ببخشید , میشه بگین دانشجوی کدوم شهر بودین یا هستین ؟ و اینکه کجا دوره هارو گذروندین ؟
اگه میشه هم اسم کتاب های بدرد بخور رو بگین . من aviation english رو که یه کتاب قرمز هست رو خوندم .
.gif)
یکی از دانشجو های خلبانی اینو به من معرفی کرد .
.gif)
تهران هستم
دوره ها رو بصورت تقریبا همزمان در دانشکده صنعت هوانوردی و مدرسه خلبانی آرتا کیش گذزوندم.
پروازها در فرودگاه پیام کرج
40 ساعت PPL
100 ساعت CPL
20 ساعت IR
اصلی تریم کتابهایی که خونده میشه برای خلبانی اینا هستن که البته در بازار اصلا گیر نمیاد و فقط مراکز خلبانی دارن و البته یک انتشارات مخصوص کتب هوانوردی در سعادت آباد ... خواستی آدرس و تلفن رو بگو پ خ کنم، اینجا تبلیغ میشه یه وخ
PPM , PRIVATE PILOT MANUAL
IRM , INSTRUMENT RATING MANUAL
MACH4
و البته جزواتی هستن که بهشون میگن ANNEX و DOCUMENT که حتما باید خوانده بشه
+ چیزای دیگه
در مقطع IR هم AIRWAY MANUAL هست که دیگه تهشه.
PPM مهمترین کتاب مقطع PPL و اولین کتاب خلبانی هست.
AVIATION ENGLISH که گفتید زمان ما نبود.این کتاب حدود یک سال هست که برای کسانی که تازه میان برای PPL تدریس میشه و همونطور که از اسمش مشخصه برای یادگیری زبان انگلیسی خلبانی استفاده میشه که با انگلیسی معمولی تفاوتهایی داره. این کتاب توو انقلاب همونجا که کتب خارجی میفروشن بغل انتشارات جنگل هست. دلیل اینکه این کتاب هم تدریس میشه قوانین جدید سازمان هواپیمایی کشوری هست که یکم بیشتر از یکم به سطح زبان خلبان ها گیر دادن و حتی اخیرا برای استخدام شرکتهای هوایی مصاحبه زبان گرفته میشه.
خيلي دمت گرم كاپيتان.
فقط من يه چيزي رو نفهميدم. موتور با چه واسطه اي به ملخ وصله؟ (مثلا من وقتي تراتل رو كم ميكنم سرعت هواپيما كم ميشه، يعني تعداد دوري كه ملخ ميزنه كم ميشه ديگه. درست؟ ولي دور موتور همينجوري چسبيده به ته و پايين نيومده. حالا اين جريانش چيه؟
خيلي شوتم نه؟!!
.gif)
نه بابا ... واقعا همه اینجا حرفه ای هستین .gif)
خوب .... موتور های پیستونی انواع مختلف دارن مثل opposed - radial - in line- و قدیما هم v type.
بیشتر این موتورها opposed هستن. نامگذاری هم بر اساس ترتیب و نوع قرار گرفتن سیلندرهاست.
دقیقا مثل ماشین. پیستون حرکت رفت و برگشتی داره و این حرکت رفت و برگشتی به cranck shaft یا میل لنگ میرسه.میل لنگ حرکت رفت و برگشتی رو به حرکت دورانی تبدیل میکنه و این حرکت دورانی به PROPELLER میرسه و ملخ میچرخه.
حالا نکته اینجاست.دو نوع ملخ داریم
FIXED PITCH PROPELLER و CONSTANT SPEED PROPELLER که CONSTANT SPD جدیدتر و بهتر هست.
کلمه ی PITCH در FIXED PITCH هیچ ربطی به PITCH UP و اینا نداره ها.
هواپیماهایی که CONSTANT SPD PROP هستن اهرم PROPELLER آبی رنگ رو در کاکپیت دارن.این هواپیما با اون اهرم دور موتور یا همون RPM رو تنظیم میکنن و این کار با تغییر گام ملخ و در نتیجه زاویه حمله ملخ انجام میشه.اگه اون اهرم رو دست نزنی RPM ثابت میمونه.در این هواپیماها حرکت THROTTLE در MANIFOLD PRESSURE GAUGE نشان داده میشه.
یعنی مثلا اگه THROTTLE رو بکشی عقب RPM میخواد بیفته ولی بخاطر CONSTANT SPD بودن ملخ تغییر زاویه میده و RPM رو ثابت نگه میداره.
ولی هواپیماهای FIXED PITCH دور موتورشون با THROTTLE عوض میشه.
مزیت CONSTANT SPD اینه که خلبان میتونه بهترین PERFORMACE رو برای TAKE OFF و CLIMB داشته باشه و مثلا وقتی رفت توو CRUISE با تغییر زاویه ملخ باز هم بهترین عملکرد و مصرف سوخت کمتر رو در این حالت داشته باشه ولی FIXED PITCHها زاویه شون ثابت هست و کارخونه سازنده یا مکانیک پرواز وضعیت گام رو طوری قرار میدن که عملکرد متوسط رو در همه ی شرایط داشته باشه.
در FIXED PITCH میل لنگ مستقیما به پراپ وصل هست ولی در اون یکی یه قطعه به نام GOVERNER هم این وسط هست که با فشار روغن هیدرولیک کار میکنه و کارش همون تغییر گام ملخ هست که گفتم.
متاسفانه بحثش خیلی طولانیه. چقدر حرف زدم