سلام
می خواستم بدونم روش عملی قلمه زدن چیست محل برشها و فاصله اونها از جوانه در قلمه سخت کجاست؟؟؟
لطفا هرچه سریعتر جواب من را بدهید
متشکرم
سلام
می خواستم بدونم روش عملی قلمه زدن چیست محل برشها و فاصله اونها از جوانه در قلمه سخت کجاست؟؟؟
لطفا هرچه سریعتر جواب من را بدهید
متشکرم
سلام
اینی که شما پرسیدین خیلی کلیه ، این به دردتون میخوره
اگه جزئی تر میخواین فک کنم بهتر باشه گیاه خاص رو ذکر کنین
قلمه:
قلمه (تیل) عبارت از ساقه، برک یا ریشه که از گیاه مادری جدا شده ودر شرایطی نگهداری می شود که در آن ریشه زایی صورت گیرد.
1-قلمه ریشه(ریشه تیل) گیاهانی که توانایی تولید جوانه نابجا برروی ریشه هایشان دارند یا پاجوش تولید میکنند و یا گیاهانی که ریشه گوشتی دارند میتوانند به وسیله قلمه زدن ازدیاد شوند. روش گرفتن قلمه بدین ترتیب است که در هنگامی که گیاهان در حال استراحت ویا خواب هستند معمولا در اوایل بهار از ریشه به طول 3.5 تا 15 سانتی متر قلمه گرفته میشود. قلمه به طور عمودی یا افقی کاشته میشودولی باید دقت داشت که آنسوی ریشه که در اصل به طوقه نزدیک لبه در بالا قرار گیرد. این نوع قلمه ممکن است بعد از برداشت از درخت مادری در ماسه یا خاک اره مرطوب قرار داده شود تا جوانههای نا بجا در آن تشکیل شود سپس آنها را به محل کاشت انتقال داد.
2-قلمه ساقه(ستاک تیل)معمولی ترین نوع قلمه، قلمه ساقه است که در آن قستی از ساقه را که دارای چند جوانه جانبی یا انتهایی است از نبات مادری جدا می کنندودر محیط مساعد برای ریشه زایی قرار میدهند تا پس از ریشه دار شدن به صورت گیاهی مستقل رشد کند قلمه ساقه رل می توان در مراحل مختلف رشد برداشت کرد.
انواع قلمه ساقه به قرار زیر است:
الف) قلمه سخت یا قلمه خشبی (سخت تیل): در درختان خزان دار مانند انار،انجیر ،انگور.
ب)قلمه چوب نبمه سخت یا قلمه خشبی : این نوع قلمه را بیشتر از گیاهان خزان دار و یا همیشه سبز برگ پهن مانند مرکبات و از شاخه هایی که چوب آنها کمی سفت شده است می گیرند.
پ)قلمه چوب نرم یا قلمه سبز :این نوع قلمه از شاخه های در حال رشد نرم وآبدار گیاهان تهیه میشود و برگهای پایین آن حذف میشوند و با رطوبت بالا و با استفاده از هورمون یشه زا ریشه دار میشوند.
ت) قلمه علفی (واش تیل): این نوع قلمه از ساقه های گوشتی و آبدار گیاهان علفی مانند داوودی،حسن یوسف،شمعدانی و میخک، به طول 7 تا 10 سانتی متر برداشته میشود.
3- قلمه برگ (برگ تیل)در قلمه برگ پهنک برگ همراه با دمبرگ و گاهی بدون آن برداشت می شود.در گیاهانی که دارای برگهای برگ هستند قلمه برگ را از گیاه مادری جدا کرده و سپسرگبرگهای اصلی پشت برگ را در چند نقطه با یک چاقوی تیز می برند و روی محیط کشت قرار می دهند.گیاهان کوچک در محلی که رگبرگها بریده شده اند ظاهر می گردند و ریشه آنها در خاک فرو می رود.در بعضی از گیاهان دمبرگ آنها را در محیط کشت فرو می برند. در بعضی از گیاهان گوشتدار جوانه هایی در حاشیه برگها ایجاد می شود که میتوانندبرای تولید گیاه جدید به کار روند.در گیاهان دیگری مانند سانسوریا(دراژه) هر برگ بلند را به قطعاتی به طول 5 تا 8 cm تقسیم کرده و در محیط کشت قرار می دهند،گیاهان جدید از پایین هر قطعه شروع به رشد می کند
۴-قلمه جوانه برگ(تزه تیل)قلمه جوانه برگ شامل پهنک،قسمتی از ساقه و همچنین جوانه جانبی که در پایین دمبرگ قرار گرفته می باشد.قلمه جوانه برگ را از شاخه های همان سال که خوب رشد کرده باشند باید گرفت،بدین ترتیب که برگ را همراه باحدود 2cmساقه جدا ساخته و آنرا در عمق 5/1cm محیط کشت قرار می دهند.
با سلام وتشکر از پاسختون
میخواستم درمورد نحوه برش اریبی که در قلمه چوب سخت دردرختان خزان دار زده میشه بدونم که فاصله اون با اخرین جوانه جانبی چقدر باشه بهتره همینطور برش افقی سرقلمه
متشکرم
اگه تو برش مورب بدون فاصله درست از زیر جوانه بزنی خیلی خوب جواب میده. برش افقی هم همینجوره زیاد فاصله نباید داشته باشه . هرچقدر فاصله از اخرین جوانه کمتر باشه نتیجه بهتره![]()
با سلام و احترام خدمت دوستان گرامی انجمن باغبانی
خوب! شاید یک سالی باشد که کمتر مزاحم شده ام و سوال نکرده ام. امیدوارم که هنوز دوستان قدیمی مخصوصا amin rokh و aavaa هم چنان حضور داشته باشند.
اما سوال
من پاییز سال قبل گوجه کاشتم و بعد از این که در دوره ی سرما _اگر بشود اسمش را گذاشت سرما. آبادان و سرما!- که مقداری رشدشان متوقف شد، دوباره رشد کرد و هر چند فقط سه تا از نهال ها باقی ماند ولی خوشبختانه برای اولین بار تجربه به ثمر رسیدن -از مرحله کاشت نشا تا بهره برداری- گوجه ها نصیبم شد.
این هم یک عکس از بوته های گوجه:
اما امروز که اولین گوجه ی رسیده را از بوته ها جدا کردم روی گوجه ها چند لکه وجود داشت که عکس لکه ها را در تصویر زیر می بینید. حالا سوال من این است که این لکه ها به چه خاطری است؟ و آیا می شود کاری کرد که در دیگر گوجه ها که بیشترشان هنوز سبز و کال و بعضی شان هم هنوز در حد گردو هستند.
سلام دوست گرامي
اول من يه سئوال از شما دارم و اينكه آيا اين باغچه هموني نيست كه يه درخت بزرگ كنار در وسط اون داريد ؟
اگه همون باغچه هست كه چقدر تغيير كرده و زيبا شده . بهتون تبريك ميگم
بزرگوار ، صيفي جات كلكسيوني از آفات و بيماريها رو به دور خودش جمع ميكنه . لطفا با كمي دقت بيشتر بوته هارو بررسي كنيد و مخصوصا پشت برگهارو با دقت بررسي كنيد . اگه به آفت خاصي برنخوردي ( مثل مگس سفيد يا كنه يا ... ) بايد تقصير رو به گردن عوامل محيطي بيندازيم . با توجه به شدت آفتاب در آبادان ممكنه آفتاب سوختگي باشه لذا اگر گوجه هايي كه در زير برگها پنهان هستند اي وضعيت را ندارند ، اين نظريه تاييد ميشه . يه چيز ديگه،ممكنه كه شما موقع آبياري كه حتما هم با شلنگه ، مقداري آب را به بوته ها پاشيده باشي و اگر روز اين اتفاق افتاده باشه ميتونه اين مشكل رو ايجاد كرده باشه .
البته دوست عزيزمون greenhouse خيلي بهتر ميتونند شمارو راهنمايي كنند .
سلام من میخوام چند تا عکس از گلهام ایجا بزارم تا دوستان در مورد افات اون راهنماییم کنن ولی طریق قراردادن عکسها رو نمیدونم لطفا راهنمائی کنین
سلام من میخوام چند تا عکس از گلهام ایجا بزارم تا دوستان در مورد افات اون راهنماییم کنن ولی طریق قراردادن عکسها رو نمیدونم لطفا راهنمائی کنین
سلام دوستان این عکسهارو نگاه کنین مربوط به کروتون که در یک گلدان در یک تراس محصور نگه داری می کنم تقاضا دارم دوستانی که می تونن راهنمائی کنن که مشکل چیه ؟ همین طور که میبینید برگها بیمار و تعداد زیادشون ریختن ولی از محل برگهای قدیم جوانه هایی بیرون زده ولی برگی باز نمیشه و برگهای قبلی باز هم خزان میشن
![]()
با سلام
دوست عزیز آقای خضری اکثر موارد احتمالی رو ذکر کردند .
اگه لکه های روشن به صورت خراش روی پوست باشند احتمالا میوه ها در مراحل اولیه رشد مورد حمله کنه یا تریپس قرار گرفته اند که اثر آنها باقی مانده .
همچنین ممکن است این حالتها در اثر اختلالات تغذیه ای بخصوص کمبود ریز مغذی ها ایجاد شده باشد .
برای پایین آمدن احتمال تجمع نیترات در بافت میوه هم از مصرف بیش از اندازه کودهای نیتراته در خاک بخصوص اوره پرهیز کنید .
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)