واعظي:
گناه مسئولان پيكان را نميبخشم
فدراسيون براي تعليق محروميتم از فيفا استعلام گرفت
دروازهبان فصل گذشته پيكان كه در آستانه پيوستن به ذوبآهن با اتهام دوپينگ مواجه شده بود طي گفت و گويي با گروه فوتبال خبرگزاري ورزش ايران (ايپنا)؛در خصوص مسايل محتلف به سؤالات پاسخ داد كه اهم آن از نظرتان ميگذرد:
مهدي واعظي هنوز حكم برائت خود را دريافت نكرده است ولي دوباره با مسئولان باشگاه پرسپوليس وارد مذاكره شده است؟
تنها يكبار با مسئولان باشگاه پرسپوليس وارد مذاكره شدم كه به دليل عدم توافق مالي طرفين، بدون نتيجه ماند.
پس با اين حساب شايعاتي كه بر سر زبانها افتاده و مذاكرات پرسپوليس را با شما تائيد ميكند را قبول نداري؟
تمام فكر و ذكرم را فقط معطوف به نتيجه فرجام خواهيام كردهام و پس از اعلام راي ميتوانم به عنوان بازيكن آزاد با هر تيمي حتي پرسپوليس مذاكره كنم.
نامهاي را به سازمان تربيت بدني براي فرجامخواهي نوشته بودي، آيا توانستي از اين كار نتيجهاي براي تعليق محروميت 6 ماههات به دست آوري؟
خير، پس از اينكه سازمان تربيت بدني براي رسيدگي به اين درخواست فدراسيون فوتبال را صاحب رأي و نظر نهايي اعلام كرد طي جلساتي با مسئولان فدراسيون قرار شد براي رسيدگي به پرونده من و درخواست تعليق مدت باقيمانده محروميتم از فيفا استعلام بگيرد.
به راستي، چرا مهدي واعظي كه سالها در صف بهترين دروازهبانهاي ليگ بود، بايد به اتهام استفاده از مواد نيروزا محروم شود؟
در باشگاه پيكان كادر پزشكي بر غذا خوردن، استفاده از پروتئين و ويتامينهاي مصرفي بازيكنان نظارت ميكرد، آن وقت چطور متهم به استفاده از مواد نيروزا شدهام، خودم هم نميدانم. من بدون تجويز اين كادر هيچ دارويي را مصرف نميكردم و زماني كه حتي دچار سرماخوردگي هم ميشدم با نظر آقايان دارو مصرف ميكردم. به خوبي ميدانم از كجا اين مسأله استفاده از ناندرلون آب ميخورد و فقط منتظرم حكم برائت را بگيرم و حقايق را افشا كنم.
يعني به طور غير مستقيم ادعا ميكني مسئولان باشگاه پيكان استفاده از مواد نيروزا را براي بازيكنان خود مجاز ميدانستند؟
صددرصد. وقتي به خودم اطمينان دارم كه دوپينگ نكردهام پس از چه طريقي اين مواد وارد بدنم شده است، ناندرلون تنها مقداري اندام مرا چاق كرد و تأثير آن چناني در افزايش قدرت بازي من نداشت. از گناه مسئولان باشگاه پيكان كه خواسته يا ناخواسته مرا در اين مخمصه گرفتار كردند نميگذرم و آنها را نميبخشم.
فكر نميكني بيان اين صحبتها عواقب جبران ناپذيري را براي تو به دنبال داشته باشد؟
خير، مگر دروغ گفتهام، با مسئولان باشگاه ذوبآهن قرارداد بستم و به توافق مالي كامل رسيديم ولي همين مسأله باعث شد حيثيت ورزشيام بر باد رود و همه مرا به چشم يك ورزشكار دوپينگي و خلافكار نگاه كنند.
يعني ممكن است ساير تيمهاي ليگ برتر و آزادگان براي بازيكنان خود استفاده از اين مواد را تجويز كنند؟
امكان دارد، چرا كه موادي مثل افردين جزو مواد غير مجاز و نيروزا محسوب ميشود و بازيكنان ميتوانند به راحتي با خوردن آب زياد اثر آن را پس از 48 ساعت از بين ببرند.
فدراسيون فوتبال و كميته ضد دوپينگ براي ريشه كن كردن اين معضل چه كمكي ميتواند بكند؟
اگر نظارت ها بيشتر شود و بازيكنان و تيمهاي خاطي از حاشيه امنيت كمتري برخوردار باشند قطع به يقين ريشه دوپينگ در فوتبال ايران خشكانده ميشود.
همين مسئلهاي كه برايت به وجود آمده فكر نميكني باعث خط خوردن تو از تيم ملي فوتبال شد؟
شك نكنيد، زيرا كه به تواناييهاي خودم ايمان دارم و در رقابت با دروازهبانهاي تراز اول ايران هيچ هراسي به دل راه نميدهم.
براي بازي كردن در ليگ برتر چقدر دل تنگ شده اي؟
زجرآورترين تنبيه براي يك فوتباليست اين است كه او را از مستطيل سبز و توپ دور نگه داريد. همانند بچهاي كه طاقت دوري از مادر خود را ندارد، براي بازي در ليگ بيقراري ميكنم.
اين دو هفتهاي كه از برگزاري رقابتهاي ليگ 85 ميگذرد سطح كمي و كيفي ديدارها و تيمها را چطور ارزيابي ميكني؟
تيم ملي براي اولين بار در زمان تعطيل شدن رقابتهاي ليگ تشكيل شد و بازيكنان مليپوش با يك نوع خستگي مفرط پا به رقابتهاي ششمين دوره ليگ گذاشتهاند و همين مسأله از كيفيت بازي تيمها و بازيكنان ميكاهد.
به طور دقيق چه زماني براي انتخاب تيم آيندهات تصميم گيري ميكني؟
از مدت محروميتم 44 روز باقيمانده كه اميدوارم نتيجه مذاكرات فدراسيون فوتبال و فيفا رضايت بخش باشد و هرچه سريعتر به يكي از پيشنهاداتم كه در ليگ برتر و آزادگان است پاسخ بدهم.
اگر با تيمي به توافق برسي، چند هفته بايد منتظر صدور مجوز بازي كردن در ليگ بماني؟
به عنوان بازيكن آزاد نيازي به صدور مجوز بازي ندارم و در صورت توافق با يكي از تيمهاي خواهانم ميتوانم در ليگ بازي كنم.