نکنه خرزهره رو می گی؟ یا منظورت مرو تر (مرو تلخ) نیست؟
شریف عطّار
نکنه خرزهره رو می گی؟ یا منظورت مرو تر (مرو تلخ) نیست؟
شریف عطّار
سلام
کار خاصی نمی کنم. خودم از این مباحث لذّت می برم. غنای تاپیک هم به علّت حضور شما دوستانه.
این مادّه ای که شما اسم بردید تا جایی که من می دونم جز مواد اوّلیّه معطّر نیست. برای نگهداری عطر از مادّه ی BHT استفاده می شه. الان یه سرچ کردم دیدم این مادّه جز مواد آرایشیه و اینجور که نوشته می تونه باعث خارش پوست بشه و ممکنه اگه نزدیک چشم استفاده به چشم آسیب می رسونه.
یه درخواست:
از هم فرومی هام خاهش می کنم که اگه پست ها رو می خونن برا دلگرمی هم که شده یا سوالی که براشون پیش میادو بپرسن یا یه یادداشتی بزارن. تا بشه تشخیص داد چند نفر این پست ها رو می خونن و چند نفر به این مباحث علاقه دارن.
البته پیشکسوتان فروم جسارت منو ببخشن.
شریف عطّار
شریف عزیز با این فرمایشات شما فقط یک نکته میمونه که من متوجه نمیشم و اون هم اینه که اگر اینها عطر خالص روغنی هستند چرا اینقدر قیمتشون مناسب هست؟
چون عطر خالص فکر نکنم با این قیمت عرضه بشه
مثلا عطر خالص (الکسیر) مثل اوپیوم از کمپانی ysl یا پویزن از دیور برای هر 10 گرمشون قیمتی در حدود 800 تا یک میلیون تومان ارزش دارن.
ممنون دوست عزیز...بیشتر و بیشتر از اظهارات شما در حال لذت بردن هستیم...چند تا سوال دیگه...
اول این که اون قضیه کتابی که گفتید میخواهید منتشر کنید آیا ارتباطی با این کتاب که لینکشو میذارم داره؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نکنه شما یکی از این سه نفر ( فرشید محسنزاده - حسینرضا دارابی - کیومرث آقاپور) نویسنده این کتاب هستید؟
دوم این که در باره ماده مذکور که سوال پرسیدم،خودم در جستجو هام دیدم که نگه دارنده است و بیشتر در صابون ها استفاده میشه و یه جا هم خوندم که استعمال حجم کم این ماده مضر نیست...در هر صورت مثل این که همه ما با استفاده از صابون جامد پوستمون با این ماده تماس پیدا میکنه اما من یک سری عطر از یک شرکت بسیار گم نام در ایران که فقط انگار عطراش تو ایران هست و هیچ ریشه خارجی در بیرون از ایران نداره دیدم که تو همه عطراش از این ماده استفاده کرده و این باعث شده که همه عطراش به موندگاری خیلی زیاد معروف بشن.اسم شرکت رو در پوستر خودشون نوشتند "کمپانی گریت" و رو جعبه های عطر هم اسم شرکت رو نوشتند NCC...
لینک معرفی یکی از عطرای معروف این شرکت به اسم Black Diamond رو که عکس هم همراهش هست اینجا براتون میذارم.
