تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 47 از 54 اولاول ... 37434445464748495051 ... آخرآخر
نمايش نتايج 461 به 470 از 540

نام تاپيک: میزگـــــرد فلـــســفـــــی

داره خودمونی میشه Mahast Arya's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت
    45 درجه شرقی.. بالاتر از نصف النهار مبداء

پيش فرض

دوست عزیز همه چیز رو تقریبا خوب گفتی ولی نگفتی یک فرق اصولی و اساسی بین تمام اینها با انسان و جود داره!
    و اون اراده و اختیار بالاتر از ملک شدن یا پست تر از حیوان شدن هست. آیات زیادی از قرآن هم هست که اینو تایید میکنه
    مرسی...دیگه نخواستم بحث جدید باز کنم و از مرحله بیرون بشم.میدونی که دردسر خودشو داره

تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت

پيش فرض

در مورد این قسمت جمله شما که گفتید "اینا بازی با کلماته " پیش از این به یک دوست دیگر که همین حرف رو زده بود پاسخی داده بودم . همه ما برای رسوندن مفهوم با کلمات بازی می کنیم و اگر نظر شما اینه که کانت با کلمات بازی می کنه باید بگم تمام فیلسوفان با کلمات بازی کرده اند قرار نیست کلمات بیهوده پشت سر هم ردیف بشوند !
    قسمت پایین جوابم گفتم که جوابتون رو به این جمله میدونم.
    مرسی.

---------- Post added at 11:04 AM ---------- Previous post was at 11:00 AM ----------

زمان از نظر من چندین حالت دارد .
    گردش خورشید و ماه و زمین یک زمان را پدید می آورد که شب و روز حاصل آن است . رشد بیولوژیکی و زیست شناسی زمان دیگری است . فرض کنید برای من و شما تقسیم و تکثیر یک باکتری در چند ثانیه رخ بدهد آیا برای خود باکتری هم زمان چنین است !؟
    البته اگر دقت کنید در هر دو زمان حواس ما هستند که تجربه های تازه کسب می کنند .
    بهتر اینه که کسی که بیشتر درباره کانت اطلاعات دارد بحث را روشن تر کند .
    ممنون..............

داره خودمونی میشه angello1920's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2010

پيش فرض

من میگم نه دیگه در این حد که همه در باب ایمان بخوان منه برتر راه بندازن.
    و یکسری کلمات که اونم از تووی چند تا کتاب فلسفه یاد گرفتن به خورد چند نفر بدن.

من اصلا میخوام بدونم منظور از فلسفه چیه؟
    گمان نكنم كسي توي اين تاپيك بخواد از روي كتاب فلسفه حرف زده باشه چون من هنوز چيز فلسفي خاصي نديدم البته چند مطلب خوب هم بعضي از دوستان گفتن تا حالا , منم استفاده كردم و ازشون تشكر مي كنم.
    در مورد فلسفه چند پست پيش صحبت شده به اونجا مراجعه كنيد چون هر كس مي آيد اول اين سال رو مي پرسه طبيعتا توي هر چند صفحه به اين سوال پاسخ داده شده.
    . رشد بیولوژیکی و زیست شناسی زمان دیگری است . فرض کنید برای من و شما تقسیم و تکثیر یک باکتری در چند ثانیه رخ بدهد آیا برای خود باکتری هم زمان چنین است !؟
    بله خوب گفتيد بنده هم يه مثالي زدم شبيه مثال شما مانند فردي كه خوابه با فردي كه توي همون ساعت بيداره, زمان متفاوته.البته اين زمان حال رو نقض نمي كنه بلكه حواس انسان رو مورد خطاب قرار مي ده.كه خودتون گفتيد.

4. این کاربر از angello1920 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Banned
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    اقیانوس

پيش فرض

به قول قرآن انسان هميشه از روي حدسيات قضاوت مي كنه و عمل مي كنه.كسي كه فتوا مي ده قبلا مردم قبولش كردن كه فتوا بده و از روي علم فتوا مي ده از روي مطالعه فتوا مي ده اينطور نيست كه يه چيزي بگه از روي احساس.با دقت نظر بده!
    شریعتمداری هم از روی علم فتوا میداد
    کسی که بمب اتم ساخت هم با علم ساخت
    عزیز من اگه فیلم مردان آنجلس رو مشاهده کرده باشی میفهمی که اون ها هم در زمان کافران شلاق خوردند هم در زمان مسیحیان وکسی که این شلاف را میزد یک مورخ و یک پدر روحانی بود
    اگه بس نیست بازم برات مثال بزارم.

پروفشنال farzad02's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2009

پيش فرض

تورو خدا شروع نکنید
    ما توافق کردیم دین رو بزاریم کنار
    این ده بار!
    من نمی دونم شما با کی توافق کردی و به چه دلیل . ولی ظاهرا خبر نداری بسیاری از فیلسوفان مشهور کشورت فیلسوف دینی هستند

مثل:خواجه نصیرالدین طوسی-ابونصر فارابی-ابوریحان بیرونی-زکریای رازی-امام فخر رازی-محمد غزالی-خیام نیشابوری- محمد تقی جعفری و در راس همه اینها شیخ اشراق سهروردی و صدر المتالهین ملاصدرای شیرازی

حالا با وجود اینها اگر کسی بخواد دین رو کنار بزاره مجبور بزرگان فلسفه کشورش رو کنار بزاره

پس 2 راه برای خودتون باقی میزارید
    1- به کانت و دکارت و هگل و ... رجوع کنید
    (البته بحث این نیست که صحبتهای اینها 100% درست یا اشتباه است اما کسی که یک در مهم رو به روی خودش می بنده احتمال اشتباهش زیاد میشه)

2- خودش برای هر چیز سعی کنه منطق بیاره و فلسفه شخصی داشته باشه.که باز هم در نهایت خیلی با چیزهایی که تا حالا گفته شده سازگاری نداره

7. 4 کاربر از farzad02 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه msshamraz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009
    محل سكونت
    T A B R I Z

پيش فرض

من نمی دونم شما با کی توافق کردی و به چه دلیل . ولی ظاهرا خبر نداری بسیاری از فیلسوفان مشهور کشورت فیلسوف دینی هستند

مثل:خواجه نصیرالدین طوسی-ابونصر فارابی-ابوریحان بیرونی-زکریای رازی-امام فخر رازی-محمد غزالی-خیام نیشابوری- محمد تقی جعفری و در راس همه اینها شیخ اشراق سهروردی و صدر المتالهین ملاصدرای شیرازی

حالا با وجود اینها اگر کسی بخواد دین رو کنار بزاره مجبور بزرگان فلسفه کشورش رو کنار بزاره

پس 2 راه برای خودتون باقی میزارید
    1- به کانت و دکارت و هگل و ... رجوع کنید
    (البته بحث این نیست که صحبتهای اینها 100% درست یا اشتباه است اما کسی که یک در مهم رو به روی خودش می بنده احتمال اشتباهش زیاد میشه)

2- خودش برای هر چیز سعی کنه منطق بیاره و فلسفه شخصی داشته باشه.که باز هم در نهایت خیلی با چیزهایی که تا حالا گفته شده سازگاری نداره
    دوست عزیز فلسفه با دین رابطه خوبی ندارد . بیشتر دانشمندان ایرانی مثل ابوریحان بیرونی و زکریای رازی خیام نیشابوری و ابوعلی سینا در بسیاری زمینه ها مذهب و دین را مانع پیشرفت علمی میدانستند . زکریای رازی در جایی اشاره کرده که مذهب مانع از پیشرفت علم است .

البته چند نفری که شما نام بردید مثل غزالی و ملاصدرا و خواجه نصیر طوسی را می توان افرادی نام برد که همیشه مذهب و دین را مهم می دانستند . به عنوان مثال غزالی با ابوعلی سینا مخالف بود و او را کافر می نامید در اعترافات غزالی می توانید بخوانید ولی با این حال شهرت ابوعلی سینا جهانی شد و غزالی را کمتر می شناسند ! (چرا؟)

اگر قرار باشد کانت را حذف کنیم باید علامه محمد تقی جعفری هم حذف شود ! فلسفه چیزی پیوسته است اگر ابوعلی سینا از افلاطون و دموکریتوس و اقلیدس می نویسد و مسلمانان بیشتر به فلسفه ارسطو روی می آورند و ملاصدرا از فلاسفه یونان یاد می کند پس نمی توان از هگل نگفت و بارکلی را فراموش کرد !
    ( کانت در زمان خود مومن ترین مرد شهرش بود و هنگام مرگ مردم یک شهر برایش عزاداری کردند )

9. 3 کاربر از msshamraz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Nov 2009
    محل سكونت
    تهرانـــــــ

پيش فرض

دوست عزیز فلسفه با دین رابطه خوبی ندارد . بیشتر دانشمندان ایرانی مثل ابوریحان بیرونی و زکریای رازی خیام نیشابوری و ابوعلی سینا در بسیاری زمینه ها مذهب و دین را مانع پیشرفت علمی میدانستند . زکریای رازی در جایی اشاره کرده که مذهب مانع از پیشرفت علم است .

البته چند نفری که شما نام بردید مثل غزالی و ملاصدرا و خواجه نصیر طوسی را می توان افرادی نام برد که همیشه مذهب و دین را مهم می دانستند . به عنوان مثال غزالی با ابوعلی سینا مخالف بود و او را کافر می نامید در اعترافات غزالی می توانید بخوانید ولی با این حال شهرت ابوعلی سینا جهانی شد و غزالی را کمتر می شناسند ! (چرا؟)

اگر قرار باشد کانت را حذف کنیم باید علامه محمد تقی جعفری هم حذف شود ! فلسفه چیزی پیوسته است اگر ابوعلی سینا از افلاطون و دموکریتوس و اقلیدس می نویسد و مسلمانان بیشتر به فلسفه ارسطو روی می آورند و ملاصدرا از فلاسفه یونان یاد می کند پس نمی توان از هگل نگفت و بارکلی را فراموش کرد !
    ( کانت در زمان خود مومن ترین مرد شهرش بود و هنگام مرگ مردم یک شهر برایش عزاداری کردند )
    به نظرم جواب کاملی بود...

11. 2 کاربر از saeeddz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه a@s's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

خدا همه این افرادی رو که نام بردی بیامرزه. علم وعقل بامذهب مشکل ندارندومذهب هم به اندازه کافی ازین دو بهره برده ومیبره. درعلم اصول به معنی روش استنباط فقهی وحقوقی،این مسایل به طورکامل بررسی شده واگرکسی مایل بودمیتونه مراجعه کنه وخودش مطالعه کنه ولی برای اینکه مشکل ما دراین تاپیک حل بشه بایدبگیم که بعضی مسایل هست که عقل میتونه مستقلا وبدون دلالت شرع اونهاروبفهمه که به مستقلات عقلی معروفند وگاهی هم شرع دستوری میدهدکه لازمه آن خواستن چیزدیگری هم هست که عقل آن چیز راتشخیص میدهدمثل بحث مقدمه واجب و اذن درشئی اذن درلوازم آن هم ست و... مااینجاتوافق کردیم که درموردمسایلی بحث کنیم که علم وعقل به تنهایی میتونندبفهمند مثل بحث وجودخدا وبحث زمان. امیدوارم این روندادامه پیداکنه ضمن اینکه قاعده تلازم بین حکم شرع وعقل به خوبی نشون میده که کسانی که باهم مشکل داشتندبخاطر این بوده که نظراتشون درموردجایگاه عقل درمذهب متفاوت بوده. همین آقای غزالی جزو معتزله بودندکه اصلاعقل رودرصدوراحکام شرع معتبرنمیدونستنددرحالیکه ازنظرابن سیناوفارابی فلسفه ومذهب شایدازلحاظ موضوعی وحکمی کاملا برهم منطبق نباشندورابطه شان عموم وخصوص من وجه است اماهیچ تناقض وتنافری باهم ندارند.ازنظرفقه شیعه اگر تزاحمی دراحکام عقل وشرع پیش بیادبه اصل تخییر مراجعه میشودکه خوداین این اصل یک اصل عقلی است نه شرعی. به نظرم قضاوتی که شمادرمورداین مساله کردید به نظرات غزالی نزدیکتراست تا ابن سینا!

13. 5 کاربر از a@s بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال farzad02's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2009

پيش فرض

اول از آخر شروع می کنم . من گفتم کسی باید حذف بشه یا تفکر شما باعث حذف عده ای میشه؟
    لطفا وقتی جوابی به پستی می دید با دقت بیشتری بخونیدش که اشکال بی مورد ازش نگیرید

در مورد نقل قول از بزرگان (حالا چه در سیاست یا علم یا .... ) لطفا نقل قول بیارید به همراه منبع . غیر از این ارزش بحث کردن نداره

در مورد اینکه فلانی فلانی رو کافر می دونست کم از این دست مسائل نداریم.مشهورترین مورد هم تکفیر ملاصدرا هست که تا نزدیک چوبه دار هم رفت
    گويند : ملاصدرا ، جناب استاد را در خواب ديد و از او سئوال کرد که :« مردم مرا تکفير کردند در حالي که شما را تکفير نکردند با اينکه مذهب من از مذهب شما خارج نيست ؛ علت اين امر چيست ؟» ميرداماد در جواب گفت :«من مطالب حکمت را چنان نوشتم که علما هم از فهم آن عاجزند و غير از اهل حکمت کسي آنها را نمي تواند فهميد ؛ وليکن تو مطالب حکمت را مبتذل کردي و به نحوي بيان کردي که اگر يک ملا مکتبي کتابهاي تو را ببيند مطالب آن را مي فهمد ، از اين جهت بود که تو را تکفير کردند و مرا نکردند »

پس اینکه شخصی جایی بگوید مذهب مانع پیشرفت هست باید موارد زیر را نیز در نظر گرفت:
    1-اولا باید دید آیا شخص خودش مذهبی هست یا نه . جمع اضداد که نمی شود
    2- باید دید مکان و زمان گفتن این مطلب چیست.شاید در شرایطی مصلحت این بوده
    3- آیا منظور از مذهب اصل آن بوده یا منظور تحجر زمانه بوده که به اسم مذهب رایج بوده (مثل همین بحث تکفیرهای سریع)
    4- آیا در کتابها و مستندات و نظریات این شخص دین و مذهب به طور کل نفی شده؟ یا در کنار مطالب علمی اشاره ای هم شده؟ یا حتی مستقیما از آیات و روایات استفاده شده!!!

