احتمالا این مطلب رو برای اب بندی بهشون گفته چون معمولا توصیه میکنن تو چند صد کیلومتر اول ماشین از یه حدی بیشتر بهش فشار نیاد در مورد دلیل علمیشم من چیزی نمیدونم./
احتمالا این مطلب رو برای اب بندی بهشون گفته چون معمولا توصیه میکنن تو چند صد کیلومتر اول ماشین از یه حدی بیشتر بهش فشار نیاد در مورد دلیل علمیشم من چیزی نمیدونم./
با اجازه اساتید و اهل فن
تا اونجا که من یادمه آب بندی مال قدیم بود که تکنیک های ساخت انقدر پیشرفته نبود و قطعات دارای ضراتی بودن که احتمال آسیب رسوندن به موتور رو داشت و کلا نیاز بود که قطعات با هم خوب مچ بشن امروزه با تکنیک های جدید نیاز زیادی به این مورد نیست هر چند هنوز هم توصیه به آرام راندن در چند هزار تای اول میشه که بد هم نیست
علت این هم که گفته بنزین بزن برای اوایل کارکرد ماشین برا اینه که این ماشین ها کلا بنزین سوز هستن و گاز یه آپشن اضافه و شاید غیر معمول برای اوناست و خشک کار کردن موتور میتونه در ابتدا به موتور آسیب بزنه هر چند در کیلومتر های بالا هم گاز توصیه نمیشه و در شرایط اجبار میتونه گزینه مناسبی باشه
اینم دلیل علمیش با توجه به اطلاعاتی که داشتم
سلامم..آب بندی مال قدیم نیستش.. مال خط تولید قدیمی و موتور قدیمی هستش که بسلامتی هر دو تاش تووی خودروسازیهای ما وجود دارد..
خوبه.
فرقی ندارن. فقط کمک کارخونه ایها از اول به تناسب سنگینی کپسولها تعبیه شده.
قبلا هم یه همچین بحثی رو داشتیم میگردم پیدا میکنم و میذارم. یکی از دوستان که رشته تحصیلیش هم مربوط به این حرفا بود نظرات جالبی داد.
اما من در همین حد میتونم به زبان ساده اظهار نظر کنم.
شتاب و قدرت و کشش و ...:
که گاز cng در کل قدرت و شتاب ماشین رو کمتر میکنه (نسبت به بنزین). اینو به راحتی میشه در تجربه و یا کاغذ مثل مشخصات فنی پراید دوگانه در سایت سایپا فهمید.
ولی گاز LPG اصلا اینجوری نیست و اتفاقا خیلی هم قوی و خوب میسوزه.
آسیب و صدمه به موتور:
در گاز CNG من از برخی افراد که استفاده زیاد کردن پرسیدم و گفتن که بله . ماشین صدمه دیده(نسبت به بنزین). عده کمتری هم گفتن که مشکلی ایجاد نکرده. ولی در کل به نظرم حتی برای ذره ای هم که شده مشکل ایجاد میکنه. چون این موتور برای بنزینه. برای چرب سوزیه. برای بنزین با اکتان فرضا 90-95 حالا اینکه این هم خشک تره هم ضعیفتره.
در گاز LPG باز هم بهتره در این زمینه. چون چرب تره و قویتره از CNG . حتی برای مثال اگه کسی پیکان داشته باشه و روی موتور کاغذش مونده باشه و نگاه کنه میبینه در قسمت سوخت LPG هم ذکر شده... (بقیه ماشین ها رو توجه نکردم)
ایمنی و ...:
در مورد ایمنی با قاطعیت میگم در ایران CNG از LPG بهتره. (البته منظورم اینایی هست که نمایندگی های مجاز این کار انجام میدن و برگ بیمه هم میدن)
چون اولا CNG رو به صورت های استاندارد و تحت نظارت میزنن و برگ بیمه میدن. در حالی که برای LPG برگ بیمه نمیدن و اگه اتفاقی ناشین از سوخت و سوخت رسانی بیوفته بیمه خود ماشین هم هیچ پشتیبانی ازت نمیکنه.
دوما اینکه قدرت LPG بیشتره. اشتعالش سریتره و خلاصه اینکه خطرناکه حسن...!
