اونایی که COD رو انتخاب نکردن, منو ببخشن پیشاپیش!!
نظرمو با Crysis 2 شروع میکنم... ادامه یه ابر گرافیک, این بازی هم با همون رویکرد - اما ناقص برای پی سی در مقایسه با بازیهای قبلی - با صداگذاری و موسیقی خوبی ظاهر شد. اینبار محیط جنگلی جای خودشو داد به محیط شهری که به نظر من تغییر مناسبی بود ولی ای کاش حسرت به دل نمیموندم که فقط یه دونه درخت تخریب کنم! داستانی هم داشت که به نظر من نسبت به بازی های قبل کمی ضعیف کار شده بود. سیستم ارتقای سوئیت و اصلاحاتی هم که در عملکرد های سوئیت دیده میشد نکات مثبتش بود. اما وقتی میرسیم به هوش مصنوعی میبینیم که جای تعریفی وجود نداره چون حریفانی رو میدیدین که گهگاه میتونستن پخمه باشن! باگ ها هم که خودنمایی میکردن ... نمره من به این بازی بود 8.5 از 10.
Battlefield 3 ... انتظار عنوانی در حد COD رو داشتم چون میخواست اونجوری باشه. نمیخواست؟ معلومه. ولی خب نتیجه اون شد با داستان فراموش شدنی, کلیشه ای, تا حدی هم ایراد دار و با ضرباهنگی ناپایدار - به اون صورت که برای رسیدن به درگیری ها باید انتظار میکشیدیم. اما در طرف دیگه میدیدیم که گرافیک و صداگذاری غوغا میکرد. موسیقی هم خوب بود اما میتونست خیلی بهتر باشه... در مقایسه با بازی قبل سری BF یعنی BC2 (با نمره 9), این بازی رو پایینتر دیدم. لذتی که در اون بود در BF3 ندیدم. ای کاش برای ساخت این بازی اینگونه عجله نمیشد... اینم شد 8.5 از 10.
اما از شماره دوم عنوان موفق Dead Space - که طرفداران بازیهای ژانر وحشت رو بعد از مدت ها سیراب کرد - بگم. شروع داستان بسیار خوب بود اما تا میانه روندی نزولی به خودش میگرفت و سرانجام بخوبی به اوج رسیده و پایانی کاملا راضی کننده رو رقم میزد. سریعتر شدن بازی پذیرفتنی بود اما خطی شدنش دیگه نه. کم شدن پازل ها اونم به گونه های ساده چیزی بود که اصلا نپسندیدم. کنترل آیزاک - که این بار دیگر لال نبود و صدای بسیار مناسب هم داشت - روون و دوست داشتنی بود. مکانیزم های جدید هم به خوبی طراحی شده بودن و بازی از هوش مصنوعی بسیار خوبی برخوردار بود. وسیع تر شدن سیستم نمایش مسیر های حرکت در کنار اصلاحات بخش آپگرید تجهیزات و تسلیحات و وجود مکان های متنوع هم از نکات مثبت به شمار میرفت. اما وقتی که به باس فایتهاش میرسیم نا امید میشیم. چون برعکس بازی قبل تنها یک باس فایت وجود داشت که اونم در آخر بازی بود... این بازی هم از 10 گرفت 9 و شد نفر دوم این نظر سنجی.
خوشبختانه این بار در Modern Warfare 3 با داستان روشن و منطقی - ولی باز هم کوتاه مانند دو عنوان قبل - رو به رو بودیم. مثل MW2 نبود که نکات مبهم و تعجب آور و حتی نپذیرفتنی رو به نمایش میزاشت. حتی به نظرم پایان بازی, بهترین و در عین حال به یاد موندنی ترین پایان رو در این سری داشت. توی پرانتز هم بگم که پایان بازی قبل هم ضعیف ترین این سری بود. اما بچسبم به سایر عناصر... مراحل و ماموریت ها - با اکشنی بی قفه تر - تنوع بسیار خوبی داشتن. هوش مصنوعی حریفان مثل سابق قوی بود. کیفیت صداگذاری و موسیقی, در حدی بود که جای هیچگونه شکایتی رو باقی نمیزاره. گرافیک هم با اینکه در حد عناوین روز نبود اما خب, قابل تحمل بود. بخش Special OPS متشکل از مد های Survival - شبیه به مد های زامبی دو عنوان آخر Black OPS و WAW, اما بسیار جذابتر - و Missions - ماموریت های داستانی کوتاه - هم به طرز وحشتناکی معتاد کننده کار شده بود... وقتی MW3 - به نظر خودم نفر اول این نظر سنجی و با نمره 9 از 10 - رو تموم کردم اصلا باورم نمیشد واقعا چطوری این بازی تونسته اینقدر خوب بحران متلاشی شدن تیم و رفتن اعضای اصلی رو پشت سر بزاره و پایانی شایسته رو برای سه گانه MW رقم بزنه; عنوانی که به نظر من در سطحی بالاتر از MW 2 (با نمره 8.5) و پایینتر از MW (با نمره 9.5) قرار داشت. Activision, با اینکه منفور شد, اما مدیریتی تحسین برانگیز رو - با به کار گیری استدیوی تازه تاسیس SH Games - به نمایش گذاشت.