v1 سرعتیه که بعد از اون هواپیما نمیتونه توقف کنه و باید به راهش ادامه بده . v2 سرعتی که در اون فقط دماغه هواپیما به هوا میره و v3 یا vr سرعتی هست که هواپیما تیک آف میکنه(بزرگان تاپیک : اگه اشتباه میگم اصلاح کنید)
v1 سرعتیه که بعد از اون هواپیما نمیتونه توقف کنه و باید به راهش ادامه بده . v2 سرعتی که در اون فقط دماغه هواپیما به هوا میره و v3 یا vr سرعتی هست که هواپیما تیک آف میکنه(بزرگان تاپیک : اگه اشتباه میگم اصلاح کنید)
V1: سرعت تصميم گيري جهت بر خاستن مي باشد كه بر اساس وزن برخاست ،دما ،فشار و دانسيته هوا تعيين ميگردد.سرعت تصميم گيري نقطه اي است كه پس از آنكه خلبان حداكثر قدرت موتورها را براي برخاستن بكارگرفته در آن نقطه تصميم ميگيرد كه تيك آف خود را ادامه دهد يا آن را متوقف كند.در هنگام حركت و خزش روي باند و قبل از برخاستن ،خلبان قادر خواهد بود قبل از آنكه به انتهاي باند برسد موتورها را بسته و با اعمال حداكثر قدرت ترمزها هواپيما را متوقف نمايد.پس از عبور از V1 ديگر چاره اي جز برخاستن وجود نداردو خلبان مي بايست هواپيما را از زمين بلند نمايد.خوب پس که اینطور
اون وی 1 و وی 2 چیه؟
آره من یه باز با شاتل با سرعت 300نات تیک آف کردم
یادش بخیر
Vr: سرعت كندن چرخ دماغه هواپيما از زمين ميباشد.اين سرعت سرعتي است كه خلبان ميتواند با اطمينان فرامين كنترل را به عقب كشيده و چرخ دماغه را با وضعيت و زاويه مناسب از زمين بلند كند و سپس هواپيما را بصورت كامل از سطح باند جدا كرده و در هوا اوج گيري نمايد.(زاويه مناسب تقريبا 20+ درجه ميباشد)
نكته قابل توجه در اين سرعت(Vr): چنانچه فرامين به شدت و بيش از اندازه به عقب كشيده شود دم (Tail ) به زمين برخورد خواهد كرد.براي جلوگيري از اين حالت خلبان با زاويه مناسب (20 درجه ) دماغه را به بالا كشيده شده و با نرخي برابر با 3درجه در ثانيه هواپيما را از زمين جدا مي كند.
V2: حداقل سرعت ايمن ميباشد.اگر پس از رسيدن به V2 يكي از موتورها از دست رفت خلبان قدرت كافي را براي تكميل برخاستن هواپيما خواهد داشت و با آن مي تواند نرخ اوج گيري لازم را گرفته موانع را پشت سر بگذارد.
نكته:با توجه به اينكه برخاستن يا تيك آف با تنظيمات مختلفي از فلپها انجام ميشود سرعت V1+15 جهت بر خاستن با دو موتور استفاده ميشود.در واقع تضمين كننده حداقل سرعت براي برخاستن با فلپ مي باشد.
ویرایش: باز هم با پست babak_deghat همزمان شد. ببخشید ها فکر نکنید اسپمر شدم الکی تکراری پست میزنم...![]()
خیلی ممنون از شما
اگه دم هواپیما به زمین بخوره مشکلی پیش میاد؟
همچنین موقع تیک آف امکان استال شدن وجود داره؟
همچنین اگه موقع لنینگ اگه یه کم کنار باند لندینگ کنم و خودم هواپیما رو به طرف باند بکشم مشکلی داره؟
دوستان یه سوال
من فرق APP و VOR/LOC رو فهمیدم ولی فرقشون با دکمه ی NAV چیه ؟![]()
عزیز طبق مثال Flight school براتون می گم....
اگر شما با موتور توی سرعت تک چرخ بزنی و خدای ناکرده بخوری زمین چی میشه؟؟؟؟
هواپیما ها بسیار حساس هستند ... با برخورد یک پرنده در اون سرعت به هواپیما (حتی بدنه اون ) براش مشکل به وجود می آد...خیلی طبیعی هست وقتی tail به زمین برخورد کنه در اثر اصطکاک احتمال زیاد از دست می ره و شما نمی تونی تیک آف کنی....از باند خارج خواهید شد و به احتمال زیاد دیگه اثری از عده کثیری از مسافران شما نخواهد بود!
اگر تراتل رو با تمام قدرت به جلو ندی و در سرعت مناسب تیک آف نکنی و یا با درجه زیاد Rotate کنی ... بله امکان استال هم بسیار زیاد می شه....
منظورت رو خوب متوجه نشدم...ولی اگر منظورت خطا در ILS هست و اصلاح کردن اون با استفاده از فرامین مشکلی نداره...اصلاحات در هنگام لندینگ ممکنه لازم بشه...با توجه به اینکه اکثر فرودگاه ها ILS مشکل دارند...برای من که این طور هست متاسفانه و باید اصلاح کنم.....
در دنیای واقعی هم خلبان ها مجبور هستند اصلاحاتی رو به خاطر باد انجام بدن....
در هواپیمای 747 اسم VOR/LOC به NAV تغییر پیدا کرده ...
خوشحالم که مفید بود...![]()
Last edited by knazari1; 15-09-2010 at 01:14.
خیلی ممنون از توضیحاتتون
منظور من این بود اگه کنار باند بشینه حالا به هر دلیلش مثل اشکال آی ال اس و.... مشکلی داره؟
اونوقت اون اصلاحات رو چه جوری باید انجام داد؟
باتشکر
تا وقتی رو آسفالت باشی مشکلی نیست " اگه با وجود باد پهلو بخوای لندینگ بکنی کلا به سختی میشه وسط باند نشست " این مدل لندینگ انحرافات زیادی واسه هواپیما پیش میاره موقع نشستن.
حالا اگه کمی اینور اونور شد شما میتونید با استفاده از رادر هواپیما رو روی باند صاف کنی.
این 767 LCD (Instrument) هاش نیاز به روشن کردن داره یا ماله من خرابه؟
Last edited by dani.flight; 15-09-2010 at 02:55.
واسه همین میگم که اون دوستمون که خریده یه عکس بزاره ببینیم مال اون چطوریه.این 767 LCD (Instrument) هاش نیاز به روشن کردن داره یا ماله من خرابه؟
مال من روشن میشه ولی یه طوریه.
قبل از فرود اگر ارتفاعت خیلی کم نباشه...کمی می تونی از Alieron ها استفاده کنی....البته خیلی دقت کن که اولا بال به زمین برخورد نکنه ( یعنی میزان Turn زیاد نباشه و در حد همون اصلاح هدینگ ) و اینکه در هنگام تاچ داون هواپیما رو در راستای خط افق قرار بدی ( خودمونیش می شه صافش کنی ) ....
بعد از تاچ داون هم که دوست خوبم dani.flight عزیز اشاره کردن....با رادرها کنترل کن....
بله ال سی دیش یه مدل عجیب غریبیه....هیچی توش نیست انگار
..... من کلا به معنای Glass cabin شک کردم
![]()
سلام...
چقدر زود گذشت... 400 صفحه به همین راحتی گذشت من هنوز ابتدای راهم...
همین قدر هم که بلدم مدیون زحمات دوستان به ویژه آقای ایزی هستم که باعث و بانی این تاپیک شدن...
یه سوال. چرا وقتی با بوئینگ 777 پرواز می کنم موقع لندینگ با وجود این که ILS رو ست کردم APP هم روشنه اما گاهی عمل نمی کنه... باید چه کنم؟
ممنون...
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)