تجربه ی استفاده از WINDOW 10
سلام دوستان
بنده 10 سال پیش یک لپ تاپ HPخریدم که با ویندوز ویستا کار میکرد
اون موقع ویستا مدرنترین سیستم عامل بود
درسالهای اخیر , همیشه نگران بودم که اگر ارتقاء بدم به ویندوز 7 یا 8 , کامپیوتر کُند کار کنه چون در ذهنم اینجور جا افتاده بود که برنامه های مدرنتر همیشه سنگینتر هست و باعث میشه کامپیوتر کند کار کنه
بالاخره چند روز پیش مشکلاتِ ویستا اونقدر زیاد شد که مجبور شدم سیستم عامل رو ارتقاء بدم چون بعضی دستگاهها و برنامه ها دیگه با ویستا کار نمیکنه
دل رو به دریا زدم و ویندوز 10 نصب کردم
این سیستم عامل اونقدر سبک هست که کامپیوتر در 30 ثانیه روشن میشه و در 10 تا 15 ثانیه خاموش میشه
لپ تاپ بنده پردازشگر 2 هسته ای 2.5 گیگاهرتز داره با 4 گیگ RAM
امکانات این سیستم عامل هم خیلی کاربردیه
مِن بابِ مثال, برنامه ای داره به نام RESOURCE MANITOR میتونین برنامه هایی که ترافیک اینترنت رو مصرف میکنه پیدا کنین و از کار بندازین یا موقتاً متوقف کنین تا مصرف اینترنتتون کم بشه . خصوصاً برنامه هایی که AUTO UPDATE داره و مخفیانه کلی اطلاعات میفرسته و میگیره
میتونین وارد SETTING اون برنامه ها بشین و اتو آپدیت رو از کار بندازین و یا اگر قابل کنترل نیست از ریسورس مانیتور متوقفش کنین
==================================
تغییر سایز پارتیشنها (درایوها ) با یک برنامه ی سبکِ مجانی در 2 دقیقه یا کمتر
موقع نصب ویندوز , حجم درایو C: رو کم گرفتم
بعدش خواستم افزایش بدم اما امکانات خود ویندوز 10 محدود هست
در نت این برنامه ی مجانی رو پیدا کردم که در 2 دقیقه از درایو دیگه به درایو C اضافه کرد
MINITOOL PARTITION WIZARD FREE 9.1
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درایو C هر چی بزرگتر باشه کامپیوتر بهتر و سریعتر کار میکنه
عده ای حجمش رو کم میگیرند و یا همه چیز رو میریزند روی C و این مشکل پیش میاد:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اون برنامه این مشکل بزرگ رو راحت و سربع از بین میبره
فایلهای شخصیتون رو روی C ذخیره نکنین
هر چند روز یک بار و یا پس از هر تغییر در برنامه ها , یک نسخه ی پشتیبان (backup) بگیرین از سیستم عامل و ذخیره کنین روی D و یا یک فلش مموری
این بک آپ مثل ناجی افسانه ای به دادتون میرسه در هنگامی که سیستم به هم ریخته و نمیدونین مشکل از چیه
در قسمتِ جستجو در ویندوز بنویسید:
create a recovry drive
دستورالعملها رو دنبال کنین و یک نسخه پشتیبان تهیه کنین
همیشه توی چیک چیکِ مستون , باشید فکر زمستون
کامپیوتر صحیح و سالم داره کار میکنه , یهو از کار میافته یا میریزه به هم . اونموقع هست که نسخه ی پشتیبان نجاتتون میده و کلی پول و وقت براتون صرفه جوئی میکنه و مجبور نمیشین ببرینش پیش تعمیرکار
=================================
نکته ی مهم دیگه:
اگر ویندوز جونش بالا اومد و دیگه بالا نیومد حداقل 3 راه دارین
1- دیسک ویندوز رو بذارین توی cd drive دستگاه و دستورالعملها رو اجرا کنین تا فایلهای صدمه دیده ی ویندوز رو تعمیر کنه
2- شاید با نسخه پشتیبانی که روی هارد اکسترنال یا فلاش مموری ذخیره کردین هم بشه ویندوز رو برگردوند به زمانی که درست کار میکرده و بک آپ گرفتین ازش . این بازگردانی (RESTORE )اصلاً به فایلهای شخصیتون کاری نداره (صوتی , تصویری , نوشتاری)
3- اگر کاسپرسکی دارین , با راه اندازی سی دیش بهتون امکان میده که فایلهای مهم رو منتقل کنین به هاردِ اکسترنال یا فلاش مموری (RESCUE PROGRAM برنامه ی نجات ). بعدش میتونین ویندوز رو عوض کنین
حداقل هفته ای یک بار هم defragment رو انجام بدین تا فایلها مرتب بشه و کامپیوتر نرم و سریع کار کنه