سلام دوستان
یه سوالی از دوران دبیرستان از موقعی که می خوندیم موقع پرتوزایی هسته اتم یک الکترون از نوترون کنده میشه و نوترون تبدیل به پروتون میشه(شیمی سال دوم)ذهن منو درگیر خودش کرده از خیلیام پرسیدم،معلم فیزیک گفت بخش شیمیایش تو حوزه اطلاعات من نیست معلم شیمی هم میگفت بخش فیزیکیشو نمی دونه،حالا که دانشگاه اومدم از استاد شیمی هم پرسیدم(چون در مورد مسایل فیزیکی هم زیاد صحبت می کرد فکر می کردم بدونه)گفت نمی دونه...
برعکس این اتفاق هم می افته ؟ یعنی ممکنه اگه یه جاذبه خیلی قوی به وجود بیاریم الکترونای یه اتم به پروتوناش بچسبن و همش بشه نوترون ؟ مصلا توی سیاهچاله ها یا داخل اون نقطه ای که میگن بعدش با انفجار بیگ بنگ همه دنیا ازش درست شده ؟
استاد شیمیمون می گفت:
خوب منم اینو می دونستم ولی وقتی موقع پرتوزایی یه نوترون تبدیل به پروتون و الکترون میشه چرا برعکسش نباید اتفاق بی افته ؟(بر اساس کتاب فیزیک سال چهارم که دقیقا میگفت نوترون=الکترون+پروتون(البت به جای مساوی فلش بود من الآن فلش نداشتم) البته توی همون کتاب فیزیک گفته بود پروتون هم می تونه موقع پرتوزایی تبدیل به پوزیترون و نوترون بشه که باعث شد کمی گیج بشم و به نظریم(!) شک کنماجزای سازنده اتم به این سادگی که تو فکر می کنی نیستن،ساده ترین اجزای سازنده فقط همین پروتون و نوترون و الکترون نیستن و اگه یه پروتون و الکترونو به هم بچسبونیم ممکنه همه اجزای مورد نیاز(همون اجزای کوچکتر از پروتون و نوترون الکترون)یه نوترون مهیا نشن
حدث می زنم اگه یه همچین اتفاقی بی افته(تبدیل شدن همه اتم(حالا هر اتمی که می خواد باشه)به نوترون)اون نوترون خالص تولید شده به خاطر جاذبه وحشتناکی که داره همش همه بخشای خودشو جذب کنه و به شکل یه مایع خیلی پر تحرک و روون در بیاد(فکر می کنم به این خاطر باید روون باشه که هیچ جاذبه ی کلونی نداره)
اگه این تخیلات من خیلی دور از وافعیت بود خواهشا پیش خودتون بهش نخندین اینا حاصل چندین ساعت فکر کردن منه که گاهی اوقات از حدف اصلی که به خاطرش کتاب و باز می کردم دورم می کرد،مثلا کتاب شیمی یا فیزیکو باز می کردم میرفتم تو این فکرا بعد دو سه ساعت می گذشت می دیدم ای بابا هیچی برا امتحان فردا نخوندم،دیگه هم وقتی برام نمونده !