سلام
بستگی داره به اینکه به کدوم کشور می خواین مهاجرت کنین. اگه می خواین برین انگلیس یا استرالیا، آیلتس بهتره (اصلاً فکر کنم فقط آیلتس قبول می کنن...) اگه می خواین برین آمریکا، تافل بهتره. در مورد کانادا، هم تافل و هم آیلتس قابل قبوله و بستگی به شما داره که لهجه بریتیش کار می کنین (که آیلتس بهتره) و یا لهجه آمریکایی (که تافل بهتره)
طول کشیدنش هم بستگی به خودتون داره. اگه یه دبیر زبان خوب داشته باشید و خودتونم روزی 5 ساعت تمرین کنین (+ به جز این 5 ساعت هم، گهگاهی سایت خارجی، اخبار انگلیسی زبان یا یه کتاب انگلیسی بخونین، و یا با یه خارجی دوست بشین و چت کنین و ...) کلاً حدود یک سال طول می کشه (از صفر کلیومتر البته!). اگه بخواین کمتر کار کنین، در حد روزی 2 تا 3 ساعت، به شرطی که فیلم خارجی و اخبار خارجی و دوست خارجی رو هم داشته باشید، 2 سال طول می کشه...
در ضمن من توصیه می کنم یه کم که زبانتون خوب شد، وبلاگ خارجی در مورد موضوع مورد علاقتون بخونین و اگه کامنتی هم داشتین بنویسین برای صاحب وبلاگ. بعدها که خودتون زبانتون بهتر شد، می تونین اصلاً یه وبلاگ به زبان انگلیسی بنویسن و در واقع تو وبلاگتون نوشتن رو تمرین کنین...