نکته مهم:
تمامی مطالب مربوط به دوگانه سوزهایی هست که موتورشون پایه گاز سوز نیست.
موتور پایه گاز سوز موتوریه که روز اول برای گاز طراحی شده. آلیاژش با این ماده سازگار هستن و ... .
خودرو هایی مثل 405 و پراید و سمند(البته به جز این مدل آخریه) و روا و 206 .... به هیچ وجه پایه گاز سوز نیستن.
مشخصه که برخی خودرو ها با تغییر کمی حتی با نفت و گازوئیل و ... هم کار میکنن. ولی این دلیل بر سازگاری نیست.
پیروز و آزاد باشید
![]()
فکر کنم منظورت من باشم فرشاد جانیکی از دوستان که رشته تحصیلیش هم مربوط به این حرفا بود نظرات جالبی داد.
ولی این سوالی که من کردم میخوام ببینم کسی مثل این حرفو که من زدم شنیده و اگر شنیده پایه علمی واسه این صحبت هست
آخه کل ماجرا از اینقراره که این حرفو دوستم که باهم همکاریم زد و اینکه اون مهندسی نفت خونده و من گاز برای همین نتونستیم همدیگرو متقاعد کنیم واسه همین دنبال یک دلیل علمی واسش میگردم ببینم من اشتباه میکنم یا اون
رفیقم روآ 86
کولر زد با گاز تو سر بالایی میامد.
این ضرر نداره واسه ماشیننش؟
سلام دوستان من
من بابام سمند 86 داداشم سمند 87 دو تاش معمولی و خودمم پراید 141 86 دارم.
سه تاشون گاز سوز(فابریک کارخانه) ، با پرایدم 165 با سمند بابام 183 در آوردم.
از اهواز رفتیم مشهد و برگشتیم اکثر جاها هم که گاز بود گاز میزدیم. خیلی از گردنه ها هم با گاز رفتیم.
خدا وکیلی تفاوت بسیار کمی با بنزین داره. واقعا تعجب میکنماینطوری میگین.
فیلم 165 تا هم که با پراید رفتم هست. با n79 گرفتم پسوندش mp4ره. قصد دارم 3gpش کنم اگه خواستین براتون بزارم.
حس میکنم اونایی که ماشینشون گازسوزه این حرفارو میزنن صف گاز از این شلوغ تر نشه
![]()
من تو شهر خودمون با گاز که میرم واقعا تفاوت رو احساس میکنم با اینکه جاده ها کاملا صاف هستن
تو مسافرت که اصلا حرفش رو نزن
ولی یه جایی بود تو سفر که گاز زدیم مسئول جایگاه گفت اینجا باک هوا گیری میشه که هم گاز بهتر میسوزه و هم شتابش بهتر میشه که انصافا راست میگفت خیلی فرق کرد
برادر من مشکل سر ماکزیمم سرعت نیس،بحث اینه که چقدر طول کشید تا به این سرعت رسیدی؟فیلم 165 تا هم که با پراید رفتم هست
10km باید بری تا با گاز به این سرعت برسی؟
واسه اینکه نگی پامو که گزاشتم رو گاز بعد 10 ثانیه به این سرعت رسیدم
باید بگم که ما در ماشینهای درون سوز برای سوختن بهتر سوخت در سیلندر آن را متراکم میکنند که شما به صورت (تراکم .. به .. در کاتولوگ همه ماشینها میبینید) مثلا واسه سمند که شما میگید این میزان 1 به 10 می باشد که برای بنزین طراحی شده نه گاز
نتیجه اینه که گاز به اون سطح تراکم نمیزسه چون ماهیت گاز داره ولی بنزین مایس،پس کار مکانیکی حاصل از احتراق از بنزین کمتر شده و پیستون در سیلندر در هر بار فاصله عمودی کمتری را طی کرده در نتیجه میل لنگ به ازای هر با حرکت پیستون گردش کمتری داشته و بقیش هم که واضحه
جدای اینکه دمای افروزش گاز با بنزین متفاوت میباشد و فقط بازده حرارتی آن با بنزین یکی می باشد
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)