این سریال جایزه مایزه نگرفته؟
.
.
.
این سریال جایزه مایزه نگرفته؟
.
.
.
چيستا يثربي در نقد «ساختمان پزشكان»:
در آشفته بازار تلويزيون بايد از اين سريال تقدير كرد
چيستا يثربي با اعتقاد بر اينكه سريال «ساختمان پزشكان» تكرار كليشههاست، گفت: بزرگترين ايراد من به اين سريال اين است كه ايستاست و اين ايستا بودن به كار لطمه زده است؛ اين در حالي است كه كارهاي پيمان قاسمخاني به تحرك معروف است.
اين نمايشنامهنويس و منتقد با بيان مطلب بالا به خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا گفت: شايد شكل اجرايي «ساختمان پزشكان» خوب درآمده باشد ولي از لحاظ متن، پيمان قاسمخاني و گروهش به تكرار و از لحاظ دراماتيك به يك يكنواختي رسيدهاند؛ تنوع فضاهايي كه من انتظار دارم به لحاظ دراماتيك در چنين سريالي وجود داشته باشد، در «ساختمان پزشكان» وجود ندارد.
وي ادامه داد: «ساختمان پزشكان» در ميان سريالهاي طنز پيمان قاسمخاني، فضاهاي دراماتيكي را كه در كارهاي مهران مديري ديديم و ميتوانست درام و طنز را با هم بياميزد، ندارد. طنز «ساختمان پزشكان» به سمت طنز آپارتماني، مبلماني و كليشهيي رفته است. من اين نوع طنز را دوست ندارم و معتقدم اين نوع طنز كه آدمها با استفاده از كلام طنز پديد بياورند، غلط است؛ بلكه موقعيتهاست كه بايد ايجاد طنز كنند.
يثربي افزود: هيچگاه اين صحنه سريال «برره» كه به سربازان ميگويند مشق سربازي كنيد و آنها واقعا يكديگر را ميزدند فراموش نميكنم؛ اين يك نمونه طنز است نه اين كه عدهاي روي مبل بنشينند و موقعيتهايي پديد آورند كه برگرفته از كلام است؛ ارائهي چنين كاري از آقاي قاسمخاني هم بعيد است. من فكر ميكنم بداههپردازي بازيگران هم به سريال كمك كرده است. خيلي از اين بازيگران، در صحنه، خودشان هستند حتي فكر ميكنم برخي قسمتها را قاسمخاني ننوشته يا نظارت كافي روي آن نداشته چون پيمان قاسمخاني اجازه نميدهد كار ضعيف روي آنتن برود.
چيستا يثربي كه در رشته روانشناسي تحصيل كرده، با اشاره به حضور كاراكترهايي در نقش پزشك در سريال «ساختمان پزشكان»، عنوان كرد: اين سريال به خصوص از لحاظ علمي و دانش روانشناختي نيز غلطهاي فاحشي دارد، كه ميتوانستند آنها را رفع كنند. گرچه من با اعتراض و صدور بيانيه مخالفم زيرا ما در مورد هر صنفي كه فيلم بسازيم، معترض ميشوند. ما در سريال «در مسير زايندهرود» كه با حسن فتحي كار كرديم هم همين مشكل را داشتيم. وقتي سريالي مثل «متاليست» ساخته ميشود، ما از روانشناسان خارجي انتظار نداريم كه به موضوع و شخصيت اعتراض كنند و بگويند چنين شخصيتي وجود ندارد. اما «ساختمان پزشكان» از لحاظ علمي غلطهاي فاحشي دارد كه گروه نويسندگان و توليد ميتوانستند آنها را رفع كنند.
وي در بخش ديگري از سخنانش عنوان كرد: اي كاش با چند مشاور و روانشناس اجتماعي در اين مورد مشورت ميشد. «فردا دير است» را كه با حسن فتحي كار كرديم با اين كه من روانشناس بودم و دكتر سيما فردوسي هم در اين كار مشاور بود، غلطهاي زيادي داشت. چون آنها را مستقيم نميديديم. منظورم از مشاور، مشاوري است كه از ابتدا تا انتها با كار باشد. در حال حاضر نيز من يك كار تئاتر در حال اجرا دارم كه تم اصلي آن نيز روانشناسي است اما سعي كردم مسائل را درست نشان دهم.
