درخواست راهنمایی از آقا بابک و سایر متخصصین فن برای مناسب ترین دوربین جهت رصد هلال روز اول ماه و آخر ماه
دوستان می دانند که ماه رمضان نزدیک است ، قصد دارم مناسب ترین دوربین جهت رصد ماه اول رمضان و آخر ماه رمضان را خریداری کنم.
قبلاً هیچ تجربه ای در زمینه نجوم و دوربین نداشته ام.
اول ) احتمال زیاد از دوربین بیشتر اوقات برای رصد هلال رمضان در داخل شهر استفاده می شود ( یک شهر با یک میلیون نفر جمعیت مدنظرم است ) لذا قدرت کافی برای رصد هلال اول و آخر ماه رمضان در نور داخل شهر یا حاشیه شهر را داشته باشد.
دوم ) بهتر است حتی الامکان احتیاجی به نصب پایه برای دوربین نباشد همچنین اندازه دوربین هر چه کوچکتر باشد بهتر است ( احتمالاً هنگام حمل ونقل دوربین را درون کیف دستی کتابهایم در کنار کتابها قرار دهم لذا می خواهم دوربین کوچک باشد و کمتر مجبور به حمل و نقل پایه دوربین باشم )
سوم ) در سایت آسمان شب
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این مطلب را خواندم
« دوربین های مجهز به قطب نما:
نـــوع دیگری از دوربین های دوچشمی هستند که در داخل آنها قطب نما وجود دارد و به کمک
آ ن میتــوان زاویـــه سمــت را از داخل چشمی مشاهده نمود. این قابلیت بخصوص می تواند گره گشای رصدگران هلال ماه باشد. به این صورت که با دانستن اختلاف سمت بین ماه و خورشید در لحظه غروب خورشید ، بسادگی میتوان محل هلال را در آسمان مشخص کرده و با دقت و سرعت بیشتری آن را آشکار نمود. این چنین دوربین هایی از آنجا که برای کاربری نظامی طراحی میشوند ، اغلب کیفیت اپتیکی عالی و به همان نسبت قیمت بالایی دارند. »
با توصیفی که این سایت اینترنتی کرده است ظاهراً برای کار تخصصی رصد هلال ماه اول و آخر رمضان ، چنین دوربینی مناسب ترین دوربین است ، لذا اگر دوربینهایی با این مشخصات را اگر معرفی کنید ممنون می شوم .
چهارم ) دوربین مقاومت خوبی در مقابل وارد آمدن ضربه و آسیب فیزیکی داشته باشد و عمر و دوام کاری بالایی داشته باشد ، و چندان نگران خراب شدن آن بخاطر زمین خوردن و تکان خوردن و فشار نباشم.
پنجم ) رصد هلال ماه رمضان هنگام غروب آفتاب یعنی در روز صورت می گیرد و در حاشیه شهر یک میلیون نفری ، من عینکی هستم و دوربین برای استفاده همراه با عینک مناسب باشد.
ششم ) با توجه به تجربیات دوستان در صورت امکان یک یا دو مدل مناسب را معرفی بفرمایند.
با ذکر جزئیات مثل شرکت سازنده و مشخصات دقیق دوربین ، لطفاً چون تجربه قبلی در زمینه نجوم ندارم با زبان ساده و ابتدائی توضیح داده شود.
ظاهراً اغلب توصیه می شود دوربین های خارجی خریداری شود نه صاایران ،
آیا دوربین خارجی مقاومت خوبی در مقابل ضربه فیزیکی و زمین خوردن دارد؟ و آیا آپوكرومات بودن دوربین در کار رصد هلالی تأثیر دارد ؟
هفتم ) مایل هستم بهترین دوربین را جهت رصد هلال اول ماه و آخر ماه بخصوص هلال ماه رمضان تهیه کنم ، البته سایر کارهای تخصصی نجوم را هم در کنار آن امکان پذیر باشم و بتوانم آنها را نیز پیگیری کنم، ولی مناسب بودن جهت رصد هلال اولویت اول است ، البته دوربین زیاد گران قیمت نباشد.
با تشکر