این شرکت اصلا مجوز بهداشت نداره و خیلی هم بسته بندی هاش اطلاعات کمی درباره شرکت ارائه میدن...اما با وجود این مواد اصلی به کار رفته در عطر روی بسته هاش درج شده که یکیشون همین Tetrasodium EDTA هستش...عطر هاش خیلی کیفیت خوبی دارن به حدی که 5 ماه پیش که تازه تو بازار پخش شدن قیمتشون از 25 تومن شروع شد و الان به متوسط 50 تومن رسیدن...تو کاتالوگ شرکتش که البته به زبون فارسیه تاکید شده که الکل 100 در 100 گیاهی به همراه فرگرانس های با کیفیت بالا در این عطر ها که کمترین ضرر رو دارن استفاده شده و نتیجه تست های من هم کیفیت خوب عطر هاشو تایید کرد و در ضمن این که اصلا حساسیتی برای من که بینی آلرژیکی دارم ایجاد نکردن.بنا به گفته خود فروشنده که نمایندگیش بود علت مجوز نگرفتن شرکت اینه که الکل گیاهیش مثل این که مورد داره و تو ایران به دلایل مذهبی مورد تایید قرار نمیگیره..حالا باز میخواستم نظر شما درباره اون ماده کذایی بدونم و این که آیا اصلا اعتماد کنم بهش یا نه؟
[FONT="Tahoma"]فرید جون
اگه منظورتونو درست فهمیده باشم اینو می فرمایید که چرا عطرهای پایه روغنی باز اینقدر ارزون هستن؟ اگه ارزون باشه نشون می ده که اصل یا خالص نیستن؟
ارزون بودن این نوع عطرا می تونه چند دلیل داشته باشه:
اوّلین دلیل: چینی بودن عطرهای باز (که تو ظرف بزرگتر از 1 کیلوی آلمینیومی به ایران قاچاق می شه)
فرض کنید عطر آروماتیک الاکسیر یه عطر اصالتاً فرانسویه. حالا برادران چشم تنگه چینی با دزدیدن فرمول اون یا با ارسال اون عطر برای آزمایشگاه محترم و با دستگاه گاز کروماتوگرافی فرمول اونو به دست اوردن. خوب نه حقوق ماهیانه به عطّار می دن، نه بسته بندی درست درمونی دارن، نه ارزش برابری یوان در مقابل دلار زیاده، نه به کارگر بدبختشون حقوق بالایی می دن، نه هزینه ی تبلیغات پرداخت می کنن. در نتیجه عطر این چشم بادامی ها از قیمت آب معدنی هم ارزونتر در می یاد.
دومین دلیل: من حساب کردم دیدم معمولاً 100 میل عطر با مواد اوّلیّه ی اروپایی درجه ی یک 10 هزار تومان در میاد. یعنی اگه دیدید شرکتی (مثلاً شرکت اماراتی سوئیس اربین دارنده ی برند چی چی) داره یه عطر معروف رو به قیمت ارزون می ده نباید تعجّب کنید. چرا که:
الف. پول کارگر در آسیا (مثلاً پاکستان که برخی از عطرهای چی چی اونجا تولید میشه) ارزانتر از اروپا هست؛
ب. هزینه ی ظرف شیشه ای نشکن و طرّاحی شده توسّط یک هنرمند فرانسوی و هزینه ی طرّاحی و تولید کارتن بسته بندی رو نمی پردازه؛
ج. حاشیه ی سود پایین تری برا خودش در نظر گرفته. (فکر می کنم بعضی شرکت های اروپایی 200 درصد و بیشتر سود بگیرن)
سوّمین دلیل: عطرفروشای ایرانی بعضی مواد مثل پارافین قاطی عطر باز می کنن تا عطر براشون ارزون تموم بشه.
چهارمین دلیل: من دیدم برخی عطرفروشای ایرانی بعد از خالی شدن ظرف آلمینیمی شرکت های معروف، اونو می شورن و عطر آشغال پر می کنن و می فروشن.
حالا اگه مطمئن هستید کارخونه ی تولید کننده ی عطر بازِ پایه روغنی، جیوودان، آی اف اف، فرمنیچ و ... هستش و فروشنده ی محترم به عطر چیزی اضافه نکرده یا از ظرف اون برای فروش عطر دیگه ای استفاده نمی کنه، می تونم قسم حضرت عباس بخورم که قیمتش همونه. تازه یکی از دوستام که عطر فروشه (عطر روغنی) می گه این قیمت که ما می دیم 400 الی 500 درصد به ما سود می ده.
شریف عطّار
سوال آخر این که شما که جایی رو میشناسد که از همین عطر هایی روغنی سالم و مورد تایید بفروشن؟؟؟؟ چون همه جا این عطر ها رو تو شیشه های بزرگ ریختند و در معرض نمایش گذاشتند و مشتری ها اصلا نمیتونن رو جعبه های آلومینیومی که این عطر ها تو اونها قرار داشتند رو ببینن و بفهمن که Undiluted Fragrance Oil خریدن یا نه...به شخصه چندین سال پیش چند بار از سه جایی که به نظر معتبر می اومدن مثل فروشگاه متروی نواب و یه جای دیگه ازین عطرا خریدم که به شدت در پوستم خارش ایجاد کردن و چند ده هزار پول بی زبون من به خاطر دور ریختن اون اسانس ها نابود شد...اون چه که برای من جای سوال هست اینه که چرا وزارت بهداشت روی این اسانس روغنی فروشی ها هیچ نظارتی نداره؟؟؟
مشتری بدبخت از کجا بفهمه اینا چی دارن به خوردش میدن؟؟؟ همچنین همونطور که دوستمون فرید هم گفت چرا اینا نسبتا ارزون هستند؟؟؟در صورتی که اگه کیفیتشون خوب باشه معقول نیست که با این کیفیت به فروش برسن....اگه هم اون طور که شما گفتید مواد اولیه رقیق نشده باشن چرا پس انواع و اقسام عطر ها رو کپی کردن؟؟؟ اگه اینا مثل اون چیزی که من خریدم و در پوستم خارش ایجاد کرد مواد اولیه رقیق نشده باشن پس چطور شده که مثلا عطرای ورساچه و فارنهایت و وان میلیون و بولگاری و ده ها عطر دیگه رو به صورت اسانسی که انقد خارش ایجاد میکنه کپی کردن و در مترو و مغازه ها میفروشن؟؟؟
بنده به شخصه پشت دستمو داغ کردم و دیگه هیچ گاه از این اسانس ها نخواهم خرید....چون به هر حال هر مارک زاغارت دیگه ای مثل اجمل و رصاصی و اینا هم که بشن حداقل یه پدر مادری بالا سرشون دارن و یه نظارت بهداشتی بر روی کارخونه وجود داره که تو عطراش آت و آشغال نریزه...اما چه ادکلن تقلبی چینی و چه اسانس بی کیفیت چینی بازم یه مواد غیر مجازی مسلما توشون هست که ملت بدبخت ازش خبر ندارن....اون دستش باز بوده و میتونسته هر چی بخواد توش بریزه...کما این که یک بار در مقاله ای که شبکه ای بی سی نیوز امریکا منتشر کرده بود خوندم در عطرهای Counterfeit یا تقلبی که در آمریکا هم به وفور به فروش میرسیده آزمایشاتی انجام دادن و دیدن برای تنظیم PH این عطرا از "ادرار " بله درست خوندید "ادرار " در اونها استفاده شده...اینم لینکش
سلام آقا ...
کتاب بنده با اسم شریف عطّار چاپ می شه و اگه انتشاراتی این بار دبّه نکنه اوایل اردیبهشت چاپ می شه. از نظر بنده که تقریباً 7 الی 8 کتاب عطرسازی به انگلیسی خوندم این کتاب بهترینه که رفتم سمت ترجمش.
بنده در زمینه ی ساخت عطر تحقیق کردم ولی در خصوص صابون سازی و مواد آرایشی اطّلاعاتی ندارم. همچنین در زمینه ی بهداشت هم مطالعه ای نکردم.
اگه منظور از نگه دارنده fixative هست باید بگم که من اسم این ثابت کننده رو تا الان نشنیدم. امّا باید بگم اگه استفاده از این مادّه براتون آلرژی نداشته استفاده از این عطر مشکلی نداره. چرا که اغلب مواد عطرسازی شیمیاییه و جالبه بگم که برخی از این مواد رو به خلق ا... می خورونن. مثلاً وانیلین که یه مادّه ی شیمیاییه و تو کاکائو، بیسکوئیت و حتّی شیرینی فروشی سر کوچه به اسم وانیل استفاده می شه.
الکل گیاهی یعنی الکل موجود در مشروب که با استفاده از دستگاه تقطیر از مشروب جدا می کنن.
این حرف فروشنده ی نمایندگی که علت مجوز نگرفتن الکل گیاهیه به نظرم صحّت نداره. چرا که الکلی که مواد معطّر در اون وجود داشته باشه دیگه قابل خوردن نیست که به این دلیل مجوّز نگیره.
البته باید بگم بهداشت اون چند میلیون پول و سفر خارجی برای بازدید از کارخانه براش مهمّه. اگه کسی آشنا نداشته باشه اونقد کاغذ بازی می کنن که از ... خوردن خودش پشیمون بشه. بعدش کارشون هم خیلی زیادی و اصلاً نمی رسن.
مثلاً گمرک فلان فلان شده، یه ظرف شیشه ی شربت تقویتی (20 دلاری) رو از گمرک فرودگاه امام می فرستن برای گرفتن مجوّز بهداشت (چار پنج میلیون بهداشت می گیره برای ثبت منبع (مسافرت خارجی کارمندان بهداشت از جیب بازرگان)) ولی از اون طرف هزاران تن برنج سمّی از هند وارد کشور می شه. یعنی سرشونو الکی شلوغ کردن.
آخرش که مالک بی خیال جنسش می شه می فرستن اموال تملیکی و اموال تملیکی یا بین خودشون تقسیم می کنن یا همون جنسی به دلیل نداشتن مجوز بهداشت ترخیص نشده رو تو بازار می فروشن.
لذا اگه یه جنس مجوز بهداشت داشته باشه نشونه ی بهداشتی بودنش نیست و اگه نداشته باشه نشونه ی عدم بهداشتی بودنش نیست.
در کل به نظرم این عطر که شما می فرمایید قابل اعتماده مخصوصاً اگه تو اروپا تولید شده باشه که قوانین سخت (IFRA) رو اجرا می کنن.
شریف عطّار
با تمام احترامی که برای گفته هاییتان قائلم ولی من فکر نمیکنم این عطر های خالص موجود همون فرمول و مواد کمپانی های معروف را داشته باشند.
چون اینا حداقل موندگاریشون 1-2 روزه. ولی اون عطر خالصی که من نام بردم کاملا قضیه اش با اینا فرق داره.
مادر من طی سفری که به فرانسه داشت (8 سال پیش) یک عطر (الکسیر) اوپیوم خرید که 5 گرم بود و توی جعبه بسیار زیبا ریخته شده بود. یک کارت گارانتی هم داشت که بهد از هر بار استفاده موندگاریش تا 120 روز ضمانت شده بود. حتی قید شده بود که قابل شستشو هست. یعنی همون لباس رو میشد توی این 120 روز شست. متاسفانه الان نه کارتش هست و جعبه وگرنه براتون ازش عکس میگرفتم تا ببینید.
از همون موقعه ها بود که من عاشق عطر زنانه اوپیوم و بعد هم مردانه اوپیوم شدم.
سلام آقای ...
من یه جایی تو خ ناصر خسرو دیدم به سمت جنوب سمت راست روبروی ک مروی که جنسای جوودان می فروشن. ولی ممکنه اونم کلاه بردار بشه.
این عطرا معمولاً قاچاق وارد می شه پس بهداشت نظارتی رو اون نداره. اگه نظارت هم داشته باشه هم خیلی نمی تونی اعتماد کنی. می تونی از فروشنده بخای برات ظرف آلمینیومی رو بیاره تا روشو بخونی.
داداشم ممکنه عطر تمام و رقیق شده هم برا پوست شما خارش ایجاد کنه. شاید شما هم به حلّال روغنی عطر حساسیّت دارید. شاید هم عطرهای تکمیل شده رو به صورت غلیظ به کشور وارد می کنن که هزینه ی حملشون پایین بیاد و عطرفروشای ایرانی این عطرا رو رقیق نمی کنن.
حالا شما این عطر را رو تا 20 درصد با الکل رقیق کن و دوباره امتحان کن.
شریف عطّار
---------- Post added at 11:19 PM ---------- Previous post was at 11:17 PM ----------
ممنون از یادداشتتون آق فرید
اینکه برای پایین اوردن قیمت، فرمولشونو تغییر بدن (جایگزین نمودن مواد اوّلیه ی گرون با همتایان بویایی ارزون) و مواد اوّلیّه ی چینی استفاده کنن رو من رد نمی کنم. ولی نمی شه گفت هر عطر روغنی، ولو از بزرگ ترین و معتبرترین کارخانه ی عطرسازی دنیا (جیوودان) تقلّبی و غیر خالصه. مگه اینکه فروشنده یه بلایی سر عطر اورده باشه.
باید بگم خانه های عطّاری مثل چنل، کلوین کلین، ایوز سنت لورنت و ... که شما باهاش آشنا هستید همه مواد اوّلیه شونو از این کارخانه های معروف (آی اف اف، پی اف دبلیو، جیوودان، تکسگو و ... ) می خرن.
فرید جان موندگاری عطر تنها دلیل خوب بودن عطر نیست. من یه مادّه اوّلیه دارم به نام castoreum (جند بادستر) این مادّه که بویی شبیه مدفوع گربه داره چند هفته روی کاغذ بویایی می مونه. این مادّه در عطرهای امروزی هم استفاده می شه و بیس نوته.
شریف عطّار
Last edited by hamed121hamed; 18-02-2012 at 23:41.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)