اين منتقد همچنين يادآور شد: «ساختمان پزشكان» يك طنز اجتماعي است كه نياز به يك روانشناس اجتماعي به عنوان مشاور در آن احساس ميشود.
يثربي در ادامه با بيان اين كه همه قسمتهاي «ساختمان پزشكان» را نديده، يادآور شد: بديهي است كه در يك سريال، چند قسمت هم خوب از آب دربيايد، اما از اين گروه كه همه حرفهيي هستند و حتي يك پزشك در آن بازي ميكند، انتظارم خيلي بيشتر از اينهاست. به خصوص كه سرپرست نويسندگان هم پيمان قاسمخاني است.
وي ادامه داد: خيليها ممكن است از «ساختمان پزشكان» تعريف كنند. اما بايد دلايلشان را بگويند تا ببينيم چقدر براساس واقعيت و چقدر براساس توهم خودشان است. به اعتقاد من، «ساختمان پزشكان» بين سريالهاي طنز حال حاضر تلويزيون موفق است چون سريالهاي تلويزيون ما روتين، كليشه و نازل هستند و سطح شعور مخاطب را ناديده ميگيرند. «ساختمان پزشكان» در بين سريالهاي طنز ما آبرومند است.
اين منتقد در ادامه خاطرنشان كرد: ايستا بودن ساختمان پزشكان به كار لطمه زده است. كارهاي پيمان قاسمخاني به تحرك معروف است. حتي در برره، ديالوگ تحرك ميآفريد اما در اين كار اين طور نيست. وقتي من شنيدم چنين سريالي با اين گروه ساخته ميشود، انتظارم خيلي بيشتر از اين بود، چون فكر ميكنم ما با موقعيتهاي خاصي در ارتباط هستيم كه هم به «ساختمان پزشكان» مربوط ميشود و هم به موقعيتهاي اجتماعي مختلفي در جامعه؛ اما وقتي به ساختمان پزشكان رجوع ميكنيم، ميبينيم كه طنز كلامي در اين سريال حرف اول را مي زند.
يثربي افزود: بهترين بازيگران ما در حوزه طنز اين سريال بازي ميكنند ولي اين سريال بهترين نيست. من حتي سريال «جراحت» را به «ساختمان پزشكان» ترجيح ميدهم زيرا لااقل چيزي را كه ميگفت تجربه كرده بود و واقعي بود. نويسنده و كارگردان موضوع را لمس كرده بود اما اين سريال، از كنار خيلي از موضوعات، لمس نشده گذشته؛ پس «ساختمان پزشكان» بهترين سريال طنز ما نيست. بهترين سريال طنز ما هنوز به نظر من «شبهاي برره يك» يا «مرد هزار چهره يك» است؛ در اين سريالها ديالوگ، فضاسازي ميكرد و لازم نبود لوكيشنها عوض شود.
چيستا يثربي همچنين يادآور شد: اين سريالها را هم پيمان قاسمخاني نوشته است. او نويسندهي خوبي است و انتظارات از او بالاست. اما واقعيت اين است كه آيا خود قاسمخاني ميتواند از «ساختمان پزشكان» به عنوان بهترين سريالش ياد كند؟ مطمئنم جواب اين سوال منفي است. اما تلاش آنها را تقدير ميكنم. همين كه در اين آشفته بازار تلويزيون عدهاي چنين كاري كردهاند جاي تقدير دارد چون از سريالهاي طنز ديگر بالاتر است. اگر آنها را با خودشان مقايسه كنيم به «ساختمان پزشكان» نمره پايين ميدهم ولي اگر با سريالهاي ديگر مقايسه كنم نمره بالا ميدهم. وقتي يك گروه عالي دور هم جمع ميشوند بايد بهتر از اين كار كنند و نتيجه عالي دهد.
وي در ادامه عنوان كرد: تنها نكته خوبي كه ميتوانم درباره اين كار بگويم، بازي خوب همه بازيگران است، چون همه خوبها را جمع كردهاند؛ با اين وجود با اين همه بازيگر و عوامل خوب ميتوانستند كاري كنند كه مخاطب تلويزيون را خاموش نكند و ماهواره ببيند. سريالهاي خوبي هم داريم كه مخاطب را جذب ميكند؛ اين سريال، من را جذب نكرد شايد به اين دليل باشد كه من روانشناس هستم يا شايد هم دلايل شخصي وجود دارد كه باعث شد آن را نپسندم.
یه سوال ...
موسیقی متن فیلمم سیروان ساخته ؟!![]()
آره مجید جون، با اینکه من دو آهنگ اول و آخر رو جز کارهای عالی سیروان نمیدونم (ترانهی نه چندان قوی و موسیقیای در سطحی پایین تر از کارهای قبلی سیروان) اما موسیقی متنی که ساخته به شدت فیت این کاره! واقعاً دوست دارم موزیک متنشو ...
در مورد پست بالاتر و گفتههای چیستا یثربی هم، با اینکه این کار از خیلی لحاظ نقطهی قوتی در کارنامهی پیمان قاسمخانی حساب نمیشه، موافقم ... کلیشهها کار دست ساختمون پزشکان و تیم نویسندگیش میده ... اگه پیمان خودش مینوشت کارها رو، مسلماً شاهکاری در حد کارهای مهران میدیدیم ... اما سرپرستی بیشتر نظارت میکنه و ایرادات رو برطرف میکنه ...
قصد مقایسه ندارم، چون معالفارغه، اما سرپرستی نویسندگان ساختمان پزشکان در کارنامهی پیمان، مثل سرپرستی سریال کمربندها را ببندیم مهدی مظلومی، جز نیمههای پایینی روند سینوسیش حساب میشه (به نظر من)
ساختمون پزشکان با همهی محاسنی که داره، اما وقتی مقایسهاش میکنیم با سناریوهای درخشان پیمان مثل مارمولک، مکس، سنپطرزبورگ، شبهای برره، مرد هزار چهره و پاورچین، میبینیم که اون قدرا هم قوی نیست !
آهنگ آخرشو که مهدی یراحی ساخته شبیه موزیک متنه ! گفتم شاید اونم مهدی ساخته باشهآره مجید جون، با اینکه من دو آهنگ اول و آخر رو جز کارهای عالی سیروان نمیدونم (ترانهی نه چندان قوی و موسیقیای در سطحی پایین تر از کارهای قبلی سیروان) اما موسیقی متنی که ساخته به شدت فیت این کاره! واقعاً دوست دارم موزیک متنشو ...![]()
آقا این امروزی رو دیدم یاد یه خاطره افتادم یه روز یکی اومد در خونه گفت این بیست تومن رو به عموت طلبکارم بگیر بهش بده : دی
گفتم اولا چرا به من میدی دوما بدهکاری یا طلبکار؟
دیگه خیلی دارن رو بدبختی و فلاکت نیما و گیج بازی الکی شیرزاد مانور میدن . همینطوری ادامه بدن خیلی خسته کننده میشه.
بازم بدبختی نیما جالبه !
ولی خنگ بازیای خانم شیرزاد خیلی داره غیر طبیعی میشه !![]()
البته به گمونم ادامه دادن... چون یکی دو روز پیش که تشکر رو آورده بودن جام جم، بعد همزمان با صحت تماس گرفتند که برداشت گفت ساختمان پزشکان 15 خرداد کارش تموم شد (احتمالا منظورش ضبط سریال بوده).
+
حساب کنی نویسنده هاش چاره ای نداشتند! اونقدر رو مقوله طنز حساسیت وجود داره (چه از سمت مسئولین و چه از سمت مردم) که مجبور میشن فرضا با تم خانم شیرزاد n مدل دیالوگ رو ارائه بدن به بیننده!![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)