تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 48 از 73 اولاول ... 3844454647484950515258 ... آخرآخر
نمايش نتايج 471 به 480 از 721

نام تاپيک: پرسش و پاسخ نجومی

کاربر فعال انجمن عکاسی ، دوربین های دیجیتال و فیلم برداری a.g g.a's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بــــوتیــــا

پيش فرض

سلام دوستان

یه سوالی از دوران دبیرستان از موقعی که می خوندیم موقع پرتوزایی هسته اتم یک الکترون از نوترون کنده میشه و نوترون تبدیل به پروتون میشه(شیمی سال دوم)ذهن منو درگیر خودش کرده از خیلیام پرسیدم،معلم فیزیک گفت بخش شیمیایش تو حوزه اطلاعات من نیست معلم شیمی هم میگفت بخش فیزیکیشو نمی دونه،حالا که دانشگاه اومدم از استاد شیمی هم پرسیدم(چون در مورد مسایل فیزیکی هم زیاد صحبت می کرد فکر می کردم بدونه)گفت نمی دونه...

برعکس این اتفاق هم می افته ؟ یعنی ممکنه اگه یه جاذبه خیلی قوی به وجود بیاریم الکترونای یه اتم به پروتوناش بچسبن و همش بشه نوترون ؟ مصلا توی سیاهچاله ها یا داخل اون نقطه ای که میگن بعدش با انفجار بیگ بنگ همه دنیا ازش درست شده ؟
    استاد شیمیمون می گفت:
    اجزای سازنده اتم به این سادگی که تو فکر می کنی نیستن،ساده ترین اجزای سازنده فقط همین پروتون و نوترون و الکترون نیستن و اگه یه پروتون و الکترونو به هم بچسبونیم ممکنه همه اجزای مورد نیاز(همون اجزای کوچکتر از پروتون و نوترون الکترون)یه نوترون مهیا نشن
    خوب منم اینو می دونستم ولی وقتی موقع پرتوزایی یه نوترون تبدیل به پروتون و الکترون میشه چرا برعکسش نباید اتفاق بی افته ؟(بر اساس کتاب فیزیک سال چهارم که دقیقا میگفت نوترون=الکترون+پروتون(البت به جای مساوی فلش بود من الآن فلش نداشتم) البته توی همون کتاب فیزیک گفته بود پروتون هم می تونه موقع پرتوزایی تبدیل به پوزیترون و نوترون بشه که باعث شد کمی گیج بشم و به نظریم(!) شک کنم

حدث می زنم اگه یه همچین اتفاقی بی افته(تبدیل شدن همه اتم(حالا هر اتمی که می خواد باشه)به نوترون)اون نوترون خالص تولید شده به خاطر جاذبه وحشتناکی که داره همش همه بخشای خودشو جذب کنه و به شکل یه مایع خیلی پر تحرک و روون در بیاد(فکر می کنم به این خاطر باید روون باشه که هیچ جاذبه ی کلونی نداره)

اگه این تخیلات من خیلی دور از وافعیت بود خواهشا پیش خودتون بهش نخندین اینا حاصل چندین ساعت فکر کردن منه که گاهی اوقات از حدف اصلی که به خاطرش کتاب و باز می کردم دورم می کرد،مثلا کتاب شیمی یا فیزیکو باز می کردم میرفتم تو این فکرا بعد دو سه ساعت می گذشت می دیدم ای بابا هیچی برا امتحان فردا نخوندم،دیگه هم وقتی برام نمونده !
    Last edited by a.g g.a; 10-10-2013 at 21:52.

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

برعکس این اتفاق هم می افته ؟ یعنی ممکنه اگه یه جاذبه خیلی قوی به وجود بیاریم الکترونای یه اتم به پروتوناش بچسبن و همش بشه نوترون ؟
    میخواهید نوترون بوجود بیاوردید؟
    بوسیله بمباران پروتون توسط الکترون؟ و خلق نوترون؟

برای خلق نوترون لزومی به این کار و دادن جاذبه نیست...این جمله کلآ اشتباه است، میخواهید تحت جاذبه، الکترون و پروتون را ازدواج زورکی داده، و نوترون ازش استخراج کنید.....

جاذبه اینجا هیچ کاره است، خود الکترون نیز کاره ای نخواهد بود.....چون اصلآ وجود ندارد، وقتی شما میخواهید پروتون رو به نوترون تبدیل کنید، توسط الکترون بمبارانش نمیتوانید بکنید، بلکه دخالت ضد الکترون در این امر مهم است...
    یعنی شما با ازدواج دادن ضد الکترون با پروتون، نوترون بدست نمی آورید...

ساده تر میکنم: ( ذهنتون رو از الکترون خالی کنید، در چنین واکنشی الکترون وجود ندارد) :

پروتون داریم
    می خواهیم نوترون کنیم
    انرژی میدهیم، چه حاصل میشود:

نوترون
    ضد الکترون نیز زاییده میشود
    همچنین نوترونیو نیز بوجود می آید.....
    Last edited by shabe.saket; 11-10-2013 at 00:07.

3. 3 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن عکاسی ، دوربین های دیجیتال و فیلم برداری a.g g.a's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2009
    محل سكونت
    بــــوتیــــا

پيش فرض

متشکرم که جواب سوالمو دادید

منظورم از سوال این نبود که توی آزمایشگاه میشه به این روش نوترون تواید کرد یا نه،منظورم این بود که توی اجرام آسمانی ممکنه این اتفاق بی افته یا نه ؟

دیشب یه جا خوندم:
    چنانچه جرم ستاره ای 10تا 20 برابر جرم خورشید باشد،با به پایان رسیدن عمر ستاره و اتمام سوخت هسته ای آن،کل ستاره به واسطه گرانش خود به خود ناگهان شروع به فشرده و متراکم شدن خواهد کرد؛به طوری که چگالی هسته این ستاره در حال فروپاشی در چشم برهم زدنی آن چنان زیاد خواهد شد که حتی لایه های الکترونی اتمهای آن هم تحت فشار فوق العاده بالا فرو می پاشند و حتی الکترون ها هم تحت این فشار بسیار زیاد شروع به تلفیق شدن با پروتون ها می کنند،به واسطه این بر هم کنش،هم الکترون و هم پروتون از بین می روند و به نوترون و نوترینو تبدیل میشوند و... تنها یک هسته یکپارچه نوترونی(یا همان ستاره نوترونی) میماند
    این مطالب اشتباهه ؟

ستاره نوترونی چیه ؟ با سیاهچله فرق داره نه ؟

نوترونیو چیه ؟

چطوریه که هم پروتون می تونه تبدیل به نوترون و پوزیترون بشه هم نوترون می تونه تبدیل به پروتون و الکترون بشه ؟ مساله تبدیل جرم به انرژی و انرژی به جرمه ؟ آخه نمیشه که هم داخل پروتون نوترون و پوزیترون باشه هم داخل نوترون پروتون و الکترون این طوری که میشه از داخل یه پروتون بی نهایت الترون و پوزیترون در آورد !

ببشخید شاید سوالام خیلی براتون آماتورانه باشه ولی از قدیم گفتن پرسیدن عیب نیست(شایدم ندانستن عیب نیست دقیق یادم نیست !)

لطفا جواب همه شو بدین اگر هم جای دیگه باید بپرسم بگید برم اونجا

با تشکر
    Last edited by a.g g.a; 11-10-2013 at 17:04.

5. این کاربر از a.g g.a بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

ميدونم منظورتون آزمايشگاه نيست، در آزمايشگاه حتي نميتوان به اين آزمايش نزديک شد...فقط در شرايط واپاشي ستاره چنين اتفاقي ميوفته...
    سوالتون هم نه تنها آماتور نيست بلکه يک سطر جواب دادن به اين سوال يک ساعت فکر و کلي سرچ ميبره.....

مطلب غلط نيست، فهمش آدم و به اشتباه ميندازه.....
    حتي لايه هاي الکتروني اتمهاي آن هم تحت فشار فوق العاده بالا فرو مي پاشند و حتي الکترون ها هم تحت اين فشار بسيار زياد شروع به تلفيق شدن با پروتون ها مي کنند
    لايه هاي الکتروني فرو ميپاشند...الکترونها از بين ميروند و به ضد الکترون تبديل ميشوند.....

هم الکترون و هم پروتون از بين مي روند و به نوترون و نوترينو تبديل ميشوند و... تنها يک هسته يکپارچه نوتروني(يا همان ستاره نوتروني) ميماند
    الکترون در اين فرايند ميميرد، چون لايه الکتروني فرو پاشيده...يعني الکترون به ضد خود تبديل ميشود...پروتون نيز اينگونه ميشود ولي بعد از مرگ الکترون...نوترون تشکيل ميشود

ستاره نوترونی در آینده به سیاهچاله تبدیل خواهد شد اگر شرایطش را داشته باشه.....
    یعنی ستاره نوترونی ، چیزی است در در فرایند تبدیل شدن به سیاهچاله، ناکام مانده است.....

مساله تبدیل جرم به انرژی و انرژی به جرمه ؟ آخه نمیشه که هم داخل پروتون نوترون و پوزیترون باشه هم داخل نوترون پروتون و الکترون این طوری که میشه از داخل یه پروتون بی نهایت الترون و پوزیترون در آورد !
    نه خب از داخل یه نوترون نمیشه بینهایت پوزیترون استخراج کرد...پوزیترون مشخص هست...وقتی ما یه نوترون رو نابود میکنیم ( تبدیل به نیست میکنیم) میبینیم که الکترون آن نیز نابود شد...

چه شد که الکترون نابود شد؟ پوزیترون پریده بیرون که الکترون رو خورده، یعنی در فرایند نابودی نوترون، نوترون نیست نمیشه ، بلکه پوزیترونی که ازش جدا میشه با الکترون ترکیب میشه و ما فکر میکنیم نابود شد...در حالی که نابود نشد و احتمالآ در مرحله بعدش فوتون زاییده شد.....
    پس:
    این طوری که میشه از داخل یه پروتون بی نهایت الترون و پوزیترون در آورد !
    نباید این نتیجه رو بگیریم چرا؟
    چون الکترون وجود داره و جرم داره، اگر بینهایت الکترون هست، پس جرم اتم نیز بینهایت سنگین است.....آیا اتم بینهایت سنگین است؟ خیر

نوترونیو هم همونیه که اینقدر جنجال ساز شد...همونی که میگفتن سریعتر از نور میره، در حالیکه نمیرفت.....
    یه ذره بنیادین زیر اتمی هست...مثل نوترون در نظر بگیریدش...ولی کوچکتر.....ماهیت مبهمی داره، مثل خیلی از ذرات دیگه.....

7. 4 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال کلوپ گوشی ها mahyarSAMSUNG's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2006
    محل سكونت
    تهران - درقرمزـه

پيش فرض

ببین، زمین صاف جلو خورشید نیست.... حالت مورب جلو خورشیده... تو تابستون نیمکره‌ی شمالی، نزدیک تر به خورشیده و زمستون قسمت دور تر...
    منم نگفتم دلیلش اینه... گفتم نظر شخصیم اینه، نظر دیگران در موردش چیه درسته؟
    قطعا این دوری نزدیک هیچی تاثیری روی دما نداره چون فاصله زمین تا خورشید تا 2 3 میلیون کیلومتر در نوسانه . پس این یه ذره دوری و نزدیکی تاثیری نخواهد داشت .اینکه زاویه زمین 23 درجه کج هستش و تو زمستون نوری کمتری به زمین میرسه شاید دلیلی باشه هرچند که من تو آسمون تهران هیچ فرقی ندیدم تو تعداد ستاره ها . کلا 6 7 تا ستاره بیشتر دیده نمیشه

9. 2 کاربر از mahyarSAMSUNG بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

ببین، زمین صاف جلو خورشید نیست.... حالت مورب جلو خورشیده... تو تابستون نیمکره‌ی شمالی، نزدیک تر به خورشیده و زمستون قسمت دور تر...
    منم نگفتم دلیلش اینه... گفتم نظر شخصیم اینه، نظر دیگران در موردش چیه درسته؟
    نصف حرفتون صحیحه (که فاصله زمین تا خورشید در طی سال فرق می کنه) ولی این فاصله ربطی به تابستان و زمستان نداره (تو همون زمانی که خورشید در نزدیک ترین فاصله به زمین است در یک نیمکره تابستان است و در نیمکره دیگه زمستان). دلیل تابستان و زمستان همون [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است.

و البته در زمانی که نیمکره شمالی در زمستان است زمین به خورشید نزدیک تره.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

11. 3 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال کلوپ گوشی ها mahyarSAMSUNG's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2006
    محل سكونت
    تهران - درقرمزـه

پيش فرض

آقا ببخشید دوباره درباره اون خورشید گرفتگی سوال دارم . میخوام ببینم حتی یه ذرشو هم نمیشه تو افق که خورشید در حال غروب کردن دید؟ چون در تو نرم افزار وقتی در افق هستش ماه جلوی خورشیده .. من یه افق خوب سراغ دارم میخوام ببینم اگه دیده میشه بریم همون جا ببینمش
    مثلا از بالای برج میلاد
    Last edited by mahyarSAMSUNG; 14-10-2013 at 19:26.

13. این کاربر از mahyarSAMSUNG بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)

پيش فرض

سلام دوستان
    بزرگترین قطعه ی شهاب سنگ روسیه پیدا شده
    سوالی دارم :
    به نظرتون هیچ کسی از وجود این شهاب و مسیر حرکتش و مکانِ سقوطش خبر نداشت ؟ یا اینکه چون میدونستند قراره بیافته رو سر روسها سکوت کردند ؟

15. این کاربر از MOHAMMAD_ASEMOONI بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

سلام دوستان
    بزرگترین قطعه ی شهاب سنگ روسیه پیدا شده
    سوالی دارم :
    به نظرتون هیچ کسی از وجود این شهاب و مسیر حرکتش و مکانِ سقوطش خبر نداشت ؟ یا اینکه چون میدونستند قراره بیافته رو سر روسها سکوت کردند ؟
    احتمال اینکه از وجودش بی خبر باشند خیلی زیادتر از اینه که می دونستن در روسیه سقوط می کنه و نخواستن بگن ! به چند علت :

1. ما بیشتر فضای اطرافمون رو نمیتونیم به دقت برای وجود سنگهای اسمانی خطرناک ردیابی کنیم و فقط اجسام بزرگ رو میتونیم شناسایی کنیم .مساحت منظومه ی شمسی از تصور ما خیلی فراتره ! . کره ای رو در نظر بگیر با قطر یک سال نوری ! حالا کدوم رادار میخواد این فضا رو برای یافتن اجسام خطرناک جستجو کنه ؟

2. روسیه خودش از فعالان حوزه ی فضایی هست و این فعالیت در انحصار هیچ کشور خاصی نیست که بخواد اطلاعات رو مخفی نگه داره .

3. تعیین اینکه محل دقیق سقوط کجائه اینقدر دشوار هست که کسی نخواد شانسش رو امتحان کنه و بیخیال احتمال خطای پیش بینیش بشه چون ممکنه رو سر خودش فرود بیاد !!
    Last edited by Mohammad Hosseyn; 18-10-2013 at 18:54.

17. 3 کاربر از Mohammad Hosseyn بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه hamed_yazdani's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

آقا ببخشید دوباره درباره اون خورشید گرفتگی سوال دارم . میخوام ببینم حتی یه ذرشو هم نمیشه تو افق که خورشید در حال غروب کردن دید؟ چون در تو نرم افزار وقتی در افق هستش ماه جلوی خورشیده .. من یه افق خوب سراغ دارم میخوام ببینم اگه دیده میشه بریم همون جا ببینمش
    مثلا از بالای برج میلاد
    فکر نکنم. ممکنه در شهر های غربی تر دیده بشه ولی توی تهران بعیده. حالا بازم اگه وقت داشتی نگاه کن دیدی خبرمون کن!

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •