بله اگر قراره این ایده برابری جنسیتی تقدسی داشته باشه، بهتره که از الان بذاریمش کنار! ... تو این راه و روش که من ازش حرف میزنم چیزی تقدس نداره...
به نظر من هرچه یک ایده علمیتر باشه و بر مبنای فکتهای بیشتری بنا شده باشه برای دورهی طولانیتری میتونه به زندگی بشر کمک کنه و حفظ بشه (با فرض عدم وجود موانع سیاسی و اجتماعی خاصی که بحث در موردشون گسترده هست).
سوالتون در مورد محکم بودن مبنای ایدهی برابری جنسیتی بسیار مهم و چالشیه. برای من این مهمه که ایا با توجه به فکتها و دانش امروزمون این برابری جنسیتی به نفع بشر هست یا نه (جدای از اینکه 10 سال بعد هم همین فکتها ازش پشتیبانی کنن یا خیر). ولی بگذارید این سوال مشابه رو هم بهش فکر کنیم که آیا عدم برابری جنسیتی (که در طول تاریخ تا امروز به نحوی همیشه تو جوامع حضور داشته) بر پایه فکری و عقلی درستی بوده؟ یا صرفا نیروهای سیاسی و احتماعی خاصی اون رو محکم میخکوب کرده بودن به جامعه؟
از نظر من نه تنها مسئله برابری جنسیتی، بلکه کانسپت کلی برابری مبنای محکم فکری داره. ایدهی شرایط اولیه رالز رو در نظر بگیرید که در اون یک انسان نوعی قبل از ورود به دنیا و دونستن طبقه اجتماعی، جنسیت و ... خودش بخواد در مورد قوانین احتماعی نظر بده. اگر ازش بپرسیم خواهان برابری دو جنسیت هست یا خیر به نظرتون چی رو انتخاب میکنه؟ جواب بدیهی به نظر میرسه.