اظهار نظر كارشناسان درمورد امير قلعه نويي و تيم استقلال
روشن: مديريت استقلال ايراد دارد
حسن روشن باز هم عليه فتح ا...زاده موضع مى گيرد و او را عامل ناكامى استقلال معرفى مى كند: قبلاً هم گفتم ضعف استقلال در مديريت است. من اين مسأله را لمس كردم. تيم خوب استقلال مشكل خاصى ندارد و همه اينها به مديريت مربوط است. مديرعامل بايد بعد از هر بازى از كادر فنى اش دلايل تصميمات مربى را در آن مسابقه بپرسد البته اين موضوع با دخالت كردن فرق مى كند. فتح الله زاده مى خواهد فقط پشت ميزش باشد و به همين دليل به همه «چشم»مى گويد. به نظر من بهترين راه نجات استقلال رفتن او است. من نام آكادمى را براى تيم هاى پايه آوردم و اين تيم را بزرگ كردم. آنها وقتى به بچه كوچكشان حقيقت را نمى گويند به بزرگترها چه مى گويند. شما همه حرفهايم را بنويسيد. ايشان قرار بود به پيشكسوتان ۳-2 ميليون بابت قرارداد بدهند و ماهى هم ۲۰۰ هزار تومان اما نه تنها اين كار را نكردند حتى مدعى شدند چون قرارداد ندارند پولى نمى دهند. الان عباس مژدهى به خاطر درد كمرش به بيمارستان بدهكار است. نتايج استقلال از اين بدتر هم مى شود. در استقلال مديريت صفر است و كادر فنى هم با او خوب نيستند. فتح الله زاده در رسانه ها مى گويد من سرايدار امير هستم اما پيش من پشت سر او حرف مى زد. من با امير اختلاف سليقه دارم اما هيچ وقت توهين نكرده ام. او از امير مى ترسد. استقلال از پارسال بهتر يارگيرى كرده اما نبايد بازيكنى مثل صادقى را كه متعلق به اين تيم بود بدون دليل از دست مى دادند و يكسرى بازيكن بى تعصب را جايگزين آنها مى كردند.
رضا حسن زاده: بازيكنان استقلال ايستادن بلد نيستند ، راحت دريبل مى خورند
رضا حسن زاده كه خود در زمان بازيگرى يكى از بهترين مدافعان ايران بود نوع دفاع كردن بازيكنان استقلال را بسيار مبتديانه مى داند: استقلال مقابل صباباترى يكى از ضعيف ترين بازى هاى عمر خود را انجام داد و باعث شد تمام هواداران از ديدن بازى آنها ناراحت شدند. پارسال هم استقلال دقيقاً شرايطش مانند امسال بود و بعد از ۵ هفته از شروع ليگ استقلال ضعيف ترين نتايج خود را گرفته بود.
به اعتقاد من در بازى استقلال و صباباترى بازيكنان استقلال از لحاظ انفرادى مشكل داشتند و به طور كلى ۸۰ درصد بازيكنان دفاع كردن در تيم را بلد نيستند و به راحتى دربيل مى خوردند و نوع ايستادن آنها كاملاً غلط است. در شخصيت استقلال نيست كه جايگاهش در اينجاى جدول باشد. اكنون به خاطر نتايج ضعيف استقلال تمامى نگاه ها روى سرمربى تيم است. در اين فصل فتح ا... زاده مانند سال گذشته خيلى خوب كار كرد و تمامى نفراتى كه قلعه نوعى مى خواست را جذب كرد. قلعه نوعى بايد در سيستم ۲-5-3 تجديد نظر كند زيرا اين سيستم منسوخ شده و بايد رو به سيستم هاى روز بياورد.
امير حاج رضايى: در نهايت مربيان مقصرند
استقلال در بازى با صباباترى فقط به ارسال توپ هاى هوايى بسنده كرد. اضافه كردن عليزاده و تقى پور هم به خط حمله به همين دليل بود. اين طرح شايد خوب باشد؛ اما وقتى جواب نمى دهد، بايد دنبال راه حل ديگرى رفت. نمى دانم طرح ديگرى در ذهن مربيان اين تيم بود يا نه
آنها در بازى فقط به يك راهكار توجه داشتند و فهميدن اين موضوع براى كريمى كه خود ماه ها با استقلال كار كرده، كار راحتى بود. فارغ از علاقه مندى به رنگ ها، از اينكه استقلال در رتبه ۱۷ جدول قرار گرفته، متاسفم.
مربيان اين تيم بايد از پنج هفته اى كه گذشته، به يك جمع بندى درست برسند. روى نيمكت اين تيم مردان فوتبالى نشسته و نمى دانم چرا در حالى كه بايد مشكلات كاهش پيدا كرده باشد، بيشتر شده است.
تعطيلات ليگ براى همه يكسان بوده است. بعضى تيم ها توانسته اند از آن استفاده كنند و بعضى ها هم نه. بايد ديد در تمرينات استقلال چه گذشته است.
اگر مربيان مسؤوليت شكست را هم قبول نكنند، در نهايت آنها مقصر شناخته مى شوند. اين موضوع مشكلى را حل نمى كند. قلعه نويى به لحاظ فنى از خوب هاى فوتبال ما است اما تغيير زوج ها در خط حمله استقلال زياد است. مربيان بر اساس تمرينات، نفرات خود را انتخاب مى كنند؛ ولى اين دليل بر اين نيست كه در هر بازى تركيب تيم تغيير كند. اين تيم بايد در درون مشكل داشته باشد.
استقلال در اين بازى دو گل از راه دور خورد و اين نشان مى دهد. ساختار دفاعى اين تيم مشكل دارد و وقتى فصل پيش اين نكته را گفتيم به آنها برخورد در حالى كه من به نفر كارى ندارم. مدافعان اين تيم در هنگام دفاع به عقب بر نمى گردند.
آلمان ها مى گويند منتقد يا جاهل است يا مغرض؛ اما جدول مسابقات دروغ نمى گويد. جدول كه اين دو ويژگى را ندارد. جايگاه يك تيم در جدول آئينه تمام نماى يك تيم است. مربيان اين تيم به سيستم ۲-5-3 دلبستگى دارند و خودشان مى دانند كه چه بايد كنند. تغيير ۳ مربى در كمتر از دو فصل براى تيمى مثل استقلال خوب نيست. اگر اين اتفاق در شيرين فراز رخ دهد، مهم نيست چون تجربه ندارند.
در مجموع استقلال بسيار نااميدكننده بود. فقط منظورم به شكل بازى اين تيم نيست. اين تيم راهكارى براى خود ندارد.
اقبالى: تغيير سيستم ، راه نجات استقلال است
مربى فعلى پيكان و مربى اسبق استقلال تغيير سيستم را تنها راه نجات قلعه نويى مى داند. اقبالى از سر دلسوزى حرف هايى مى زند كه شايد به درد امير قلعه نويى بخورد: «استقلال در اين چند هفته كه از شروع ليگ برتر مى گذرد نتايج بسيار بدى را گرفته و تبديل به يكى از ضعيف ترين تيم هاى ليگ شده است. به نظر من استقلال مى تواند تنوع سيستم داشته باشد، ولى هنوز يك روند روتين و عادى را طى مى كند. در حال حاضر سيستم ۲-5-3 روش خوبى نيست، زيرا در فوتبال امروز تيمى كه با روش ۲-5-3 در مقابل سيستم ۲-4-4 قرار مى گيرد به راحتى مغلوب خواهد شد. استقلال مهره هاى با ارزش و خوبى دارد اما چرا اين تيم اينقدر ضعيف شده، مشكلى است كه در درون تيم وجود دارد و ما از آن بى خبر هستيم. به طور كلى بايد تغييراتى در تيم صورت بگيرد تا تيم از بحران خارج شود و از لحاظ كادر روانشناسى تيم، مشكلات مالى صحبت هاى زيادى بشود تا بار روانى از بچه ها گرفته شود.»
اوليايى: مشكل استقلال هيات مديره است
كاظم اوليايى مديرعامل فعلى پاس همدان و يكى از مسؤولان اسبق استقلال كه رياست كانون هواداران را هم به عهده داشت و مدتى مديرعامل بود، هيات مديره استقلال را عامل ناكامى اين تيم مى داند: «به اعتقاد من استقلال تا به حال چنين نتايج ضعيفى را كسب نكرده بود و در چند سال اخير سابقه نداشته استقلال چنين جايگاهى را در ليگ داشته باشد. در شيوه اداره تيمى مانند استقلال سه حلقه متصل به هم دخيل هستند، مديريت ستادى، مديريت فنى و بازيگرى كه اين حلقه ها براى هماهنگى بايد درون همديگر تنيده شده باشند اما در استقلال اين حلقه در تيم تنيده شده است. اعضاى هيات مديره هر كدام به دنبال اهداف خودشان هستند و به همين علت بى دليل حمايت مى كنند يا بى دليل دست به انتقاد مى زنند و خودشان هيچگونه استراتژى منظمى ندارند. اين آقايان براى كمك به استقلال نيامده اند، آنها آمده اند براى كمك گرفتن از استقلال. اعداد و ارقامى كه مديرعامل در خصوص بودجه ساليانه اعلام مى كند با رقم پيشنهادى آنها كاملاً اختلاف دارد و اين بودجه معمولا يك و نيم برابر از بودجه واقعى باشگاه بوده و اين معضل مديريتى است. وقتى هيات مديره استقلال بعد از ۵ هفته از مزاياى شهرت استقلال و پولى كه از بودجه مى گيرند استفاده مى كنند اما هنوز اسپانسرى براى تيم جذب نكرده اند و از طرف ديگر بازيكنان دم از بى پولى مى زنند، معلوم نيست اين پول ها را كجا خرج مى كنند. اين نشان از عدم وحدت رويه يك تيم دارد.»