بله دوستانی هستند که تخصص خلبانی واقعی دارند ولی تمام اینهایی رو که گفتید تمام بچه های اینجا بلدند. در واقع اینها عباراتی هستند که شما در هفته ی اول کار با شبیه ساز تک تکشون رو حفظ خواهید کرد.
از بچه های اینجا میتونید درباره ی موتورهای توربینی و تکنولوژی هدایت سیستمهای SAM
.gif)
و تجهیزات هیدرولیکی ایرباس A380
.gif)
سوال بپرسید. دوستان همگی کاپیتان هستند.
براتون توضیح مختصر از هرکدوم میدم.
Glide: مسیری که هواپیما تا تقرب نهایی طی میکنه گلاید نامیده میشه. البته معناهای دیگری هم داره. ولی عموما همینه. همچنین بوسیله ی Glide Slope این مسیر از نظر ارتفاع به خلبان داده میشه. البته به حرکت هواپیما بدون نیروی موتور هم گلاید گفته میشه. مثلا وقتی هواپیما سوخت تمام کرده تا فرودگاه گلاید میکنه و روی باد سر میخوره و فرود میاد. (البته نه به همین راحتی که من نوشتم
.gif)
)
Flight School - Landings - 34
Course: مسیر هوایی کورس نامیده میشود. بعنوان یک مثال ساده، اگر هواپیمایی از مشهد به سمت تهران پرواز می کند و این پرواز بر اساس جهت یابی VOR می باشد، طبق نقشه و چارتی (چارت Enroute) که همراه خلبان است، باید از دستورات برج مراقبت پیروی کند و از کورس مورد نظر وارد دالان هوایی یا همان Route شود و به سمت مقصد پیش برود.
Flight School - VOR Navigation - 56
ILS: مخفف عبارت Instrument Landing System که یک سیستم ناوبری بسیار دقیق است که جهت و ارتفاع هواپیما را طوری تنظیم میکند که شما موقع فرود دقیقا در ابتدای باند و خود شما در سمت چپ خط کشی وسط باند و کمک شما در سمت راست خط است!
ILS از لوکایزر و گلاید اسلوپ استفاده میکند.
Flight School - The ILS Approach- 78
CDI: سوزن عمودی وسط ابزار نمایش VOR که به" نشان دهنده انحراف از کورس" یا CDI مخفف (Course Deviation Indicator) شهرت دارد.
DME: مخفف Distance Measurement Equipment که دستگاه یا بهتر بگم بخش کوچکی از یک دستگاه هستش که فاصله تا فرودگاه یا VOR را نشان میدهد. اگر شما هم اين دستگاه را داشته باشيد از فرستنده VOR فرودگاه سيگنالهايي دريافت ميكنيد كه مسافت باقي مانده تا ايستگاه VOR را به شما نشان ميدهد.
Flight School - VOR Approach - 72
VOR: مخفف Very high frequency Omnidirectional Range سنگ های نشانه ای است که روی زمین کار گذاشته شده، تا یک وسیله پروازی نظیر هواپیما، راه هوایی یا همان کورس (Course) را بیابد.
بحث VOR شدیدا گسترده هستش و پیشنهاد میکنم از منبع بخونید.
109.90: یک فرکانس مثل دیگر فرکانسها که میتونه ILS یا VOR یا هرچیزی باشه. تا جایی که من اطلاع دارم فرکانس مهم و بین المللی نیست.چون بعضی فرکانسها مثل 121.5(International Air Defence) جهانی هستند. اما این بیشتر به نظر من فرکانس یکی از باندهای ILS هستش که ممکنه هر جای دنیا باشه و انحصاری هم نیست. بازم اگر اشتباه میکنم دوستان تصحیح کنند.