کسی که اول مکتوب خود ( بسم الله الرحمن الرحیم) بنویسد چطور می توان او را دانشمندی دانست که مذهب را ترمز دین می داند؟؟؟
    شاید تصور شما این است که اگر در کتاب علمی پشت سر هم آیه و روایت نباشد آن غیر اسلامی است.که خوب تصور غلطی است

خدا همه این افرادی رو که نام بردی بیامرزه. علم وعقل بامذهب مشکل ندارندومذهب هم به اندازه کافی ازین دو بهره برده ومیبره. درعلم اصول به معنی روش استنباط فقهی وحقوقی،این مسایل به طورکامل بررسی شده واگرکسی مایل بودمیتونه مراجعه کنه وخودش مطالعه کنه ولی برای اینکه مشکل ما دراین تاپیک حل بشه بایدبگیم که بعضی مسایل هست که عقل میتونه مستقلا وبدون دلالت شرع اونهاروبفهمه که به مستقلات عقلی معروفند وگاهی هم شرع دستوری میدهدکه لازمه آن خواستن چیزدیگری هم هست که عقل آن چیز راتشخیص میدهدمثل بحث مقدمه واجب و اذن درشئی اذن درلوازم آن هم ست و... مااینجاتوافق کردیم که درموردمسایلی بحث کنیم که علم وعقل به تنهایی میتونندبفهمند مثل بحث وجودخدا وبحث زمان. امیدوارم این روندادامه پیداکنه ضمن اینکه قاعده تلازم بین حکم شرع وعقل به خوبی نشون میده که کسانی که باهم مشکل داشتندبخاطر این بوده که نظراتشون درموردجایگاه عقل درمذهب متفاوت بوده. همین آقای غزالی جزو معتزله بودندکه اصلاعقل رودرصدوراحکام شرع معتبرنمیدونستنددرحالیکه ازنظرابن سیناوفارابی فلسفه ومذهب شایدازلحاظ موضوعی وحکمی کاملا برهم منطبق نباشندورابطه شان عموم وخصوص من وجه است اماهیچ تناقض وتنافری باهم ندارند.ازنظرفقه شیعه اگر تزاحمی دراحکام عقل وشرع پیش بیادبه اصل تخییر مراجعه میشودکه خوداین این اصل یک اصل عقلی است نه شرعی. به نظرم قضاوتی که شمادرمورداین مساله کردید به نظرات غزالی نزدیکتراست تا ابن سینا!
    در مورد صحبتهای کامل شما هم عرض کنم که حالا ما بخوایم وارد بحثهای معتزله و اشاعره و شیعه بشیم یکمی از بحث دور میشیم
    ولی این دوست ما به نظرم اصلا تصورش از مذهبی بودن چیز دیگریست
    وگرنه جمله معروفی که میرداماد گفته و اگر اشتباه نکنم نقل از امام معصوم هست که (کل ما حکم به العقل، حکم به الشرع و کلما حکم به الشرع حکم به العقل)

اما بله بین همین مذهبیون هم اختلاف بوده و تکفیر می کردند. اما شما چرا تکفیر رو می پذیری ولی نمی پذیری که هر دو طرف اعتقاد و ایمان به مذهبی بودن داشتن؟ (1)

پ.ن1: این سوال رو از دوستمون msshamraz پرسیدم
    Last edited by farzad02; 09-06-2010 at 10:27.

15. 5 کاربر از farzad02 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jan 2009
    محل سكونت

پيش فرض

منطقی نیست

پس دادن پالتو به مرد و خروج از خانه از خجالت(؟) نشان از تصمیم داره نه غریزه ی وفاداری
    تمام حالت های وفاداری برای سگ تعریف شده نیستند
    آیا سگ اصحاب کهف هم طبق غریزه به دنبال صاحب خود رفت؟
    از نظر برداشتهای شما منطقی نیست.
    من فکر میکنم تا حالا شما این جمله رو هیچ جا نشنیدین.
    میشه تحقیق کنید بعد راجع به مکانیکی بودن یا نبودن صحبت کنیم.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •