تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 444 از 492 اولاول ... 344394434440441442443444445446447448454 ... آخرآخر
نمايش نتايج 4,431 به 4,440 از 4911

نام تاپيک: اتاق ریاضیات(طرح سؤالات)

حـــــرفـه ای davy jones's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    کشتی مرد هلندی

پيش فرض

با سلام .

با تشکر از پاسخ شما .

این قسمت :

می فهمم چی کار کردید ولی خوب اون زاویه الفا که در واقع زاویه برادر O'M با افق هست چه ارتباطی با محیط دایره بزرگ و تعداد دفعات چرخش دایره کوچیک روی محیط خودش داره ؟
    سلام

من یه نکته ای رو همون اول یادم رفت بگم و اونم اینکه وقتی دایره ی متحرک در درون دایره ی ثابت حرکت میکنه، جهت چرخش نقطه ی مرجع (نقطه ی M)، در خلاف جهت چرخش مرکز دایره ی متحرک خواهد بود. یعنی اگه پاره خط 'OO حول نقطه ی O داره ساعتگرد میچرخه، مطمئنا پاره خط O'M حول نقطه ی 'O پاد ساعتگرد خواهد چرخید (و بالعکس) بنابراین وقتی که میخوایم زاویه ی آلفا رو حساب کنیم باید مقدار زاویه ای که پاره خط O'M حول نقطه ی 'O چرخیده رو از مقدار زاویه ی تتا کم کنیم.(که در حقیقت تتا برابر با زاویه ی دوران پاره خط 'OO حول نقطه ی O هستش) حالا مقدار دوران پاره خط O'M حول نقطه ی 'O با تتا متناسب است اما با یک ضریب. که آن ضریب نسبت محیط دو دایره است. چرا که قبلا هم گفتیم که هنگامی که دایره ی کوچکتر یک دور روی محیط دایره ی بزرگ (دایره ی ثابت) دور میزند، به اندازه ی نسبت محیط دایره ی بزرگ به محیط خودش، دور خودش چرخیده است و چون زاویه ی دوران هر دایره با کمانی از محیط خودش که معادل آن زاویه است، مستقیما متناسب است، پس نسبت زاویه ی دوران 2 دایره هم به همان نسبت دو محیط است.
    (میدونم که تصورش یکمی سخته ولی اگه حدود 10 دقیقه به اشکالی که گذاشتم دقت کنین، کم کم این چیزی که گفتم میاد دستتون)

سلام میشه این مسئله از مبحث چرخزاد رو برام حل کنید لطفا؟
    خط L به معادله ی L:x=2r و دایره ی c به مرکز (c(r,0 و شعاع r داده شده اند.هر خط m که از o بگذرد دایره را در نقطه ای مانند A و خط L را در نقطه ای چون B قطع می کند.نقطه ی M بر خط m را چنان انتخاب کنید که M=o یا M بین A و o باشد.همچنین AB=oM .وقتی خط m تغییر کند نقطه ی M یک خم به نام پیچکوار یا سیسوئید پدید می اورد.با توجه به شکل معادلات پارامتری پیچکوار را بر حسب تتا بنویسید.

---------- Post added at 09:53 AM ---------- Previous post was at 09:52 AM ----------

ببخشید شکلشو نمیدونم چطوری بکشم.اگه بدون شکل نمی تونید ,بگید یه کاری می کنم
    سلام.

معادله ی هر خط دلخواه m که از مبدا میگذره برابر است با:

همچنین معادله ی دایره ی c هم برابره با:

معادله ی خط L هم که همونطور که در صورت سوال گفته برابره با : x=2r

خط m ، خط L را در نقطه ی قطع میکند که در حقیقت مختصات پارامتری نقطه ی B است.
    برای پیدا کردن مختصات پارامتری نقطه ی A هم کافی است که خط m را با دایره ی c برخورد دهیم:

حالا با این اوصاف باید فاصله ی بین دو نقطه ی A و B رو محاسبه کنیم:

که این مقدار طبق صورت سوال باید برابر با فاصله ی مبدا تا نقطه ی M روی خط m که برابر است با باشد. با مساوی قرار دادن این دو مقدار، رابطه ی x و y بر حسب m به دست میآید که در حقیقت همان معادله ی پارامتری پیچکوار است که به عنوان تمرین، این قسمت آخرش رو به عهده ی خودتون میذارم.

