تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 422 از 492 اولاول ... 322372412418419420421422423424425426432472 ... آخرآخر
نمايش نتايج 4,211 به 4,220 از 4911

نام تاپيک: اتاق ریاضیات(طرح سؤالات)

کاربر فعال انجمن ریاضیات skyzare's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    شهر علم و ادب

پيش فرض سوالی پیرامون حل دستگاه سه معادله و سه مجهول

با سلام ...

با تشکر از شما .....

=============

ببخشید اساتید میخواستم بدونم این معادلاتی که همه چیز صفر میشه رو چه جوری باید حل کرد ؟؟؟ الان این معادله رو نگاه کنید .
    من 3z- رو بر حسب x و y به دست اوردم که بتونیم به دو معادله تبدیل کنم اما بعد همه چیز صفر شده باید چی کار کنم ؟؟؟

========================================

و این که میشه این معادله رو به یک معادله سه مجهولی تبدیل کنیم ، مثل : 2x+3y+z=5

آیا امکان پذیره ؟؟؟
    Last edited by skyzare; 10-02-2012 at 22:57.

حـــــرفـه ای davy jones's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    کشتی مرد هلندی

پيش فرض

با سلام ...

با تشکر از شما .....

=============

ببخشید اساتید میخواستم بدونم این معادلاتی که همه چیز صفر میشه رو چه جوری باید حل کرد ؟؟؟ الان این معادله رو نگاه کنید .
    من 3z- رو بر حسب x و y به دست اوردم که بتونیم به دو معادله تبدیل کنم اما بعد همه چیز صفر شده باید چی کار کنم ؟؟؟

و این که میشه این معادله رو به یک معادله سه مجهولی تبدیل کنیم ، مثل : 2x+3y+z=5

آیا امکان پذیره ؟؟؟
    سلام

در دستگاه معادلات خطی داریم:

که اگر قرار داد کنیم:

به A ماتریس ضرایب دستگاه هم گفته میشه. دستگاه معادلات بالا تنها در صورتی در اعداد حقیقی دارای جواب یکتا خواهد بود که داشته باشیم:

که این قضیه در مورد دستگاه های n معادله و n مجهولی هم در حالت کلی قابل تعمیم هستش.

حالا در مورد دستگاه معادلات شما داریم:

در نتیجه شرط لازم و کافی برای وجود جواب یکتا در این دستگاه معادلات وجود نداره.
    از دید تجسمی که به این مساله نگاه کنیم، هر یک از معادلات این دستگاه در حقیقت معادله ی یک صفحه در فضای سه بعدی است و جواب دستگاه در حقیقت محل اشتراک این سه صفحه است. اگر دترمینان ضرایب صفر بشه در حقیقت بدان معناست که اشتراک این سه صفحه، یک نقطه را تشکیل میدهد. اما ممکن است سه صفحه در حالت کلی در فضای سه بعدی، فصل مشترکشان، یک خط و یا یک صفحه باشد و یا اصلا اشتراک نداشته باشند. همه ی این حالات رو وقتی بررسی کنیم خواهیم دید که دترمینان ضرایب دستگاه معادلات، صفر خواهد شد.

اما اینکه شما با کمی عملیات مقدماتی جبری به یک معادله ی دارای سه مجهول رسیده اید در حقیقت نشان میدهد که فصل اشتراک صفحات اولیه ی دستگاه معادلات، صفحه ی 2x+3y+x=5 خواهد بود. ممکن بود که به معادله ی یک خط برخورد کنید و یا اصلا نتوانید معادله ای برای آن بیابید و به تناقض برسید.

موفق باشین.
    90/11/21

3. 2 کاربر از davy jones بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

با سلام محضر همه ی علاقه مندان و ریاضی دانان گرامی!

یک سوال نسبتا آسون مطرح میکنم. هر کس که بلد بود جوابش رو با اثبات کامل بذاره. اگه راهنمایی هم لازم بود در خدمتم. بعد از گذشت یک هفته اگه کسی جواب رو نذاشت، جواب رو خواهم گذاشت.

سوال: (سطح سوال: پیش دانشگاهی رشته ی ریاضی فیزیک)

الف) ثابت کنید که یک عدد طبیعی بر 9 بخش پذیر است اگر و تنها اگر مجموع ارقام آن بر 9 بخشپذیر باشد.
    ب) با توجه به راه حل اثبات قضیه ی بالا، قضیه ای برای بخش پذیری بر 11 پیدا کنید.

موفق باشین
    90/11/21
    سلام
    شايد ادامه دادن مساله هم جالب باشه ، ايا قاعده هاي مشابهي براي بقيه اعداد نيز وجود دارد؟ مثلا قاعده اي براي بخش پذيري بر هفت؟ يا سيزده؟ يا حتي هر عدد دلخواه ؟
    البته منظور از قاعده مشابه دقيقا معلوم نيست كه چيه ، شايد يه قاعده اي كه يازده و نه حالت خاصش باشن و جذاب تر از بقيه حالتها باشن .

