به نام خالق یکتا دوستان سلام این اولین پست من توی این فروم هست و خدا وکیلی هیچی نمی دونم. اگه پست اشتباهی یا جای اشتباهی دادم لطفا منو راهنمایی کنید!! این پست رو جای دیگه ای گفتم فرستادنم اینجا! قضیه من و لینوکس از جایی شروع شد که چند شب پیش توی برنامه کولاک شبکه 3 آقای دکتر محمد خوانساری رو دیدم و علاقه مند به این سیستم عامل و البته فرد مذکور شدم! خوب من هیچی در مورد این سیستم عامل نمی دونم جز چیزایی که توی برنامه کولاک شنیدم...ولی میخوام بدونم! یکی لطف کنه و راهنمایی کنه ! من به سایت طرح ملی نرم افزار های متن باز به نشانی: foss . ir رفتم و بعد به لینوکس شاپ ولی انصافی چیزی نفهمیدم. اینکه میگن لینوکس توزیع فدورا و......یا لینوکس داشگاه شریف یعنی چی؟؟؟ یعنی با هم فرق دارند؟؟؟ لطفا یکی توزیح بده یه سوال دیگه: این قابلیت فارسی روی همه نوع لینوکس هست؟
من هم جواب خودم رو بدم!
خیلی خوش اومدی.
بذار اینطور شرو کنم: اصولا لینوکس یه هستهی سیستم عامله. یعنی این که پایهی ارتباط با سخت افزاره و کنترل کنندهی اون. بعد یه پروژه به اسم گنو میاد و بقیهی سیستم رو میسازه. حتی بازی هاش رو. این میشه که سیستم عاملی به اسم گنو/لینوکس پدید میاد.
هر شخص یا گروهی به دلیل آزاد بودن این سیستم عامل میتونه بیاد و سیستم عامل رو برای خودش محلی سازی کنه و قسمت هایی رو حذف کنه یا چیزی به اون اضافه کنه. اینجاست که مفهوم توزیع به وجود میاد.
فدورا یا شریف یا اوبونتو یا سوزه و یا پارسیکس و توزیع های دیگه در حقیقت محلی سازی شده (البته محل رو به محل فیزیکی ترجمه نکن. محل ممکنه عقاید خاصی باشه یا...) گنو/لینوکسه.
این شریفی ها خیلی زحمت کشیدن و دستشون درد نکنه ولی من پارسیکس رو به عنوان یه پروژهی فارسی بیشتر قبول دارم و به شما هم اگه میخواین شرو کنین اوبونتو یا پارسیکس رو پیشنهاد میکنم چون جامعهی کاربری خوبی داره و برای راهنمایی میتونی به اون ها مراجعه کنی. وقتی که راه افتادی با همهی توزیع ها میتونی زندگی کنی و مفهوم خوب و بد بودن از بین میره. خیلی راحت میتونی یه توزیع مبتنی بر red hat رو (مثل فدورا یا سوزه) رو مثل یه توزیع مبتی بر Debian (مثل اوبونتو یا پارسیکس یا ناپیکس یا ...) کنی. تفاوت این ها تو برنامه هایی که روی اون ها نصبه وگرنه همه از یک هسته استفاده میکنن.
لینک های زیر هم برای درک بهتر ماجرا مفید هستن (البته همه از وبلاگ خودمه):
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
کد:
کد:
کد:
کد:
کد: