بابا چه خبره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ درستش اینه که من فقط یکسال کنکوری بودم و هر کنکوری یکسری تجربیات کسب می کنه که به درد سالهای بعد می خوره.از دوست و استاد گرامی وحید جان به طور رسمی دعوت کردم که بیان و کمک حالمون باشن . خیالتون تخت ماشالله هم عالم هم عاقل و هم با تجربه هستن ایشون .
اما در مورد طرح گام اول گزینه دو
اولا شرکت در این طرح الزامیست. چرا که چهار آزمون مهم داره که باعث میشه شما یه هدفی و جهتگیری در تابستان داشته باشین.
اما معایبی هم دارد که خیلی راحت می توان برطرف کرد.
بزرگترین مشکل این طرح دفترچه برنامه ریزی روزانه ایست که خیلی هم روی آن تاکید می کنند. با اینکه دقیقا از برنامه امسال مطلع نیستم، ولی گمان نکنم چندان تفاوتی با سال قبل داشته باشد، شدیدا توصیه می کنم، از اجرای برنامه روزانه آن پرهیز کنید. تنها قسمتی که مهم است محدوده چهار آزمون است. پس شما محدوده چهار آزمون گام اول روی کاغذی مرتبط یادداشت کنید و دفترچه برنامه ریزی گام اول را بیرون بیاندازید. فقط همین.
اما در خلال همین محدوده آزمونها نیز مشکلاتی از قبیل تاکید زیاد بر دروس عمومی هست که البته طبیعیست و یک برنامه جامع برای تعداد زیادی داوطلب نمیشود که مثلا برخی از دروس عمومی را در نظر نگیرد. اما با اینحال دروس ریاضی، فیزیک، شیمی و عربی به همین ترتیبی که گفتم اولویت بندی کنید ( شاید مواردی استثنا باشد که در برخی دروس مانند زبان هم نیاز به تمرین از تابستان داشته باشید، که گفتم این موارد استثناست ).
در درس ریاضی، حسابان ، هندسه 1 و 2 و جبر و احتمال ( مخصوصا احتمال ) از قسمت های خیلی مهم است به همین ترتیب که نوشتم. آمار چندان ضروری نیست که اگر بعد از اولویت های گفته شده وقت اضافه آوردید به آن هم بپردازید ولی معمولا آمار برای همه درس ساده و قابل فهمیست که در مدت خیلی کوتاهی می توان به تسلط رسید. پس نگران آمار نباشید.
اما فیزیک. فیزیک از آن دسته درس های منظمیست که طبقه بندی خاصی نمی طلبد. شما که قرار است در تابستان فیزیک پایه را مسلط شوید، اولا اگر درک خوبی از فیزیک دارید، کتاب میکروطبقه بندی گاج رو پیشنهاد می کنم و از اولین تست شروع کنید و برید جلو. اولویت خاصی هم بین کتابها یا فصول نمی خواد قائل بشین.
شیمی خیلی مهم است که سعی کنید مخصوصا شیمی دو رو از همین الان مفهومی یاد بگیرید. فصل ترکیب های کوالانسی را سعی کنید به بیشترین تسلط برسید. شیمی سه هم مطالعه شود ولی چون چندان مفهومی نیست به اندازه شیمی دو اهمیت ندارد. اما سعی کنید محاسبات رو خوب کار کنید که اگر مثل امسال سوالات نسبتا ساده بود راحت محاسباتی ها رو هم جواب بدین.
و اما عربی که برای خیلیا دشوار و برای عده ای هم آسان. اولا باید بگویم دور کتابهایی مثل ایاد فیلی و اینا خط بکشید. من خودم ایاد فیلی رو به پیشنهاد دوستان سال قبل انتخاب کردم که پشیمونم و واقعا کنکور همونیه که تو کتاب نوشته شده و ایاد فیلی خیلی از نکات رشته علوم انسانی رو هم برای ریاضی ها آورده یا خیلی نکاتی که اصلا در کتاب به آن اشاره نشده.( برای مثال برید و قسمت غیرمنصرف ها رو ببینید که چه نکات غیرضروری و اضافی گفته شده ).
اگر کتاب آموزشی داشته باشید که برای همان منهج های داخل کتاب چند نمونه تست آورده باشه خیلی خیلی مفید خواهد بود و نیازی به نکات اضافی اصلا ندارید. و بگم از الان فقط تست برای یادگیری استفاده کنید و نکات گرامری و کارگاه ترجمه رو خلاصه کنید کافیه برا منهج عربی.
البته گاهی اوقات هم مثل امسال عربی رو سخت می دن که دیگه هر سال یه درس یا چند درس رو طبیعتا سخت میدن، ولی جای نگرانی نیست چون برا همه سخت خواهد بود. در مورد ترجمه هم که خیلی خیلی راحته و نیاز به حفظ کردن کلمات نیست. من خودم به شخصه فقط یکبار ( تابستون سال قبل ) از رو کلمات خوندم که اگه اونم نمی خوندم مشکلی پیش نمی اومد. و برای تمرین ترجمه هم تست. سعی کنید تست های سراسری رو از سال 80 تا 90 رو از همین امروز شروع کنید. بهترین راه یادگیری عربی همینه.
بقیه دروس هم ضرورتی نداره در تابستون خونده بشه. چون وقتی شما ریاضی و فیزیک، الان جلو بیفتید بعدا مطمئن باشید خیلی وقت خواهید داشت برای خوندنشون و تضمین می کنم که نگران نباشید که درصدهاتون فعلا تو آزمون های گام اول تو این درسا خوب نشه ( چون قرار شد فعلا نخونید. ). البته اگه اون اولویت ریاضی، فیزیک، شیمی و عربی رو انجام دادین و وقت اضافه اومد می تونید به دروس دیگه بپردازید. در ادبیات هم قرابت معنایی اولویت داره و البته زبان فارسی. دین و زندگی الان اصلا ضرورتی نداره.
خب حالا که اولویت بندی ها مشخص شد بد نیست بدونید که شما تابستون رو به چهار قسمت ( البته الان که یه آزمون گذشته ) و سعی کنید و سعی کنید در هر بازه به همون محدوده برسید در دروس ریاضی، فیزیک، شیمی و عربی. بقیه هم نخونید مگر این که در هر بازه بعد از این درسا وقت چند روزه ای زیادی بیارین که معمولا زیاد نمیاد.
اما یکی دیگر از معایب طرح گام اول جزوه های کمک آموزشی این طرح است.
اگر کتاب مناسب دارین، اصلا نیازی نیست به جزوه های گام اول مراجعه کنید. چرا که این جزوه ها یکسری نکات خشک و تعداد کمی تست جز اینکه چیزی رو به شما یاد نمیده شما رو سر در گم هم می کنه.
گفتم که اگر کتاب تست دارین، دور جزوه های گام اول رو خط بکشین. این رو با تاکید می گم که شما هم مثل ما تابستونتون رو حروم نکنید. یه کتاب تست خوب ( که بعدا تو یه مطلب بهترین کتابها رو برای سطوح مختلف خواهیم گفت) هم شما رو از کتاب درسی بی نیاز می کنه و هم جزوه و... که واقعا چنین کتابهایی وجود داره، فقط باید پیداشون کرد که چند موردش رو پیدا کردیم. این کتابها رو از اول شروع می کنید و تا آخر می خونید، دیگه کار نداشته باشین از برنامه گام اول عقب افتادین یا نه. مهم اینه که یک بار بزرگ ( دورس پایه ) رو از رو دوش خودتون کنار بذارین .
--------------------------------------------------------
یکی دیگر از خدمات گزینه دو DVD
اگر دی وی دی های امسال با سال قبل تفاوتی نداشته باشد، باید بگویم یکی از خدمات خوب گزینه دو همین دی وی دی ها است. و استفاده از آن توصیه می شود، ولی باید دقت کنید که اولا تمام دروس نیازی به دی وی دی ندارد. دوما اینکه سعی کنید بیشتر برای رفع مشکل از آن استفاده کنید.
مثلا خود من یکی دو جلسه از بررسی آزمون در درس عربی استفاده کردم که بی نهایت برام فایده داشت و در تست ها خیلی مفید بود. درس دیگه ای که به همه توصیه می کنم از دی وی دی استفاده کنن دین و زندگی است. واقعا دی وی دی دین و زندگی خیلی بهتون کمک می کنه. اما در دروس دیگه ضرورتی ندارد، مگر اینکه در حین حل تستی با مشکل برخوردید و پاسخنامه تشریحی کفایت نکرد، از دی وی دی استفاده کنید. به هر حال چون استفاده از دی وی دی زمانبر است، سعی کنید فقط با شرایط ذکر شده از دی وی دی استفاده کنید.
حتما با خوندن این مطلب سوال براتون پیش میاد، هر سوالی بود بپرسید و تا جایی که بدونم جوابگو خواهم بود.
با آرزوی موفقیت شما دوستان در کنکور 91
قعلا خدانگهدار![]()