===============

خواهش میکنم. برای تشکر کردن صرفا از دکمه ی استفاده کنین.

موفق باشین.
    91/2/9

Last edited by davy jones; 29-04-2012 at 06:33.

2. 2 کاربر از davy jones بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن ریاضیات skyzare's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    شهر علم و ادب

14 گرادیان

با سلام .

ببخشید اساتید می خواستم بدون این تصاویر چه ربطی به گرادیان داره ؟ گرادیان حالا همون تعریف ریاضی اش رو فقط در حد همون فرمولش میدونم . ولی این تصاویر چه ربطی بهش داره ؟ اون فلش ها چی هست ؟

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

4. این کاربر از skyzare بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه Kesel's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2012
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

سلام
    معادله ی زیر رو ملاحظه بفرمایید

چون توانش زوج و عدد 4 هست می تونیم بگیم چهار تا ریشه ی مختلط داره که دو به دو مزدوجن.
    اما چطوری می شه این ریشه ها رو پیدا کرد؟مگه می تونیم به اتحادی تبدیلش کنیم که اونور تساوی بشه صفر ؟ مگه برای معادلات درجه ی 4 دستور خاصی داریم؟مگه با عدد گذاری نتیجه می ده ؟

ممنونم می شم راهنماییم کنین !
    مرسی

کاربر فعال انجمن ریاضیات hts1369's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009

پيش فرض

سلام

چون توانش زوج و عدد 4 هست می تونیم بگیم چهار تا ریشه ی مختلط داره که دو به دو مزدوجن.
    اما چطوری می شه این ریشه ها رو پیدا کرد؟مگه می تونیم به اتحادی تبدیلش کنیم که اونور تساوی بشه صفر ؟ مگه برای معادلات درجه ی 4 دستور خاصی داریم؟مگه با عدد گذاری نتیجه می ده ؟

مرسی
    برو [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] قبلا در موردش بحث شده.

7. این کاربر از hts1369 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jan 2012
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

ممنون از جوابتون ولی این چیزی نیست که من می خوام
    این سوال امتحان ریاضی 1 دانشکده ی مهندسی دانشگاه فردوسیه. مال علوم ریاضی که نیس که بخوایم به روشای عجیب غریبی شبیه کاردانو حلش کنیم.
    من می خوام این مساله که در حد کتاب ریاضی 1 عمومی هست حل بشه . یعنی از همون روش cis و روش های معمول نه این قدر پیچیده.
    مطمئن باشید این مساله خیلی راحت حل می شه چون می گم این سوال در حد ریاضی 1 هست
    +
    روش شما فقط برای اعداد حقیقی جواب می ده ! دوست من ! این معادله مختلطه ! دقت کنید . اگه نه با یه نگاه ساده می شه فهمید که این معادله ریشه ی حقیقی نداره.تمام چهار تا ریشش مختلطن.

اگر کسی روشی داره اگه لطف کنه بگه خوشحال می شم

باز هم تشکر
    Last edited by Kesel; 30-04-2012 at 18:55.

