده در بارسا بودم. نمی توانم بین آنها انتخاب کنم
سایت گل- هنریک لارسون، مهاجم سابق و سوئدی باشگاه بارسلونا در حال حاضر مربی یک تیم دسته دومی است. او در طول کارنامه موفق ورزشی اش برای بارسا و سلتیک به میدان رفته. او حالا روی نیمکت مربیگری تیم لاندسکرونا، تیمی در دسته دوم لیگ سوئد مربیگری می کند و به خوبی دوران درخشانش در گلاسکو را که در 315 بازی 242 گل زده بود را به یاد دارد. حالا و در آستانه دیدار حساس این دو تیم در گفتگو با روزنامه ال پائیس به بررسی به شرایط این بازی پرداخته. متن این گفتگو را در اینجا بخوانید
سلتیک- بارسا؛ پیراهن کدام تیم را برتن می کنی؟
از نظر من بهترین نتیجه تساوی است. من 7 سال رویایی رادر گلاسکو پشت سر گذاشتم و دو فصل فوق العاده در بارسا بودم. نمی توانم بین آنها انتخاب کنم
نظرت درمورد دوئل نوکمپ که با نتیجه 1-2 به پایان رسید چیست؟
واقعا به سلتیک افتخار می کنم.آنها خیلی خوب دفاع کردند ولی بارسلونا طوری بر بازی تسلط دارد که از هیچ تیم دیگری برنمی آید. سخت است که مثل آنها فوتبال بازی کرد و نمی توان از هیچ نظری از آنها انتقاد کرد.
چرا از بارسا جدا شدی؟
می خواستم دقایق بیشتری بازی کنم. من در شرایطی بودم که می توانستم در تیمهای دیگری باشم و می خواستم به فرزندم هم این فرصت را بدهم که زندگی در خانه، در شهر هلسینبورگ را تجربه کند.
تو یکی از بهترین بازیکنان دوره ات بودی. راز موفقیتت در چه بود؟
فکر می کنم که در استیل و مدل کاری ام بود. من مثل رونالدینیو، دکو یا اتوئو یک ستاره نبودم ولی به شدت تلاش می کردم و به خاطر نیمکت نشینی گلایه ای نمی کردم. در سلتیک مبدل به یکی از افسانه های این تیم بودم و در بارسا پذیرفتم که در نقش دیگری هستم. آنها مرا می خواستند، چون من همیشه یک فوتبالیست صادق و روراستی بودم.
از فینال سال 2006 پاریس چه خاطره ای داری؟
فوق العاده بود. من بازیکن ذخیره بودم ولی توقع نداشتم که چند دقیقه هم بازی کنم. به زمین چمن آمدم و با همان دو پاس روند بازی تغییر کرد. نمی شد بیشتر از این توقع داشت. زمانی که من کارنامه ورزشی ام را مرور می کنم متوجه می شوم که در بازیهای بزرگ، عملکرد خیلی خوبی داشتم. این یکی از نقاط قوت من بود
با چه کسانی درتماس هستی؟.
معمولا با ژاوی اس.ام.اس بازی می کنم. او یکی از بازیکنان بزرگ دنیای فوتبال است.شاید 15 یا 20 سال گذشته باشد ولی خاطراتی که در ذهن من نقش بسته فراموش نشدنی است. من با جیو و فان بومل هم رابطه خوبی داشتم. چون هلندی بلدم و همین باعث می شد که دوستی ما خانوادگی شود. با موتا هم خوب بودم. ما با هم در یک منطقه زندگی می کردیم. او پسر خوبی بود
شاهد اولین گامهای لیونل مسی در بارسا بودی
او یک پسربچه بود ولی در همان سن و سال هم فوق العاده بود. کسی که بگوید که از همان ابتدا می دانسته که او اینقدر خوب خواهد شد دروغ گفته. مسی توانایی و دیدگاه و کنترل بازی خوبی داشت. او یک پدیده بود. من همیشه می توانم به خانواده ام بگویم که با مسی هم تیمی بوده ام. او شایستگی تک تک جوایزی که دریافت می کند را دارد ولی ژاوی روح بارساست.او هیچ وقت یک پاس را خراب نمی کند. در پست خیلی سختی بازی می کند و گل زیاد نمی زند ولی یک بازیکن کلیدی است.
چرا زلاتان در بارسا موفق نشد؟
من فکرمی کنم که او موفق شد. اگر بازیهایش و گلهایی که زده را مرور کنید، متوجه می شوید که عملکرد خوبی داشت.
نظرت در مورد ویا چیست؟
او شباهت هایی به من دارد. در بارسا باید زیاد بدوی. بعد از آن فقط بحث کنترل خوب توپ و شوت زنی مطرح می شود. او این کار را فوق العاده انجام می دهد.
از دوقطبی رئال- بارسا در لالیگا خسته نشده ای؟
مردمی که به این ماجرا فکر می کنند، هیچ ایده ای از فوتبال ندارند. برای من یک لیگ دیگر را نام ببرید که در آن لیگ بیشتر از 4 یا 5 مدعی باشد. در هیچ لیگی این طور نیست. شاید لیگ سوئد تنها لیگی باشد که 3 مدعی بر سر جام می جنگند.
به عنوان یکی از چهره های برجسته سلتیک، از اینکه رنجرز به بحران خورده، خوشحالی؟
این بحران برای هیچ کسی خوب نیست. داربی اسکاتلند یکی از حساس ترین داربی هایی است که دیده ام. در دنیای فوتبال امروز، همه چیز بر پایه اقتصاد است. من سلتیک را دوست دارم ولی اگر رنجرز نباشد، لیگ اسکاتلند، مبالغ زیادی را از دست می دهد. مشکلات آنها به نفع تیم های کوچکتر هم نیست. اگر تیم های بزرگ از نظر اقتصادی قدرتمند نباشند، تیم های کوچک هم نمی توانند قدرتمند باشند.
به عنوان یک مربی، چه کسی را الگوی خودت تعریف کرده ای؟
من از تمام کسانی که مربی من بودند، نکاتی را در ذهنم دارم: از اونیل، ریکارد و فرگوسن. از نکات مثبت و منفی همه درس آموخته ام. فرانک مثل یک دیوار یخی بود. هیچ وقت در بین دو نیمه برسر بازیکنان فریاد نمی کشید.