دوست گرامی لطفاشوخی بازی رو بزارید کنار ... به احترام اسم فلسفه که روی این تاپیک هست حداقل .
در ضمن سوال هم گفته سه تا مورچه پشت سر هم راه میرفتن یعنی پشت به سر هم در صورتی که جواب شما مورچه آخر رو پشت به پشت میکنه نه پشت به سر .
دوست گرامی لطفاشوخی بازی رو بزارید کنار ... به احترام اسم فلسفه که روی این تاپیک هست حداقل .
در ضمن سوال هم گفته سه تا مورچه پشت سر هم راه میرفتن یعنی پشت به سر هم در صورتی که جواب شما مورچه آخر رو پشت به پشت میکنه نه پشت به سر .
قبلا یه تاپیک معما داشتیم حالا نوع فلسفی اش دقیقا چه تفاوتی با معما های معمولی دیگه داره؟
Sent from my iPhone using Tapatalk
تاپیک جالبی میتونه باشه، به شرطی که باهمون نیت وروشی که آقامعین مدنظرشه پیش بره...سوال اول ساده بود ولی مطالب جالبی واسه یادگرفتن داشت.
امیدوارم بامدیریت شخص خودشون تاپیک پیش بره وسوالات جدی ودارای منبع باشن وبه چیستانهای سخیف کوچه بازاری کشیده نشه...ماهم استفاده کنیم وذهنمون روبه چالش بکشیم ومطلبی یادبگیریم.
هدف تاپیک
من این توضحات رو با توجه به نیت سازنده تاپیک میگم لطفا دقت کنید:
هدف نهایی تاپیک حل معما نیستش. پاسخ معما چندان اهمیتی هم نداره. موضوع طرح معما سخت یا حل معما سخت نیست! وگرنه کلمه "فلسفی" توی اسم تاپیک معنا پیدا نمیکنه. هدف نهایی تاپیک بحث روی فرایند طی شده توسط ذهن توی حل یک مسئله هستش. اگر همون مسئله 2سرباز مطرح میشد و دوستان درباره فرایند ذهنیشون بحث میکردن بسیار تاپیک مفید تری میشد! فایده این تاپیک اینه که شما با نوشن فرایند ذهنیتون دوستان میتونن مغلطه هایی که با خودتون توی حل مسئله کردید رو پیدا کنن(باگ مغزتونو ریپورت کنن) یا توی فکر کردن از روش های شما بهره ببرن. درواقع این یه کلاس فکر کردنه!
محتوای مخفی: مثال
لطفا به هدف تاپیک توجه کنید...
معما مدلهای مختلفی داره مثلا معمای ریاضی ، منطقی ، عددی ، هندسی ، جدول و ...
معما در واقع یک بازی یا مسئله هست که هرجا میتونه پیش بیاد یا ساخته بشه و برای حلش نیاز به تعاریف ، قوانین و الگوهایی داریم. مثلا شطرنج معمای ساخت بشر هست که تمام الگوها و قوانینش توسط ما ساخته شده.
اما معمای منطقی ( یا فلسفی ) جز معماهایی هست که هم میتونه در طبیعت وجود داشته باشه ( بدون الگوی مطمئن و شناخته شده ) و هم میتونه ساخت ذهن ما باشه و ممکنه راه حلی هم نداشته باشیم و سالها کشف نشده باقی بمونه.
تعریف منطق : ( ویکی پدیا ) منطق دانش شناسایی و ارائهٔ روش درست اندیشیدن(تعریف کردن و استدلال کردن) است.
در این معماها به کمک گفتار یا نوشتار ، حالت های محتمل هر مسئله بررسی میشه تا به جواب برسیم و بتونیم برای دیگران هم توضیح بدیم. یعنی بدست آوردن جواب با روش دلخواه ( مثلا فرمولهای ریاضی ) انجام نمیشه.
سلام دوست عزیز و قدیمی ( 3D و اینا)
راستش موقع ارائه این سوال دو دل بودم که آسون بزارم و کم کم سخت بشه و چون احتمال نمیدادم هیچکس حلش نکنه گذاشتمش.
منبع :
متن این سوال انگلیسی بود و همش 4 خط بود بدون توضیحات اضافه که البته من در پستهای قبل دادم ؛ فقط کاراکترها و x و y رو تغییر دادم . توسط یک فیلسوف و منطق دان آمریکایی به نام جرج بولوس ارائه شده و به چند روش حل شده.
سوال اصلی :
محتوای مخفی: انگلیسی
فعلا من جواب رو نمینویسم سعی کنید جواب رو پیدا و اینجا بررسی کنیم . منبع :
توی گوگل بنویسید george boolos puzzle سایتهای زیادی پیدا میشه.
موفق باشین![]()
به نظرم قسمت چالش برانگیز این معما کاراکتریه که جوابهای رندومی میده. به راحتی میشه الگویی برای تشخیص کاراکترهای راستگو ودروغگو تعریف کرد که حتی با دوسوال میشه اونها رو از هم تشخیص داد ولی مسئله اینه که درمورد کاراکتر رندوم جوابهایی که دربرابر دوسوال یا سه سوال ما میده سه الگو میتونه باشه : جوابهای تصادفا درست با الگوی راستگو، جوابهای تصادفا درست با الگوی دروغگو، (که دراین دوحالت امکان تشخیص کاراکترها رو با اتکا به قیاس جوابها که فکرمیکنم تنهاراه تشخیص این سه کاراکترازهم هست ازمون میگیره) وجوابهای کاملا متضاد با دوالگوی بالا که دراین حالت سوم میشه این کاراکتروتشخیص داد ولی این هم بستگی به یک شانس واحتمال داره!
یک راه حل برای سوال دوم :
سلام
بنظرتون این جواب درسته یا غلط ؟ سوالی در موردش داشتین بپرسین
اولین کار پیدا کردنه کسیه که تصادفی نباشه. بعد با استفاده از اینکه نفی یک جمله منفی باعث صحت اون جمله میشه پیش میریم. ( مثل ضرب مثبت در مثبت و منفی در منفی که هردو جواب مثبت میشن )
محتوای مخفی: مخفی
من همینجوری که الان گفتی پیش رفتم ولی سوالام اینا نبودن... پس به چیز مفیدی نرسیدم.
بله دوستان دوست گرامیمون کاملا درست میگن معما مشکلی نداره ...
علت بد فهمی یا به عبارتی کج فهمی این معما ترجمه اون هست و عدم اشاره به راهنمایی ها و پیش نیاز ها که در منبع ذکر شده ... که هر چی از ما اسرار بود که منبع رودر اختیارمون قرار بده ... نمیداد ...
به هر حال معما رو به صورت درست من مطرح میکنم البته در منابع انلیسی زبان اشاره شده که این معما سخت ترین معمای منطقی تاریخ بشریت هست... که این دوستمون حقیقتا زحمتکشیدن وحداقل ما رودر فلسفه برابر با دکتر محمد خوانساری ؛ غلام حسین دیننانی و ... دونستن که البته نظر لطف و محبتشونه
و اما معمارو دوستان به زبان اصلی بخونن ... بعدجواب بدن.
معما به زبان فارسی:
ترجمه تحت اللفظی :!
سه خدا به نام های c, b ,aداریم که به ترتیب a راستگو b دروغ گو c : راندوم (هر لحظه امکان راست یا دروغ گو بدونش وجود دارد ) راستگو همیشه راست میگوید ... دروغ گو هم همیشه دروغ سخن میگوید و راندوم هم تصادفی...
your taskماموریت شما این است که با پرسیدن سه سوال نوع بله یا خیر هویت این خدایان را مشخص کنید , هر سوال باید از یک خدا پرسیده شود .خدایان انگلیسی (زبان شما) رو میفهمند اما تمامی سوالات را به زبانی دیگر پاسخ میدهند جای بله و خیر میگویند با و نا ... (یه اینطور حالتی در کل) ولی شما نمیدانید کلمه (جواب) به این معنی (بله یا خیر ) است .
ایراد های وارده بر دوست گرامی :
( میتونید از یک نفر چند سوال بپرسید )!! بسیجیهر سوال تنها از یکی . رو نیم کره های مغرت کارکن دیگه
غلط ترجمه نکنی .
من 500 بار گفتم چه نوع سوالاتی ؟؟؟ حتی نرفتی منبع رو بخونی و بگی سوالات از نوع بله و خیر باشن به ماهیت سوال اشاره نکردی ... فقط اخرش گفتی اونا میگن ایکس یا ایگرگ ... من پرسیدم چه سوالی بپرسیم ؟ سوال یه کلمه ای ؟ سوال چطوری ؟؟ فقط اشاره کردی که هر سوالی میخواید بپرسید ... نه برادر ... نه . سوال حتما باید از نوع بله و خیر باشه . شما فقط گفتی ایکس بله و ایگرگ خیر من بپرسم چند سالته طرف بگه بله!!! اسم بابات چیه ؟ بگه خیر!!!
الان وضعیت بهتر شد که منبع رو گذاشتید ... اما ... همراه منبع ... پاسخ رو هم گذاشتید ... و معما چو حل گشت آسان گردد حتی اگر معمای آلبرت انشتین باشه نه ؟.
این سوال از سری سوالاتی هست که باید کامل تمام نکات پیرامونش هم خونده بشه ... شما باید محبت میکردین و توضیحات رو میزاشتین ... ما داریم روی ضروب منطق فکر میکنیم تا نگو بحث معما بحث مثبت در مثبت و منفی در منفی هست .... ریاضی!!
معما رو کامل بزارید لطفا از دفعات بعد ... همونطور که گفتم بدون این راهنمایی ها که در منبع شده معما باطل هست . . . مگر با خوندن راهنمایی ها .
خودم جواب این معما رو بعدا میزارم ( البته خودم حل نکردم و منبع رو مطالعه کردم ) توی منبع هم راهنمایی هایی کرده برای حل ... مثل معمای انشتین . که راهنمایی داره .
![]()
سلام
Three gods A, B, and C are called, in no particular order, True, False, and Random. True always speaks truly, False always speaks falsely, but whether Random speaks truly or falsely is a completely random matter. Your task is to determine the identities of A, B, and C by asking three [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ; each question must be put to exactly one god. The gods understand English, but will answer all questions in their own language, in which the words for yes and no are da and ja, in some order. You do not know which word means which.
Boolos provides the following clarifications: a single god may be asked more than one question, questions are permitted to depend on the answers to earlier questions, and the nature of Random's response should be thought of as depending on the flip of a coin hidden in his brain: if the coin comes down heads, he speaks truly; if tails, falsely [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تو متن انتهایی گفته که شما می تونید از یک نفر بیش از یک سوال بپرسید و تو خود سوال نگفته که شما باید ار هز نفر یک سوال بپرسید معنی جمله " each question must be put to exactly one god" اینه که هر سوال باید دقیقا از یک نفرخاص پرسیده بشه
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)