نه دوست عزیز دلیل خاصی نداره ... بعضی وقتا هم از 3 تا فایل بیشتر میذارم ... اما با توجه به سرعت اگه خوب باشه معمولا بین 2 گیگ تا 2.5 گیگ دانلود میشه که معادل با 3 تا فایل 700 مگی فیلم هست ... ترجیح میدم 3 تا فایل 700 مگی %100 دانلود بشه تا اینکه 6 تا فایل تا صبح به %50 برسه !... البته این چند شب میزان دانلود حدود 1 تا 1.5 گیگ بوده .. به هر حال 3 تا فایل معمولا حداقله تا شبا به بیشترین پهنای باند برسین و اگه کمتر باشه معمولا سرعت کلی پایین میاد ... برعکسش هم هست ... یعنی مثلا اگه بجای 6 تا فایل 10 تا بذارین معمولا سرعت تغییری نمی کنه و فقط سرعتا بین تعداد فایلها سرشکن میشه ... نه افراط نه تفریط !
![]()
به دلایل مختلف فعلا سرعت دانلود مستقیم چنگی به دل نمیزنه ... من دلیل اصلیش رو هم محدود کردن سایتای دانلود توسط مخابرات ( یا احیانا خود شرکتا ) می دونم و از همه مهمتر ترافیک بالای سایتها بخصوص سایتای ایرانی ... سرورها بخصوص برا کسانی که بدون اکانت و مجانی دانلود میکنن همیشه یه سری محدودیت تو پهنای باند ایجاد میکنن ... برا همینه که شبا چون همه ملت به همون 10-20 تا سایت خاص هجوم میارن معلومه سرعت دانلود پایین میاد بخصوص اگه سرور بزرگی نباشه ... اما تورنت اساس کارش با لینک مستقیم زمین تا آسمان فرق میکنه و در اصل شما دارین اطلاعات رو از کامپیوترهای مردم میگیرین ! به قول bios چون آی پی های بیشماری وجود داره همه رو که نمیتونن ببندن یا محدود کنن ! مثل یه شبکه تار عنکبوتی که به هم وصل میشن ! هر مسیری سرعتش کم بشه یا محدود بشه شما اطلاعات رو از بقیه مسیرها میگیری ... اما لینک مستقیم اینطور نیست .. در ضمن سرعت لینکای مستقیم هم خیلی با هم متفاوته .. مثلا من دیروز تو ساعت کم ترافیک روز 1 فایل برا دانلود از 4shared گذاشتم سرعت از 10 بیشتر نشد . بعدش همزمان 8 تا فایل گذاشتم !!! دیدم بازم سرعت هر کدوم از 10-12 بیشتر نشد اما سرعت کلی راحت به حدود 100 رسید ! که نشون میده خود سایت عمدا ( یا به علت ترافیک بالا ) سرعت دانلود من رو برای تک فایل محدود میکنه . و جالبه همون لحظه همزمان از سایت hotfile.com هم یه دانلود گذاشتم که خیلی راحت سرعتش رو 80 رفت !!! یعنی سرعت کلی دانلودم حدود 180 کیلو بایت شد ... این نکته رو هم بگم از هیچ دانلود منیجری هم استفاده نکردم ... خب چه نتیجه ای میشه گرفت ؟!!!
1) ISP سرعت کلی من رو محدود نکرده چون مجموع سرعت 180 داشت بهم میداد .
2) بعضی سایتها خودشون سرعت دانلود رو عمدا ( بخاطر استفاده از حالت مجانی یا .. ) و یا سهوا ( به دلیل ترافیک بالا ) محدود میکنن .
اگه تنظیمات معمولی تورنت رو انجام بدین سرعت تورنت هم بیشتر به خود فایل تورنت انتخاب شده و میزان سید و پیر بستگی داره ... یعنی این طور نیست که تورنت بر خلاف لینک مستقیم فقط از %20 پهنای باند استفاده کنه ...
اتفاقا تورنت اگه فایلش درست انتخاب شده باشه تو روزا حتی برا تک فایل از بیشتر پهنای باند موجود استفاده میکنه و برا من خیلی راحت به 150 میرسه ... شبها هم اگه چند تا فایل همزمان باشه معمولا سرعت بالای 100 هست و نزدیکای صبح اگه به نمودار سرعت تورنت نگاه کنم میبینم تقریبا یه خط مستقیم ( با حدود 10 کیلو بایت نوسان ) بین 145 تا 155 کیلو بایت نوسان داره می کنه یعنی تقریبا از 100% پهنای باندم داره استفاده میکنه ! برا شما هم که میگید سرعت تورنت به 110 میرسه اگه فرض کنیم حداکثر سرعت 150 باشه شما دارین از %70 پهنای باندتون استفاده می کنین ...
روش port forwarding هم که bios عزیز زحمت کشیدن کامل توضیح دادن تو افزایش سرعت تورنت مطمئنا تاثیر مثبت میذاره . اما نه اینکه یه دفعه سرعت %80 زیاد بشه ! برا کسانی که مودمشون رو NAT تنظیم می کنن حتما امتحان کنن سرعت زیاد میشه . اما اگه %80 یا %50 زیاد نشد کسی رو فحش ندن !
مثلا سرعت من که همینجوری به 150 میرسه فوقش 10-20 تا زیاد شه ! دیگه 250 نمیشه !! البته همونطوری که ایشون توضیح دادن مودم باید حتما در حالت NAT باشه و اتوماتیک خودش به اینترنت وصل شه وگرنه با تغییر دائم IP اون روش جواب نمیده ... اما خودم شخصا چون ترجیح میدم به دلایلی همیشه در زمان عدم استفاده از کامپیوتر خودم دستی دیسکانکت کنم از این روش استفاده نمیکنم . با این وجود سرعت تورنتم خوبه .
رشت - فومن - رودبار - لوشان - منجيل - رضوانشهر - سياهکل - خمام - لاهيجان - انزلي - لنگرود- شفت - رودسر - ماسال - املش - صومعه سرا - آستانه ... + شهرهای دیگه در آینده نزدیک .