والا جواب تموم این سوالات رو میخواستم توی تاپیک dirt3 به دوستمون(sam fisher)بدم ولی حوصله_ش رو نداشتم ولی اینجا حداقل یه اشاره کوتاه بهش میکنم

دلیل اینکه این بازی یک شبیه سازی به تمام معنا در بازیهای ریسینگ هست:
1-در این بازی سیستم magnetic بین فلزات تعریف شده یعنی اینکه وقتی دو تا ماشین و یا دو قطعه فلز عموما بار دار(به علت اصطکاک شدید که بین بدنه ماشین وهوا و یا حتی بین قطعات ماشین وجود داره)به هم میرسند نوعی جاذبه نسبتا ضعیف بین اونها بوجود که البته در سرعتهای پایین این جاذبه کار خاصی نمیکنه ولی در سرعتهای بالا به علت تماس بسیار پایین لاستیک اتومبیل با جاده همین یه ذره جاذبه به راحتی تعادل ماشین رو به هم میزنه...دلیل اصلی چسبیدن اتومبیل ها در هنگام برخورد به هم و یا چشبیدن ماشین به نرده کنار جاده همینه....البته دلیل دوم و البته اصلی که باعث میشه ماشین به نرده های جاده بچسبه قفل شدن فرمون در هنگامیه که بدنه ماشین کلا به یه جای کیپ بچسبه...حتما خیلی هاتون این تجربه رو موقع پارک کنار جدول داشتید
2-در این بازی سیستم جذب ضربه توسط بدنه ماشین تعریف شده یعنی اینکه دقیقا برخلاف بازیهایی نظیر همین dirt3 که وقتی به در و دیوار میزنید عین قوطی کبریتی که به دیوار بکوبید ماشین شروع به رقصیدن دور خودش میکنه

ولی توی این بازی سیستم جذب ضربه عین یه تصادف واقعی باعث میشه که قسمت زیادی از ضربه وارده توسط بدنه ماشین جذب بشه!!!
3-این بازی جزء معدود بازیهایی هست که توی اون سیستم کنترل کشش عین اتومبیلهای واقعی با موتور قدرتمند براش تعریف شده به نحوی که این سیستم مانع اعمال گشتاور ناگهانی و نامحدود به چرخها در هنگام فشار دادن گاز میشه ....چون توی اتومبیلهای قدرتمند برخلاف پراید خودمون

اگه قرار باشه کل 600 تا 700 اسب بخار قدرت و گشتاور موتور به یکباره بدون کنترل مخصوصا در دنده یک به چرخها اعمال بشه کلا ماشین 180 درجه دور خودش میچرخه(این سیستم توی منوی بازی قابل خاموش شدن هست)
4-توی این بازی سیستم کنترل ثبات مرکزی برای ماشین تعریف شده...همون سیستمی که در ماشینهای کاملا مدرن دنیا باعث میشه ماشین سر پیچ یا چرخش ناگهانی اتومبیل سریع تعادل خودش رو به دست بیاره(این نیز توی منوی بازی قابل خاموش شدن هست)
5-منوی HUD در ای نبازی فوق العاده واقعی عمل میکنه که این رو هم میشه از روی افت فریم شدیدی که در هنگام روشن بودنش بوجود میاد فهمید به طوری که پیشنهاد میکنم اگه یه دو هسته ای دارید حتما خاموشش کنید که واقعا بازی روونتر میشه(خود من با اینکه که athlone x4 640 دارم با روشن بودنش نزدیک به 10 فریم کاهش دارم!!!)که این نشون میده واقعا داره یه چیزهایی به طور واقعی توسط این سیستم محاسبه میشه مخصوصا در حالتی که داره گشتاور اعمالی به چرخها رو به شما نشون میده

البته در جواب دوستمون هم باید بگم علت اصلی اینکه در این بازی در هنگام برخورد برخی اتومبیلها(نه همه)تعادلشون سریع به هم میخوره و به قولی 180 درجه دور خودش میچرخه اینه که وقتی موتور شما در وسط یا عقب ماشین تعبیه شده باشه(در اکثر اتومبیلهای کلاس A دنیا)و از عقب به یه ماشین دیگه بکوبید به علت اینه شما در اصل طرف سبک اتومبیل رو به قسمت سنگین اتومبیل جلویی زدید مرکز ثقل اتومبیل جلویی خیلی بهتر میتونه عمل کنه و این شما هستید که منحرف میشد(امیدوارم منظورم رو گرفته باشید

)
البته خیلی چیزهای دیگه هم هست که توی فیزیک این بازی فوقاالعاده عمل شده مثل برهم برهم خوردن سیستم تعادل اتومیبل وقتی یه جفت از چرخهاتون از race خارج و به داخل چمن میره که عین حالت واقعی دوباره به تعادل رسوندن ماشین رو مشکل میکنه و خیلی چیزهای دیگه که واقعا بحثش مفصله....ولی در کل من به قسمتهای اصلی این بازی که اون رو از بازیهای دیگه متمایز میکنه اشاره کردم
++++
در مورد گرافیک این بازی چیزی نمیگم چون دیگه نیازی به تعریف نداره...فقط همینطور که قبلا گفتم اگه شما در حین بازی یه شات از بازی بگیرید و از مانیتور دور شید و به عکس گرفته شده نگاه کیند به لحظه ممکنه گول بخورید و فکر کنید که این یه صحنه_ی واقعیه
(علت اصلی این حرفهایی که زدم این بود که دیدم به علت واقعی بودنش دیگه زیادی داره توی حقش اجهاف میشه....)
موفق و گیمر باشید
.gif)