5. 2 کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    کشتی مرد هلندی

پيش فرض

سلام
    شايد ادامه دادن مساله هم جالب باشه ، ايا قاعده هاي مشابهي براي بقيه اعداد نيز وجود دارد؟ مثلا قاعده اي براي بخش پذيري بر هفت؟ يا سيزده؟ يا حتي هر عدد دلخواه ؟
    البته منظور از قاعده مشابه دقيقا معلوم نيست كه چيه ، شايد يه قاعده اي كه يازده و نه حالت خاصش باشن و جذاب تر از بقيه حالتها باشن .
    سلام.

درسته. ادامه دادن و کشف قواعد بخشپذیری بر اعداد اول معروف و پر کاربرد یکی از جالبترین بخش نظریه ی اعداده. چند تا از قواعد مربوط به تقسیم پذیری بر 7، 13، 37 رو محاسبه کردم. بفرمایین:

نکته ی مهم و تکراری در همه ی این حالات پیدا کردن مضربی از عدد اول هستش که یک واحد با توانهای مختلف 10 فاصله داشته باشد.

موفق باشین.
    90/11/22

7. 3 کاربر از davy jones بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    شهر علم و ادب

14 بررسی همگرایی در دنباله های بازگشتی

با سلام ....
    ببخشید اساتید میشه به راهنمایی کنید دنباله های بازگشتی رو بخوایم همگرایی اش رو پیدا کنیم چه جوری هست ؟؟؟؟ اخه نمیشه دقیقا جمله عمومی رو به دست اورد که بخوام حد در بی نهایت ازش بگیرم .

مثلا یه نمونه دنباله بازگشتی :

=======================================

یه چیز دیگه من الان تقریبا دو روز هست که سایت ولفرام برام باز نمیشه ... شما هم این مشکل رو دارید ؟
    Last edited by skyzare; 11-02-2012 at 22:45.

آخر فروم باز amir_rahmani's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    کرج

پيش فرض

توی دنباله های بازگشتی تا اونجایی که بنده اطلاع دارم باید تعدادی از جملات را نوشت و بعد دید به چه عددی همگرا می شن(اگر همگرا باشه) سپس حدس می زنیم که به اون عدد همگرا میشه بر اساس یک فرمولی که الان من حضور ذهن ندارم مسئله را میشه حل کرد. فرمول را پیدا کردم همین پست را ادیت می کنم. ولی تا این اندازه می دونم که باید همگرایی را تا حدودی با نوشتن جملات یافت

10. این کاربر از amir_rahmani بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Feb 2008
    محل سكونت
    کشتی مرد هلندی

پيش فرض

با سلام ....
    ببخشید اساتید میشه به راهنمایی کنید دنباله های بازگشتی رو بخوایم همگرایی اش رو پیدا کنیم چه جوری هست ؟؟؟؟ اخه نمیشه دقیقا جمله عمومی رو به دست اورد که بخوام حد در بی نهایت ازش بگیرم .

یه چیز دیگه من الان تقریبا دو روز هست که سایت ولفرام برام باز نمیشه ... شما هم این مشکل رو دارید ؟
    سلام.

پیدا کردن حد دنباله های بازگشتی روش کلاسیک و تعریف شده ی آنچنانی نداره و باید بر طبق شرایط هر مساله جلو رفت. مثلا در مثال شما داریم:

همونطور که میبینین، جمله ی عمومی به خاطر حالت تکرار شونده (به اصطلاح خودمانی تر حالت فراکتال گونه) ای که دارد، میتوان از تناوب دوم به بعدش را معادل خودش در نظر گرفت. (چون دنباله نامتناهی است اشکال ندارد وگرنه نمیشد).
    کافیست در اینجا ریشه ی معادله ی آبی رنگ رو تقریب بزنیم (حالا به هر روشی. راهنمایی: بهترین روش به نظرم روش نیوتون خواهد بود)

بقیه ی مراحل رو هم به عهده ی خودتون میذارم.

والفرام برای بنده هم باز نشد. نمیدونم چرا

موفق باشین.
    90/11/23

12. 4 کاربر از davy jones بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

با سلام ....

سلام
    همونطور که davy jones عزیز گفتن ، باید بر طبق شرایط مساله رفت جلو.اما نکات و روشهایی هم هست که می تونه توی دسته ای از مسائل مفید باشه.
    یک دنباله بازگشتی که به صورت زیر تعریف شده در نظر بگیرید:

که در ان f تابعی پیوسته است.(یا حد اقل در مجموعه خوبی شامل اعضای دنباله ما پیوسته است)
    البته همه نکاتی که گفته میشه برای حالتی رابطه بازگشتیمون به جای اینکه بر حسب یک جمله قبل باشه ، بر حسب k جمله قبل باشه نیز برقراره.برای سادگی ما این حالتو میگیم فقط.
    1) اگر دنباله همگرا باشه و حدش برابر L باشه ، داریم:

پس در صورت همگرایی می دانیم که حدش یکی از ریشه های معادله f(L)=L است.
    (این همون ایده ی حالت تکرار شونده هست که davy jones عزیز گفتن.)

2)هر دنباله یکنوا و کراندار حد دارد.پس اگه بتونیم ثابت کنیم یکنوا و کرانداره شاید مفید باشه!البته ممکنه دنباله با صرف نظر کردن از چند تا جمله اولش ، بقیش یکنوا باشه ، که اینجوریم خوبه!(کلا تعداد متناهی جمله اول یک دنباله یا سری تاثیری در همگرایی ندارن)

برای بررسی کرانداری و همگرایی هم دو تا ایده خیلی وقتا کار میکنه:
    یک.استقرا!(که بعضی وقتا با توجه به رابطه بازگشتیمون خیلی هم سادست!)
    دو.اگر f مشتق پذیر هم باشه صعودی بودن دنباله رو میشه از صعودی بودن تابع f(x)-x روی جاهای مناسب!نتیجه گرفت.(واضحه!)و همچنین نزولی بودن دنباله رو... پس اگه بتونیم با ابزارهای مشتق!صعودی یا نزولی بودن f(x)-x ثابت کنیم، این هم خوبه!

حال در مورد مساله ای که شما گفتی:
    با استقرا ثابت کنید صعودیه ، باز با استقرا ثابت کنید که جملات دنباله کوچکتر از 2 هستند.پس دنباله ای صعودی و از بالا کراندار داریم ، پس حدی مثل L دارد که این L ریشه معادله زیر است:

.
    خوب اگه بدونیم که این معادله فقط یک ریشه داره ، مساله حله دیگه!معمولا در این مرحله هم قضایای حساب دیفرانسیل و انتگرال و مشتق برای بدست اوردن تعداد ریشه های معادله و محدودشون مفیده...
    ا اگه کمی به این معادله دقت کنید و حدس بزنید ، 2 و 4 ریشه های این معادله هستند....ولی این معادله ریشه دیگری ندارد ، چون در اینجا مشتق تابع f(x)-x یک ریشه دارد( طبق نتیجه ای از قضیه رول می دانیم اگر g(x)=0 سه جواب داشته باشد ، g'(x)=0 حداقل دو جواب دارد.)
    پس حد دنباله یا باید 2 باشه یا 4 ، که چون جملات همه کمتر از 2 هستن ، 4 نمیتونه باشه ، و بنابر این میشه 2.

یک ایده مفیده دیگه که در قضایایی از انالیز عددی هم استفاده میشه اینه که اگه نقطه ای از دنباله در فاصله خوبی(به مقدار کافی نزدیک!) از ریشه ای از f(x)=x قرار بگیره و شرایط مناسبی روی مشتق تابع در اون محدوده وجود داشته باشیم(مشتقش به مقدار کافی نزدیک یک باشه!) با قضیه مقدار میانگین میشه ثابت کرد دنباله همگرا ست.
    Last edited by ali_hp; 12-02-2012 at 04:26.

14. 4 کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    tehran- mashhad

پيش فرض

سلام.

درسته. ادامه دادن و کشف قواعد بخشپذیری بر اعداد اول معروف و پر کاربرد یکی از جالبترین بخش نظریه ی اعداده. چند تا از قواعد مربوط به تقسیم پذیری بر 7، 13، 37 رو محاسبه کردم. بفرمایین:

نکته ی مهم و تکراری در همه ی این حالات پیدا کردن مضربی از عدد اول هستش که یک واحد با توانهای مختلف 10 فاصله داشته باشد.

موفق باشین.
    90/11/22
    واقعا ایده جالبیه!
    و خوشبختانه این توانی از ده که شما میگی تقریبا برای همه اعداد وجود داره.به عبارت دقیقتر:

قضیه:اگر m عددی باشد که نسبت به 10 اول است. انگاه توانی از ده وجود دارد که باقیمانده اش بر m یک باشد.
    قضیه بالا نتیجه ای از قضیه اویلر(تابع phi اویلر) هست.طبق قضیه اویلر داریم:

که البته مستقیما هم با اصل لانه کبوتری می توان قضیه بالا را ثابت کرد.

اون اعداد سه رقمی رو هم میشه به طور خوبی با عبارتهای کوچکتری جایگزین کرد... و اگه اینکارو کنیم برای هر m نسبت به 10اول ، قاعده ای بدست میاد که طبق اون محاسبه باقیمانده یک عدد n رقمی تبدیل میشه به n تا ضربه اعداد یک رقمی در اعداد کوچکتر از m/2 و جمع کردن نتیجه ها و پیدا کردن باقیمانده این حاصل جمع...

16. 4 کاربر از ali_hp بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jul 2010
    محل سكونت
    شهر علم و ادب

پيش فرض باره همگرایی و شعاع همگرایی

با سلام .

ببخشید بازه همگرایی و شعاع همگرایی این سری چه جوری هست روش رو میدونم ولی نمیدونم چه جوری باید ساده اش کنم ؟

توی کتاب این جوری نوشته . اون 1/n ( قرمز رنگ ) رو نمیدوم چه جوری نوشته ؟

Last edited by skyzare; 15-02-2012 at 11:34.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 6 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 6 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •