یک چیز مسلمه! سیاست های همه ی ISP ها توی ایران شدیداً احمقانه هستش... من نمیدونم واقعاً دلیلش چیه... ولی فکر میکنم به خاطر
نبود رقابت این شرایط ایجاد شده باشه...
مثلاً همین سیاست دانلود رایگان شبانه! نصفه شب که میشه اینترنت از قانون جنگل پیروی میکنه! هر کی حرص بیشتری بزنه دانلود بیشتری گیرش میاد. از اون طرف اینترنت روزانه رو به قیمت نجومی میدن به ملت. آخه این چیه؟ همه ی ISPها هم توش موندن و نمیدونن چیکارش کنن.
از اون طرف مخابرات هم همین وضع رو به نوع دیگه ای داره. الان نمیدونم چطوری شده ولی من که میخواستم سرعت بالا بگیرم میگفتن برو نامه از دانشگاه بیار! در واقع دلیلش این بود که نمیتونستن سرعت بالا بدن. توی شهرستان ها هم نمیتونن نامحدود بدن... زورشون نمیرسه... البته در واقع عرضه ندارن که بدن.
ببینید مصرف اینترنت توی ایران به خاطر نبود قانون کپی رایت یه حالت خاصی داره. شما اگه یه اینترنت 30 مگ به یه ایرانی بدی ماهی 4-3 ترابایت مصرف میکنه. در صورتی که توی خارج ملت همین نت رو دارن و ماهی حداکثر 100 گیگ مصرف میکنن. ولی توی همون خارج هم مجبورن میزان مصرف رو کنترل کنن.
توی همین آمریکا اگر شما چند ماه بیشتر از 250 گیگ مصرف کنی ممکنه بیان و اینترنتت رو قطع کنن!!!(برید حتماً در موردش تحقیق کنید)
پس درستش اینه که مصرف کاربرا یه جوری کنترل بشه. دو نوع کنترل داریم:
کنترل نامحسوس و کنترل محسوس!!!
توی کنترل نامحسوس کاربر فکر میکنه هر چقدر دلش بخواد میتونه استفاده کنه. در صورتی که اشتباه میکنه و اگه زیاد استفاده کنه به قول اون دوستمون بازداشت میشه. ولی این
اصولاً باید فقط برای تعداد خیلی کمی از کاربرا اتفاق بیفته و اکثر کاربرا فکر میکنن اینترنت نامحدود دارن و خوشحالن! توی خارج این روش مرسومه. شاتل هم مثلاً میخواد این کار رو بکنه ولی نتونسته این روش رو درست اجرا کنه.
روش دیگه روش کنترل محسوس هستش که میشه همون اینترنت حجمی!!! به نظر من این روش تو ایران بهتر جواب میده ولی این هم درست اجرا نمیشه. با توجه به قیمت 24 میلیون تومنی خط STM 1 هر گیگا بایت ترافیک میشه حدود 500 تومن. حالا ISP طبیعتاً یه مقدار بایستی گرون تر بده... ولی آخه 7 برابر؟؟؟؟ از اون طرف شب رو مجانی میدن ولی توی روز قیمت رو 7 برابر میکنن؟؟؟ به نظر من که خیلی احمقانه هستش....