من دیروز Unity 3 رو نصب کردم. دوست دارم چیزای خوب وبدی که ازش تو همین مدت کم دیدم رو بنویسم:
1- بخش شیدرها ظاهرا گسترده تر شده. یعنی شیدرهای جدید بهش اضافه شده. با شیدر جدید آب من خیلی حال کردم. بخصوص که تنظیمات "کف دم خشکی" رو هم به راحتی میشه توش انجام داد. هرچند هنوز هم به نظر من جای یه shader editor داخلی تو یونیتی کمه و فعلا باید به همون ادیتورهای خارجی بسنده کرد، ولی کتابخانه غنی شیدرهای یونیتی شما را در 80 درصد موارد از ساخت شیدر جدید بی نیاز میکنه . در ضمن هنوز رندر و تنظیمات Bump maping (Normal Mapping) تو یونیتی انتظارات من رو برآورده نکرد. یعنی من در واقع هیچ امکان یا شیدر جدیدی تو این بخش ندیدم. همون شیدرهای Parallex که به اندازه کافی پیشرفته نیستن. من انتظار یه پیشرفتی در حد شیدر جدید آب برای این بخش رو هم داشتم که میسر نشد. به نظر من این بخش تا زمانی که یه shader editor خوب وجود نداشته باشه هیچوقت انتظارات رو بر آورده نمیکنه.
2- بخش فیزیک پیشرفت خوبی داشت. فیزیک پارچه تو یونیتی واقعا کم بود که اضافه شد. به ویژه وجود بخش Skinned Cloth که حرکات رو برای کارکترها Cache میکنه خیلی خوب ایجاد شده.
3- Occlusion Culling هم که دیگه اینقدر راجع بهش صحبت شده که دیگه همه میشناسنش.
4- به نظر من تکنولوژی Beast Lightmapping بهترین قسمت اضافه شده به یونیتی هست. تنظیمات کاملی هم داره. هم FinalGather رو پشتیبانی میکنه و هم Ambient Occlusion رو. اضافه کردن این تکنولوژی باعث بهبود عملکرد بخشهای دیگه هم شده. این تکنولوژی رو با Lightmapping سنتی اصلا مقایسه نکنید.
5- Terrain هم خیلی بهتر شده. به نظر من تو نسخه های قبلی Terrain خیلی جالب نبود. به خصوص اینکه از لحاظ نورپردازی فقط Lightmap خودش رو داشت و هیچ سایه ای رو نمیشد براش ایجاد کرد. حالا اگه شما یه شی متحرک رو Terrain داشتی سایه های واقعی دیگه روش ایجاد نمیشد. مثلا اگه برای درخت ها جلوه باد (که خودش به اندازه کافی مصنوعی بود) میدادی. دیگه نمیشد سایه ها رو ایجاد کرد. حالا به لطف همین Beast Lightmapping همه اینا امکان پذیر شده. Wind Zone هم به واقعی تر شدن بادهای ایجاد شده کمک کرده.
6- یکی از بخشهای جالبی که من خیلی ازش خوشم اومد، Tree Generator بود. اگرچه امکاناتش نصف Speed Tree هست ولی در عوض کار باهاش ساده تره و نتیجه نهایی هم خیلی خوبه. در کل من خیلی باهاش راحت بودم (شایدم به خاطر پیشینه کار با Speed Tree باشه. ولی به نظر من واسط کاربری ساده و خوبی داره) . بخش Free Hand Drawing هم به خوبی Speed Tree پیاده سازی شده. راستشو بخواید این بخش رو کلا از روی Speed Tree کپی کردن. البته به نظر من این اصلا بد نیست که یه روش مناسبو جای دیگه هم استفاده کنن.
7- Mono Develop IDE هم اضافه شده که مطمئنا کار Debug کردن رو خیلی ساده تر میکنه و راحتی کار با Visual Studio رو هم با خودش داره.
8- بخش Build کردن خیلی مفصل شده و همینجور که میدونین حالا میشه برای همه کنسولها بازیتونو Publish کنین. البته وقتی من هر کدوم از کنسولها رو انتخاب کردم، پیام خطای عدم دسترسی در لایسنس جاری رو داد. حالا نمیدونم به خاطر Trial بودن این نسخه است و یا باید مثل iPhone جداکانه براش پول بپردازید. البته تو فروشگاهش چیزی برای کنسولها نذاشته. بخش Publish برای iOS و Android هم به همین شکل بود. بدترین قسمتش مال iOS بود که نوشته بود که این بخش برای Windows قابل دسترس نیست.
9- تو بخش Image Effect هم گزینه های بیشتری اضافه شده و مطمئنا کار کردن باههاشون لذت بخش خواهد بود.
10- متاسفانه هنوز تخریب پذیری بهش اضافه نشده.
11- هیچ خبری از تسهیل کار و بهبود عملکرد هوش مصنوعی نیست.
در کل به نظر میرسه بیشتر تلاش Unity Technologies در جهت بهبود کارایی و عملکرد گرافیکی Unity 3 بوده. در هر صورت خودتونو آماده کنید برای استفاده از یه موتور انعطاف پذیر که حالا بسیاری از امکانات موتورهای روز رو داره (مطمئنا همه امکانات رو نداره و هنوز جای ارتقا توش هست) . به نظر میرسه موتورها همینجوری دارن خودشون رو به سرعت بروز میکنن. چند وقت پیش Epic Games تو کنفرانس کره اعلام کرد به زودی پشتیبانی از iOS رو به UDK اضافه میکنه.