این انتگرال در حالت نامعین جواب نداره.
-
-
این انتگرال در حالت نامعین جواب نداره.
يعني بايد براش كران تعريف كنيم؟
ولي انگار يكي از دوستام اين سوال از تو يه كتابي ديده بود حالا نميدونم درست گفته يا نه صورت سوال رو ولي احتمالا درسته
اگه تونستین جوابشو از دوستتون بپرسین و برای ما هم بذارین تا ما هم یه چیزی یاد بگیریم.
ممنون
با سلام ...
با تشکر از پاسخ شما که این همه وقت میزارید انشالله روز به روز به اطلاعاتتون افزوده بشه و همیشه سلامت باشید .![]()
در مورد این سوال هایی به این فرم یه جور دیگه هم میشه حل کرد که بهمون باد دادند . این رو ببینید ولی اخرش توی انتکرال میمونم:
خوب میدونیم معادلاتی که به این فرم هستند یه معادله همگن هست که با تغییر متغیر به معادله جدای پذیر تبدیل شده و بعد هم که حل میکنیم .
خوب حالا توی این مسئله داریم :
خوب اول باید یه تغییر متغیر بدیم تا اعداد ثابت 2- و 5- حذف بشه .تا معادله به همگن تبدیل بشه .
از طرفی چون a و b اعداد ثابت هست دایم :
حالا عبارت های بالا رو در صورت مسئله جایگزین میکنیم :
حالا a و b رو طوری پیدا میکنیم که حاصل پرانتز صفر بشه :
با این فرض داریم :
خوب الان معادله همگن شدبا تغییر متغیر داریم :
بعد از جایگذاری مرتب کردن به دست میاد :
خوب حالا از طرفین انتکرال میگیریم بعد هم که معادل v رو جایگزین میکنیم بعدش هم که به جای X و Y بزرگ معادلش رو جایگزین میکنیم . یعنی :
حالا این انتکرال سمت چپی رو چه جوری به دست بیارم ؟؟؟میدونم مخرج قابل تجزیه هست که بخوام تفکیک کسر رو برم ولی ریشه ها خیلی قشنگ نیست !
![]()
![]()
Last edited by skyzare; 07-12-2011 at 16:01.
سلام.
ممنونم از اینکه وقت گذاشتین و عذر خواهی میکنم بابت تاخیر در جواب دادن. (بالاخره ماه محرم بود و هزار مشغله)
چون دلتای مخرج مثبته پس حتما میشه اون رو به حاصل ضرب دو عبارت درجه ی 1 تجزیه کرد و بنابراین حاصل انتگرال برابر با مجموع دو Ln خواهد بود. (در صورتی که دلتای مخرج منفی بود باید مخرج رو به فرم یک مربع کامل + عدد ثابت در میآوردیم و حاصل انتگرال به صورت آرک تانژانت در میومد)
پی نوشت: اگه همین انتگرال رو توی والفرام بزنین و گزینه ی show step رو نگاه کنین میبینین که اونجا اومده و لقمه رو دور سر خودش پیچونده و کسر رو به یک تابه لگاریتم و یک آرک تانژانت هایپربولیک تجزیه کرده و بعد استدلال کرده که آرک تانژانت هایپربولیک رو هم میشه به صورت یک تابع لگاریتم در آورد و کل جواب رو ساده تر کرد!
موفق باشین.
90/9/20
در تعریف حدهای بالا و پایین انتگرال معین باید حتما مقدار حد بالا بیشتر از حد پایین باشه؟
یا اگه برعکس نوشته بشن تنها تفاوت قرینه شدن جواب هست؟
در اصل سوالم اینکه از نظر ریاضی اینکه مقدار حد بالا از حد پایین مقدار کمتری داشته باشه ایراد داره؟
سلام.
تفاوتش در حد همون یه علامت منفیه و هیچ ایرادی نداره.
موفق باشین.
90/9/20
با سلام خدمت همه دوستان و اساتید
راستش من چند روزه با فصل چهارِ ریاضیات توماس کلنجار میرم ولی نمیدونم چرا نمی تونم ارتباط منطقی پاد مشتق رو با انتگرال ریمان متوجه بشم :(
مسائل و نکاتی که ذهنم رو مشغول میکنه و اجازه نمیده این ارتباط رو بپذیرم اینجا مطرح میکنم و امیدوارم با کمک دوستان بتونم حلش کنم .
همونطور که مستحضرید فصل چهار ریاضیات توماس ابتدا به خوبی پاد مشتق و ثابتC و جانشانی و پاد مشتق توابع مثلثاتی رو مطرح میکنه و سپس در بخش 4.5 انتگرال معین رو مطرح میکنه و تمام مباحث کاملا منطقی جلو میاد تا اینکه در صفحه 234 اولین راه رو برای سفسطه باز میکنه
اونجا که میگه حد مجموعرو با
نمایش می دهیم .
البته فعلا تا اینجا مشکلی نیست و ما فعلا فرض میگیریمصرفا یک نحوه نمایش هست و فعلا ارتباطی با پاد مشتق ندارد .
تا اینجاش مقدمه قضیه بود
حالا میرسیم به نخستین قضیه اساسی حساب دیفرانسیل و انتگرال که معرف حضور همه اساتید هست و نیازی به آوردن مجددش نیست .
1- اولین ادعا :مساوی F(x)a هست یعنی :
خوب در مطرح کردن اولین قضیه اساسی و اثباتش فرض گرفته شده که خواننده پذیرفته که :
خوب مگه قرار نبود اینصرفا یک نمایش دیگر برای حد مجموع تقریب زننده باشه که بدیهیه اونم یک عدد هست ، حالا این ادعا از کجا اومد که
یک تابع از x هست ؟ (یعنی چرا F(x)a مساوی
هست و چرا
یک عدد نیست و یک تابع هست ؟ )
موارد دیگه ای هم هستند که اگه در این مورد به نتیجه ای رسیدیم مطرح میکنم ، متشکرم بابت وقتی که برای مطالعه پست ام میگذارید .
سلام دوست عزیز!
مشکلی که مطرح کردین رو تا حدودی قبول دارم. اما شما باید دقت داشته باشین که حاصلبرابر با یک عدد میشه و تابعی از x نیست (البته در حقیقت هست در ادامه توضیح میدم). ولی
طبق تعریف همون سری ریمان، واضحه که تابعی از x هستش.
البته در اینجا از نظر من به نوعی کج سلیقگی و عجله در آموزش هست. به نظرم باید همزمان با مطح کردن قضیه ی نخست اساسی انتگرال، قضیه ی دوم رو هم بیان میکرد که. همونطور که میبینین
هم در واقع تابعی از F (تابع اولیه ی f ) هستش که در اون x مقدار دهی شده.
امیدوارم که مشکلتون برطرف شده باشه.
موفق باشین.
90/9/21
سه تا سوال داشتم (منظورم از p عدد پی است)
یک تابع نام ببرید که در نقاط گویا پیوسته اما در هیچ نقطه مشتق نداشته باشد
sinp/7 + sin2p/7 + sin3p/7 جوابش هم میشه رادیکال هفت هشتم من اثباتشو میخوام
sin1 * sin2 * sin3 *....* sin90 جوابش چند میشه؟ عدد ها به درجه است
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)