حـــــرفـه ای Ship Storm's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2005
    محل سكونت
    IRAN - ALBORZ وضعیت فعلی: Intelligent Processing

پيش فرض

سلام
    یکسری نمونه سوال هست در رابطه با درس ریاضی مهندسی خواستم ببینم اینجا میشه مطرح کرد که بتونم جواب کاملش رو بگیرم
    من خودم سر در نمیارم از این درس و میخوام روی این چندین سوال وقت بزارم و کار کنم اگر کسی از دوستان هست که میتونه در این زمینه کمک بده ممنون میشم
    بازم ممنون

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

این سوال امتحان ریاضی 1 دانشکده ی مهندسی دانشگاه فردوسیه. مال علوم ریاضی که نیس که بخوایم به روشای عجیب غریبی شبیه کاردانو حلش کنیم.
    من می خوام این مساله که در حد کتاب ریاضی 1 عمومی هست حل بشه . یعنی از همون روش cis و روش های معمول نه این قدر پیچیده.
    +
    روش شما فقط برای اعداد حقیقی جواب می ده ! دوست من ! این معادله مختلطه ! دقت کنید . اگه نه با یه نگاه ساده می شه فهمید که این معادله ریشه ی حقیقی نداره.تمام چهار تا ریشش مختلطن.

باز هم تشکر
    سلام
    سه جور ميشه اين معادله رو حل كرد كه البته هر سه تاش يكيه!و البته هرسه تاش بر پايه نظم خاصيه كه اين عبارت داره ، توالي توانهاي z!
    اول:معادله رو در z-1 ضرب كنيد! و بعد سادش كنيد ، به معادله z^5=1 ميرسيد كه احتمالا حلشو بلدين ، فقط بايد حواسمون باشه كه z=1 ريشه معادله اصلي نيست.
    دوم:اين عبارت مجموع جملات يك تصاعد هندسي هست ، پس ما يك فرم ساده تر براش بلديم !
    سوم: اين عبارت جمله چاق در تعميم اتحاد چاق و لاغر هست!

11. 5 کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

با سلام .

ببخشید اساتید می خواستم بدون این تصاویر چه ربطی به گرادیان داره ؟ گرادیان حالا همون تعریف ریاضی اش رو فقط در حد همون فرمولش میدونم . ولی این تصاویر چه ربطی بهش داره ؟ اون فلش ها چی هست ؟

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سلام
    والا گراديان يك ميدان برداريه ، و ميدان بر داري هم شهودا يعني اينكه ما بر نقطه از فضا يك بردار نسبت بديم ، حالا تو اين تصوير ها هم تعدادي از اين بردارها براي اينكه ما تجسمي از ميدانمون در نقاط مختلف فضا داشته باشيم رسم شده .اين بردارها بردارهاي گراديان در نقاط مختلف هستن...

13. 2 کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jan 2012
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

سلام
    سه جور ميشه اين معادله رو حل كرد كه البته هر سه تاش يكيه!و البته هرسه تاش بر پايه نظم خاصيه كه اين عبارت داره ، توالي توانهاي z!
    اول:معادله رو در z-1 ضرب كنيد! و بعد سادش كنيد ، به معادله z^5=1 ميرسيد كه احتمالا حلشو بلدين ، فقط بايد حواسمون باشه كه z=1 ريشه معادله اصلي نيست.
    دوم:اين عبارت مجموع جملات يك تصاعد هندسي هست ، پس ما يك فرم ساده تر براش بلديم !
    سوم: اين عبارت جمله چاق در تعميم اتحاد چاق و لاغر هست!
    جواب شما کاملا درسته . همونطور که گفتین راه اول و سوم یکی بود که هر دو تا قابل ارائه هستن و قبلا دیده بودم.چون توان چهار بود من خودم به ذهنم تعمیم چاق و لاغر نرسیده بود. بازم ممنون

15. این کاربر از Kesel بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

سلام

مرسی
    +

باز هم تشکر
    شاید با این بتونین حلش کنین:
    * ضرب ریشه های معادله برابر 1 میشه
    * جمع ریشه های معادله برابر -1 میشه
    * هر چهار ریشه هم مختلط هستند
    * چون ضرائب حقیقی اند، ریشه ها دوبدو با هم مزدوج اند

17. 2 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 14 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 14 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •