من هیچ وقت نمیرم روی اکانتم چک کنم وضعیت امروز رفتم بعد از کی و این را دیدم اعصابم ریخت بهم :
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
من هیچ وقت نمیرم روی اکانتم چک کنم وضعیت امروز رفتم بعد از کی و این را دیدم اعصابم ریخت بهم :
چه دل پری داری دوست عزیز.
برای عدد و رقمهایی که مطرح کرده بودی و تحلیلهایی که کرده بودی یه جوابی تو پست بعدیم گذاشتم. اما قبل از اون یه چند تا نکته رو دوستانه به خودم، به شما و به بقیه دوستانی که میآن اینجا و فعالن، یادآوری میکنم. اگه این نکات رو قبول داشتی که خیلی خوشحال میشم باز هم راجع به مسائل مورد مناقشه با هم گفتگو کنیم. اما اگه قبول نداشتی ازت خواهش میکنم که اصلاً اون پست بعدی من رو نخون.
1) واکنش به این تندی و استفاده از بعضی الفاظ رو فقط میذارم به حساب این که مثل خود من و خیلیهای دیگه، از دست سیاستهای جدید پارسآنلاین عصبانی هستی.
2) نمیدونم چرا ما وقتی یه حرفی رو میشنویم که به نظرمون درست نمیآد، بلافاصله گوینده حرف رو متهم میکنیم و انواع انگها رو بهش میچسبونیم؟ شما اصلاً فرض کن من خود «عبدالله فاتح» مدیرعامل پارسآنلاین هستم. هر فرض دیگهای هم که دوست داشتی راجع به من، اشکالی نداره، قبول. ولی لزومی نداره اینجا این همه تهمت و انگ و برچسب به من بزنی که ثابت کنی حرف من غلطه. اگه حرف من غلطه، خوب مثل همین کاری که کردی دلیل و مدرک بیار و تحلیلش کن بگو: فلانی این حرفت درست نیست به این دلایل. اون وقت من هم ممکنه یا حرفت رو قبول کنم یا دلایل خودم رو داشته باشم که باز هم با هم گفتگو میکنیم. اگه به نتیجهای هم نرسیدیم دلیلی نداره که همدیگه رو ناراحت کنیم. از ادامه بحث پرهیز میکنیم.
3) حفظ احترام طرف مقابل و توهین نکردن به همدیگه، شرط اول یه گفتگوی سازنده است.
4) خوبی فضای مجازی اینه که کسی از کسی رودربایستی نداره. اینجا دلیلی نداره که من اگه به درستی یه حرفی معتقدم به خاطر این که ممکنه بعضی از دوستان خوششون نیاد از گفتنش ابا داشته باشم. حتی اگه در ظاهر به ضرر خودم یا بقیه کسایی باشه که اینجا فعالن. اگه یه چیزی درسته، درسته؛ حتی اگه به ضرر من و به نفع کس دیگهای باشه.
این چند تا نکته رو اول از همه به خودم تذکر دادم. تا الآن تلاش کردم اینا رو کمابیش رعایت کنم. از این به بعد هم سعی میکنم بیشتر رعایتشون کنم.
Last edited by bilmazlar; 17-11-2014 at 09:58.
....
1) اول از همه، من تو اون چند تا جملهای که نوشته بودم، اصلاً منظورم این نبود که قیمت اینترنت تو ایران ارزونه یا زیرساخت داره اونو ارزون میده. شما در جواب به دوستی (amintamizi) که پرسیده بود کی مصوبه کاهش قیمت اجرایی میشه، مطلب خودت رو نوشته بودی. اتفاقاً حرف من هم یه جورایی تأیید حرف شما بود. یعنی اگه حتی اگه زیرساخت قیمت پهنای باندی رو که میفروشه نصف هم بکنه به دلیل هزینههای دیگهای که شرکتهای ISP دارن، قیمت نهایی اینترنت فرق چندانی نمیکنه. چون هزینه اجاره پهنای باند از شرکت زیرساخت در حال حاضر حداکثر 1 چهارم کل قیمت فروش اینترنته.
2) اما برای محاسبات قیمت تمام شده یه سرویس و در نتیجه قیمت فروش معقول اون، باید در نظر داشت که غیر از هزینه اجاره پهنای باند، شرکتها هزینههای دیگهای هم دارن که اتفاقاً اصلاً کم نیست. این 28 میلیون تومن که قرار بود از اول آبان اجرایی بشه، فقط هزینه اجاره پهنای باند از شرکت زیرساخت مثلاً تو یه نقطه بخصوص از تهرانه. ولی وقتی قرار باشه یه شرکتی این پهنای باند رو منتقل کنه به یه شهر دیگه مثل اصفهان و به دست یه مشترک برسونه انواع هزینه انتقال رو هم باید بده که اتفاقاً این هزینهها هم خیلی زیادن. بین دو شهر هزینه انتقال با فیبر نوری رو به شرکت زیرساخت میده که این هزینه جدای از هزینه اجاره پهنای بانده. داخل شهرها هم باید هزینه انتقال رو به شرکتهای مخابرات بده. هر دوی این هزینهها تابعی از فاصله بین دو محل هستند. تازه وقتی اینترنت رو میآره تو مرکز مخابراتی، اونجا باید یه فضایی رو از مخابرات اجاره کنه تا تجهیزات خودش رو توش نصب کنه. بعدش باز هم با استفاده از شبکه تلفن شرکت مخابرات پهنای باند رو به دم در خونه مشترک برسونه. من رقم دقیقی از این هزینهها ندارم. ولی فکر نمیکنم کمتر از هزینه اجاره پهنای باند باشه. (اگه شما اطلاع دقیقتری راجع به این هزینهها داری به من هم بگو تا حرفم رو اصلاح کنم.)
تا اینجای کار، هزینههایی که شرکتهای ISP برای انتقال پهنای باند به دم در خونه مشترک به شرکتهای زیرساخت و مخابرات میدن لحاظ شده که کاری هم واسهاش نمیتونن بکنن. تازه از اینجا به بعد برای محاسبه قیمت تمام شده یه سرویس باید هزینههای داخلی خود شرکت هم اضافه بشه. هزینه نیروی انسانی مستقیم، هزینه سربار (نیروی انسانی غیرمستقیم و هزینههای ستادی و ...) و هزینه استهلاک تجهیزات و ... برای این بخش از هزینهها هم من رقم دقیق ندارم و مجبورم باز هم یه برآورد فرضی بکنم.
اما با توجه به ماهیت کارم (که توش برنامهریزی استراتژیک، تحلیل بازار و تدوین Business Plan برای انواع کسبوکارها هم بوده) حدس میزنم قیمت تمام شده هر لینک STM-1 برای شرکتها بین 2 تا 3 برابر هزینه خام اجاره این پهنای باند از شرکت زیرساخت دربیاد. چون یه بخش عمدهای از هزینه تابع فاصله بین نقطه اول و نقطه تحویل پهنای باند به مشترکه. یعنی بین 60 تا 80 میلیون تومان. اما من به طور میانگین 70 میلیون تومن رو در نظر میگیرم. اگه شما یا هر کس دیگهای اطلاعات دقیقتری داره به من بده. این عدد رو اصلاح میکنم حتماً.
3) این روش محاسبه قیمت تمام شده تو همه صنایعه و از نظر قانونی و الزامات حسابداری و مالیاتی تو همه جا استفاده میشه. فقط هم مختص ایران نیست. همه جای دنیا تو صورتهای مالی شرکتها، این اجزا وجود داره.
4) حالا با این حساب اگه بخوایم قیمت تمام شده یک سرویس 1مگابیت نامحدود از نوعی که پارسآنلاین میفروشه رو حساب کنیم باید مشخصات این سرویس رو دقیق بدونیم. سازمان تنظیم تو مصوباتش 4 نوع سرویس رو مجاز دونسته:
الف) سرویس برنزی با ضریب اشتراک 1 به 8 (بعضی جاها دیدم میگن 1 به 10)
ب) سرویس نقرهای با ضریب اشتراک 1 به 5
ج) سرویس طلایی با ضریب اشتراک 1 به 3
د) سرویس الماسی با ضریب اشتراک 1 به 1
سرویسهای نامحدود پارسآنلاین از نوع طلایی با ضریب اشتراک 1 به 3 هستن. شرکتهایی مثل آسیاتک سرویسهای برنزی و نقرهای هم دارن. شرکت مخابرات هم فقط سرویس برنزی ارائه میده. علت تفاوت قیمت فروش سرویسهای نامحدود هم به همین علته.
حالا برای یه سرویس 1 مگابیت نامحدود طلایی با ضریب اشتراک 1 به 3، اول باید هزینه تمام شده پهنای باند 1مگابیت 1 به 1 رو درآورد که میشه 70 میلیون تومن تقسیم بر 155: یا حدود 450 هزار تومن. چون همین پهنای باند تو این نوع سرویس، به سه مشترک به صورت همزمان فروخته میشه، سهم هر کدومشون در میآد 150 هزار تومن. اگه قرار باشه طبق مجوزهای قانونی، شرکت یه حاشیه سود حدود 25 درصد از فروش این محصولش داشته باشه، قیمت نهایی فروش این سرویس در میآد 200 هزار تومن. این قیمت فروشی که من محاسبه کردم تقریباً در رنجی هست که شرکتها دارن این سرویس رو میفروشن:
- سرویس 1مگابیت نامحدود پارسآنلاین: 219 هزار تومن
- سرویس 1مگابیت (چابک طلایی نامحدود) آسیاتک: 191 هزار تومن
- سرویس 1مگابیت نامحدود طلایی صبانت: 205 هزار تومن
- سرویس 1مگابیت نامحدود طلایی فنآوا: 191 هزارتومن
حالا شرکتها با بالا پایین کردن اون 25 درصد حاشیه سود و یا اضافه کردن سیاستهای تشویقی این قیمتها رو به عنوان قیمت فروش درمیآرن. ولی بین قیمتهاشون اختلاف خیلی چشمگیری وجود نداره. ضمن این که من احتمال میدم شرکت آسیاتک یا فنآوا هنوز دارن با قیمت مصوبه قبلی هر لینک STM-1 به قیمت 24 میلیون تومن قیمت فروش محاسبه میکنن که احتمالاً یه چند وقت دیگه این قیمتها هم افزایش پیدا میکنه.
5) حالا اگه بخوایم سهم هزینه اجاره پهنای باند از شرکت زیرساخت رو تو قیمت فروش نهایی یه سرویس 1مگابیت طلایی با ضریب اشتراک 1 به 3 که کاربر داره میده دربیاریم باید همون 28 میلیون تومن رو تقسیم بر 155 و دوباره تقسیم بر 3 کنیم: یعنی برای هر سرویس حدود 60 هزار تومن. این از کل 200 هزارتومن میشه حدود 30 درصد. من گفتم حدود 25 درصد. و به طور مشخص میشه نتیجه گرفت که ادعای 11 درصدی شرکت زیرساخت در مورد این سرویسها درست نیست. فقط حدس میزنم برای سرویسهای نامحدود برنزی که بعضی شرکتها با ضریب اشتراک 1 به 10 میفروشن مصداق داشته باشه.
6) اگه تمام فرضیات من درباره هزینههای انتقال و هزینههای داخلی شرکتها درست باشه، و قیمت تمام شده هر لینک STM-1 در محل تحویل به مشترک به طور متوسط 70 میلیون تومن باشه، قیمت فروش سرویسها باید به گونهای باشه که حداقل 25 درصد حاشیه سود توش بمونه و گر نه شرکت فعالیتش اصلاً سودده نیست. این یعنی حداقل 94 میلیون تومن. من عدد حدودی 100 میلیون رو تو اون مطلبم نوشته بودم.
جهت اطلاعت، من تو یه شرکت بازرگانی کار میکنم که کارش واردات یه ماده کشاورزی غذایی به صورت خام و فرآوری اون و فروشش به بازاره. ما این محصول رو از فروشندههای معتبر جهانی تنی 400 دلار میخریم. برای خرید هم دلار مبادلهای میدیم یعنی دلاری 2600 تومن. قیمت خریدمون حدود کیلویی 1050 تومن درمیآد. البته قیمت تمام شده این محصول با حساب هزینههای گمرکی، هزینه حمل، هزینه فرآوری و ... میشه حدود کیلویی 1600 تومن. قیمت فروش ما به صورت عمده 1800 تا 1850 تومنه. اما همین محصول وقتی دست مصرفکننده نهایی میرسه کیلویی 2500 تومنه. چون عمدهفروش، خردهفروش و مغازهدار هم این وسط یه درصدی سود میبرن. جالبه که هر 2 - 3 ماه یک بار بازرسای سازمان تعزیرات میآن کل مدارک خرید و فروش این محصول رو بررسی میکنن که مبادا ما 1 ریال قیمت فروشمون به صورت عمدهفروشی بیشتر از سقف مجاز باشه. مطمئنم که شرکتهای ISP هم یه همچین نظارتهایی روی قیمتهاشون هست.
7) من نمنیدونم که آیا IP Transit الزاماً معادل همون پهنای باند اینترنته یا چیز دیگهایه. اما یه سرچی تو اینترنت کردم. به یه گزارش با عنوان October, 2012: African Bandwidth Review تو سایت telegeography.com رسیدم که به صورت pdfاه. گر چه این اصل گزارش نیست و بخشهایی از اون حذف شده. اما تو صفحه 1 اون و پاراگراف اولش این جمله نوشته شده:
لوساکا پایتخت زامبیاست و هزینه پهنای باند STM-1 بین این شهر و اروپا ماهیانه 120 هزار دلار بوده تو سال 2012! جالبه که قاهره که پایین مدیترانه است و فاصله کمی با اروپا داره هم به طور متوسط ماهی 7650 دلار بابت پهنای باند STM-1 پرداخت میکرده در سال 2012. فکر نمیکنم ما هم پهنای باند اینترنت رو به قیمتی کمتر از مصر بتونیم وارد کنیم. یعنی با دلار 2600 تومن میشه ماهی 20 میلیون تومن.کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by bilmazlar; 17-11-2014 at 10:44.
وقتی رفتی تو پنلت
تازه فهمیدی پارس آنـلاین چقـدر خـوبه !![]()
Last edited by ghnjfg; 17-11-2014 at 12:37.
دوستان از خود سایت پارس آنلاین نمیشه فهمید مودم چه IP ورداشته؟تو صبانت این امکان بود که از پنل ببینی
الان دسترسی به مودم ندارم برای همین میپرسم
خیلی خوبه اگر 5 مگ شبانه داشته باشه
شهرما که اصلا 5مگ نمیدند اگر م بدند 100درصد بدون شیانه هست
تو سایتش جایی نداره. شما یه سر بزن به لینک زیر:
امین جون کاکو... متاسفانه شیراز بی در و پیکر تر از این حرفا هست ISP هاش... من اکثر دوستام هم همیارنت هم ماتریکس دارن ... هیچکدوم از سرعت شبانه که راضی نیستن هیچ از قطعی های زیادشم مینالن!!! فعلا تا جایی که تحقیق کردم گزینه ISP محلی از رو میزم رفته بیرون به فکر فن اوا هستم
پیشگامان هم باید کل پول رو برا یک سال داد.. بنظرم ریسکش بالاست.....
Last edited by hasanoooooooo; 17-11-2014 at 11:58.
برای تخلیه یک قرونی هم نباید بدید
اگر پول خواستن برید 195 شکایت کنید خودشون سریع تخلیه میکنند
این برای کل کشور هست 10 مگ هم میدن ولی بدون شبانه ، شما برو مخابرات بپرس حتما دارن مگه میشه!
هم اکنون 2 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 2 مهمان)