بایستی اعتراف کنم بدترین تجربه ی pes در تمامی سالهایی که از شماره های اولش رویps1 بازی کردم تا به حال بود. هر چی بیشتر بازی می کنم بیشتر متنفر می شم بازی شده شبیه یه جنگل بی قانون که همه سرشونو میندازن جلو یه ضربه به توپ می زنن. داور بعضی وقتا فجیعترین خطاها رو نمی گیره . دروازه بان که قربونش برم از همه خنگتر یه کارایی می کنه که ادم می مونه بخنده یا گریه کنه . اقای seabas خالق این بازی تو مصاحبه اش با videogamer گفته بود که بازی چیزی در حدود 300 تا انیمیشن جدید خواهد داشت حالا که نگاه می کنم می بینم همه ی اون انیمیشن هایی که می گفت دقیقا همون قبلیا هستن با این تفاوت که این بار نرم تر از گذشته کار شدن ! اونایی هم که کاملا جدید هستن اکثرا مربوط به واکنش بازیکنا بعد از خطا یا گل هستن . صدای تماشاچیا این بار بهتر شده اما کاملا هماهنگ با جو بازی نیست و خیلی هم تکراری هستش . البته به هر حال اینبار حداقل اسم تیم محبوبشون رو می تونن صدا بزن . باگ از سرتاسر بازی میریزه بیرون. چیزی به اسم collision detection تو بازی اصلا وجود نداره و بدن و سر و دست بازیکنا به شکل مضحکی دائما تو همدیگه فرو میره. تو یه صحنه اش سه تا بازیکن کامل رفتن تو شکم رینا دروازبان لیورپول ! پنالتی هم به شکل احمقانه ای کار شده . مثلا خواستن پنالتی رو سختش کنن که در واقع به شکل مضحکی باعث میشه که شما ندونین کدوم جهت رو نشونه می گیرین جوری که شوت از راه دور اسون تر از پنالتی زدن شده !!! حتی بک نشونه هم نداره که معلوم کنه تا چه اندازه شوتتون محکمه یا اروم . برای من بهترین شماره ی این سری pes 5 بود . من دائما از زمان عرضه ی این دمو دارم این تاپیک رو پیگیری می کنم و اینجور ی که بعضی دوستان از بازی هبجان رده شده بودن دیگه من مطمئن شدم که کونامی راه خودش رو بالاخره پیدا کرده و سعی کرده به pes 5 برگرده . مثلا می گفتن که بازی سخت شده اره سخت شده ولی چطوری و به چه قیمتی ؟ بعضیها هم می گفتن که این بازی کلا دگرگون شده ( البته از جنبه ی مثبتش ) اما پس ار ساعتها بازی به این نتیجه رسیدم که سختی بازی تنها به علت سنگ اندازیهای کونامی تو گیم پلی بوده نه تلاشش برای ارائه ی یه simulation از فوتبال . به این صورت که تا میتونسته بازیکنا رو سنگین و شلخته و دست و پاچلفتی کرده . بازیکنا اصلا کنترلی روی توپ ندارن و فرتی از زیر پاشون در میره یا کامل نمی تونن توپ رو متوقف کنن . بعضی جاها هم بدون اینکه روش تاثری داشته باشی کارای ماورای تصور می کنن . مثلا در حالی که هانری توپ رو به صورت تیز و محکم توی محوطه ی جریمه ی اسپانیا سانتر می کنه ولی پویل عین اب خوردن برگردونش می کنه !!! یا اینکه هنوزم بازیکنا با اشاره ی کوچیک بیرون پا توپ رو تا اون سر زمین پرت میکنن که همچین کاری تو واقعیت اصلا امکان نداره . تمامی بازیهای گذشته ی pes از همون شماره های اولش تو ps1 تا حتی بازی نا امیدکننده ی 2009 قلق هایی داشتن که به مرور زمان یادشون می گرفتی و بیش از پیش به مهارت هات تو بازی کردن افزوده میشد ولی تو این یکی همچین چیزی اصلا وجود نداره . شما بی هدف توپ رو پاس میدی و می دوی و دور زمین چرخ می خوری . یه بازی کاملا بی هویت . یادمه اولایی که pes 5 رو بازی می کردم ازش خوشم نیومد اما به مرور زمان که قلق بازی میومد تو دستم تبدیل شد به بهترین بازی فوتبالی که به عمرم بازی کرده بودم در واقع گیم پلیش بر اساس پاسکاری بود اما این یکی فقط این طور به نظر میرسه که باید پاس بدین وگرنه قانون بازی قانون جنگله . بی خودی خودتون رو گول نزنین که بازی چون سخت شده معنیش اینه که این شبیه ساز واقعی فوتباله . نخیر این حرفا نیست من کسی هستم که از نسخه ی سال 98 این بازی همیشه بازی اصلی من بوده . و هنگام عوض شدن نسل کنسولها هم فقط منتظر نسخه ی جدید این بازی بودم در واقع یه pes باز حرفه ای هستم . اغراق نیست که بگم که همیشه دنبال رقیب می گشتم و کسایی هم که بازی منو میشناختن مث مرگ از بازی من میترسیدن. می خوام اینو بگم که تا چه حد من عاشق این بازی بودم . فقط یه بار فک کنم سال 2004 بود که فیفا رو روی pc امتحان کردم که به خاطر بی هویتی و نبود گیم پلی درست و حسابی فیفا رو برای همیشه گذاشتم کنار . الان که دارم اینو بازی می کنم دقیق همون احساس بازی فیف رو دارم. در واقع pes 2010 خیلی بی هویت شده . معلوم نیست سازنده هاش دنبال چی بودن . در واقع اگه هم عضوهای فروم ea از این بازی تعریف می کردن به خاطر تحریم فیفا بوده که نسخه ی نسل جدیدشو رو pc امسال نیاورده . چندی پیش یه مصاحبه از سازنده و خالق اصلی سری pes اقایseabas با video gamer خوندم که دائم از خودم می پرسیدم چرا جو مصاحبه این قدر غمگینه و اقای seabass داره دائما از بازی خودش بد میگه . اگه انگلیسیتون خوبه برین پیداش کنین بخونیدش . ترجمه اش رو هم تو فروم بازیسنتر گذاشتم برید تو پروفایلم به همین نامی که اینجا دارم سرچ کنید بخونیدش . در واقع seabass دائما به جای تعریف از بازی pes 2010 اظهار تاسف می کرد از کارایی که می خواستن انجام بدن و خیلی تلاش کردن براش و نتونستن . حالا من می فهمم که چرا اون مصاحبه اینطوری بود . در واقع اقای seabass می دونست که ایده هاش برای این بازی دیگه تموم شده . pes 2010 برای من یه نتیجه داشت و اونم این بود که تعصب شدید من به این سری بازی رو شکوند. من بازی فیفا رو تو نسل جدید تجربه نکردم اما تعریف های زیادی از وبسایت های مختلف ازش شیندم ایکاش امسال نسخه ی نسل جدیدش میومد تا ببینم چطوریاست . منتظر نقدهای وبسایت های بازی هستم و برای اولین بار تو عمرم امیدوارم که این بازی نمره ی کم بگیره ! به هرحال اون قدر از این بازی بدم اومده که دیگه نسخه ی کاملشو مطمئا نمی گیرم .
مرسی و موفق باشید.